Het oude jaar is verdwenen, 2013 is begonnen en niet geruisloos!   43 comments

Nieuwjaarswens

30 December nog net voor het nieuwe jaar en om de met vuurwerk gooiende jeugd op 31 december voor te zijn tussen de buien door nog maar een wandeling gemaakt met het hondenkind. Een brief die ik nog even zou posten kon ik bij me houden want de postbussen waren al verwijderd, dus op naar het Roukespaadsje, de wind was behoorlijk koud maar we zijn droog gebleven.

Elfenbankjes in de winter, 30 dec. 2012

Tot mijn grote verbazing bleek er een boom van onder tot boven nog bedekt te zijn met elfenbankjes en dat in de winter! Het gaf ondanks dat het zo koud was door de wind een herfstgevoel.

Schapen 30 december 2012

Ook de schapen hebben het nog best, gras genoeg en gelukkig voor de dieren geen sneeuw en ijs, het liedje “Schaapje, schaapje heb je witte wol” gaat overigens niet meer op met alle modder waar de dieren met de vele regen van de laatste tijd in rond moeten lopen en liggen. Ze zijn er uiteraard op gekleed maar zij liever dan ik.

31 December mag dan eindelijk het vuurwerk afgestoken worden en hier heb ik van 10 uur ‘s morgens tot half 3 ‘ s nachts in dat ellendige geknal gezeten, Mandy was totaal van slag, heeft niet gegeten of gedronken, wilde absoluut niet naar buiten en volgens mij had ze super glue aan haar vachtje want ze was niet van plan me een ogenblik met rust te laten. Voor veel dieren is het dan ook helemaal geen feest.

Schapen, geen sneeuw en het gras is nog groen, 30 dec. 2012

Meiden bij elkaar blijven, er komt een bui!

Wat een feestelijke gebeurtenis moet zijn is de laatste jaren jammer genoeg toch niet zo als het hoort te zijn: Hulpverleners zijn meer en meer doelwit van geweld:

Hoewel grote incidenten lijken uitgebleven, zijn hulpverleners ook deze jaarwisseling doelwit geworden van geweld. In en bij Rotterdam raakten elf politiemensen gewond. Vier raakten gewond door vuurwerk, onder meer doordat ze rook hadden ingeademd. Zes agenten werden geslagen en een zevende werd gebeten. De ME moest worden ingezet omdat de brandweer werd gehinderd bij het blussen van een kerstbomenbrand.

Volgens de politie in Den Haag werd er opvallend veel zwaar vuurwerk naar hulpverleners gegooid. Drie agenten raakten gewond en diverse brandweerlieden werden bedreigd. In totaal zijn tien mensen aangehouden omdat ze gewelddadig waren tegen agenten. In Groningen waren zeven gevallen van geweld tegen hulpverleners. In de stad Groningen raakten twee agenten gewond. Bij een arrestatie in Hoogezand werd een agent geschopt en geslagen. In Dordrecht werden agenten en brandweerlieden bekogeld met flessen. Daarbij vielen geen gewonden. In Apeldoorn werd een brandweerman in zijn rug getrapt. Vorig jaar waren er op 1 januari 110 meldingen van geweldsincidenten tegen hulpverleners. Nog niet van alle regio’s is bekendgemaakt hoeveel geweldsincidenten er afgelopen nacht zijn geweest.

Voor veel mensen en dieren was de oudejaarsavond dan ook bepaald geen pretje en dat is toch allerminst de bedoeling!

glas in lood, wapen aan de wand

Mijn eigen wens voor 2013 is dan ook, verdraagzaamheid, hulpvaardigheid en menslievendheid en uiteraard voor iedereen veel dagen met een gouden randje.  Er is voor 70 miljoen euro aan vuurwerk afgestoken en nu maar hopen dat het heeft geholpen om de boze geesten uit te bannen!

Advertentie

43 Reacties op “Het oude jaar is verdwenen, 2013 is begonnen en niet geruisloos!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Hallo Lieve Ann en Mandy,
  Ik zal even reageren op je eigen blog. Ja veel mannen doen dat “zeggen dat vrouwen slecht rijden” ik zelf heb daar een andere mening over.!!!!! Bij mannen is het variabel van zeer slecht tot heel goed.! Bij vrouwen heb je 2 categorieën : of ze roijden slecht of ze rijden zeer goed, vaak beter ans de meeste mannen. Dat is mijn ervaring op de weg, en daar sta ik helemaal achter.
  Ik hoop dat ik je wat tevreden hebt gesteld.???
  Met veel liefs voor jou en enkele likjes voor die schat Mandy, knuffel voor beide út Roizenburg.

  Oh nog even wat : ik heb voor Edward uitgezocht waar die kraan en zijn haspeltje precies liggen, en is niet eens ver van hem vandaan, maar wel aan mijn kant van het water. plaategrondje en foto’s van dichtbij mee gestuurt. doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • Hallo Rinus, ja hoor nu ben ik helemaal tevreden 😉 Leuk dat je voor Edward hebt uitgezocht waar de haspel en de kraan liggen, weet hij dat ook maar weer! Liefs voor jou van mij en likjes van Mandy!

 2. Hallo lieve Ann en Mandy,
  Ik kom jullie maar hier even een fijn paasweekend wensen, en hoop dat alles daar goed gaat. Prettige paasdagen en tot wederkomen.
  liefs voor jou en een dubbele lik voor Mandy…..Rinus

 3. Hallo Ann hele fijne paasdagen toegewenst . en ik blijft het allemaal prachtig vinden . lieve groetjes van marry en cees c

 4. Hallo lieve Ann en Mandy,
  het is alweer een tijd geleden dat ik wat van me hebt laten horen. Maar heb een klein ingreep achter de rug, die niet zo goed is afgelopen. Als je er wat meer van wilt weten, lees dan maar even bij Nellie op haar “Funnyfunfun”. En wil je meer weten, dan maar even vragen per mail. Ik kom je toch even een fijne week wensen, en leive groetjes voor jou, en een likje voor Mandy.

 5. Dag Ann,
  Fijn dat het goed met jullie gaat, met mij is het oké.. Ahhh die kleine Mandy, huilen als een wolf, en ze mag niet van jou, ach mag het niet 1 keer hihi. Ja, het is walgelijk koud, ben vandaag geen deur uit geweest, en ja er komt nog meer kou brrr. Wens je een fijne avond, een dikke knuffel voor die kleine, en voor jou van mij.

 6. Alles goed met jou en Mandy? En de kou houdt maar niet op, hier was het net 2 graden, en dat heet lente zeggen ze. Fijne dag, Belia

  • Alles naar de omstandigheden goed hoor Belia, of gewoon goed, Mandy is kerngezond en op het ogenblik word ik horendol van dat kleine ding, ze wordt eerdaags loops en schuin tegenover ons woont een gezin met een reutje, dat is nooit los dus dat is geen punt maar wel dat Mandy nu de hele dag zit te huilen als een wolf, ze wil een MAN en van mij moet ze een oude vrijster worden 😉 De lente is nog ver weg de eerstkomende week nog winterweer en ik ben het meer dan zat! Alles met jou goed Belia? Ik hoop van wel, lieve groet, Ann.

 7. Hallo lieve Ann en mandy,
  Ja, al je antwoorden hier terug gelezen, in je oude blog. hihi Dus is er niet veel te reageren, maar ook al heb je er net zo weinig aan als ik, kom ik je toch een fijne valentijns dag wensen, en neem een extra gebakje van mij. Ik heb voor de mensen die er wel wat aan hebben een pps op mijn blog geplaatst. Misschien even leuk om te kijken.???
  Liefs voor jou met een knuffel, en voor Mandy een driedubbele lik.

  • Valentijnsdag gaat hier geruisloos voorbij Rinus en zo zijn er nog wel veel meer, gebak heb ik dan ook maar niet gehaald 😉 Ik zal straks even naar je site gaan om naar de PPS te kijken, liefs en van Mandy een likje.

 8. Mooie beelden, Ann…bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Ik had je naam al meermaals zien staan bij Edward, maar er nooit bij stilgestaan dat ook jij blogde. Van nu af aan zal ik hier regelmatig wel eeens langskomen. Groeten Geert

 9. Prachtig Ann en Mandy, dank je voor je antwoord. Maar het is wel zo. Ik heb flink de griep te pakken gehad, de korst is eigenlijk wel weg, maar echt lekker voel ik me nog niet. Heb wel een nieuw blogje gezet, met wat zomerse sfeer.!! maar ook veel druk gehad, dat kan je lezen bij Sjer (een kort verslag). Ik wens je verder een fijn en wat minder koud rest week toe.
  Liefs voor jou, en likjes voor Mandy.ii

 10. Hoi Ann he he even wat probleempjes maar toch weer er uitgekomen .ja soms zijn het de kleine dingen he die ga vergeten maar probeerd het wel bij te.houden ook wij zij blij dat alles weer achter ons licht.nu maar snel naar hetvoorjaar en hopen op veel foto;;s van onze wordpress vrienden dinnen ik vind het allemaal erg mooi om te zien ann geniet met alles wat er komen gaat lieve gr cees

  • Goed van je Cees dat het je toch weer is gelukt, de foto’s van de vogeltjes zijn ook erg mooi, wat een bouwvakkers 😉 Ook ik ben blij dat de feestdagen om zijn en nu is alles weer gewoon. Liefs voor jou en Mary, Ann.

 11. Wunderschöne Bilder ,wünsche dir einen guten Sonntag im neuen Jahr und alles liebe von mir.Gruß Gislinde

 12. Hallo lieve Ann en bulldog Mandy,
  Voor eerst nog de beste wensen voor 2013, voor het geval ik het nog niet persoolijk hebt gedaan. Jij ook bedankt voor je reactie op de kaart op mijn blog.!!
  Nu de foto’s prachtige foto’s meis, maar ban je schaapsherderin geworden.? hihihi.
  Ja het is toch wat voor 70 miljoen euro aan vuurwerk de lucht in. dus dan zeggen ze in den Haag, ohh er is genoeg geld onder de mensen, en kunnen de belastingen nog wel wat omhoog. Nu, er zit van mij een cent bij voor het vuurwerk, en hier was het redelijk rustig, gelukkig. Dus ben niet eens buiten gaan kijken.
  Heb je trouwens in mijn laatste pps, op mijn blog (kerst) ook gezien dat het op de voor-laatste dia waar vele talen staat ook in het FRIES staat.?? Net boven German, kijk maar even voor de gein, je weet nu hoe het werkt, en dat het geen kwaat kan.
  Lieve groetjes voor jou, een een grote luk voor je waakhond Mandy.

  • Uitzonderingen daargelaten zijn Nederlanders toch echt dom bezig, overal is meer voor uitgegeven dan vorig jaar, er is dus eigenlijk wel wat minder gekocht want alles is duurder geworden maar natuurlijk bekijken ze in Den Haag het zo dat er nog genoeg geld is bij de mensen om nog meer binnen te kunnen halen. Ik heb best wel raar staan kijken naar die karren die voor mij bij de supers werden uitgeladen en daar sta je dan met je drie boodschapjes 😉 Lieve Rinus, de herdertjes lagen bij nachte klopt niet want jezus is in de zomer geboren dus de herders en herderinnen zaten bij het vuur! Je PPS heb ik goed bekeken hoor en die was erg leuk dus ook gezien dat het er in het Fries stond. Lieve groetjes terug en een likje van Mandy.

 13. Há, mooie fotobewerkingen Ann, Kun je een potje vuurwerk niet net zo vredig maken in glas en lood?

 14. Vandaag was er snelrecht in Den Haag. En wat krijgen ze: werkstrafjes… Te lachwekkend voor woorden. Eerst trekken ze bij de politie en rechtbank een grote broek aan en vervolgens schijten ze van angst in dezelfde broek… Dat het regende tijdens de jaarwisseling, heeft waarschijnlijk het aantal slachtoffers beperkt, een geluk bij een ongeluk. Hopelijk is Mandy weer bijgekomen van al het lawaai en gaat ze weer kwispelend door het leven !

  • Het is echt ongelooflijk John, als je maar één verkeerd woord tegen de politie zegt krijg je een bekeuring maar als je ze dus maar gaat mishandelen kom je er met een taakstrafje af, goed dat ik het weet 😉 Het gaat echt niet goed met Nederland als er op deze wijze gereageerd wordt op het mishandelen van hulpverleners, als ze willen kunnen de agenten een schot lossen maar het ambulance personeel e.a. hulpverleners zijn echt de pineut! Ik was best wel blij met die regen hoor John, anders was het nog vroeger in de morgen geworden. Mandy kwispelt weer, blaft, gaat weer naar buiten en eten en drinken doet ze ook weer, ze is aan het inhalen 😉

 15. Mooie foto’s Ann, en ondanks de koude toch prachtige elfenbankjes. En ach de schaapjes zijn ook blij dat het geknal weer voorbij is. 70 miljoen aan knallers, ik hoop dat het helpt. Happy Newyear!

  • Dank je Belia, alle dieren zijn blij dat het afgelopen is, of het helpt weet ik niet maar 70 miljoen had beter besteed kunnen worden! Leuk zo’n boom met elfenbankjes in de winter en ook nog de beste wensen voor 2013 meis.

 16. Lieve Zuster,
  Ook hier wens ik jou en je kind, het beste wat maar denkbaar is voor 2013.
  Ze hebben hier zoveel en luid vuurwerk afgestoken, dat de kwade geesten het de eerst komende 25 jaar, wel uit hun hoofd zullen laten, om ook maar in de buurt van Maassluis te komen.
  Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat hulpverleners, hun werk niet kunnen doen, zonder de kans te lopen, te worden belaagd en/of gemolesteerd, hier zouden veel zwaardere straffen op moeten staan, om een taakstraf lachen de hufters die dat flikken.
  Verder heb ik een trieste mededeling, ons huis in Duitsland gaat niet door. Die hoofdprijs van 30 miljoen werd om 10 voor 12 getrokken, en toen waren de boze geesten natuurlijk nog niet verdreven uit Maassluis. Uit Groningen blijkbaar wel, want daar is de prijs gevallen.
  Toch wel bijzonder, om in deze tijd nog zoveel elfenbankjes aan te treffen hoor, je hebt ze mooi op de foto gezet.
  Een dikke kus van je broertje.

  • Lieve broer, natuurlijk wens ik jou ook alles wat maar goed is voor 2013 maar ik ben natuurlijk wel diep teleurgesteld, ik had al een aardig stulpje gevonden op internet en dan gaat die enorme zak met geld notabene naar Groningerland, het jaar begint dus triest 😉 De oudejaarsdag was echt niet leuk meer, de hele dag is er zwaar geknald en om goed 12 uur was het helemaal erg en dan te denken dat mensen in oorlogsgebieden zoiets het hele jaar door horen, moet er effe niet aan denken. Mandy kon ik dan meteen wel naar het gaskastje brengen, het dier heeft de hele dag geleden en ik ook want vanaf 10 uur tot ’s nachts half drie met het hondenkind omzeulen valt niet mee. Er is behoorlijk wat gebeurd voor en na 12 uur en de Nederlandse wetgeving is veel te soft! Het is toch bij de wilde beesten om af dat hulpverleners haast niet meer kunnen werken of er moet politie bij zijn, in bepaalde dorpen hier is dat al zo dat eerst de politie moet komen en dan komt de ambulance pas en de lui die zich aan mensen vergrijpen die hun best doen krijgen nagenoeg geen straf, werk voor Rutte II, dan doen ze ook eens wat nuttigs. Zelf stond ik ook verbaasd te kijken naar de boom die van onder tot boven vol zat met elfenbankjes, die zullen na al het geknal wel verdwenen zijn of ze moeten goede vrienden met de kwade geesten zijn, alles is mogelijk in Nederland. Een dikke kus terug en een vrolijk likje van Mandy die nu weer aan het opscheppen is 😉

 17. I like very much sheep and art. Happy New Year, Ann!

 18. Prachtige beelden Ann.Ik wens je een fijn en gezond 2013

 19. Wens je een gezond liefdevol creatief *** 2013 *** Ann ….. mooi blog!

  • Dankjewel Noontje, echt leuk om je hier te zien, jij ook veel gezondheid, liefde en nog veel meer goeds toegewenst, mijn creativiteit uit ik nu met het bewerken van foto’s en jij zult nog wel steeds schilderen. Lieve groet, Ann.

   • Fijn te lezen Ann. Ik werk tegenwoordig veel in een tekenprogramma en ook fotobewerken, maar wil wel weer graag gaan schilderen. Denk als ik helemaal gesetteld ben in mijn nwe stulpje -Bolwoning- in ‘s-Hertogenbosch lekker dichtbij [10minuutjes rijden] van Kim/Bob/Tessje en Lotte. Zo fijn dat we nu gewoon kunnen zeggen ‘tot zo!’ of kom een bakkie doen. Die simpele woordjes die zo belangrijk kunnen zijn. Soort meer geborgenheid gevoelens voor mijn kleine familietje.

    • Dat is fijn Benona, heerlijk dicht bij al je lieverds wonen dat voelt inderdaad geborgen en je hoeft geen lange ritten meer te maken, het schilderen komt vanzelf weer want dat kan je toch niet laten.

 20. 70 miljoen aan vuurwerk heeft geholpen hoor. Deze boze geest weet niet waar hij het zoeken moet 🙂
  afgelopen week, en vooral oudjaarsdag was een drama voor veel huisdieren. Zo ook voor Mandy. Dieren horen die knallen echt wel even luider dan wij.

  Ik zal zo eens even journaal aanzetten om te kijken wat zich afgelopen nacht heeft afgespeeld maar uit jou lezen maak ik op dat het weer heftig is geweest.

  • Veel heftiger dan dat ik heb vermeld hoor Henk, o.a. weer veel vuurwerkslachtoffers, in de brand gestoken auto’s en ga zo maar even door, volgens mij hebben de boze geesten zich verplaatst in de relschoppers en vandalen!

 21. Lieve Ann, mooi blog weer met prachtige afbeeldingen! Het was idd geen geruisloos Oud&Nieuw, ook hier niet. Buurmannetjes die lawinepijlen afstaken zodat de katten niet wisten waarheen te vluchten. Arme Mandy, zie het zo voor me.
  Ik wens jullie twee alle dagen met gouden randen zonder boze geesten. Dieke knoevel van mich X

  • Dear San, voor dieren is het in ieder geval een ellende, arme katten! Overigens is Mandy er weer helemaal over heen, ze heeft flink gegeten en gedronken en blaft ook weer 😉 Hoe meer je leest wat er overal in Nederland is gebeurd gisteravond en nacht hoe minder zinvol mij oudejaarsavond langer lijkt, en dan maar roepen dat het een rustig verlopen jaarwisseling was grrrr. Dikke tút út Bûtenpost ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: