NOORD-KOREA erger dan Afghanistan en Irak   63 comments

Afghanistan, Irak we praten en lezen er veel over maar Noord-Korea is nu de grootste dreiging m.i. zelfs groter dan de dreiging van de Islam. De wantoestanden die daar heersen zijn haast met geen pen te beschrijven, ik ben totaal niet somber maar schrok van de berichtgeving. Wat staat ons te wachten van de dictator Kim Yong-Il en zijn trawanten? De bevolking lijdt enorm en toch aanbidden ze dit onmens (al of niet onder dwang!) Volgende week zal het mooie weer terugkomen en zondag is het misschien al zonnig, dus we houden de moed er in………
 

Portret van een kind dat gelukkig geen weet heeft van de ellende op de wereld.

"Noord Korea test wapens op kinderen" Diverse bronnen, foto’s van internet.

Noord-Korea test chemische en biologische wapens op mensen.

 

Gehandicapten

Vooral geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen worden voor de experimenten misbruikt, zegt een Noord-Koreaanse overloper in een interview met de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

Proefkonijn

"Als je mentaal of fysiek gehandicapt geboren wordt, zegt de regering dat je het beste een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij als proefkonijn", zegt de voormalige commandant van de Noord-Koreaanse elitetroepen, die tien jaar geleden uitweek naar Zuid-Korea.

Gaskamer

Eerder waren al berichten over experimenten op politieke gevangenen in het totalitaire en geïsoleerde land naar buiten gekomen. De ex-commandant hoorde over de tests van zijn eigen soldaten. Een van de mannen moest een geheime basis bewaken, waar een aantal mensen in een glazen kamer werd gestopt. Er werd gas in de kamer gepompt en artsen controleerden vervolgens hoelang het duurde voor de testpersonen stierven.

Christenwijk in Noord-Korea
 

Te erg

Ook vertelt hij over een militaire commandant die door zijn superieuren werd gedwongen zijn twaalfjarige geestelijk gehandicapte dochter mee te geven. Van het meisje is nooit meer iets vernomen. De man hield het gruwelijke verhaal al die jaren voor zich, omdat het volgens hem te erg was om aan te denken. Omdat hij met gezondheidsproblemen kampt en Noord-Korea zich de laatste tijd steeds onvoorspelbaarder gedraagt, besloot hij

naar buiten te treden.
 
 
Noord-Korea doodt baby’s om volk bang te maken!
In een nieuw rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken staan huiveringwekkende details over schendingen van de mensenrechten in Noord-Korea. Eén van de gruwelijkste praktijken: het vermoorden van pasgeboren baby’s om bij de bevolking angst te zaaien voor het regime van Kim Jong-Il.
Steeds erger
Volgens het rapport neemt het martelen en moorden alleen maar toe de jongste tijd. Van politiek andersdenkenden, of gewoon van mensen die de armoede en honger beu zijn en proberen te vluchten naar China. Het rapport haalt anecdotes aan van mensen die door het regime omgebracht zijn omdat ze op een krant zaten waarin een foto van Kim Jong-Il stond.
 

 
Ook dit is Noord-Korea
 

Kim Yong-Il

 

Kim Jong-il wordt in het land aangeduid als de Geliefde Leider of de Generaal. Hoewel hij in binnen- en buitenland wordt gezien als de machtigste man in het land, is Kim Jong-il niet het staatshoofd van Noord-Korea: officieel is de in 1994 overleden Kim Il-sung nog steeds president van het land. De functie van premier wordt sinds 2007 vervuld door Kim Yong-il.
 
 

Door de enorme persoonscultus die rond Kim heerst heeft hij meer dan 1200 van bijnamen gekregen, een aantal daarvan zijn:

 • Geliefde Leider
 • De zoon van de 21e eeuw
 • De eeuwige zon
 • De redder van het vaderland
 • De zon van het socialisme
 • De onoverwinnelijke generaal
 • De vader aller Koreanen
 • De grootste man die ooit heeft geleefd
Hij die verscheen uit het licht van zon en maan.
 
In Noord-Korea dreigt ook een hongersnood en de leiders dreigen met raketbeschietingen en zelfs met atoomwapens
 
 
Als de bron alleen de overloper was die dit vertelde in een interview bij de Arabische nieuwszende al-Jazeera dan konden er nog vraagtekens bij gezet worden, maar alle bronnen vertellen hetzelfde gruwelijk verhaal. Het is makkelijk om Irak te bombarderen, uiterst moeilijk of onmogelijk om daar en in Afghistan vrede voor elkaar te krijgen, maar dit is een veel groter gevaar, een enorm machtig leger met veel nucleaire faciliteiten en een dictator die nergens voor terug deinst. Noord-Korea heet officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, dit is echter een farce. Op 25 mei van dit jaar heeft Noord-Korea een tweede aanzienlijk krachtiger dan die van 2006 kernproef gedaan, en werd gevolgd door proeven met korte afstandsraketten. De kernproef werd scherp veroordeeld door de Verenigde Staten, Zuid-Korea, de Europese Unie, Japan en Rusland, maar ook door China. Noord-Korea heeft verklaard dat het zich niet meer gebonden voelt aan de wapenstilstand van 1953.  Waarom zijn we eigenlijk bang dat de Islam ons overneemt? Dit gevaar is stukken erger en ik ben bereid een gebedskleedje in de kamer te leggen als Noord-Korea stopt met de dreigingen en nu vooral met de misdaden tegen het eigen volk. Ook dit is weer te erg voor woorden!
 
Een eenvoudige boer in Noord-Korea misschien weet hij nergens van en dan heeft hij geluk.

Geplaatst24 juli 2009 doorAnn McDunn inLanden en Volken

63 Reacties op “NOORD-KOREA erger dan Afghanistan en Irak

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Of Ilona de hoezen en slopen strijkt weet ik niet, maar ik doe het wel ook wel geprobeerd binnenstebuiten die ellendige hoezen er om te krijgen maar het blijft zwaar en lastig werk vooral de hoeslakens en wat er nog meer ingestopt moet worden is een ramp die bedden zijn niet op te tillen niks eitje! Koken bij 30 graden vind ik ook een crime en had dan ook meestal geen trek meer als ik klaar was, nu hoef ik niet zo nodig pak wel wat, huishouden op zich vind ik helemaal niets maar ja het zal wel moeten! Het is akelig ondankbaar werk eigenlijk alles wat je doet moet met een paar dagen weer en dan wordt het een sleur.

 2. Hm………………. nou heb ik een strijkplank, maar ik strijk nooit. Nevernooitniet. Ha. Ik leg er de opgevouwen kleding op, of de kleding die ik mee wil op vakantie…………….. In die zin is het een handige tafel. Ik draag veel linnen, dat mag kreuken………. ha. Stijfsel ken ik van vroeger, toen de werkjassen (wit) van mijn pa gestreken en besprenkeld met stijfsel strak opgerold werden……….. Daar stond ik als kind met de neus bovenop, vond ik wel interessant. Het rook ook lekker. Dekbedden verschonen is een eitje hiero. Heb een vide he, (jawel…………. die………………)overtrek binnenstebuiten dekbed bij de punten en naar benee in het gat uitschudden en klaar. Ideaal. Strijk jij je hoezen en slopen dan?

 3. Er zijn in het huishouden ergere dingen dan strijken, vind ik. Ik heb er niet zo’n hekel aan maar met deze temperaturen werd het me te gortig. Maar ik heb het te lang laten liggen dus eigen schuld. Stijfsel Rita, heb je me al eens eerder aanbevolen maar ik ben met strijken zo klaar hoor. Ik heb een superdeluxe Tefal stoomstrijkijzer en dat ding is het beste wat ik ooit heb aangeschaft. Jeans hoef je maar aan één kant te strijken, de stoom gaat diep en doet de rest. Stoomstrijken bij een hitte van 30 graden is vreselijk maar verder vind ik het niet zo erg. Wat ik een pokkenklus vind, is bedden verschonen en die ellendige overtrekken goed passend om het dekbed zien te krijgen. Ik strijk echt liever 3 wassen weg!

  • Ilona •
 4. Dat lijkt me een heel leuke hobby, ik heb nooit zo’n ding willen hebben want ik ben jaren goed maar als ik kwaad word dan is het gevaarlijk om een revolver in huis te hebben………grinnn……… a big hug for you dear, and don’t shoot the messenger!

 5. Het schieten is met een revolver Ann..een .22,zoals ze het daar noemen gheh gheh..En wat je reactie op mij hieronder betreft..je hebt gelijk hoor..chemische wapens zijn idd dood en doodeng..liefs en big hug…

 6. Het is niet bepaald een vrolijk item, maar zo zie je maar weer Caro het leven gaat gewoon door, zo bang voor kernwapens ben ik eigenlijk niet, het is echt een land waar je chemische wapens van kunt verwachten en dat is veel erger! Het is zeker mensonterend hoe ze in dat land met mensen omgaan en daar zullen ze wel geen eind aan maken er zijn nog altijd veel te veel Kim’s op de wereld. Jij ook nog een heel fijne avond en liefs van mij voor jou.

 7. Gheh gheh…grappig hoor..ik heb je log gelezen en nu lees ik hier over wasgoed en strijken??? hihihihi..maar even over je log..Noord Korea..een gruwel is het..en mensonterend..wat daar gebeurt droom je zelfs niet in je ergste nachtmerries,toch??..en die kernwapens..daar moeten we èg wel bang voor zijn!!..fijne avond verder lieve Ann..liefs Caro.

 8. zelf strijk ik nog steeds alles en dat heb ik ook altijd gedaan, overhemden niet strijken zouden ze me bepaald niet in dank hebben afgenomen, anderen hebben me vaak voor gek verklaard omdat ik al het beddengoed strijk, het een keertje geprobeerd om een hoeslaken niet te strijken en dat vond ik zelf helemaal niets! Spijkerbroeken heb ik trouwens nooit gestreken, in de vouw in de centrifuge, bij trekken en in de vouw drogen. Ga maar eens een aantal veekielen strijken dat is pas echt vreselijk werk.

 9. Loon is ook eigenwijs : wassen stijfsel bijgooien (genoeg) recht trekken op kleerhangers drogen, opvouwen en klaar. Ik had 3 kids in huis en een voltijds baan en had er de balen van om jeans etc te strijken. Langst van allemaal heb ik overhemden gestreken maar de vrije tijds look vraagt niet meer om een strijkijzer. Ik strijk heel zelden een overhemd, soms alleen de voorkant met met genoeg stoom ziet het er prima uit. Zelfs broeken kunnen een paar keer gewassen worden zonder strijken. OK de vouw is dan niet messcherp maar enfin. Het mot maar. Sommige kledingsstukken kunnen echt niet zonder strijkijzer, maar dit is te overzien. Strijk 1 keer per maand zo ongeveer. Ik vertik het, ik doe het niet meer.

 10. Whoehahaha, tsja Loontje dan heb je toch iets niet goed gedaan, het is al een gewoonte geworden dat jij alles regelt en alles strijkt ook ik was zo’n sufferd om alles wel te doen omdat het anders een puinhoop werd, maar ook dat werd al snel een gewoonte, wil jij het even doen? Deze fout zou ik nooit meer maken want ik heb inmiddels wel gezien dat mannen echt veel meer kunnen dan wij denken, het moet ze alleen even geleerd worden maar dan zitten we natuurlijk wel met het dilemma mogen we dat mannetjesdieren wel aandoen?

 11. Meer moeten dan gewoonte. Kreeg teveel commentaar dat er geen schone kleren in de kast lagen. Weinig zin bij deze temperaturen om te strijken was de oorzaak van de ophoping van strijkgoed. Gewassen was het allang. Laat de kerels zelf strijken, hoor ik jullie denken. Tja, maar ik vrees dat er dan weinig overblijft van de kleding. "Oh, moet je t-shirts met opdruk aan de binnenkant strijken, wist ik niet" zei hij vrolijk toen ik na een ziekenhuisverblijf thuiskwam. Het huis in deplorabele staat en bijna alle was verpest. Ik wilde eigenlijk het liefst meteen emigreren…….in mijn eentje ;-)))

  • Ilona •
 12. En sa is mar krekt. :)))))

 13. Zo moeilijk is het niet te begrijpen nadat Sjerrie een reactie had geplaatst ;-))) Ze quote mij en zichzelf m.b.t. tot het weekend van vorige week waarin ze mij Mandy een poot liet geven van Luka en ik haar Luka een likje liet geven van Mandy, (beetje harig voor Sjerrie maar dat is weer een ander verhaal) Dit werd gemixt met een reactie op het leed in de wereld dus Sjerrie heeft nu geen hoofdpijn! Alleen ik ben naar bed gegaan en heb daarna geen antwoord meer gegeven. Gewoontedieren betreft overigens niet alleen huisdieren maar ook mensen zelf. De meeste mensen hebben zoveel gewoontes dat ze eigenlijk precies weten hoe hun dag er uit zal zien. Zo wist Loontje dat als ze zoveel wasgoed had dat niet alleen gewassen moest worden maar dat het strijken er bij kwam. Sterkte meis, het is echt heel naar werk maar ja het is de gewoonte hé?

 14. Lieve sjerrie of moet ik zeggen ‘Sherry’ Denk dat je afgelopen nacht weer door een diep dal bent gegaan en in gedachten zie ik je nu met één been buiten je bed en met je beide handen op de plek waar het pijn doet, je voorhoofd dus.Het is vandaag dinsdag 28 juli tweeduizendnegen

 15. Is het de hitte Sjer? Fijne zondag? Quote? Mixup? Kan er geen touw aan vast knopen. Maar het is voor Ann bestemd en als zij het wel begrijpt, sal alles tog reg kom! Ik ben aan het strijken, 4 manden wasgoed moeten weggewerkt worden. Ik zie het zelf ook niet meer zo helder, eerlijk gezegd. Pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!

  • Ilona •
 16. was een quote……………….ha, vandaar de mixup en honden denken niet he…………………. gut insticnts, gwoontedieren

 17. Was vlg. mij toch voor gisteren……………………………

 18. Wat dat betreft hadden we beter als hond of kat geboren kunnen worden bij een dierenliefhebber, ze hebben echt een geweldig leven jammer dat ze het niet door hebben…….. Hoezo fijne zondag leave, of is dat alvast voor de volgende zondag?

 19. Fijne zondag en een poot van Luka voor Mandy. En Luka kreeg een likje teug……………….. Daar istie nog steeds mee in de weer. Zat de wereld maar zo inmekaar, Zit ie dat niet?…………………………

 20. Heb ik iets gemist Sjerrie? Heeft Luka de macht gegrepen, dat zou Mandy ook graag doen maar wat dat betreft ben ik toch degene die nog steeds de meeste macht heeft, het recht van de sterkste!

 21. ’t Gaat altijd om belangen, macht en de centen……………………. en Luka weet nog steeds niet wat um overkomen is……………….

 22. Doen ze ook Loontje, maar mijn soort planeet is het niet. Zullen we maar zeggen dat ze hun afkomst niet verloochenen?

 23. Het zou geen kwaad kunnen als de Amerikanen eens een flink stuk humble pie zouden eten. Zo great is die nation nou ook weer niet. Zoals je zegt: raar volk. Het lijkt soms wel of ze op een andere planeet leven.

  • Ilona •
 24. Amerika heeft wapens genoeg en ook nog wel troepen achter de hand, maar als Amerika niet een beetje op het geld let wordt het daar ook een rampzalige toestand, ik hoop in ieder geval op het verstand van Obama met Bush was het gevaarlijker geweest, die cowboy hield van oorlog voeren. Het heeft al veel te veel gekost en nu Obama de Amerikanen allemaal in een ziekenverzekering wil hebben is op de een of andere manier zijn populariteit bij de Amerikanen behoorlijk gedaald, raar volkje! Natuurlijk moeten ze dan meer belasting gaan betalen, maar zoveel mensen als er nu zijn die niet verzekerd zijn voor ziekenzorg is ook een wantoestand. Maar met jou hoop ik van harte dat Amerika zich niet gaat bemoeien met Noord-Korea.

 25. Toch denk ik dat Amerika thuis nog een enorm leger en een giga wapenarsenaal heeft. Na 9-11 zijn ze natuurlijk wel goed gewaarschuwd. De chefs van staven die de president adviseren zijn natuurlijjk niet geschuffeld. Die zorgen echt wel voor hun eigen hachje.Maar ik hoop dat Amerika zich niet gaat bemoeien met Noord-Korea want dan breekt de hel los.

  • Ilona •
 26. Het rommelt raar op de wereld John, en het is te hopen dat iedereen die wat te vertellen heeft heel rustig aan doet, Iran uit ook alweer dreigementen en daardoor is de olieprijs weer gestegen, dit soort landen voelen zich even heel prettig, de VS is druk bezig in Irak en Afghanistan, maar landen zoals Iran en Noord-Korea spelen dit wel uit je kunt niet overal tegelijk zijn en dat weten die machthebbers donders goed. Als Amerika zich ermee gaat bemoeien dan is het grootste gevaar China.

 27. Ik wil niet zeggen dat Noord Korea nu al erger is voor de wereld. Maar het is zeker één van de grootste gevaren die er momenteel in de wereld zijn. Een achtergestelde bevolking die niets te verliezen heeft en een dictatuur welke een grote nucleaire macht wil zijn en daar ook al enige tijd flink mee bezig is. Ik hou mijn hart ook vast. Trouwens de USA ook en terecht.

 28. Daar ben ik ook heel blij mee Ingeborg dat wij tenminste zulke dingen nog kunnen schrijven en er over kunnen discusseren, als je je voorstelt hoe dat voor de intelligente mensen daar is dan hebben die geen leven. De verraders kunnen zelfs de beste vrienden en familie zijn en de gevolgend zijn natuurlijk schrikbarend, het is altijd op hun tenen lopen en niemand vertrouwen ook al worden ze niet indirect vervolgd dan is het nog vreselijk om zo te moeten leven. Liefs, Ann.

 29. Ja Ann, je hebt groot gelijk wat Noord Korea betreft. Dat regime is de schrik van de wereld wat werkelijk tot alles in staat is. Je mag er niet aan denken wat er zich afspeelt in dat land. Het regime trapt de mensenrechten met voeten zo hard als ze maar kunnen en een leven of het nu jong of oud is, gezond of ziek, het stelt bij hun niks voor. Angstaanjagend. Als je het allemaal hoort en leest ben je steeds weer blij in Nederland geboren te zijn. De rijken worden steeds rijker, vooral de machthebbers en het gaat steeds over de ruggen van anderen.Wat vrijheid betreft kunnen wij ons nog gelukkig prijzen. Reageren op zo`n item als dit kan in veel landen niet en dat is wat wij wel kunnen, gelukkig maar. Liefs Ingeborg.

 30. @ Ilona, helemaal niets doen kan ik gewoon niet en als is het maar een druppel als we allemaal telkens laten horen of laten lezen waar we het niet mee eens zijn dan wordt het toch gelezen door heel veel mensen en dat kan alleen maar goed zijn, als er maar een paar mensen wakker worden is het toch wat! Mensen die onderdrukt of gemarteld worden hebben toch recht op mededogen van mensen die het goed hebben.@ c.e. we hebben het hier ook helemaal niet slecht, Nederlanders klagen snel maar zijn het ook weer snel vergeten en dan gaat het gewone leven door en we moeten heel erg dankbaar zijn dat we onze monden niet dicht hoeven te houden uit angst.

 31. Bij alle landen met dictators als deze, mag je blij zijn dat je er zelf niet woont …dat denk ik vaak. wat dat betreft hebben we het hier nog zo slecht nog niet…

 32. Ik zou toch nog willen zeggen dat als wij niet bij voortduring onfrisse zaken aan de kaak stellen, de mensen die het zwaar te verduren hebben onder totalitaire regimes dan pas echt aan de rioolratten van de wereld zijn overgeleverd.Vergeet de kracht van de pen niet. Onvermoeid door blijven gaan met reageren op alles wat niet deugt. Aanklagen. En denk niet dat dit ene blog hier niet helpt. Over de hele wereld zijn miljoenen privéblogs waarin wordt gediscussieerd zoals wij hier doen en het wordt gelezen, reken maar! We zijn hele kleine radertjes maar wel onderdeel van een hele grote machine. Ook de nieuwsmedia refereert regelmatig aan blogs van privé- personen die onrecht in de wereld aankaarten. Wij hebben het goed en we hebben de mogelijkheid het te doen, dus als we er al die arme drommels zelfs maar een heel klein beetje mee kunnen helpen, moeten we het doen! Blijven doen!!! Niets doen is geen optie.

  • Ilona •
 33. De rijke machthebbers worden alleen maar rijker over de ruggen van hun eigen bevolking heen, Lukas en dat is jammer genoeg altijd zo geweest en zal altijd ook zo blijven. Maar er is toch nog een enorm verschil met de gewone westerse landen, laten we maar nooit meer klagen ook als we het nog een beetje minder krijgen, ruilen met al die landen waar zoveel ellende, honger, onderdrukking, martelingen en noem maar op zijn dat wil toch niemand? Corruptie heb je overal ook hier maar we kunnen toch nog normaal leven, zoals ik al eerder schreef zolang er mensen zijn zal het nooit veranderen en aangezien die er wel zijn moeten we ons erbij neer leggen, het is alleen heel goed dat we er over praten dat kunnen we tenminste nog wel doen.

 34. het is net wat je zecht wij kunnen er over praten,schrijven en discuseren maar niet veranderen,die mensen daar kunnen inderdaad niets doen.Het grote probleem moet inderdaad door de rijke machthebbers opgelost worden maar hoe denk je die zover te krijgen,denk je dat die personen in een huisje net als jij en een normaal salaris gaan wonen?hoe komen die lijders aan hun positie die ze nu hebben denk je? en dat geld voor elk land hoor volgens mij.

 35. @ John, je wilt echt niet weten hoe de mensen daar nog leven, de toeristen zien dat niet en gaan inkopen doen in de staatswinkels waar de bevolking niet mag en kan kopen. Wat we hier krijgen is meestal van zigeunerbloed, die mensen worden daar weer door de Roemenen verjaagd, hun dorpen in brand gestoken en ze moeten zich maar zien te redden. Dat het inmiddels nagenoeg allemaal criminelen zijn heeft dus een oorzaak, maar wat moeten wij met ze? Rusland pikt alle winstgevende grondstoffen in en heel veel mannen zijn alcoholist, ze drinken daar palinka en tsjoeika, ik kan geen lettertekens maken maar zo spreek je het ongeveer uit, de ene drank is voor de mannen en bestaat voor 90% uit alcohol, de andere drank is voor de vrouwen en is zo’n 75% alcohol, na een teugje dacht ik dat het in m’n tenen terecht kwam. Door het vele drinken wat de mannen doen wordt er heel weinig onderhoud gepleegd en zelfs al hebben ze een gat van een meter diep voor de deur dan wordt dat niet dichtgegooid. Als er iemand op straat dood neer valt moet je helemaal niet raar kijken als die er over een dag nog ligt. De vrouwen werken zich helemaal kapot, overdag (op het platteland) op het veld en ’s avonds thuis, de kinderen hebben geen goede kleren in winters waar het vaak 40 graden vriest. Anticonceptie middelen kunnen ze niet betalen, de artsen schrijven medicijnen voor maar die zijn daar helemaal niet. Geert is er ook een poos geweest en we hebben flink wat kunnen doen, maar het is een druppel op een gloeiende plaat ik ben daar huilend weggegaan en heb me toen voorgenomen daar nooit weer heen te gaan. Roemenie is een mooi land, en de Roemenen zijn intelligent de meeste spreken 3 talen maar zelfs een ingenieur verdient daar niet genoeg om van rond te komen. Ik heb daar genoeg gezien en meegemaakt en hier hebben we jaren lang Roemenen geholpen totdat ze allemaal verdwenen waren, Joost mag weten waar naar toe. Af en toe hoor ik nog eens wat, maar er is nog steeds niets veranderd.@ Lukas, ieder land heeft problemen daar heb je gelijk in en corruptie is overal ook hier, maar net zoals Ilona zegt wij kunnen het aan de kaak stellen, we kunnen er over praten en schrijven, alles valt gewoon niet op te lossen, verbeter de wereld begin bij jezelf is waarschijnlijk bedacht door iemand een zwever, wij moeten wel normaal leven en ook zien rond te komen van wat we hebben, laten de machthebbers en de leiders de wereld maar zien te verbeteren zij hebben de macht en het geld, goed voorbeeld doet goed volgen, maar de voorbeelden zijn heel vaak beroerd! Ook bij jullie zal je dat merken, corruptie lokt corruptie en misdaad uit en zolang er mensen zijn zal het niet veranderen. Onderdrukking en armoede maakt dat er overal misdaad is, en dan hebben wij het hier nog steeds uitstekend.@ Ilona, Die hele familie deugt voor geen meter en de bevolking zal heus niet veel weten, er zijn drie zoons waarvan twee niet geschikt zijn, dat Kim is waarschijnlijk een voor of navoegsel want ze heten allemaal Kim, in juni 2009 heeft Kim Yong-Il aan alle consulaten en ambassades gevraagd of ze hun loyaliteit aan Kim Jong-un wilde betuigen, zijn twee oudere broers vindt vader Kim niet geschikt, maar dat wil nog niet zeggen dat vader Kim toch nog voor een andere zoon kiest het is gewoon afwachten voor de bevolking en die zal onder dwang alles weer slikken en nog meer prachtige namen bedenken, een schurkenstaat is het en weer kunnen we er wel over praten maar er niets aan doen. Ook voor ons is het afwachten wat daar gaat gebeuren, maar de mensen die daar leven daar heb ik intens medelijden mee.

 36. Lukas, het feit dat jij dit gewoon kunt opschrijven en aan de wereld laat lezen, betekent al dat jij (en wij allen natuurlijk) de vrijheid hebt om het te doen. Wij zetten hier van alles neer, discussieren over politieke zaken en over regimes die wij verafschuwen. Het kan en mag allemaal. Maar in bepaalde landen kunnen de mensen niet eens internet krijgen, dat wordt van overheidswegen verboden en alleen maar omdat ze als de dood zijn dat de mensen te lezen krijgen hoe het in hun eigen eigen toegaat De stakkers weten nauwelijks dat het in de rest van de wereld heel anders toegaat (afgezien van corruptie bij iedere overheid, inclusief de onze) en dat niet overal honger wordt geleden. Voorkomen dat de bevolking wakker wordt geschud en het niet meer pikt. Dat ze net zo eindigen als dat misdadige echtpaar Ceaucescu. Want ook al is de bevolking nog zo afgesloten van de rest van de wereld, de leiders zijn het beslist niet. John, de opvolger van Kim Jung Il is idd Kim Jung Un, zijn zoon. Nepotisme is ook al van de zotte als het om ‘gekozen’ leiders gaat maar deze Kim Jung Un is een man die in zijn jonge jaren overal in de wereld heeft gestudeerd (zo noemen ze dat daar) en is in feite behoorlijk westers in zijn gedrag en kleding. Toch wordt er beweerd dat hij het niet gaat worden omdat hij een losbol is en uitsluitend de beest uithangt. Hij heeft ook allerlei buitenechtelijke ralaties. De andere zoon is niet helemaal fris in de bovenkamer dus die zou goed gemanipuleerd kunnen worden door het zooitje dat de dienst uitmaakt als de Lackaffe de pijp uit is. We kunnen dus nog van alles verwachten uit Noord Korea. maar of het linksom of rechtsom is, het blijft een gevaarlijke schurkenstaat. Dat had die enge Bush toch niet beter kunnen typeren.

  • Ilona •
 37. het is allemaal te erg voor woorden wat er in deze wereld allemaal gebeurd,wil er eigenijk niet veel over schrijven,waarom ,wel elk land heeft zo zijn problemen,geld maakt macht,corruptie eveneens,als je dit allemaal op wil lossen wat blijft er dan nog over??volgens mij niets want ook in Nederland,America of eigenlijk elk land is corruptie.Verbeter de wereld en begin bij jezelf,dat geld volgens mij voor elk land afzonderlijk en ieder persoon.

 38. Jammer om te moeten horen dat er in Roemenie nog niets is verbeterd ! Dat jij dat van dichtbij gezien hebt is wel interessant. De meeste mensen zoals ik, gaan uit van de informatie die we her en der lezen en horen. Dat kunnen we dan helaas niet natrekken. Wat Noord Korea betrefd, het blijft een moeilijk geval. Wel of niet ingrijpen. Als er wordt ingegrepen, wie gaat dat dan doen. Want net als met Irak en Afghanistan, de "bevrijder" wordt vaak met kritiek overladen door degenen die zelf te laf zijn om in te grijpen !

 39. Wat er aan de hand is met spaces weet ik niet maar de lettertekens willen niet en het bericht dat je aan het typen bent verdwijnt aarrrggghh!!!@ John, ik heb ook gelezen dat het wapentuig behoorlijk verouderd is, en natuurlijk zijn het dreigementen maar dat het tot een volksopstand leidt daar geloof ik niet in, de mensen worden daar teveel onderdrukt en kunnen geen contact maken met andere landen zoals dat in Roemenie het geval was, ik ben daar een paar maanden geweest en heb met jonge mannen gesproken die mee hadden gedaan aan de opstand, er was er eentje die nog kogels in zijn lichaam had (die hadden ze na de opstand niet willen verwijderen) en allemaal zeiden ze dat het voor niets was geweest, de opvolgers van Ceausescu waren van het zelfde laken een pak en bevriend geweest met dat stuk ellende, ik ben zelfs bij politiefunctionarissen in huis geweest die nog steeds hun zelfde baan hadden als onder Ceausescu en in die tijd hun eigen vrienden en familie hebben verraden, ik mocht daar (graag) blijven om te logeren maar heb het niet gedaan die lui wonen in prachtige huizen waar de citroenbomen in de kamer staan en in alle vertrekken een grote kachel, eten en drinken plenty en geld ook, want ze zijn nog steeds corrupt. Roemenie was, is en zal ook een zooitje blijven. Ook in Noord-Korea zijn de hoge heren heus wel rijk genoeg, maar de bevolking wordt zwaar onderdrukt, dit regime wijkt niet zo snel en het leger is enorm groot niet echt geschikt als aanvalswapen maar genoeg om alle burgers onder controle te houden. Ik hoop echt niet dat het daar tot een opstand komt want dan vallen er echt heel veel doden, ook het constante dreigen is behoorlijk gevaarlijk en nogmaals ik hoop dat Obama verstandiger is dan Bush, want China moet je ook niet onderschatten. Dit is ook heel wat anders dan in andere landen, hier gaat de leiding over van vader op zoon en de Kim’s zijn nog niet op.

 40. Het is een ernstige situatie, maar ik denk dat de militaire kracht van Noord Korea zwaar wordt overschat. Ze zijn daar zo arm als kerkratten en ik denk dat die zogenaamde kernproeven alleen maar worden gebruikt om de rest van de wereld bang te maken en te chanteren.Wanneer daar op wordt ingegaan, duurt het alleen maar langer voordat het regime daar instort. Het is vaak in dat soort landen zo, dat wanneer er eenmaal een volksopstand uitbreekt, het dan ook zo gebeurd is met zo’n regime. Kijk naar Roemenie, waar Ceacescu en zijn vrouw een schrikbewind voerden. Na de val van de muur was dit een van de laatste dictaturen in Oost Europa. Op een gegeven moment brak er een opstand uit en Ceacescu en zijn vrouw zijn in december 1989 geexecuteerd. De beoogd opvolger van de "grote leider" Kin Yong Il heet overigens Kim Yong Un !! (Whats in a name !)

 41. @ Ilona, jammer genoeg zijn er nog heel veel van die dwazen die juist naar dit soort landen gaan, het is te hopen dat de mensen daar er wat aan verdienen, maar mij zouden ze daar nooit zien.@ Sjerrie, volgens mij heeft Nostradamus in ieder geval voorspeld dat er een groot machtig geloof alles zal overnemen en 2012 schijnt ook al niet geweldig te zijn, niemand hoeft erin te geloven maar hij heeft het toch heel vaak goed gehad.@ Leo, ik zelf heb geen angst voor Noord-Korea, maar ik ben toch geschrokken al is het propaganda, Noord-Korea is zo ontzettend dwars dat de grote mogendheden dit niet langer zullen pikken en dat is wel beangstigend, we kunnen er echt geen oorlog meer bij hebben nu ze zoveel investeren in de oorlogen (want meer is het niet) in Afghanistan en Irak, en het lijkt me dan ook een hele toer om betrekkingen met dat land te hebben en daar zullen de burgers het gelag voor moeten betalen, het leger mag dan uitgerust zijn met verouderd wapentuig maar ze hebben altijd nog meer dan Zuid-Korea en ook de legermacht is veel groter. Het is maar een geluk dat Bush niet meer in het Witte Huis zit en ik hoop dan ook echt dat Obama verstandiger is, maar Noord-Korea is voor de bevolking een vreselijk land en wat er zich allemaal afspeelt zullen we nooit zeker weten, ik neem echt niet alles aan wat Amerika ons wil laten geloven, maar kosher is het bepaald niet en ook dat telt voor mij zwaar.@ Jurrie, zoals we al eerder hebben gezegd, wij zijn allemaal mieren maar ook mieren kunnen met z’n allen heel veel doen als er maar mieren zijn die in ieder geval wat durven zeggen zodat de andere mieren wakker worden en ook hun mondjes open doen.Allemaal nog een fijne zondag, een likje van Mandy voor Luka!

 42. hiervoor stop ik mijn kop in het zand, en leg van benauwdheid bedorven eieren.wat verschrikkelijk ann. leven is synoniem aan lijden, synoniem aan zonder waarde. synoniem aan de bekende mier die verpletterd zal worden met willekeur waar we het rond de jaarwisseling over hadden. goed dat er mensen zijn die er op zijn minst een weblog aan wijden!

 43. Ik ga mee met Henk, De propaganda machine draait op volle toeren, verhalen over vermoorde baby’s doen het dan altijd goed.Het is een kl*te land, zondermeer… maar laat je alsjeblieft niet opdraaien door die propaganda verhalen.Waarom heb jij trouwens angst voor dat landje ? De enige landen die van noord korea last kunnen hebben zijn de landen in de onmiddelijke nabijheid.Is al erg genoeg natuurlijk, maar geen reden om hier te bibberen tenzij …. die stomme Amerikanen de boel in brand steken en de Chinezen terug reageren, dan ? ……Heb daarnet even Google wat werk gegeven en gezocht naar hun leger en wapentuig.De hoeveelheid soldaten die daar rondlopen is ""impressive"" maar het woordje ""lopen"" is belangrijk ….Hun wapens bestaan voor 80% uit oude afgedankte troep uit Rusland en China.Met hun raketten doen ze het tegenwoordig wat beter, maar ook daar is de grootste hoop oude rommel.En op het water ? heeft nog iemand een peddeltje ?Atoomwapens ? een atoombom laten ontploffen op/onder de grond is nog wat anders dan er een tiental maken die ook in een raket kunnen, en die dan ook nog op de juiste plaats krijgen.Volgens mij is hun hele militaire toestand meer geschikt als bescherming en afschrikking tegen mogelijke invallers,dan als aanvalsmacht.Voor Zuid Korea liggen de zaken anders, die hebben echt wel een reden om te bibberen, omdat die hele (oude) militaire macht natuurlijk wel wat voorstelt als je een buurland kan binnenmarcheren.Voor mij is de voornaamste reden om angst te hebben als de grootmachten er zich mee gaan bemoeien.De problemen in dat land zullen niet opgelost raken zolang China ze de hand boven het hoofd houd.En zoals overal in de wereld zijn het de machthebbers die beslissen en is het volk de dupe.Groetjes en fijne zondag.Leo 😉

 44. Ernstig hoor. Naziaans. En dat ie zo verheerlijkt wordt in namen? Pure angst, De gevolgen van dwarsliggen zijn niet omme nocht he. Wat me zo te binnen schoot: Nostradamus……………. jaartal verkeerd…………………………………… Oef……………………….Fijne zondag en een poot van Luka voor Mandy.xsjerrie

 45. De Zuid-Koreanen weten echt wel wat er speelt, ze weten in elk geval net zo veel als wij. Er is al een paar keer een moment geweest dat Zuid-Koreanen even naar Noord-Korea mochten maar steeds wordt het goede gebaar weer tenietgedaan door Noord-Korea. Je mag ook best Noord-Korea in als westerling en na aanvraag van allerlei visa maar als je daar 1 cm buiten de pas loopt heb je al problemen dus laten de meesten het wel. Alleen als je niet goed bij je hoofd bent, ga je voor je lol naar Noord-Korea.Overigens zijn de Zuid-Koreanen inderdaad behoorlijk angstig als het gaat om raketaanvallen vanuit het noorden. Zouden wij ook zijn, nietwaar?

  • Ilona •
 46. Wat ik er van heb gelezen zijn de Zuid-Koreanen spookbenauwd Murwari R. Hou me op de hoogte s.v.p.

 47. Zouden Zuid Koreanen weten wat zich in het Noorden afspeelt ? Ik zal eens luisteren volgende week.

 48. En die maf heeft maar liefst 1200 bijnamen, ik zou dat echt niet bij elkaar kunnen krijgen de lui die dit allemaal bedacht hebben behoren vast niet tot de gewone bevolking, die papegaaien gewoon mee ze moeten wel!

 49. Geliefde Leider De zoon van de 21e eeuw De eeuwige zon De redder van het vaderland De zon van het socialisme De onoverwinnelijke generaal De vader aller Koreanen De grootste man die ooit heeft geleefd Wat zijn dit voor krankzinnige benamingen voor iemand die zijn landgenoten uitbuit en uithongert? Als ik dit lees, heb ik niet eens meer behoefte aan een teiltje. Je zou om zulke benamingen kunnen lachen als het niet tegenover de mensen die het zo zwaar te verduren onder het regime van deze lachwekkende Lackaffe, volkomen ongepast zou zijn! Noord-Korea, Birma, Cuba en Albanië zijn nog zo’n beetje de laatste vier landen die zuchten onder een misdadig totalitair communistisch regime. En natuurlijk Zimbabwe, maar da’s van een andere categorie. Tja, zoals je al zei: hoe verander je het zonder zwaar geschut? Ik zou het niet weten. Je probeert te appeleren aan het gezonde verstand van mensen maar als ze al niet snuf zijn, lukt dat ook niet.

  • Ilona •
 50. @ Joke, die kinderen worden gedrild, en hebben maar te lachen als je dat jaren achter elkaar doet, weet je al niet beter dan dat alles wat van hogerhand komt goed voor je is en natuurlijk doet iedereen mee uit angst voor represaille maatregelen, wat er binnenshuis besproken wordt dat weet niemand en mag ook niemand weten want er is daar geen sprake van vrije meningsuiting. Jij ook een heel fijne zondag, liefs Ann.

 51. wat een mooie foto,en die mooie kleuren de bovenste met alle kinderen het is net of ze al in het gelid staan .er zal wel meer discipline zijn dan bij onze kinderen op school je moet toch maar hopen dat je gezond geboren word daar. en dat je geen proefkonijn word. je snapt niet dat ze zo,n dictator nog aanbidden. ik denk dat ze dat doen omdat ze zelf bang zijn .misschien is het maar beter dat je zoals beneden de foto maar niet te veel moet weten dan leef het gemakkelijkst .en de kernproeven heeft iedereen veroordeeld maar ze hebben er zich niets van aangetrokken ze doen wat ze zelf willen tot het een keer mis gaat en dan gaat het ook goed mis dan zal het volk wel een keer in opstand komen. ik wens je nog en fijne zondag Ann .liefs joke

 52. Dank je wel Melda, Mandy zat eventjes te dromen, maar het is haast onmogelijk om een beetje goede foto van haar te nemen, dat kleine ding zit geen seconde stil. Zelf heb ik ook niet zoveel politieke kennis maar wat ik erover heb gelezen schuilt er zeker heel veel ellende achter de mooi gekleurde foto’s, ze zijn net even te mooi!@ Lam You, het volk krijgt veel te weinig voedsel en net als in China en vroeger (of nu nog) in Rusland doen ze wat de partij of de machthebbers zeggen om erger te voorkomen volgens mij is er echt in Noord-Korea een totale onderdrukking van de mensen en al geloven we lang niet alles wat er wordt verteld, helemaal uit hun duim gezogen zal het wel niet zijn.

 53. Ze geven meer geld aan wapens uit dan aan voedsel voor het volk. Het is wel onderdwang dat ze meelopen en vaak worden dingen geregisseerd. Kijk maar die propaganda journaals. Net in andere comministische staten staat de groep voorop, niet het individu!! Geen vrijgeid en de mensen zullen vreselijk ongelukkig daar zijn net als in China, hoewel daar het vrijer is, maar niet betreft het internet, volledige censur vauit Bejing!!

 54. Ik beperk mij maar om te zeggen dat de foto van mandy mooi is.Mijn politieke kennis is te min om op de rest te reageren.Er schuilt veel ellende achter die mooi gekleurde foto’s dat staat vast.Liefs Melda

 55. @ Ilona, ik was aan het typen en zie nu pas jouw reactie, zelf heb ik er nog niet veel van gezien maar ik denk dat ik dan ook verslagen zou zitten kijken. De vraag is echter hoe je zo’n waanzinnig regime omver kunt werpen, van alle kanten met kernwapens beginnen is ook volslagen krankzinnig, de aarde kan uit z’n baan raken en dan is de wereld toch echt weg. Maar één idioot hoeft er maar mee te beginnen dus ik begrijp dan ook heel goed dat alle grote mogendheden hier heel voorzichtig mee moeten omgaan. Wat ik er de laatste dagen van heb gelezen vind ook ik het een ontzettend eng en onmenselijk regime.

 56. Klakkeloos geloven wat de rapporten van Amerikaanse ministeries publiceren doe ik ook niet Henk, en in Irak zochten ze gewoon een steen om mee te gooien, maar dit is toch wel bewezen de kernproeven zijn geweest en daar zijn ook foto’s van genomen door andere landen dan Amerika. Maar als er weinig van waar zou zijn (wat ik toch niet aanneem wat betreft de enorme hoeveelheid christenen die in kampen zitten en de dreigende hongersnood) dan gebeuren daar nog heel veel vreselijke dingen die ook door andere landen zijn waargenomen. Juist omdat dit land zich zo isoleert van de rest van de wereld zullen er ook wreedheden tegen de bevolking zijn waar we helemaal niets van zullen horen. Er zijn foto’s die schokkender zijn maar die heb ik expres niet geplaatst. Dit land is voor andere landen toch op hun tenen lopen, ze zullen niet zoals bij Irak zomaar gaan bombarderen dat is te gevaarlijk voor de wereld en op dat punt mogen we daar blij om zijn. Een land dat zich zo totaal afschermt voor alle andere mogendheden heeft beslist veel te verbergen al zullen de toeristen die daar zo nodig heen moeten er niet veel van merken.

 57. Ann, een jaar of 2,3 geleden was er op de Belz een anderhalf uur durende diepte-reportage over Noord-Korea. Ik heb op mijn stoel zitten bibberen van zenuwen, ellende en weerzin. Het is niet voor te stellen wat de doorsnee Noord-Koreaan heeft te verduren in eigen land. De heiligverklaring van de Kim Il Jungs op rij, want nepotisme is iets normaals daar, grenst aan waanzin, nee is waanzin. Er staan er nu 2 te wachten om hun zieke vader op te volgen: de een is ècht debiel en de ander een despoot die hoert en snoert. De laatste volgt zijn vader op. Dus gaat de nieuwe Noord-Koreaanse leider gewoon verder met al decennia lang wordt gedaan: het volk tot op het bot uitbuiten en verplichten de goddelijke status van hun leider te eerbiedigen. De Jungs zijn volslagen krankzinnig. Honderden jaren inteelt zorgt daar wel voor. Henk heeft gelijk: de Amerikaanse propagandamachine geloof ik ook slechts voor 10% maar dat het 100% mis is in Korea, geloof ik wel, weet ik eigenlijk wel zeker. Dat leiders goddelijk kunnnen zijn is zo krankzinnig dat je ze eigenlijk niet eens voor vol kunt aanzien maar het maakt ze des te gevaarlijker. Dat ze kernproeven nemen, baart grote zorgen maar als ze ook maar één bom of raket zouden gooien op landen die kritisch zijn (de hele wereld dus) krijgen ze er 10 op eigen grond terug. Ik vraag me af of ze echt zó stupide zijn, dat moeten ze zich toch realisren?!Maar het blijft een heel eng, onmenselijk regime dat kost wat het kost omvergeworpen moet worden. Je zult toch maar als gewone sloeber in zo’n land geboren worden……..je kunt geen kant op of meehuilen met de wolven en dat houdt het drama alleen maar langer in stand.

  • Ilona •
 58. ‘In een nieuw rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken staan huiveringwekkende details over schendingen van de mensenrechten in Noord-Korea’ Een citaat waar ik m’n vraagtekens bij zet Ann.Ik zal de laatste zijn die in twijfel trekt dat er in Noord Korea vreselijke dingen gebeuren maar om nou klakkeloos die rapporten van Amerikaanse ministeries ter harte te nemen vindt ik net te ver gaan. Ook in het land van de onbegrensde mogelijkheden draait de propagandamachine op volle toeren. Denk maar even terug aan de inval in Irak. Moesten de Amerikanen daar geen oorlogje voeren tegen chemische & kernwapens ?? Niets te vinden.Wel vraag ik me af wat in het belang is voor een land en voor een regime om zich op dergelijke wijze van de rest van de wereld te isoleren. Zelfs China toont afwijzend gedrag.

 59. Het was niet mijn bedoeling om je kippenvel te bezorgen hoor meis, maar er wordt zoveel over Afghanistan en Irak gepraat dat dit eigenlijk wat op de achtergrond blijft, maar ik ben er toch behoorlijk van geschrokken. Ze weten daar drommels goed dat de VS en de EU landen niet overal tegelijk kunnen zijn en hebben gewoon gedaan wat ze wilden. Eng is het wel maar het zal wel loslopen want die leiders willen zelf ook graag leven blijven.

 60. Wat is de hele wereld een zooi, een echte zooi, en geen zooitje………………… Overal, en de lonten worden steeds korter ………….

 61. Lieve Ann, Je verhaal is goed onderbouwd maar gruweliijk. Ben even sprakeloos. Heb er enge voorgevoelens over….. Noord Korea een een klap weg maar de rest daaromliggend ook……Toch fijn weekend. Niettegenstaande mijn kippenvel……………..xxxx MR

 62. Eerlijk gezegd ben ik er van geschrokken broertje, volgens mij is het niet alleen provoceren want iedereen is tegen de kernproeven en ze stoppen gewoon niet, ook ik hoop van harte dat Amerika geen stappen onderneemt want dit is echt heel erg gevaarlijk. De christenen worden ook bijzonder hard vervolgd en er zijn er al tienduizenden die zich in strafkampen bevinden. Geen prettig idee voor de hele wereld, er kan niets gedaan worden aan het martelen en moorden zonder dat Noord-Korea dreigt met een aanval dit wordt echt heel erg moeilijk voor de wereldleiders.Dikke kus en een likje van Mandy.

 63. Je houd je hart vast als je de berichtgeving over Noord-Korea volgt Ann, laten we hopen dat de agressieve houding van hun leiders alleen maar is bedoeld om te provoceren,anders zie ik het duister in. Het leven voor de gewone burgers daar moet een hel op aarde zijn, hoplijk is Amerika zo wijs om zich niet tot welke vorm van inmenging te laten verleiden. Je hebt er weer een goed onderbouwd item van gemaakt,wel iets om even bij stil te staan.Liefs voor jou,en een pootje voor Mandy van je Broertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: