De zwaksten in de samenleving, insecten en zomer 2012   18 comments

Waar de politiek mee bezig is weet ik langer niet meer, maar het blijkt een straf te zijn om oud te worden en was het niet altijd “genieten van een mooie oude dag?” Als het aan de VVD ligt moet iedere oudere voortaan maar voor zich zelf gaan zorgen, heb je een eigen huis dan moet dat verkocht worden en het geld moet besteed worden aan de een of andere zorginstelling, d.w.z. als die er dan nog zijn. Mensen die hun hele werkende leven voor hun pensioen hebben gewerkt krijgen van zo’n 12 tot 18% minder dat wordt dan ook een stuk minder om te besteden, mocht je als oudere thuiszorg nodig hebben dan moet je dat zelf maar betalen, er wordt in Den Haag totaal niet over nagedacht hoe mensen met een A.O.W. uitkering dat moeten ophoesten. En dan het onzalige idee uit de mond van VVD minister Edith Schippers dat kinderen hun ouders maar moeten verzorgen of in huis nemen, Schippers is dus niet van deze tijd en aangezien ze zelf een dochter heeft zou ik die wel eens willen horen of ze ook van plan is haar ouders in huis te nemen en te verzorgen, ik denk van niet! Ook familie en kennissen kunnen wel gaan zorgen voor hun zieke of hulpbehoevende oudere, wie heeft er dan nog jonge kennissen en familie die dat gaan doen, daargelaten of ze daar zin en tijd voor hebben. Waar al het geld blijft dat de Nederlanders al betalen mag Joost weten en geloof me, die weet het ook niet. De zorgkosten gaan met sprongen omhoog maar de premies zijn in de afgelopen drie jaar met 110 procent gestegen, de eigen bijdrage wordt ieder jaar duurder en veel medicijnen moeten zelf betaald worden. Kunnen we niet gewoon terug gaan in de tijd naar het gewone ziekenfonds, privatisering heeft altijd verkeerd gewerkt en in dit geval gaat het helemaal mis.

minister Schippers

Als ik oud ben dan lukt het wel, effe goed uitrekenen. Minister Edith Schippers gaat vast oude hulpbehoevende mensen helpen of heeft ze het druk, druk, druk? (foto van internet)

Natuurlijk zijn er veel betere oplossingen, in de eerste plaats het management aanpakken, ook is het schrikbarend hoeveel oude mensen aan hulpmiddelen krijgen die ze helemaal niet gebruiken en daarna maar gedumpt worden dat hoeft niet en een rollator kan zelf wel gekocht worden, die zijn niet zo duur. Maar als de premies, het eigen risico en het uitkleden van het basispakket doorgaan dan kunnen mensen inderdaad niets zelf meer kopen, op de rijken na natuurlijk, die kunnen ook zelf hun thuiszorg wel betalen. Kortom het wordt weer een hete herfst en bij gebrek aan een haasje, want dat worden we als ouderen en mensen met een laag inkomen, een konijn heeft ook lange oren Knipogende emoticon

Konijn

Goed hoor ik zal niet echt oud worden *snik*

Hoera, het kabinet heeft het voor elkaar gekregen, de BTW gaat per 1 oktober a.s. van 19 naar 21% ook dat is een aanslag op de kleine portemonnee, zelf heb ik al e-mails ontvangen over het duurder worden van o.a. internet, telefoon e.a. zaken, de BTW voor de dagelijkse boodschappen blijft laag en laten we daar nu net het minst aan uit geven, eerdaags moeten we weer stemmen en ik weet echt niet welke partij al deze onzalige praktijken terug zal of kan draaien of van mijn part de nek om zullen draaien, wie het weet mag het zeggen! Genoeg over het wel en wee van het eens zo goed leefbare Nederland. Wel word ik misselijk van al die kreten over de GRIJZE GOLF, we worden allemaal in leven gehouden en als de artsen hun zin krijgen worden we honderd, als de politiek zo zit met de ouderen laten ze dan de pil van Drion maar in het ziekenfondspakket stoppen, er zijn genoeg mensen die het wel hebben bekeken als ze 80 en hulpbehoevend zijn.

Erg slaperig, buurpoes, aug. 2012

Ik ben al oud maar voorlopig heb ik het nog goed en vertik het om m’n ogen open te doen, nou ja één oog op een kiertje dan! Ik heb geen kinderen die voor me zorgen dus blijf ik mooi bij m’n vrouwtje!

ZOMERDAGEN: Deze zomer is heel wat beter dan de vorige en wat is het dan prachtig om alles te zien bloeien, er waren massa’s vlinders en insecten en daar hoefde je niet eens voor met vakantie. Mensen die het vorig weekend liepen te klagen en te puffen zijn nu naar Turkije en andere landen maar daar is het echt heet, mij spijt het dus totaal niet dat ik thuis blijf, ook hier is het echt warm geweest, het kost weinig en thuis zie je ook genoeg mooie dingen.

Heidelibel - Aeshna - mooi, 9 aug. 2012

Deze mooie heidelibel bleef rustig poseren en zat in de tuin bij mijn buurvrouw.

Bijtje op de spirea

Bijtje op de Spirea densiflora.

Spin, en als ze nu weer dat vuilnisvat open doet....aug. 2012

Deze spin was vrij dom bezig, hij/zij had een web geweven aan de rand van de vuilniscontainer en tsja die moet ik gebruiken, telkens het web stuk en ongelooflijk maar na een minuut of 10 was het web alweer gerepareerd, na vele keren is de spin toch maar vertrokken naar een rustiger oord.

Dagpauwoog - Aglais io, aug. 2012

De budlea’s werden deze maanden heel druk bezocht en ik kan het maar niet laten om vlinders op de foto te zetten. Knipogende emoticon

Klein vos - Aglais urticae, aug. 2012

Het wemelde van de kleine vosjes, dagpauwogen, atalanta’s koolwitjes, gekartelde aurelia’s en citroenvlindertjes, nu de budlea’s zijn uitgebloeid is het een stuk minder maar de eerste rupsen zijn er al weer.

Heidelibel - Aeshna - dichtbij, 9 aug. 2012

Nog een keer de heidelibel, wat een geduld had dit beestje!

Rode Roos, struik ouder dan dertig jaar, 12 aug. 2012

Deze roos is al voor de de derde keer aan het bloeien, aan de zomer heeft het niet gelegen en er zijn toch nog dingen in het leven die je alleen wat werk kosten maar waar de politiek af blijft! Allemaal nog een heel fijn weekend gewenst.

18 Reacties op “De zwaksten in de samenleving, insecten en zomer 2012

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Wat schrijf en fotografeer je mooi…

  • Dank je wel Anne, en ook bedankt voor alle likes, foto’s nemen is een echte hobby van mij en schrijven doe ik graag. De blogs van jou zijn ook heel goed verwoord en mag ik graag lezen, groetjes, Ann.

 2. Ik mag blijven werken tot ik er dood bij neerval geloof ik. Genieten van mijn pensioen? Hm na mijn 70ste zeker…………….. Pffffff. Bijbetalen om op mijn werk te komen mag ook nog, qua reiskosten en parkeergeld..Bapo? ik loop achter de feiten aan…….. komt er ook niet van. Zullen we een bejaardencentrum oprichten? Inwonenden: een arts een verpleegkundige, een tuinman, een huishoudster, een kok, vul jij maar aan………….als ik maar tijd en ruimte krijg om te genieten van mijn ouwe dag……….. Mocht ik die halen………………….. 😉

  • Eindelijk eens een goed plan Sjerrie, dat eigen bejaardencentrum zie ik helemaal zitten maar dan wel voor een paar kennissen en geen grijze golf 😉 Geld doet wonderen dus dat moeten we eerst zien te krijgen en aangezien ik niet meedoe aan loterijen en geen erfenis heb te verwachten zal het wel een droom blijven. Ze blijven maar volhouden dat de Nederlanders door moeten werken tot hun 67ste en alles wordt echt duurder en duurder, parkeergeld is ook al niet te betalen, gek toch dat er Nederlanders zijn die wel kunnen werken maar het gewoon vertikken, ze zijn met werk duurder uit dan zonder met een uitkering, oeps dat had ik niet moeten zeggen want nu gaan de uitkeringen gegarandeerd omlaag 😉 Je zult je ouwe dag wel halen hoor meis, maar of het een leuke oude dag is?

   • Oeps dat mag je wel zeggen! En dan ook nog klagen dat de Polen e.a. de banen inpikken. Nou uh, die werken hard! Die willen wel en de domste baantjes ook! De werkgevers zijn blij met ze.Vinjenutgek?

    • Nee Sjer dasniegek, en al krijgen ze op papier hun loon volgens de C.A.O. in werkelijkheid werken ze vaak voor veel minder dan dat de Nederlanders zelf kosten. maar ik hoop toch dat ook de gewone baantjes ingevuld worden door de werkelozen hier, die hebben we genoeg maar door de idiote regels van geen vaste banen meer maar een jaar contract vallen heel veel jongeren buiten de boot en worden ontslagen als ze 18 zijn, dit land gaat echt naar de knoppen, gisteravond naar het lijsttrekkersdebat gekeken en ik werd daar niet vrolijk van! Wat mij de meeste zorg baart (blijft een dubbel woord ‘-) ) is de zorg. Roemer had wel een punt door te zeggen dat de kosten niet bij de patiënten gelegd mogen worden en dat is ook zo eerst het management maar eens aanpakken dat scheelt een flinke slok op een borrel.

 3. Lieve Zuster,
  Met bewondering heb ik naar jou prachtige foto’s zitten kijken……..wat zijn ze mooi! De spin staat er echt super scherp op, en de tweede foto van de libelle, met de vleugeltjes naar beneden, vind ik een plaatje hoor. Na 53 jaar hard te hebben gewerkt, begin ik mijn bijna schuldig te voelen dat ik oud word, en alleen maar de gemeenschap tot last ben! Wat een onzalige gedachte, om de kinderen te verplichten hulpbehoevende ouders in huis te nemen. Daar hebben ze het toch véél te….druk,druk,druk voor? Er zijn een hoop tweeverdieners, die hun kleine kinderen in een crèche dumpen. nou……breng Opa en Oma er dan ook maar naartoe, een gat in de markt! Je begrijpt natuurlijk wel, dat Edward nog liever voor de trein strompelt….springen gaat niet meer. Tja….12 September mogen we weer naar de STEMbus, ouderen hebben meer aan een COLLECTEbus.
  Een dikke kus van je broertje.

  • Lieve broer,
   bedankt voor je compliment over de foto’s, de libelle vond ik echt leuk om er foto’s van te nemen en het beestje keek me aan althans dat geloof ik 😉 Je niet schuldig gaan voelen dat je oud wordt hoor laiverd, dat is de bedoeling maar daar moeten we gewoon niet intrappen! Oma’s en Opa’s zijn natuurlijk geweldig als ze op de kleinkinderen passen maar om nu die mensen in huis te halen als ze niet nuttig meer zijn daar beginnen ze echt niet aan (uitzonderingen daargelaten) of zoals je zegt druk, druk, druk, of ze willen hun privacy behouden, en dat willen we toch allemaal? Die crèche wordt natuurlijk niets want wie moeten hulpbehoevende mensen er naar toe brengen en ophalen, ze moeten daarna dan ook nog eten verstrekken en de oudjes naar bed brengen, het enige grote gat in de markt dat er in de toekomst in zit is dat i.p.v. viagra je de pil van Drion kan kopen op internet, dat zal omdat het eenmalig is wel een klauw vol geld kosten maar als we dan toch moeten sparen voor onze oude dag dan daar maar voor! Vooral niet voor de trein strompelen hoor, je zult het altijd zien wel een paar benen kwijt maar in leven blijven en de conducteur een trauma. Overigens een goed idee, als ik ga stemmen neem ik een collectebus mee en blijf de hele dag op een stoeltje zitten 😉
   Een heel dikke kus en we houden de kop er nog maar voor.

 4. zo even een bezoekje van deze kant lieven An en ja stemmen hoe waar op en dan nog de vraag waar om ik zou het echt niet meer weten waar op je nu echt op moet gaan stemmen is een groot zwart gat wat ze beloven is gewoon weg niet haalbaar ik heb even een klein stukje op het net gezocht over onse pensoen en weet je dat de grootste pensoen fons nog steeds de rijkste in de wereld is en dat ze gemaklijk ieder gewoon hun pensoen kunnen uit betalen zonder het te moeten korten ze hebben genoeg tot en met 2040 en als ze nu is de reken modulen aan pasen aan de tijd dan is er geen vuiltje aan de lucht maar door al dat gelul dat je jongeren de rekening van de ouderen moeten betalen kom je in zo n cirkel terecht en laten we nu eerlijk zijn het zieken fons is onbetaalbaar geworden en natuurlijk zijn er mensen die zicht er aan verrijken maar ik jij nog meer onder ons weten ook wel dat er veel tegemaklijk naar een dokter wordt gelopen voor een pijntje die op zicht niets voor steld en dan een briefje krijgen voor een zieken huis bezoek en ja dan gaat de kas lekker vol lopen ik vind het ook niet leuk dat je alles maar duurder wordt maar licht de schuld vraag ook niet een klein beetje aan ons zelf en zijn een volk dat alleen maar ja kan knikken nee dat zit er niet in gaan we de straat op nee zegen we nee op 12 september nee en dan zegen ze nog waar moet ik dan op stemmen heb hem maar weg gegooid ja dat voor ieder voor zich maar ik vind niet gestemt ook geen wanklank geefen en ja je weet hoe ik ben An zeg wat ik wil zegen en daar mee uit laten we gewoon weer met onze bijden voeten op de grond grond komen en even na denken hoe en waar we nu op gaan stemmen ieder zijn stem ieder zijn woordt .

  ik wens je een fijnen zondag toe diken kus van mij voor jou

  • Hallo lieve René, natuurlijk is de Nederlandse bevolking veel te laks, iedereen die gaat stemmen doet dat meestal omdat het een partij is waar ze altijd al op stemden of ze hebben totaal geen notie op wie ze nu eigenlijk stemmen, ook zou heel Nederland eens NEE moeten zeggen bij bepaalde besluiten, maar daar zijn we ook veel te gemakzuchtig voor, in andere landen gaan mensen massaal de straat op en geven blijk van hun woede en wantrouwen, wij niet wij slapen! Maar waar we ook op gaan stemmen al hebben we vooruit alles gelezen en gehoord van de partijprogramma’s het geeft niets, als de dames en heren winst hebben dan mieteren ze meteen liters water bij de wijn. De pensioenfondsen hebben ook wel geld genoeg om iedereen zijn/haar eigen betaalde geld te geven maar er wordt teveel geknoeid en verkeerd geïnvesteerd. Het smoesjes van wij moeten aan de de toekomstige jeugd denken veeg ik aan de kant René, wie betaalde er eigenlijk voor ons toen wij jong waren? Ik ga nog wel uitpluizen welke partij mijn ehhhh zeer belangrijke stem krijgt, nog een fijne zondag verder en een dikke kus, Ann.

 5. Ach Ann bij ons in België is het geen barst beter..We zijn verplicht te gaan stemmen,anders ging ik zeker niet naar deze lachwekkende poppenkast.Het is dus toch gaan zomeren..Ik heb er op mijn manier van genoten
  Prachtige zomerse beelden heb je gepost..Fijn weekend verder.

  • Hier is stemmen niet verplicht Marylou, maar of je nu stemt of niet het maakt totaal niets uit of de ene partij nu aan de macht komt of de andere, als je niet wilt stemmen krijg je in België dan een boete? Deze zomer is precies zoals ik die graag wil hebben, ik hou van de zon, de natuur en alles wat daar leeft en groeit net als jij, bedankt voor je compliment en jij nog een fijn zondag gewenst.

 6. Zoals je weet bemoei ik me reeds lang niet meer met politiek Ann. Mijn stembiljet ligt al in de container maar Staphorster spinnen zijn wel een beetje slimmer dan bij jou 🙂 Je kan je rot lachen om al die zielige verkiezingsbeloftes die na de verkiezingen mijn stembiljet achterna gaan maar eigenlijk is te droevig voor woorden.

  • Oeps …… mijn reactie was al weg 🙂 nog even dit. STEM WIJZER ……. STEM NIET !!!!

   Ik weet al bijna niet meer hoe natuur eruit ziet Ann, maar het draaien van die libellenkopjes ken ik nog maar al te goed van de keren dat ik ze voor m’n lens had. Dat de zomer warm is vindt jij vast geen probleem en ook de vlinders lijken te exploderen in aantal. Zelf vindt ik de herfst een prachtig jaargetijde maar ik hou m’n mond wel voordat ik een virtuele draai om m’n oren van je krijg 🙂

   liefs
   Henk

  • Dat jij je niet met de politiek wil bemoeien weet ik Henk en het liefst zou ik mijn stempas (jazeker het heet nu stempas) dezelfde weg op laten gaan als jij hebt gedaan, maar ik weet het nog niet trouwens ook niet waar ik op moet stemmen het is allemaal één grote troep, de beloften zijn prachtig van de dames en heren die op het pluche het klootjesvolk de grond in willen werken, maar de daden zijn wel even wat anders, natuurlijk weten we dat allemaal wel maar altijd de zwakken opzadelen met de meeste kosten is niet sociaal en verwerpelijk, en dat noemen ze dan een democratie!

   Henk, natuurlijk weet jij wel hoe het draaien van de libellenkopjes eruit zien maar dat je de natuur deze zomer wat links heb laten liggen is volop gecompenseerd door je mooie foto’s van evenementen, je kleindochters e.a. belangrijke en leuke zaken. De herfst komt er aan en ik geef nooit klappen en zeker niet virtueel (dat tikt helemaal niet aan), de herfst dat vind ik ook nog een heel mooi jaargetijde, alleen de winter daar heb ik een pest aan 😉 Ehhh ja er komt ook twee procent bij het gas, licht en waterleiding en dat moet je wel betalen, alle echt oude mensen die geen hulp meer krijgen maar moeten betalen zijn dan echt de pineut want in de kou zitten komt er dan ook nog wel bij. Wat betreft het verkopen van eigen huizen zijn ze ook zo lekker bezig, als iemand in een verzorgingshuis zit hou je n.l. alleen maar wat zakgeld over in de maand en daar hebben mensen dan hun leven lang hypotheek en aflossing voor betaald, jij werkt nog en je betaald waarschijnlijk voor je event. pensioen, ik hoop voor jou dat je het nog zult krijgen want stelen mag niet, de overheid wenst geen concurentie!
   Liefs van mij voor jou!

   • Wat het laatste betreft heb ik ook een probleempje met mijn pensioengat …. tenzij ik weer bij m’n ex terugkom 🙂 Tegen die tijd kan ik altijd het huis nog opeten. Tenminste .. als de huizenprijzen weer gaan stijgen anders ben ik ook al snel op m’n huis uitgekauwd 😦

 7. Het eerste deel vind ik toch wel belangrijk Bea, we zullen er echt behoorlijk last van krijgen maar afijn grote apparaten heb ik gelukkig nog niet nodig. De libelle was echt heel erg leuk, je zag dat kleine koppetje draaien en ik heb echt genoten van al het moois in de tuinen, fijn dat jouw rozen ook ze geweldig bloeien, naast onze hondjes is er ook nog veel moois maar dat is nog het fijnst met de hondjes samen, Mandy probeert nog steeds bijen te vangen, de sufferd!

 8. Lieve Ann, op het eerste deel van je blog zal ik maar niet verder ingaan. We weten allebei hoe laat het is. Van het tweede deel, vanaf ZOMERDAGEN heb ik genoten. Die libelle speelde echt wel voor fotomodel: op die eerste foto zit’ie je gewoon aan te kijken!
  Het was hier ook een genot om al dat fladderende en zoemende spul op de budleia gade te slaan en de rozen doen het hier ook zo gewèldig. Wij hebben dus gelukkig behalve onze hondjes ook nog veel ander moois in ons leven. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: