ZORGSTELSEL 2012, voordat je bij een arts komt ben je al uitgekleed!   32 comments

Volgend jaar gaat er wettelijk veel veranderen op het gebied van de zorgverzekeringen, de overheid heeft bepaald dat de premie van de basisverzekering voor iedereen omhoog gaat en de vergoedingen omlaag. Natuurlijk hadden de meesten van ons dat wel verwacht maar gas, licht, waterleiding, huur, boodschappen en ga nog maar even door worden eveneens duurder. Gezond leven is per dag toch minstens 3 x fruit eten volgens de geleerden maar kijk eens even wat tegenwoordig het fruit kost, een appel is nu best betaalbaar voor iedereen maar als het seizoen voorbij is mag je blij zijn met een banaan per dag en dan vooral geen merk-bananen want die zijn nu al behoorlijk prijzig, zelf zit ik niet over gezond leven in maar heb medelijden met gezinnen met kinderen. Overigens is het vrijwel onmogelijk om minder dan een kilo of meer te kopen en daar ga je dus niet aan beginnen als je alleen bent. Jammer genoeg geen vlierbessen geplukt want dan had ik daar tenminste nog een flinke voorraad wijn e.d. mee kunnen maken.

Vlierbessen, 20 aug. 2011

Hieronder de meest relevante veranderingen in de zorg uit de Miljoenennota voor 2012.

 • De premies voor de basisverzekering gaan omhoog.
 • Het eigen risico stijgt van € 170 naar € 220.
 • Uit het basispakket verdwijnen maagzuurremmers, dieetadviezen en stoppen met roken. Ook zullen er vanuit de basisverzekering minder fysiotherapiebehandelingen worden vergoed.
 • De inkomensafhankelijke premie zorgverzekering stijgt.
 • De zorgtoeslag daalt.
 • Het kabinet bezuinigt in 2012 op de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten.
 • Er komt een eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg.

De eigen bijdrage in zorginstellingen (AWBZ) gaat omhoog

 

en de diagnose is....

Waarschijnlijk krijgen we allemaal een fobie als we al niet helemaal gezond zijn Knipogende emoticon

En weer krijgen de mensen met een klein loon of pensioen, chronische zieken en de gehandicapten de zwaarste klappen want laten we wel zijn, wie slikt er nu medicijnen voor de lol, misschien zijn er wel lieden die dat doen maar dat is te verwaarlozen tegenover het aantal mensen die hun medicijnen wèl nodig hebben. Als je de laatste tijd de berichten volgt dan zou je er het maagzuur van krijgen, maar aangezien de maagzuurremmers uit het basispakket gaan is dat ook geen optie. Zelf heb ik vorig jaar al de plusverzekering opgezegd en dat hebben heel veel mensen gedaan, en zie daar is dus wat op gevonden, de basispremie wordt gewoon duurder dan is er voor de zorgverzekeraars niets aan de hand en kunnen de enorme salarissen van de directeuren en event. gouden handdrukken ook gewoon doorgaan. Ha, uit het ziekenfonds gaan zou je denken maar dat is dus niet meer mogelijk in Nederland, wij zijn verplicht ons te verzekeren en kunnen of willen we het niet betalen dan is daar ook al wat op gevonden want dan wordt er loonbeslag gelegd en wordt de premie en de eigen bijdrage ingehouden uit het inkomen en dat niet alleen maar de premie wordt dan meteen hoger, ze zijn niet goed maar wel heel erg slim!

specialist 

Dit is een leuke cartoon maar in de werkelijkheid is het inderdaad zo dat als je eenmaal bij een specialist terecht bent gekomen die je toch wel heel vaak terug laat komen, zelfs als het niet meer nodig is. De huisartsen zijn al aan het demonstreren geweest en zullen daar wel mee doorgaan, mochten de huisartsen de daad bij het woord voeren, dan moet je maar een afspraak maken lang voordat je wat hebt anders kom je helemaal niet meer aan de beurt, het enige dat er dan nog op zit is maar buiten op straat gaan liggen en anderen 112 laten bellen want iemand laten liggen mag in ieder geval nog net niet!

Bron: Diverse kranten, 11 oktober 2011.

AMSTERDAM (ANP) – Duizenden huisartsen demonstreren donderdag in Amsterdam tegen bezuinigingsplannen van het kabinet. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil de huisartsen met 132 miljoen korten. Volgens de artsen moet elke praktijk daardoor 20.000 euro inleveren. Ze waarschuwen dat daardoor minder patiënten kunnen worden geholpen.

Patiënten moeten donderdag vooral bij huisartsenposten aankloppen als ze dringend zorg nodig hebben. Die posten zijn normaal gesproken bedoeld voor zorg buiten kantooruren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg controleert achteraf bij calamiteiten of de huisartsen hun vervanging goed hadden geregeld.

Dit kabinet is dus ook al niet voor de Nederlanders die met het laagste loontje of van een uitkering moeten rondkomen, mensen met veel geld hebben er totaal geen last van dus die zullen er ook beslist niet wakker van liggen als er rekeningen voor medicijnen betaald moeten worden, maar als het zo doorgaat in Nederland gaan we terug naar de dertiger jaren en misschien komt het dan ook nog weleens zo ver  dat we weer broodbonnen krijgen en daar dan ook nog heel erg dankbaar voor moeten zijn.

ziekenhuis in de toekomst

Is dit de toekomst voor Nederlanders die in het ziekenhuis terecht komen?

Er zullen weer mensen zijn die dit blogje niet lezen omdat het hen somber maakt, maar dat is bepaald niet de bedoeling, niet lezen en niet praten over dit soort wantoestanden is struisvogelpolitiek en daar doe ik nu eenmaal niet aan. Wat ik nog steeds mis bij al dit soort berichten is dat het management wordt aangepakt en dat zou ik eerst maar eens doen als ik minister Edith Schippers was, helaas ik ben slechts een A.O.W.’er en de langste tijd zit er wel op, maar dat neemt niet weg dat al die weggegooide miljarden aan zinloze oorlogen veel en veel beter besteed hadden kunnen worden aan de zorg in Nederland, of is er een speciaal potje voor het verspillen van geld? Ik weet het haast wel zeker! Omdat het herfst is (en het wordt weer een hete herfst wat de zorg betreft) toch nog maar wat elfenbankjes die ik weken geleden heb zien staan, want somber ben ik totaal niet hoogstens verbijsterd over de overheid en de Miljoenennota waarbij de koningin zei dat alle Nederlanders moeten gaan inleveren, en dat is best makkelijk voor lui die genoeg hebben.

De Kruidhof, Elfenbankjes, 28 sept. 2011

Ik wens iedereen een koel hoofd en warme voeten toe en hoop dat er weer geen miljoenen worden verknoeid aan het totaal overbodig gebleken vaccineren tegen het H1N1 virus (Mexicaanse- of varkensgriep).  

Geplaatst20 oktober 2011 doorAnn McDunn inNieuws en politiek

32 Reacties op “ZORGSTELSEL 2012, voordat je bij een arts komt ben je al uitgekleed!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Hallo lieve Ann, ik kom weer eens kijken, het is al zolang geleden, dat ik iets op de site gedaan hebt, en ben het maar weer aan het proberen. Ja een best blogje, met weer veel informatie, dan heb ik de krant en de t.v. niet meer nodig. kan het allemaal bij jou lezen. Alleen het is m’n week niet, en zeker vandaag helemaal niet. de verjaardags-dag van m’n moeder he. dus voel me niet echt fijn. waarschijnlijk zet ik morgen weer wat bij mij neer. Als je wilt lees dan even bij Edward, over de updates. Want ik krijg ze ook niet van jou. laat een van de twee even schrijven welk hokje ik aan moet vinken, zodat ik de up-datesvan een nieuw blog krijg, en niet van alle reacties, die er geplaats word. liefs voor jou en Mandy, van Rinus

  • Inmiddels is alles dus oké Rinus, ik zit niet zo veel meer bij de helse machine en lees meer, zie films en doe meer aan huishoudelijke werkzaamheden, minder leuk maar wel nodig. Bedankt voor je compliment, bij jou heb ik al gereageerd en dat zal je dan wel lezen, je staat nu bij mijn links en ik krijg dan vanzelf je updates.
   Liefs van mij een een likje van Mandy!

 2. Hallo Ann we moeten zeker onze kop niet in het zand steken ..wat er nu allemaal gebeurd loopt de spuigaten uit..en geloof me maar in België is het geen haar beter..miserie..en wat gaat er nog volgen

  • Nee hoor Marylou, we moeten toch weten wat ons te wachten staat en wat er nog komt dat is ook niet bepaald prettig, in België zal het inderdaad wel niet veel beter zijn, de kleinste landen betalen ook het meest aan de E.U. en daar is alle ellende mee begonnen, Griekenland moet nog veel meer miljarden hebben en wij betalen daar aan mee, welk land in nood volgt? Maak er maar een mooi weekend van en laten we het maar heel even vergeten als we de zon zien!

 3. Fijn Ann

  Zat ik al bijna goed. Zonder het te weten probeerde ik anijs. En toch ook maar even naar oom dokter.

  Dit bericht van jou trouwens: Hard aan gewerkt met al die afbeeldingen erbij. Klakske af hoor, of als je meer Ardeens geörienteerd bent Chapeau.

  [Waarbij ik me goed realiseer dat je ergens woont bij de 7 wat was de naam ook alweer, karvelen of zo in Fryslân.] Warm gegroet. Ajo!

  • Anijs in warme melk is ook prima Niek, “chapeau” is prima (bedankt) en al woon ik dan in een dorp waar je zo langzamerhand een kanon kan afschieten zonder iemand te raken, ik ben geboren in Alkmaar en heb daar mijn jeugd doorgebracht 😉 Het scheelt maar een kilometer of 30 Afsluitdijk maar ik blijf nu in Friesland want Alkmaar is ook niet meer wat het is geweest.
   Warme groet terug!

 4. Het is inderdaad om moedeloos van te worden. Iedereen moet op de nullijn gaan zitten (loon, uitkering), maar ondertussen maken ze alles wel duurder.Dit is gewoon een schofterig kabinet. Ik snap echt niet waarom zoveel mensen op de VVD hebben gestemd. Ondanks al die maatregelen staat de VVD nog steeds op 37 zetels ! En dan die Donner. Dat is echt het toppunt. Deze man heeft beslist dat de huren vrijgelaten moeten worden om de “doorstroming te bevorderen… Zelf heeft hij een megahypotheek van 1062000 euro (iets meer dan een miljoen !!) waarvan hij de rente tegen 52% aftrekt van de belastingen.Dan willen ze ook nog dat hij voorzitter van de raad van state wordt. Dit soort mensen heeft geen benul hoe gewone mensen rond moeten komen.

  • John zelf verwonder ik me er nog steeds over dat er zo ontzettend veel mensen blij zijn met dit kabinet en met de VVD in het bijzonder, dat de mensen met geld er blij mee zijn kan ik levendig voorstellen maar de kleine man had het met zijn klompen aan kunnen voelen dat het voor mensen met de laagste inkomens, gezinnen met kinderen en alle andere zwakkeren van deze maatschappij er minder op zou worden. De huren vrijlaten is natuurlijk de zoveelste elllende, dat kan er nog wel bij! Donner en consorten wens ik in ieder geval eens een jaar leven met een kleine uitkering toe, in een huurhuis met een stel jonge kinderen en dan er niets bij verdienen eens kijken of ze daar van zouden leren, jammer genoeg zullen dit soort lui nooit echt weten hoe gewone mensen moeten rondkomen, jullie hebben nog jonge kinderen en ik denk dat je maar niet teveel aan hun toekomst moet denken want dat ziet er zeker niet goed uit! Toch maar een droog en zonnig weekend gewenst, maak er wat van zolang het nog kan!

 5. De tranen liepen over mijn wangen toen ik dit prachtige liedje hoorde. Ik hoor het fries niet meer zo vaak sinds mij moeder is overleden. En toevallig vandaag nog even bij haar huis stilgestaan en dan gaat er van alles door je heen. Ja ik zit met zo veel woede in mijn lijf over van alles en nog wat. Maar dit lucht even op. Ann bedankt voor je blog en Lukas voor dit mooie liedje.
  Knufffel!!!voor beide Anna

  • Lieve Anna, zelf moet ik ook altijd een traan wegpinken als ik dit liedje hoor, maar ik heb het er zelf op gezet hoor ik denk dat Lukas het niet eens verstaat. Ik hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen want dit klinkt niet goed meis! Fijn dat het je toch een héél klein beetje heeft geholpen om naar een Fries lied te luisteren, ik kan me best voorstellen dat het moeilijk is als je moeder is overleden om dan ineens geconfronteerd te worden met de Friese taal en dan juist met deze tekst. Je reactie is al dank genoeg en jij sterkte en een knuffel terug vanuit Buitenpost ♥

 6. Bedankt voor het verhelderende blog. Ik begrijp het ook allemaal niet meer. En juist de zwakke onder ons zijn inderdaad weer de dupe. Waarom worden die altijd gepakt? Daar snap ik echt geen sikkepit van. Iemand schreef ook iets over de jeugd.Als ik dat zo zie vraag ik me ook af (BV nu weer met die demonstraties) kunnen ze zich dat wel permitteren. Moeten ze niet naar school of werken. En wat ze massaal ook uitgeven aan muziek optredens en wat dacht je van seizoen kaart van het voetballen wat dat niet kost. Ja inderdaad als ze het niet hebben komen ze het wel halen. Ik word hier wel somber van. En moet me zelf echt bij de kuif pakken om niet bij de huisarts terecht te komen. Je foto is prachtig. Voor jou ook een fijn weekend met een verhelderend zonnetje er bij.
  Groetjes Anna

  • Het is allemaal wel te begrijpen Anna, je hebt altijd rijke en arme mensen gehad en die kloof werd te smal nu zijn ze bezig die kloof weer groter te maken (hoe rijker de mensen zijn hoe minder ze inleveren), de Nederlanders worden te mondig en daar moet een bepaalde kliek helemaal niets van hebben, het is nog niet zo vreselijk lang geleden dat het volk monddood werd gemaakt omdat ze anders in de problemen kwamen en daar gaan we nu zo langzamerhand weer naar toe, noem het maar het feodale tijdperk! Natuurlijk moet de jeugd naar school of werken, maar er is geen jongere meer die een vaste baan krijgt en dat moedigt niet bepaald aan, als ze tegenwoordig een contract voor een jaar krijgen moeten ze al blij zijn. Deze jeugd is grootgebracht in betrekkelijke weelde en dat zal dan ook gaan veranderen, maar vraag mij niet of dat wel goed komt want de jeugd WIL geen stap terug doen wat hun uitgaven betreft. Niet somber worden meis, hieronder staat een heel mooi Fries liedje en laten we ons daar maar aan vast houden. Jij ook een heel fijn en hopelijk zonnig weekend gewenst,
   groetjes, Ann.

 7. even een aardige aanvulling;
  10 years ago we had
  steve jobs,bob hope
  and johnny cash
  now we have
  no jobs,no hope
  and no cash
  leef met wat er nog wel is….

  • Geweldig zo’n aanvulling Lukas, bedankt daarvoor en wat er over blijft is wat we 10 jaar geleden dus ook hadden alleen niet met een voornaam “moed houden” en “blijven ademhalen”, de leuke kleine dingen blijven er wel en daar moeten we het maar mee doen. Zelf hebben mijn man en ik het wel zo arm gehad dat er een enorme stapel onbetaalde rekeningen lag en haast geen geld om van te eten, maar dan zei Geert altijd “It hat noch nea sa tsjuster west of it waard altyd wol wer ljocht” (het is nog nooit zo donker geweest of het werd altijd weer licht) en dat kwam dan ook wel weer uit.

   Dit liedje is voor alle Friestaligen en het is oorspronkelijk van Ede Staal die het in het Gronings zong.

   • Toch maar even de vertaling erbij, een Friestalig lied is nu eenmaal moeilijk te verstaan als je de taal niet beheerst, in het Fries vind ik dit zelf veel mooier maar nu begrijpt iedereen tenminste waar het over gaat!

    “It Hat Nog Nea Sa Tsjuster West”
    —————————————————
    Ze wonen samen in een huisje
    Zij was wat stijf van de reumatiek
    Toch konden ze het daar heel aardig redden
    In het kleine huisje aan de dijk

    De kinderen waren allang de deur uit
    Toch kwamen ze wel vaak even langs
    Dan hadden ze het meestal over het verleden
    En zei hij elke keer weer
    Het is nog nooit zo donker geweest
    Of het werd altijd wel weer licht

    Zes kippen en een oud varken
    Een hok met schapen en een stukje land
    En twee keer daags even het erf over
    En dan houdt oma hem bij de hand

    Zijn hele leven hard gewerkt
    En moeder had 9 kinderen thuis
    Zomers de hele dag aan het maaien
    En pas met als het tijd is om te melken weer thuis
    Het is nog nooit zo donker geweest
    Of het werd altijd wel weer licht

    Toen op een zondag, het was in december
    Krijgt opa het zomaar zo benauwd
    Zijn dochter brengt hem naar de stad
    Omdat ze het eigenlijk niet vertrouwd

    De volgende dag moest hij het opgeven
    Het oude vrouwtje had het zo moeilijk
    Misschien was het beter andersom geweest
    Een week of wat later was ze dood
    Het is nog nooit zo donker geweest
    Of het werd altijd wel weer licht

    Het is nog nooit zo donker geweest
    Of het werd altijd wel weer licht

    Het tijdstip van je dood kun je niet kiezen
    Graag waren ze beiden tegelijk gegaan…
    Ze rusten zacht daar op het kerkhof
    Vlak bij het huisje aan de dijk

    Het is nog nooit zo donker geweest
    Of het werd altijd wel weer licht
    Het is nog nooit zo donker geweest
    Of het werd altijd wel weer licht

   • Dit is echt heel mooi Ann, daar krijg je kippevel van.

    • Bedankt voor het luisteren Edward, in het Fries klinkt het toch heel erg mooi, de vertaling vind ik zelf lang niet zo goed kinken, maar ja Fries is nu eenmaal niet makkelijk 😉

    • Hoi ann leuk om te beluisteren ,tevens de vertaling er bij..
     ja zo heeft ieder zijn eigen taaltje..,en natuurlijk alles weer bekeken hoor ..erg mooi om alles te zien
     ik ben lekker bezig , het is een mooie afleiding hoor,,. het gaat nog steeds niet best,
     maar zoals ik eerder vertelden voor uit denken toch,hele lieve groetjes van narry en cees,

  • Ik ben vandaag voor het eerst op dit blok.De heren zijn vergeten dat zij het meest hebben geprofiteerd gratis school wie van niets iets wordt zijn de ergste.Ik ben 73 maar wat laten wij achter net gekeken op aow 2012 er gaat niets omhoog Waarschijlijk als ik het goed zie Zorg huur en ziekenfonds een vermindering van hoop ik maar 100 euro pwr maand.maar niet getreurt ben al 4 jaar niet op vakantie gewwest Waarom geen Malieveld organiseren.Beau

   • Hallo Beau, we zijn bijna leeftijdgenoten ik ben maar 3 jaar jonger en wij hebben als toch ouderen er voor gezorgd dat Nederland na W.O.I door keihard werken er weer bovenop is gekomen. Niet dat ons dat nu in dank wordt afgenomen, nee we worden te oud, als er iets is waar ik een hekel aan heb zijn het die woorden wel! Ik heb A.O.W. zonder pensioen en eigenlijk is dat niet eens erg want voor je het weet heb je dat toch voor niets betaald. Dat wij er op achteruit gaan is schandalig en ik ben al 10 jaar niet op vakantie geweest, dat is geen ramp maar het zou moeten kunnen, je hebt gelijk waarom nu eindelijk niet eens een Malieveld of in ieder geval allemaal in Nederland solidair zijn voor al degene die in 2012 nog minder te besteden krijgen al is het nu al krap. Bedankt voor je reactie en groetjes, Ann.

 8. je hebt er weer een mooi blogje van gemaakt met illustratie’s e.d.
  voorlopig zal je wel genoeg onderwerpen hebben als je alles van je af wil schrijven want volgens mij komt er nog HEEEEEEEL VEEEEEEEL meer

  • Lukas, zo zwartgallig ben ik niet hoor, dit schoot me even in het verkeerde keelgat en dat er nog veel meer komt daar ben ik me van bewust, maar ik ga niet overal op in want dan zou ik pas echt somber worden en dat is niet bepaald de bedoeling! Bedankt voor je reactie en blijf zitten waar je zit want daar is het niet alles maar hier gaat het behoorlijk de verkeerde kant op!
   Groetjes, Ann.

 9. Ja lieve zuster, van al deze berichten wordt je echt niet vrolijk hoor! Hoe het systeem tegenwoordig werkt weet ik niet, maar vroeger kreeg de huisarts een vast bedrag van het ziekenfonds voor elke patiënt die bij hem hem/haar was ingeschreven, of die nu wel of niet bij ze kwam. Tegenwoordig krijgt de huisarts het salaris toch niet van de staat?…..hoe kan de overheid daar dan op bezuinigen? Maar ja, ik ben niet blond maar wél grijs, daarom snap ik het zeker niet. Ook al wordt de huisarts gekort in het inkomen, maakt dat niets uit…net of ze nu wél tijd voor je hebben! Van dit blog wordt ik echt niet somber hoor, ik heb zoiets van….gods water over gods akkers. we zien wel waar de ark van Noach strand. Het neemt niet weg dat je hiermee een mooi informatief blog hebt geergezet, met toch wel een komische noot. De onderste foto is een plaatje hoor, wat een kanjer!
  Een dikke kus van je broertje.

  • En het nieuws gaat door lieve broer, vandaag is Muammar Abu Meniar Khaddafi vermoord en iedereen is blij, ik niet (en velen met mij niet) want nu wordt Libië een streng Islamitisch land en ze zijn er daar nog lang niet, de ene schurk wordt meestal opgevolgd door een andere schurk in dit soort landen, het is daar kiezen tussen twee kwaden en dat is niet zo’n prettig idee, uiteraard heeft het wat gekost maar dan heb je wel wat bereikt of juist niet natuurlijk, het is maar hoe je het bekijkt.
   Wat het salaris van de artsen betreft, ik denk dat die nu een bepaald soort subsidie krijgen van het rijk en dat willen ze met zo’n 20.000 euro per jaar verminderen, laten huisartsen gewoon hun werk doen zoals ze het vroeger deden, draai al die nieuwe wetten terug en alles is in orde en dan kan je tenminste gewoon bij de huisarts je medicijnen weer meenemen zoals dat altijd ging. De apotheken van tegenwoordig verdienen lekker aan het verstrekken van de medicijnen want zelf ben ik al langer dan 4 jaar niet bij een huisarts geweest maar betaal de eigen bijdrage voor het zelf doorgeven van de herhalingsrecepten voor de apotheek, en nu betaal ik al twee van de vier medicijnen zelf. De ark van Noach is gestrand maar wat waren ze toen blij, leuk sprookje uit het grote boek, ze waren ook niet somber al zaten ze onder het vee, wilde dieren en ongedierte die ze daarna met gezwinde spoed de vrijheid hebben gegeven, dus ook ik zie wel hoe het allemaal gaat komen, alleen de jeugd die het tegenwoordig eigenlijk te goed heeft moet anders gaan leven en dat wordt nog een hele toestand want die pikken het niet als ze niet meer kunnen doen wat ze nu wel kunnen, resultaat nog meer diefstal en overvallen maar daar staan ze in Den Haag ook niet bij stil, daar leven ze als Noach in zijn ark (doof en blind voor de wereld er buiten) maar dan met heel wat minder lieve dieren, meer roofdieren denk ik 😉
   Een dikke kus terug, zus Ann.

 10. Heb dit blogje met veel belangstelling gelezen Ann, heel informatief, al wordt je niet echt blij van jou informatie. Mij persoonlijk zullen de bezuinigingen niet al te hard raken maar ik heb inderdaad meelij met gezinnetjes met kleine kinderen die het hoofd steeds moeilijker boven water kunnen houden en zich in allerlei bochten moeten wringen om uit de financiele malaise te blijven. Ook andere zwakkeren in de samenleving gaan er flink van langs krijgen.

  Om moedeloos van te worden

  • Van het nieuws over het algemeen worden we niet vrolijk Henk, maar zoals ik al schreef er helemaal niet over schrijven of praten is struisvogelpolitiek. Er komen àl meer voedselbanken (zelfs in Kollum, een dorp hier 6 km. vandaan) maar ook die krijgen al veel minder van de supers en hebben moeite om pakketten samen te stellen, het is toch een grof schandaal dat de gemeente Kollumerland niet kan zorgen dat bepaalde gezinnen rond kunnen komen. Juist omdat gezinnen met kleine kinderen en de zwakken in de samenleving weer eens het gelag moeten betalen zouden de Nederlanders eindelijk eens in opstand moeten komen, vuisten ballen is beter dan alleen mopperen, in andere landen kan het en hier blijft het bij klagen en mopperen, onbegrijpelijk en zelf ik zou nog gaan demonstreren al zou het voor anderen zijn. Overigens wordt het met A.O.W. zonder pensioen ook behoorlijk uitkijken en ieder eurodubbeltje omdraaien, maar moedeloos word ik zelf niet wat dat betreft ben ik nog steeds een Dolle Mina al ben ik te oud voor de barricaden.

 11. Blogbericht met terzake goeie info. Mooi sajd.

  Die vlierbessen, verlichten die maagproblemen? Ik zit een beetje met dingen in mijn maag, tot kotsens toe.

  We blijven doorgaan hè? – warm gegroet…

  • Bedankt voor je reactie Niek en doorgaan doen we zeker! Wat voor klachten je precies hebt i.v.m. je maag weet ik natuurlijk niet, maar je kunt in ieder geval Munt, Melisse of Venkel gaan gebruiken, gewoon thee er van zetten en een paar kopjes per dag drinken kan heel heilzaam zijn, wat het ook is het verzacht en verwarmd in ieder geval! Sterkte ermee en een lieve groet, Ann.

 12. Lieve Ann en dan heb je het nog niet eens gehad over het feit, dat de pensioenfondsen de dekkingsgraad weer voor geen meter halen door o.a. de lage rentestand. Als dat in december niet beter is kan dat er zelfs toe leiden dat de pensioenfondsen de pensioenen eventueel gaan verlagen. Dat gebeurt dan uiterlijk na 15 maanden, dus op 1 april 2013.’!

  • Dear Bea, daar heb ik het niet over gehad omdat dit al erg genoeg is en ik natuurlijk niet een blog wil maken van alle dingen die er verkeerd gaan, dat zou dan wel een heel erg lang verhaal worden. Maar je hebt gelijk ook met de pensioenfondsen gaat het de verkeerde kant op, daar hebben mensen hun hele leven voor betaald en ze moeten maar afwachten of hun pensioentje niet naar beneden gaat. Het is toch langer niet meer te filmen hoe ze met ons omgaan, we leven in principe niet zelf maar worden geleefd. Het is toch echt te hopen dat het een 1 april grap is, maar ik vrees voor iedereen die nu nog een redelijk pensioen heeft dat het ook zo blijft, overal wordt mee geknoeid en ook hier zullen de directieleden van de pensioenfondsen zich wel weer hebben ingedekt, bah, gelukkig heb ik nu nog maagzuurremmers!

 13. zo is het maar net An maak van je hart geen moord kuil ze blijfen het maar proberen om bij ieder de euro uit zijn zak te kloppen en wel met rente maar er is toch wel iest wat ik even kwijt wil An je ziet wel is mensen die met een klein sneetje in hun vinder of een plekje op hun voor hooft gelijk maar even naar de dokter rennen of het zieken huis binnen stapen met de vraag of daar even naar gekeken kan worden ja wel hoor neemt u maar even een stoel de dokter komt zo de eerst 10min is al gelijk 50 euro dan komt de dokter er even naar kijken doet natuurlijk zo veel mogelijk zijn best om daar nog even een half uurtje teschrijfen weer even 150 euro en dan komt de verplaagster u nog even gedag zegen en dat korst dan ook nog even 15 euro dus ja A n wie zijn dan die mensen die voor elk ding naar de pil lopen kunnen die dan niet na denken dat je echt de rekening gaat betalen maar ja wie ben ik een jongen van de straat die zich niet meer zo druk maakt hoor en mijnkop zit echt niet in het zand hoor An want dan worden mijn mooien blinden haren vies haha maar AN ik toch gewoon genieten en maak je voor al niet boos gewoon blijven adem halen en oud worden want dan heb je ze lekker aan hun ……. diken kus van mij voor jou fijn weekeind

  • Lieve René als het bij proberen zou blijven kan er nog wat aan gedaan worden, en je hebt natuurlijk gelijk dat er mensen zijn die voor het minste of geringste bij artsen op een stoel zitten te wachten tot ze worden geholpen, maar tegenwoordig is dat echt niet zo makkelijk meer hoor, als je hier b.v. naar een huisarts wil gaan met een echte klacht dan moet je vooruit een afspraak maken en dan is het helemaal niet gezegd dat je dezelfde of de volgende dag al kunt komen. Toen Geert over de grond tolde omdat hij niet tegen de morfinepleister kon belde ik het spoednummer, en de vrouw aan de andere kant van de lijn vroeg of ik wel wist dat ik de spoedlijn belde, nee hoor ik ben vroeger van de commode gevallen! Na wat heen en weer gebel kwam er notabene een arts in opleiding en die deed het nog verkeerd ook, ik heb toen zelf moeten ingrijpen. Toen Geert op het laatst dreigde te stikken was de spoedlijn niet bereikbaar en heeft een vriend voor alles gezorgd zodat de ambulance nog op tijd was, het bleek later dat de artsen geen bereik hadden met hun mobieltjes, dus laiverd ik probeer om het vol te houden niet naar een spreekuur toe te gaan, ik red mezelf heel lang en soms weet ik beter wat goed voor me is dan dat de huisarts dat weet. Boos maak ik me niet meer en ik blijf gewoon rustig adem halen maar huisartsen moesten eens wat beter opletten en als iemand die nooit komt een echte klacht heeft die dan maar eens voorrang geven. Jullie ook een heel fijn weekend, droog en zonnig dus dat is mooi! Een heel dikke kus voor jou van mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: