De eerste echte lentedag van 2010!   35 comments

Vandaag was het hier in het hoge noorden eindelijk zo ver dat er geen sjaals en hoofddoeken aan te pas hoefde te komen, wat een heerlijkheid! De wind was nog wat fris maar de temperatuur goed en het zonnetje kwam er regelmatig bij, tijd om een lange wandeling te maken met de pitbull, zij blij ik blij! Vrijdagmiddag hebben we samen nog gekeken of er ook krokussen stonden en er was totaal niets wat er op leek vandaag was het ineens of de krokeledokussen de grond uit getrokken waren, de sneewklokjes hadden rokjes aan en de vogels kwinkeleerden dat het een lieve lust was. Nu ben ik beslist niet de eerste die de lente laat zien, maar ik kan het gewoon niet laten om te delen. Mandy heeft vol verbazing gekeken naar al die kleurtjes en trippelde tussen de bloemetjes door inplaats van ze plat te trappen, het is een geweldig hondenkind, alles was vanmiddag even geweldig. Na de lange winter is de lente voor mij begonnen en hieronder wat foto’s die ik vanmiddag heb gemaakt. Wie inmiddels al te veel van deze bloemetjes heeft gezien kijkt maar niet, ik kan het in ieder geval niet laten om te laten zien hoe mooi alles ineens is. Het was soms wel even knielen tot verbazing van mensen die voorbij kwamen maar ik heb ze allemaal vrolijk laten gaan en met een big smile naar de natuur gekeken.

12 maart 2010, merel, restant v.d. vogeltaart

Op 12 maart liet de merel zich het restant van de vogeltaart nog goed smaken en was er van lente nog geen sprake.

15 maart 2010, koolmees, eindelijk een mooie foto

15 maart vond de koolmees dat er wel eens nieuw voer mocht komen.

17 maart 2010, krokusjes heel mooi

Maar vandaag was het echt genieten, al die kleurtjes zijn zo ontzettend mooi!

17 maart 2010, krokussen wit

Witte krokusjes vind ik zelf altijd prachtig het is haast ongelooflijk dat het zo snel is gegaan.

17 maart 2010, krokussen onder de struiken

Wat is de natuur toch mooi, soms komen de krokussen gewoon door de dode bladeren heen.

17 maart 2010, krokussen bij het Jeltingahuis

J.l. Vrijdag stond er nog niet één krokus en nu massa’s.

17 maart 2010, sneeuwklokjes open rokjes

Overal hebben de sneeuwklokjes hun rokjes aan en lijken op kleine danseresjes.

17 maart 2010, eend, aparte kleuren

Deze eend had zich zelfs verkleed om de lente te vieren! We hebben er heel lang op moeten wachten, maar nu gaat het snel en eindelijk is het echt LENTE!

Geplaatst17 maart 2010 doorAnn McDunn inNatuur

35 Reacties op “De eerste echte lentedag van 2010!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. SNEWKLOKJES
  161422

 2. Hier nog steeds geen voorspelde regenhozen. De akolei staat volop in bloei, maar is een depri plantje, het laat zijn kopje hangen. De week is weer voorbij en het weekend aangebroken. Iedere dag zie ik meer knopjes en blaadjes aan de bomen. De koolmezen die de winter in de huisjes hebben doorgebracht vinden het wel goed zo. Ze maken nestjes.Ramen moet je alleen maar lappen als het continue mistig is. Binnen een 4tal weken horen de zwaluwen terug te zijn. Zou de lente het winnen van die knuppel winter ? Ik hoop het.Liefs Hugs & Knufs

 3. @ Loontje, dank je wel het was ook echt weer om geknield ter aarde te storten, in de tuin ben ik nog niet begonnen ik wil wel maar mijn rug zegt nee niet doen en gehoorzaam als ik ben doe ik het nog maar niet. Fijn voor je dat je weer adem kunt halen en dan meteen met lekker weer, gisteren zag ik toch dat er dikke knoppen in de narcissen zaten dus die komen snel, zelf heb ik geen bollen die kunnen er echt niet meer bij in m’n postzegeltuin. Wat is dat toch met dat ramen lappen, de voorlaatste keer dat ik buitenom deed begon het te hozen, maar ja ik was bezig en heb het afgemaakt ondanks de vreemde blikken van de buren, maar regenen gaat het altijd met de was bekijk ik het wel in de droogtrommel kan ook.Een fijn weekend lief, dikke kus, Ann.

 4. Nog even over dat ramen lappen……. ik begrijp wat Geert bedoelde want als ik hier de ramen lap, kun je er vergif op innemen dat het vlak daarna gaat regenen. Ook dikwijls raak met de was buiten ophangen…arrrggghhh, hangt het net begint het te hozen! Resumé: ik lap de ramen slechts dan wanneer er een weerbericht is afgegeven voor een lange droogteperiode ;-)))))))))))

 5. Hello Ann, wat een mooie lentefoto’s heb je gemaakt. Heerlijk weer was het gisteren, he? Hier was het 18° en volop zon. Ik had meteen zin om een beetje in de tuin te werken, heb de groenbak met dode takken en oude bladeren volgestouwd en vond het nog leuk om te doen ook. Een beetje afleiding gezocht vanwege jeweetwel. Het kan nu weer! Heerlijk om weer lucht te happen en te genieten van het voorjaar in de tuin. Maar hier staan alleen de krokussen in bloei maar de rest nog niet. Heb de tuin vol bollen staan, van alle soorten wat, en ze zijn ook al boven de grond gekomen (‘gebruld’ dus hahaha) maar van enige bloemen is nog geen sprake. Maar dat komt wel. Ik wens je meteen maar een zonnig weekeinde, laiverd. Speciale rondjes met weekeindwensen maak ik allang niet meer want dat vreet teveel tijd. Liefs en dikke kus, I. ♥

 6. @ Rinus, dank je wel en er komen telkens nieuwe bloemen bij het gaat ineens razend snel, de vogels blijven want er zitten hier erg veel vogels die hier nestelen, dus af en toe wat voeren is makkelijk voor ze, ik heb je al een prettig weekend gewenst op je log en doe het hier nogmaals, liefs, Ann.@ Mazza, nee ik heb geen ramen gelapt en hier is het dan ook droog, bewolkt maar af en toe de zon erbij en een graad of 10, goed opletten of de buren ook aan het lappen zijn ;-)))@ Miempie, wat heerlijk hè meis eindelijk wat lenteweer, echt jammer dat je een vergadering had maar het begin is er en er komen vast nog veel meer van deze dagen, Mandy geniet met volle teugen die snuffelt wat af onderweg, nu nog even leren dat ze de lijn niet telkens om mijn benen draait of vast komt te zitten in de bosjes ;-))) Een heel fijn weekend lieverd, dikke kus terug en een likje van Mandy.

 7. Och meid wat een heerlijke foto’s !Gisteren was het hier ook zalig, zelfs met een lauw zuidewindje (zul je altijd zien, juist toen een vergadering die tot 17.30 uur duurde bah!) en vandaag ziet het er een beetje troosteloos uit maar koud is het beslist niet meer. De boodschapjes zijn binnen nu nog even een wasje draaien en dan hebben we het wel weer gehad voor vandaag.Hahahaha, Mandy geniet al net zo veel van het weer en de natuur als haar moeder…….. die appel toch hè!Het zal zeker nog meer genieten worden saampjes nu de ergste kou voorbij is.Fijn weekend lieverd, dikke kus, Miem

 8. Zeg Ann het regent hier , je hebt toch niet de ramen gelapt, hoop ik .

 9. Oooowwww wat een mooie foto’s Ann, prachtig. Die mooie bloemetjes, echt geweldig. maar die vogeltjes zijn ook leuk. Ja de eerste lente-tekenen zijn er al, maar zondag begint de lente echt he. Kijk maar even op m’n blogje, heb het erbij gezet, Met het plaatje wat eigenlijk in je gastenboek had kunnen komen. hihihihAlvast een fijn Weekend, met hopelijk een lekker zonnetje.Liefs voor jou en een pootje aan Mandy van Rinus

 10. En ik mocht nooit en te nimmer ramen lappen als Geert droog weer nodig had, gegarandeerd kwam er regen als ik de ramen had gelapt, een staartje zou je niet eens gek staan, een echt Hels Angeltje ;-)))

 11. Hahahaha….altijd als ik een afspraak heb voor de kapper is het die dag guur en koud, dus reken er maar niet te veel op dat het morgen droog is! Gelukkig heb ik een paar oorwarmers en een kappiemutsie voor op mijn gekortwiekte koppie, als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel naar de kapper gaan, ik denk er sterk over om maar een staartje te laten groeien…hihi.

 12. @ Mazza, het gaat regenen dus dan is het weer vochtig genoeg overigens is het hier ook nog lang niet droog en de luchtvochtigheid is behoorlijk alleen zie ik hier geen padden.@ Dat was echt even genieten broertje en alles vliegt de grond uit en overal staan de knoppen ineens op barsten, wonderlijk toch hoe snel dat kan gaan. Alle vogels zien er hier heel goed uit, dik en vet dus ze moeten nu maar even wat anders gaan eten anders worden ze teveel verwend. Een heel dikke kus laiverd en hopelijk morgen toch nog droog!

 13. Lieve Zuster,Dat was gisteren en vandaag volop genieten geblazen hoor, helaas is het vanaf morgen voorlopig weer over. Hier is in een paar dagen tijd ook alles de grond uit geschoten,en zitten er knoppen aan de bomen en struiken. Dan ziet de wereld er ineens een stuk vrolijker uit. en voel je je toch wel een stuk beter hoor! Heerlijk om dan een stuk te wandelen, en zoals jij hebt gedaan mooie lente foto’s maken, en alles met één hand, dat vind ik knap hoor. Het Koolmeesje is wel een beetje verwend hoor, het wordt tijd voor hem/haar om zelf weer voor de kost te gaan zorgen. Je hebt mooie plaatjes gemaakt Ann, dat beloofd wat voor de komende tijd.Een dikke kus van je broertje.

 14. nou die padden lopen wel alleen hebben we nu een ander probleem er is geen vocht. de luchtvchtigheid is nihiel en amfibiën hebben het graag een beetje nat .

 15. @ Mazza, misschien komen de padden nu ook wel eerder in de emmers, er is zoveel te zien ineens!@ John, het was een verademing om gister en vandaag te wandelen, we krijgen overigens wel weer regen en dan zakt de temperatuur eerst weer, maar dit hebben we gehad.@ Caro, heerlijk hè meis, eindelijk eens echt lekker weer daar hebben we toch echt deze keer heel lang op moeten wachten, zo houden we het wel weer vol, liefs, hug, Ann.

 16. En vandaag was het nóg warmer..ook wij hebben genoten van alles wat ineens uit de grond omhoog schiet gheh gheh..prachtige foto,s weer lieve Ann..en ik kan me jouw blijheid héél goed voorstellen hoor..ben zelf ook dolblij met dit héérlijke weer..een mooie opstekerrrrrr..liefs Caro.

 17. Mooie voorjaarsfoto’s. Buiten voelt het nu gewoon warm aan ten opzichte van de kille temperaturen van de afgelopen tijd. We zijn nu natuurlijk ook nog winters gekleed. Nu maar hopen dat het voorjaar voortzet !

 18. heerlijk hè, de winter heeft ook wel echt lang genoeg geduurt. vandaag was het al helemaal om te genieten. en dan wordt ook echt alles in een keer wakker, heerlijk .

 19. @ Petra, vanmiddag was het ook weer heerlijk en zelfs de narcissen staan nu al in knop, het gaat nu echt heel snel en al die bloemen maken toch blij.

 20. Mooie he al die krokussen, hier zie je ze nu ook vollop. Het is echt prachtig weer, en daar waren we ook wel aan toe. Leuke foto’s heb je ervan gemaakt, en een eend in feestpak maakt het helemaal compleet.

 21. @ Ingeborg, vandaag was het nog zachter, de zon zat dan wel achter dikke sluierbewolking maar het was hier zo’n 13 graden wat een verschil met een paar weken geleden, zelfs de ribes komt al uit, liefs, hug!@ Els, dank je wel net terug van een flinke wandeling en het is zo’n prachtig gezicht ineens al die kleurtjes, dat de wandeling vaak wordt onderbroken en Mandy scharrelt wel rond. Liefs, Ann.

 22. ooooo ann wat een prachtige fotos heerlijk kan er niet genoeg van krijgen heerlijk zo wandeling en dan nog nagenietend het hier op de space zetten ze zijn echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg mooi veel gr v els

 23. Wat een prachtige foto`s Ann, eindelijk een lentedag, heerlijk en kunnen we weer genieten van alle knopjes en het groen wat weer langzaam zichtbaar aan het worden is. Liefs en hugs.

 24. @ Melda, het is ook een prachtig gezicht en tijdens wandelingen met Mandy kom ik van alles tegen, een hondje heeft veel voordelen ;-)))

 25. o wat mooi Ann.Ik heb er nog niet veel gezien hier maar het weer is alvast mooi genoeg.

 26. @ Bea, de knopjes zwellen ook al behoorlijk en met je tuin gaat het helemaal goed komen en nu kan je genieten van de kleurtjes bij andere tuinen, zelf heb ik geen bollen dus ook geen krokussen.@ Sjerrie, concurrentie ga ik niet aan bij broerlief hoor zijn camera kan effe wat meer dan de mijne ;-)))@ Henk, heb je al eens een ouder wordend mensje gezien dat probeerde op te staan terwijl ze in een hondenlijn verwikkeld was ;-))) Als je vaak naar de Hooglanders gaat leren ze je kennen, een koe is n.l. helemaal niet dom en hoe vaker je er heen gaat hoe makker ze worden, toch heerlijk zulke oerbeesten die vrienden met je willen worden.@ Gerrit, bedankt en zolang het mooi weer is ga ik er opuit met Mandy het werk wacht wel.@ Murwarita, met dit weer is het balen in de open inrichting en er komt weer een weekje regen aan, niet te hard werken meis op tijd je rust nemen.@ Ange, dank je wel en inderdaad lente, zomer en herfst zijn echt mijn seizoenen ik heb een hekel aan de winter en die heeft lang genoeg geduurd deze keer.Allemaal liefs, Ann.

 27. Héél mooie foto’s heb je gemaakt Ann !Echt met een lentegevoel, jouw tijd komt er weer aan, haha !

 28. Prachtige lentefoto’s Ann. Heerlijk die kriebels. Moet opschieten want moet naar de open inrichting en lag voor pampes gisterene was zo moe

 29. Wat een voorjaarsgevoel moet je gehad hebben ,prachtige foto"s,en nog een heerkijke wandeling,het kon niet op he,Nog veel van deze dagen en dan is het helemaal goed ,ANN nog een fijne dag.

 30. Kan me helemaal voorstellen dat dit een dagje genieten was voor jou Ann, het zij je van harte gegund en morgenlijkt het nog mooier te worden. Gezien je foto’s gaat het met jou inzending voor de wedstrijd wel goed komen, mooi gedaan.Vanmiddag zlef ook eerder naar huis gegaan om de Hooglanders weer eens op te zoeken, was echt geweldig. Deze keer was er geen ontsnappen aan, zo kwam er eentje recht op me af om m’n camera even af te lebberen. Dan zie je pas echt hoe groot die horens en hoe dik zo’n nek is…….deep impressed……….

 31. Yow! Prachtige foto’s. Dat gaat zwaar concurrentie worden bij je broer……………………………

 32. Echt genieten vandaag he …. Ook hier staken ineens allerlei leuke bolgewasjes de kopjes op. Het kan mij niet genoeg zijn met al die kleurtjes. M’n eigen tuintje is vanwege al het geklus wat minder dan andere jaren, maar ik geniet destemeer van die van anderen. En ook van jouw foto’s dus. In het bos zie ik ook bescheiden bladknopjes aan twijgen komen. Ik verheug me nu al op de heerlijke frisgroene waas die straks over nu nog kale bomen en struiken hangt. xxBea

 33. Lieve San en Elisabeth, het is echt heerlijk al die bloemen, fijn voor je Elisabeth dat je er ook van kunt genieten, hier is ook een Vlaamse Gaai geweest, maar toen had ik natuurlijk net de camera achter op tafel gelegd, het roodborstje en de andere vogels blijven komen, maar zijn toch druk in de weer met nestelen. Morgen wordt het volgens de berichten nog zachter dan vandaag San, dus dat wordt zeker genieten! Slaap lekker and have sweet dreams, liefs, Ann.

 34. Lekker he…Ik moet ook m’n matras opzoeken nou maar kom later weer aanwaaien.Morgen weer mooi, geniet er maar lekker van.Liefssszzzzzz, San

  °○°Alexandra
 35. Lieve AnnNog net voor dat ik afsluit zie ik je log ,heeeeerlijk he dit Lenteweer ! daar word een mens toch blij van en ik kan niet genoeg mooie bloemetjes foto’s zien ,ik heb in deze tuin ook aardig wat bloembolletjes staan [waren er al hoor] en vind ze prachtig ,gisteren verrast met een bezoekje van een Vlaamse Gaai in mijn voortuintje ,tja hij zat zomaar een tijdje op het hekje en we hebben hem uitgebreid kunnen bewonderen ook toen hij even later in de boom ging zitten voor ons huis ,was echt een Lente kado’tje .Ik zie hier steeds meer vogeltjes zoals het roodborstje dan nu weer de vlaamse gaai ,tis echt genieten van alles nu dus laat de lente maar doorzetten .Ik ga naar mijn mandje en wens jou en Mandy welterusten Liefs Elisabeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: