Een erfgenaam van Josef Mengele en toch nog paddestoelen!   18 comments

Soms schrik je ineens van een bericht in de krant en gaan er belletjes rinkelen in je hoofd, in de Elsevier van 7 november 2011 stond een artikel waarbij ik meteen aan W.O.II moest denken en aan de engel des doods oftewel Josef Mengele, wat is er in vredesnaam mis met onderstaande ogen? Helemaal niets, alleen ze zijn bruin en daar schijnen duizenden mensen iets aan te willen doen. Er is wat op gevonden en ik begrijp daar helemaal niets meer van! Is iedereen ineens vergeten wat er in W.O.II met kinderen is gedaan op het gebied van het verkrijgen van blauwe ogen bij joodse kinderen? Er werd blauwe vloeistof in hun oogjes gespoten door de ergste kampbeul van Auschwitz, het experiment mislukte en de stakkers zijn afgemaakt en nu willen heel veel mensen ineens blauwe ogen hebben, waar zit zo langzamerhand het verstand van mensen? We gaan dus door waar ze waarschijnlijk na de oorlog toch vaak aan hebben gedacht en aan gewerkt hebben zodat Hitler uiteindelijk toch zijn zin krijgt nog een blonde spoeling en dan zijn heel veel mensen ineens het super arische ras dat hem voor ogen stond.

bruine ogen

Laserbehandeling tovert bruine ogen blauw: Bron Elsevier

Velen zijn nooit helemaal tevreden over het uiterlijk. Krullend haar wordt vaak gestijld en eigenaren van bruine ogen willen soms liever blauwe. Voor dit laatste heeft de Amerikaanse arts Gregg Homer een dubieuze oplossing gevonden. Een laser verwijdert pigment in de bruine iris, waardoor deze blauw kleurt. Dit melden verschillende buitenlandse media. Homer heeft een manier gevonden om bruine ogen te veranderen in blauwe. De hitte van een laser verandert in twintig seconde de structuur van het pigment in de iris. Het lichaam registreert dit als schade en bestrijdt het proces door een bepaald eiwit te produceren. Het eiwit voert cellen af die door de laser zijn aangetast. De bruine iris wordt hierdoor in de eerste instantie donkerder, maar kleurt na één tot drie weken blauw.

blauw oog

Wenkbrauwen nog even ontkleuren s.v.p.

GEVAAR: Andere artsen waarschuwen voor de behandeling “Het pigment zit er niet voor niets” zegt oogchirurg Larry Benjamin. “Het vernietigen van pigment kan het zicht aantasten. Pigment is ook nodig om een teveel aan licht tegen te houden”, Homer wuift de bezwaren van zijn collega’s weg. Er wordt alleen pigment aan de oppervlakte verwijderd. Het overgebleven pigment vangt de laserstralen op, dus deze bereiken het oog niet. Wie de behandelingen heeft ondergaan, is volgens de arts juist minder gevoelig voor licht. De behandeling heeft nog een belangrijke kanttekening: het proces is niet terug te draaien. Wie eenmaal heeft gekozen voor blauwe ogen, kan nooit meer terug naar bruin. De laserbehandeling maakt het alleen mogelijk om bruine ogen blauw te kleuren. Dus wie bruine, groene of grijze ogen wil, zal toch kleurlenzen moeten dragen. (WAAROM DOEN MENSEN DIT NIET INPLAATS VAN AAN HUN OGEN TE LATEN KNOEIEN!) De testfase zal volgens Homer nog zo’n achttien maanden duren. Hij heeft de behandeling al bij zeventien mensen uitgevoerd en ontving duizenden e-mails van geïnteresseerden. Bruine ogen laseren zal zo’n 3.600 euro gaan kosten.

Dr. Josef Mengele

Josef Mengele (Günzburg, 16 maart 1911 – Bertioga (Brazilië) 7 februari 1979) was een Duits erfbiologisch onderzoeker, legerarts en nationaalsocialist. Gedurende de twee laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog was hij werkzaam in het vernietingskamp Auschwitz, waar hij medische experimenten uitvoerde, vaak met dodelijke afloop, en gevangenen selecteerde voor de gaskamers. Mengele kreeg als bijnaam “engel des doods”. Mengele overleed in 1979 tijdens het zwemmen, mogelijk aan een hartinfarct of een beroerte. Hij werd onder de naam “Wolfgang Gerhard” begraven. Zijn dood bleef nog een aantal jaren geheim. Er werden destijds grote sommen geld uitgeloofd voor zijn arrestatie. Zijn identiteit werd in 1985 na opgraving van het lichaam en meting van de botten bevestigd en in 1992 definitief bewezen toen zijn DNA werd vergeleken met dat van nog levende familieleden (genetische vingerafdruk).

Het is wrang er aan te denken dat Mengele met zijn onderzoeken en experimenten de aanloop heeft gegeven voor veel van de hedendaagse gezondheidstherapiën en ik denk dat hij in al die jaren van na de oorlog niet is gevonden omdat hij nog nuttig was en men hem niet wilde berechten. Dit is echter mijn idee maar vreemd is het wel dat er nu ineens een arts van bruine ogen blauwe gaat maken.

gedenksteen Auschwitz-Birkenau

Bruine, blauwe, groene of grijze ogen? Wees er tevreden mee en vergeet vooral Mengele en Auschwitz niet!

WITTE KNOLAMONIET – Amanita citrina vr. alba

Het is dit jaar een slecht paddestoelenjaar en ik was dan ook bijzonder verheugd ineens heel mooie paddestoelen te zien, het was even kruipen omdat ze onder het struikgewas stonden maar dat was dan ook de moeite waard. Inmiddels staan er nog veel meer dus de knolamoniet maakt het niets uit wat voor weer het is, die komt en blijkt dus sterker te zijn dan de rood met witte stippen (vliegenzwam), want die heb ik dit jaar niet gezien.

Witte knolamoniet - Amanita citrina vr. alba, weer een nieuw groepje, 8 november 2011

Één van de groepjes witte knolamonieten

Witte knolamoniet - Amanita citrina vr. alba 1, 5 november 2011

Toch nog een mooi herfstplaatje.

Witte knolamoniet - Amanita citrina vr. alba, jong, 5 november 2011

Languit lukte het wel Knipogende emoticon

Natuurlijk moest Mandy ontbladerd worden, maar deze keer moest ik zelf toch ook het een en ander verwijderen wat er normaal niet aan m’n kleren kleeft. Het leven van iemand die foto’s maakt is niet makkelijk, maar wat geeft het een voldoening!

Geplaatst14 november 2011 doorAnn McDunn inGeen categorie

18 Reacties op “Een erfgenaam van Josef Mengele en toch nog paddestoelen!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. over het eerste onderwerp,voor wie het wil moet het doen,goed voor de economie,voor mij geen veranderingen aan mijn lichaam,heb er geen geld voor en zal het er ook nooit voor gebruiken als ik het wel zal hebben.
  het tweede vind ik interessanter om naar te kijken,echte natuurlijke paddestoelen,leuke foto’s.
  groetjes en een pootje……..voor Mandy.

  • Als mensen zoveel geld hebben om zich blauwe ogen te laten laseren dan kunnen ze dat ook besteden aan andere dingen, de economie zal er echt niet veel beter door worden, de arts Gregg Homer wel natuurlijk 😉 Mijn ogen zou ik voor geld toe nog niet eens laten veranderen van kleur en ik heb niet eens bruine ogen. Ik zie ook liever paddestoelen in de natuur hoor Lukas, zijn die er eigenlijk wel bij jullie?
   Groetjes en een pootje terug van Mandy.

   • ook hier vind ik wel eens een paddestoel in vochtige bossen maar niet veel.
    er is hier 1 dorp dat licht heeeeeel hoog en daar word het echt wel koud en vind je dus meer.
    dat is ook het enigste dorp waar groente,aardbeien,aardappels e.d. groeien.

 2. Binnenkort nog een ship in ons hoofd om een cursus Frans, Engels of Duits te downloaden, of wie weet om enkele nare karaktertrekken te corrigeren en blijft er niets meer over van het natuurlijke van de mens, en dat laatste zal dan te bekijken zijn in een of ander antropologisch museum. Triest hoe sommige filmsterren schitteren in hun niet aflatende strijd het schoonheidsideaal te bereiken op de operatietafel.
  Waar gaan we naar toe?

  • Sorry Anne, voor deze anonieme reactie. Bij deze rechtgezet.

   Groetjes,

   Mark

   • Hallo Mark, die chip zit er heus wel aan te komen, ze weten nu al waar we zijn geweest, waar we zijn, wat we hebben gekocht, met wie we hebben getelefoneerd en ga zo maar even door, Big Brother watching us en veel meer dan wij weten. Genetische manipulatie is al jaren bezig op te rukken, eerst was het het schaap Dolly waarvan inmiddels meerdere klonen van zijn die genetisch identiek zijn, de stier Herman is ons allemaal ook wel bekend en heeft maar liefst 55 nakomelingen, gewassen en dieren worden al jaren op grote schaal gemanipuleerd en de volgende stap zal de mens zijn. Ik ben echt geen doemdenker maar ik vermoed dat ze daar allang mee bezig zijn. Het onoverwinnelijke leger van zuiver arische soldaten die Mengele en Hitler zo graag wilde hebben komt er ooit ook nog, ik ben blij dat ik het niet meer hoef mee te maken, maar vrees toch dat het een of andere land daar mee zal komen. De laatste echte mensen zullen dan zoals je al zegt ooit te zien zijn in een museum. Jammer genoeg zijn het nu langer niet alleen meer de filmsterren die zo nodig een jong lichaam willen houden maar ook veel gewone mensen willen rimpeltjes, wallen onder hun ogen, vet enz. enz. veranderen en dat kan tegenwoordig heel makkelijk als je er maar geld voor hebt. Ik zie nog steeds heel graag oude doorleefde koppen en ik hoop ze nog lang te blijven zien.
    Groetjes terug, Ann.

 3. Goedemorgen Ann. Het is toch niet te geloven wat ik hier lees. Aan je ogen laten prutsen om dat ze nu blauw moeten zijn. En wat gebeurd er dan met de kinderen die ze krijgen? Want die hebben natuurlijk weer bruine ogen.
  Zo lang mensen daar nog geld voor over hebben verdienen ze nog te veel denk ik dan maar.
  Ook heb ik moeite met al die lijven de door tatoeages helemaal bedekt zijn.Iedereen het zelfde . Terwijl ze zelf denken dat ze zich onderscheiden. Ik heb het er wel eens over met mijn kleinzoon.Het is een Indisch jongetje met prachtige bruine ogen , merk gevoelig en ook wel eens een namaak tatoo gehad. Wat net als bij Gerard Joling ook niet helemaal goed ging. Ik hoop dat hij het niet gaat doen. Zijn moeder heeft hem niet voor niets zo’n mooi velletje gegeven. De foto’s van de paddenstoelen zijn prachtig. Maar daar heb je wel wat voor over gehad zo te lezen.
  Fijne dag en Groetjes Anna

  • Hallo Anna, het is ook ongelooflijk dat er zoveel mensen interesse hebben om de kleur van hun ogen te laten veranderen in blauw, hun kinderen krijgen ogen met gewoon de genetisch bepaalde kleur en dan maar hopen dat de ouders niet zo gek zijn om daar wat aan te laten doen. Een kleine tattoo heb ik niet zo’n moeite mee, alhoewel ik eens een vrouw heb gezien die had een groot schip op haar borsten laten zetten en ik moest dat even bekijken, het mens was inmiddels flink ouder geworden en dan weet je echt niet wat je ziet, het schip zag er in ieder geval heel vreemd uit en als ik toen een camera had gehad was er vast een foto van genomen 😉 Bij leden van de Yakuza in Japan was het meer een cultuuruiting om zowat het hele lichaam te laten versieren en dat wordt Irezumi genoemd, maar de gemiddelde Japanner doet er minder aan dan in de westerse landen, iedereen die het laat doen moet wel begrijpen waar ze aan beginnen want als de rimpels komen zal het er echt niet mooi uitzien. Bedankt voor je compliment, ik vind het nooit erg om wat extra moeite te doen als ik foto’s kan maken van dingen die ik mooi vind en jij vindt dat ook vast geen probleem.
   Nog een fijne dag en groetjes!

 4. Het eerste deel van dit blog raakt bij mij nog steeds een uiterst pijnlijke snaar. Ik wil het daar verder niet over hebben.
  Van je foto’s van de paddestoelen kan ik daarentegen helemaal blij worden. Of het een slecht paddestoelenjaar was of niet, ik heb er zelf toch behoorlijk wat gezien en tot mijn grote verrassing had ik er in mijn door het opnieuw tegelen compleet overhoop gegooide strookje voortuin ineens hele bosjes. Ze leken een beetje op zwavelkopjes, maar waren het niet. Daarvoor waren ze om te beginnen al te bruinig en ze werden heel snel donkerbruin en verdwenen.

  • Dear Bea, sorry voor het eerste gedeelte het is beslist niet mijn bedoeling iemand te kwetsen of te raken op een nare manier, het kwam ineens bij me op en toen viel er een kwartje moet je maar denken. Het is wel een slecht paddestoelenjaar meis, vorige jaren wemelde het hier van de zwammen en er waren telkens ontzettend veel vliegenzwammen, dit jaar zie ik nog steeds niet veel, wel erg leuk dat ze bij jou ineens tevoorschijn kwamen, maar dan zijn ze inderdaad al heel snel weer weg dus kan ik ze ook gemist hebben, het is nu gewoon even treffen.

 5. Dear Ann,
  Ik kan mij voorstellen dat iemand met een afwijking aan het lichaam, daar psychische problemen mee kan hebben, maar om iets aan je lichaam te willen veranderen omdat het het in de mode is….belachelijk! Ook is het bij het ouder worden heel normaal dat men rimpels krijgt (ik toevalling niet) en dat de billen slap worden, en noem maar op. Omdat te verhelpen, worden jaarlijks heel wat eurootjes (strak weer de gulden) uitgeven, waardoor de plastisch chirurgen 3 keer per jaar naar Griekenkand op vakantie kunnen, ook al hebben ze daar voor een groot deel de Euro crisis veroorzaakt, we moeten ze natuurlijk wel blijven steunen, en daar ons geld uitgeven. Nee,…..Mengele en wat hij heeft aangericht, moeten wij zeker nooit vergeten, hoewel men heden ten dage toch ook blijft zoeken naar manieren om de mens steeds beter en ouder te laten worden. Ik snap dat niet….natuurlijk willen we allemaal op een gezonde manier een acceptable leeftijd bereiken, maar moeten ook kunnen aanvaarden dat het niet voor iedereen is weggelegen, de natuur moet zijn beloop hebben. Je foto’s van de Knolamonieten, zijn harstikke mooi gelukt. Hier zie je momenteel erg weinig paddemestoelen hoor.
  Een dikke kus van je broertje.

  • Mode moet zich beperken tot kleding, haardracht enz. maar niet knoeien met lichaam en gezicht als het onnodig is, maar ja die plastische chirurgen verdienen natuurlijk wel heel erg veel euro’s, misschien worden het neuro’s en ik noem ze nu al zeuro’s 😉 Het is allemaal zo dubbel broertje, aan de ene kant wordt er telkens gemeld dat de mensen steeds maar ouder worden en aan de andere kant doen ze niet anders dan oude mensen die totaal op zijn in leven houden en dat kost ook heel erg veel, vaak willen die echt oude mensen niet eens meer dus laten ze de pil van Drion maar vrijgeven dan kunnen de ministers nog een keertje extra naar Griekenland, er zijn echt heel veel oude mensen die niet meer willen leven maar euthanasie daar willen ze over het algemeen nog niet aan en dat begrijp ik dan weer niet. In 1878 werd er in Nederland een artseneed ingevoerd die was gebaseerd op de eed van Hippocrates, maar die leefde 500 jaar voor christus, de eed is inmiddels iets veranderd maar nog heel veel artsen houden zich er strikt aan en als je eenmaal in een ziekenhuis bent beland kom je er heus niet zo makkelijk uit. En Mengele, wel die is zelfs al begonnen met experimenten m.b.t. genetische manipulatie en dat gaat mij dan echt veel en veel te ver.
   Een dikke kus terug van je zus!

 6. Ik kan me indenken dat mensen gebukt gaan onder een minderwaardigheidscomplex en er alles voor over hebben om bijvoorbeeld lelijke vlekken in het gezicht kwijt te raken of om iets te doen aan een enorme jubelneus maar het aanpassen van de kleur van je ogen vindt ik wel een beetje erg ver gaan. Het is even een nieuwtje maar over een tijdje is het misschien de gewoonste zaak ter wereld om ieder half jaar de kleur van je ogen te veranderen. Helgroen vindt ik wel een kleurtje dat bij me past 🙂 Tijdje terug stond er in de fitness een man bij me onder de douche met een enorme ring door z’n lul. Tjaaaa daar raak ik dan toch een beetje van in de war hahaaaaa. Nee hoor, aan mijn lijf geen polonaise, zelfs geen plakplaatjes en schilderijen of tribals.

  Om nu een vergelijking te trekken met meneer Mengele vindt ik ook wel weer een beetje ver gaan Ann. Ik denk niet dat joodse kinderen vrijwillig bij dokter Mengele op spreekuur kwamen om iets aan de kleur van hun ogen te doen.

  De knolamoniet ken ik nog niet maar vooral op onderste foto kan je de aparte structuren heel goed zien op de hoed

  • Ook ik heb nog nooit de intensie gehad om iets aan mijn lichaam of gezicht te laten doen, natuurlijk moeten mensen die afwijkingen hebben waardoor ze een minderwaardigheidscomplex hebben geholpen worden maar dat is dan ook normaal in deze tijd, van piercings moet ik helemaal niets hebben en die man mag wel uitkijken want heel vaak gaat het zaakje ontsteken en dat zal je dan maar gebeuren met het edele lid 😉 Overigens ga ik niet te ver met de vergelijking hoor Henk, als ze toen blauwe ogen hadden kunnen krijgen door een laserbehandeling had het Duitse volk (grotendeels) ook spontaan om een behandeling gegaan (het had meteen in het ziekenfondspakket gezeten). De kinderen die aan die experimenten werden blootgesteld waren dan ook gewoon proefdieren voor Mengele, als het was gelukt was Adolf gestorven met blauwe ogen en met hem waren alle kopstukken meteen echt arisch geweest, dat was toch het ideaal van Hitler en zijn trawanten? Ik vind het eng wat ze tegenwoordig bedenken, maagoperaties voor mensen met obesitas, zodat ze hun hele leven op dieet moeten blijven, en als ze dat gingen doen zonder opretatie werden ze ook niet zo dik, plastische chirurgie om enorme borsten te krijgen enz. enz. enz. Het lijkt wel of niemand meer tevreden is met zichzelf. Ik vind overigens de knolamoniet ook erg mooi en had er nog nooit zoveel gezien.

 7. Mensen willen altijd wat ze zelf niet hebben waarom kunnen wij nu toch niet gewoon blij zijn met welke kleur van ogen of haren.

  • Eigenlijk is het gewoon dom Marylou, als haren echt grijs zijn vind ik dat ook mooi, ik spoel ook omdat ik nog niet echt grijs ben en daarom op een muis lijk 😉 Maar dat gaat er vanzelf weer uit, voor de rest vind ik mensen die gewoon zijn hoe ze zijn het mooist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: