De Kruidhof, Natuurmarkt en 3 kilo hond op 1 augustus 2012   14 comments

De Buitenposter feestweek gaat mij totaal voorbij, maar op de laatste dag, die deze keer op 1 augustus viel, is er de Natuurmarkt en open dag van De Kruidhof en dat is ieder jaar vaste prik om daar heen te gaan. Het was prachtig weer, dus Mandy mijn kleine reisgenote Knipogende emoticon aangelijnd, tas gepakt en de stoute schoenen aangetrokken om de feestelijke Natuurmarkt te bezoeken waar altijd wel wat is dat ik nodig (of niet nodig) heb maar zo heerlijk is om mee te nemen, de kramen te bekijken en natuurlijk in de Kruidhof rond te lopen.

Kruidenmarkt, woensdag 1 aug. 2012, niet echt druk, wel gezellig

Gezellig is het en niet al te druk dus kramen bekijken, wel lastig voor een kind als vader de ene kant op wil en moeder de andere kant.

De prijzen waren mij wat te hoog in deze tijd van crisis (anders ook natuurlijk maar een goede smoes is nooit weg), maar één beeld vond ik toch wel heel erg mooi!

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, een heel mooi bronzen beeld

Het bronzen beeld was erg moeilijk op de foto te krijgen omdat er nogal wat benen van passerende kijkers in de weg liepen en er dus heel snel geknipt moest worden.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, waarschijnlijk Abraham, hij had heel veel soorten mosterd

Ik weet nu tenminste waar Abraham de mosterd haalt!

Kruidenmarkt, woensdag 1 aug. 2012

Onverstoorbaar ging deze man door met het maken van eendenkorven.

Nadat ik alles had bekeken en uiteraard de heerlijke vers gemaakte volle kwark had gekocht en die achteruit heb laten zetten om later op te halen werd het tijd om De Kruidhof weer eens te bezoeken, ook daar stonden kramen maar in de tuinen zelf was het heerlijk om de bloemen, insecten enz. te bekijken en even bij te komen omdat het ineens toch wel echt warm was en ik behoorlijk begon te zweten.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, een hoekje van de mooie speeltuin

Kinderen hebben veel plezier van de prachtige speeltuin die er is gekomen, ook prettig voor de ouders als ze eventjes op het terras wat willen eten of drinken.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, het was druk op het terras

Het terras van de Kruidhof werd druk bezocht, zon of schaduw beiden waren mogelijk en het is toch wel prettig om dan even zonder kinderen gezellig te zitten praten.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, een mooi stukje v.d. varentuin

In de Varentuin is het altijd rustig en heerlijk koel.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, rijkbloeiende Heleniums

Bij de prachtig bloeiende Heleniums heb ik een poos gekeken naar tal van bijen die hier druk bezig waren.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, nijvere bijtjes

Tsja, dichterbij kon ik niet komen en de nijvere zwoegers hadden het gelukkig te druk om me te komen steken, waarvoor ik natuurlijk erg dankbaar was Knipogende emoticon Een telelens zou een uitkomst zijn maar dat is weer zo’n gesjouw dus ik blijf de Coolpix P 80 maar gebruiken.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, waterlelies blijven prachtig

Waterlelies blijf ik prachtig vinden dus kon ik het niet laten om toch weer een foto te maken van zo’n wondertje op het water.

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012

Zonder woorden, maar ik kan er zo van genieten!

De Kruidhof, woensdag 1 aug. 2012, even uitpuffen in de meditatietuin

Voor mij één van de prettigste plekjes van de Kruidhof, je hoort alleen vogels en het klateren van de fontein in het midden van de Meditatie tuin.

Al met al was het weer een fijne middag en Mandy? Ja ze vond het allemaal wel goed maar was toch moe geworden door het ontwijken van heel grote mensenvoeten en een hondenmoeder die weer bezig was met dat zwarte kastje, thuis kon ze zich even uitleven in de struiken maar er sneuvelden wel wat bloemen van de budlea en je weet maar nooit hoe een moeder daar nu weer op reageert, het viel mee maar Mandy zat er toch wel een beetje mee Knipogende emoticon

Mandy, stomme budlea, ik deed niets... 1 aug. 2012

O jee, als ik hier maar goed afkom…

Mandy, toch wel een beetje moe, 1 aug. 2012

Na zo’n middag laat ik de moed en m’n staart zakken en vanavond zal het wel weer kammen worden!

Mandy, is dit nu liefde, 4 juli 2012

Verkering heb ik al een poosje, het is een heel lieve, attente en mooie knul, maar volgens (alweer) m’n moeder kan het niks worden tussen ons en kleiner zijn ze hier niet, maar ik ben wel errug verliefd! Soms heb ik allemaal vlinders in m’n buikje!

Voor degene die mij volgen en dachten dat ik niet meer zou bloggen, het gaat wel weer goed komen maar ik heb het heel erg druk gehad met gewoon dom werk. Het huis is voorzien van nieuwe kozijnen, deuren enz. en al plak je alles af met plastic dat geeft niets, alles was stoffig en smerig,  aangezien er zo’n anderhalve meter ruimte vanaf de ramen moest zijn stond het hele huis ook nog eens op z’n kop, maar het merendeel is klaar! Vandaar deze keer geen interessant verhaal maar gewoon veel foto’s en wat tekst.

Distelvlinder - Vanessa cardui - 1 aug. 2012

Voordat ik naar binnen ging kon ik nog net een foto maken van een Distelvlindertje waar er hier niet veel van zijn.

14 Reacties op “De Kruidhof, Natuurmarkt en 3 kilo hond op 1 augustus 2012

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. zo lieven An daar kijk ik dan weer even van op leuk die foto s en je hebt een leuken dag gehad daar bij jullie in het dorp en onzen peeten kind mandy heeft het ook erg naar haar zin we zijn blij dat je er boven op zit en dat het allen maar bij verkering blijft want ach ach je moet er toch niet aan denken dat je straks met een huis vol met klein kinderen zit en een schoon zoon die niet uit het zelfden ras komt hahha nou ik zou haast wat neer zetten maar dat doe ik maar niet pas goed op onze meid diken kus van mij en we zien en speeken me kaar gauw

  • Hallo lieve René. jullie petekind is in goede handen hoor en ik zit echt niet te wachten op een schoonzoon van zo’n formaat om over een huis vol kleinkinderen nog maar te zwijgen 😉 Wat je niet wilde neerzetten begrijp ik evengoed wel hoor, ik ken je nu zo langzamerhand wel een beetje! Een dikke kus terug en tot hoors, ziens of schrijft. Liefs, Ann.

 2. Lieve Zuster,
  Leuk om weer een blog van jou te zien. De Kruidhof is altijd al prachtig om te bezoeken, en als er dan ook nog een gezellige markt is, dan is dat dubbel genieten. Hahahaha……ik ken dat hoor, al die lekkere en leuke hebbedingtjes! De Bijtjes staan er prima op, jij maakt met gevaar voor eigen leven mooie foto’s voor ons! Och gut….die arme Mandy, heeft ze eindelijk de liefde van haar leven gevonden, en dan mag het weer niet. Toch zouden ze samen mooie en aparte kindertjes krijgen hoor, een York met flaporen! Het bronzen beeld vind ik echt heel mooi, en de opname zonder voetjes van anderen ook. Een gezellig en leuk blog met mooie foto’s Ann.
  Een dikke kus van je broertje.

  • Liefste broer, (kan niet anders als je er maar eentje heb),
   gister kon ik geen sop, wrijfwas, ruitenwissers enz. enz. enz. meer zien dus even gas terug genomen en een blogje in elkaar gezet en leuk dat je de foto van de bijtjes goed gelukt vindt, ik moest wel heel erg dicht bij die zoemende horde en bang ben ik er niet voor maar wel allergisch, 10 steken zijn bij mij dodelijk (heb ik van de huisarts te horen gekregen na een enorm dikke arm van één steek), een mevrouw die ook een foto wilde nemen zei dat ze het eigenlijk niet durfde en vol lef heb ik gezegd “gewoon rustig blijven dan gebeurt er niets) 😉 Ik moet er even niet aan denken Edward, Mandy gedekt door zo’n grote reu maar je hebt gelijk het zouden wel heel aparte hondjes worden, maar ik heb besloten dat Mandy het moederschap ontzegd wordt en dat is niet zielig maar heel verstandig.
   Een dikke kus en liefs, zus Ann.

 3. Mooie foto’s weer Ann. Wat mij zou aanspreken zijn vooral het bronzen beeld (dat zou ik zelfs nog wel in de tuin willen hebben – niet dat ik het zou kunnen betalen trouwens, dat snap je) en de varentuin. Zo’n mooie rozenboog wil ik ook wel en ik ben er eentje aan het kweken over het pad aan de voorkant, maar in de achtertuin groeien rozen in de boom, tegen een poot van het restant van de pergola, tegen de afscheiding met de buren, tegen de gevel en bij de dakplataan. Er zouden er vrees ik niet veel meer bij kunnen, zonder andere planten er uit te slopen, maar die wil ik niet missen, ……… Ik kan toch zo hebberig worden als ik mooie planten zie.

  Overigens kan het zijn dat ik de komende tijd wat minder blog. Er zijn familiezaken die veel tijd kosten en uiteraard voorgaan.

  • Het bronzen beeld mogen ze mij ook brengen voor in de tuin Bea maar ook ik heb het geld niet, brons is errug duur! Ooit heb ik een rozenboog gehad maar die is tijdens een storm tegen de vlakte geslagen en de klimrozen zijn inmiddels verwilderd, snoeien moet hier wel anders krijgen de buren er last van, dus hou ik het maar bij m’n struiken al is het wel een prachtig gezicht. Fijn dat het bij jou wel kan en het is altijd weer geweldig als de rozen bloeien. Dat je wat minder gaat bloggen is helemaal niet erg ik zie het wel en familiezaken gaan inderdaad voor. Lieve groet, Ann.

 4. Kleine Teckiërtjes lijkt mij wel leuk. Mooie impressie Ann, hoewel ik de Kruidhof toch wat minder drukbevolkt prefereer…….;-) Jaloers ben ik…. op die roos! Prachtig. Wrom zou jij stoppen met bloggen?
  xSjer

  • Kleine woefies kunnen ook best heel vervelend zijn hoor Sjer, vooral als ze loops zijn 😉 In de Kruidhof zelf was het helemaal niet zo druk, de Natuurmarkt was drukker dus daarna lekker rustig kunnen wandelen en zitten tussen de bloemen, vlinders en bijen, zo’n rozenboog zou ik ook wel willen hebben maar dat is nooit gelukt *snik* Ik stop ook niet met bloggen maar ik had het de laatste tijd gewoon te druk met schrobben, dweilen, stoffen, uitzoeken enz. enz. enz., het ergste leed is geleden dus blog ik weer Xxx Ann.

 5. Mandy is echt een prachtig hondje wat je op foto 14 dan ook goed kan zien. Ze zit prachtig in de vacht en daar zijn vast geen klitten in te vinden. Verder heb je een echt mooie impressie gemaakt van het natuurfeestje in de kruithof waarbij ik zie dat je niet bange bent om je camera op mensne te richten 🙂 Ik lees verder dat je een tijdje in de rotzooi hebt gezeten vanwege renovatie. Het zal wel nodig zijn maar kan me wel voorstellen dat je daar niet zo blij mee 0bent. Gelukkig is het leed alweer geleden Ann

  Groetje
  Henk

  • Mandy wordt vaak gekamd Henk, klitten mag niet en wassen doe ik haar natuurlijk ook al hoeft dat niet zo vaak meer, het is een soort mensenhaar en als wij het niet verzorgen gaat het ook mis (niet bij jou natuurlijk whoehahaha). Bang staat niet in mijn woordenboek als mensen niet op de foto willen zeggen ze het wel 😉 Blij was ik niet met de renovatie maar het heeft wel het voordeel dat je meteen het hele huis een goede beurt geeft (is nog niet helemaal klaar, maar het schiet op). Groetjes, Ann.

 6. Dat loonde best de moeite daar eens een kijkje te gaan nemen.Wat een schattig hondje heb je en de distelvlinder staat er heel goed op.
  Knappe reportage Ann

 7. Hé John, leuk je weer te zien, bedankt voor je reactie en Mandy maakt afspraakjes bij de vleet zelfs met poezen 😉 Nog een heel fijne avond, prachtig weer dus dat gaat lukken!

 8. Een erg leuk verhaal en ook een mooie serie foto’s. Dus Mandy heeft vlinders in de buik ? Misschien moet ze maar eens stiekem een afspraakje maken met die knul, terwijl moeders de andere kant even opkijkt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: