Koninginnedag   9 comments

 
Morgen is het 30 april en wordt er in Nederland Koninginnedag gevierd, deze dag is voor iedere Nederlander anders de één zal zich begeven naar het feest waar koningin Beatrix en aanhang is en de ander heeft gewoon een lekkere vrije dag extra en gaat naar een rommelmarkt of vrijmarkt. De kinderen zullen juichen en zingen voor koningin Beatrix, ze weten niet beter dan dat die haar verjaardag viert, jammer dat er niet meer aandacht wordt besteed aan de koningin die een echte Moeder des Vaderlands was en écht op 30 april jarig was namelijk koningin Juliana hiermee wil ik toch een ode brengen aan haar.

Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina (Den Haag, 30 april 1909Soestdijk, 20 maart 2004), Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje Nassau, Hertogin van Mecklenburg en Prinses van Lippe-Biesterfeld, was van 6 september 1948 tot 30 april 1980 regerend Koningin der Nederlanden.

Koningin Beatrix zelf is op 31 januari 1938 geboren en houdt deze dag (30 april) in stand om wat voor reden dan ook, in ieder geval is het defilé langs het bordes van paleis Soestdijk geschiedenis en of (zoals Wim Sonneveld zei) de cadeau’s nu wél of niet achter de rododendrons werden gesodemieterd, je kon zien dat koningin Juliana van haar verjaardag genoot en dankbaar was voor wat haar landgenoten voor haar deden. U was een ware vorstin mevrouw!

koninginnedag-bordes  Koningin Juliana

 

 

 

Geplaatst29 april 2008 doorAnn McDunn inFeest

9 Reacties op “Koninginnedag

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Koninginnedag is een beetje aan me voorbij gegaan. Zelfs geen tompoes…
  Maar de echte koningin was toch zeker wel Juliaantje.

 2. Ik heb nog iets vele ergers : mijn sexy jurk : is een fleece jurk met rits en capuchon die tot bijna aan mijn voeten komt. Het ding is zo lelijk als wat en zo oud als methuzalem, maar ik krijg al zin om er mee op de bank te gaan hangen. Is nog wat vroeg :-)

 3. Naar mijn mening is het een goede keuze van Beatrix geweest om Koninginnedag op 30 april te
  blijven vieren,dit niet alleen om praktische redenen,maar ook ter nagedachtenis en ter ere van haar Moeder.
  Juliana was een Koningin waar ik warme gevoelens bij kon krijgen,die kan ik helaas niet hebben bij Beatrix.
  Kus van Edward.
   

 4. Ik vind het allemaal prima, lekker door omstanmdigheden een vrijd dag / week. Inderdaad 31 januari loopt iedereen blauwbekkend over de vrij markt.
  Zit lekker warm binnen want buiten is het herst. Koffie drinken en de krant te lezen. ED-itor is al op pad want tradiegetrouw (mijn hemel zelfs mijn dochter doet mee al die flauwe kul) : om 8.00 in het café met de oude kern, 3 x keer hulde hoera hoera hoera leve de Koningin en dan een vieze oranje bitter opdrinken. Blèch !
   
  Misschien mocht het weer nog droog worden dat ik richting markt ga om alsog een poging te wagen om het oranjegevoel te krijgen, maar dat is genetisch bepaald denk ik. Heb het nog nooit gehad……………….
   
  Fijne dag en het droog moge worden

 5. Dear Ann, how are you?
   
  I know that tomorrow is the Queen’s birthday and there is a custom in Holland to celebrate it on April 30th, I wish I could wish her a happy birthday so I hope you have a nice celebration with lots of music and many more years to the Queen.
  Take care, Ziva

 6. Praktische regel: 31 januari was te koud om op de stoep peperkoek te gaan happen.
  Op 30 april meer kans op buitenweer, behalve dan morgenochtend dit keer en dan denkt iedereen op 30 april nog eens aan de oud konigin en niet te vergeten Pieter: de burgerjongen die ondanks alle moeilijkheden, opgroeide tot een persoonlijkheid. (met een leuke vrouw) en idem kinderen. Wie is er nu wel of niet goed?
   
   
   

 7. Eigenlijk was ik nog maar een snotneus toen juliana de scepter overdroeg aan Beatrix.
  Maar je hebt gelijk, wat een hemelsbreed verschil tussen die twee.
  Zo warm als Juliana op het volk overkwam, zo ervaar ik Beatrix als een steenkoude ongevoelige kikker.
  Al die etiquette die ze uitstraalt, gatverrr.

 8. Ja Ann…dat is inderdaad waar, wat je hier schrijft….mooi gedaan liefs Gerd

 9. Och Ann schrijf ik net een reaktie bij je broer, lees ik een positievere bij jou. Zo is het ieder zijn rol en zijn eigen gedachten.
  Wie zal het begrip Goed omschrijven?  Een president lijkt me ook duur, dus hou ik het bij een koningshuis.
  Prettige dag morgen en dan een dagje om weer bij te komen van alle oranjebitter etc.
   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: