Belgische humor is soms echt geweldig!   43 comments

Humor is voor veel mensen iets verschillends, er is platte humor, zwarte humor, droge humor enz. enz. enz. Waar de een om moet lachen is voor de ander flauwe onzin, smakeloos of soms zelfs shockerend, humor is dus eigenlijk niet samen te vatten in één woord. Er zijn natuurlijk ook nog mensen die totaal geen gevoel voor humor hebben maar daar kunnen ze in principe niets aan doen want volgens Wikipedia (wat moeten we langer zonder) is humor iets dat uit de hersenen voorkomt en dus bij iedereen anders ligt:

humor

Humor kan gezien worden als een eigenschap van het menselijk denken en menselijke emoties. Gevoel voor humor heeft betrekking op het kunnen begrijpen, aanvoelen of zelf bedenken van een bepaalde humoristische boodschap of grap. De werking van humor is gebaseerd op een zogenaamde dubbele binding: enerzijds creëert men een sterke associatie met het onderwerp van de humor in kwestie, zodat verteller en publiek deel uitmaken van het onderwerp of het ernstig nemen. Anderzijds wordt het zodanig gerelativeerd dat verteller en publiek afstand nemen van het onderwerp, er als het ware buiten gaan staan en het dus niet (langer) ernstig nemen. De dubbele binding die hierdoor in de hersenen ontstaat, leidt doorgaans tot lachen, al dan niet met tranen. Onderzoek naar de relatie humor en hersenfuncties suggereert dat vooral de mediaal prefrontale cortex actief is als mensen naar gesproken grappen luisteren. Dit deel van de hersenen is ook actief bij beloning, en is vermoedelijk vooral betrokken bij het verwerken van de affectieve component van humor. Daarnaast blijken ook de taalgebieden in de temporale kwab actief. Dit deel van de hersenen lijkt vooral verbonden te zijn met de cognitieve kant van humor: dat wil zeggen het begrijpen van de betekenis van taalkundige grappen. Ook in mensapen kan de lach worden waargenomen, al zijn de wetenschappers het er nog steeds niet over eens of deze hominidae over een zodanig vermogen tot (zelf)bespiegeling beschikken, dat het een vergelijkbaar gevoel voor humor oplevert.

spotprent

Spotprenten kunnen ook voor een glimlach zorgen.

Volgens mij kan het gevoel voor humor hebben dan ook niet zonder fantasie en in de loop van de jaren kan iemands gevoel voor humor ook sterk gaan wisselen, kinderen lachen al heel snel om een enkel woord, “poep” is daarbij natuurlijk al bij iedereen bekend en laat kinderen als je het met overgave kunt brengen uitzinnig van het lachen. Als twee mensen hetzelfde gevoel voor humor hebben en echt dubbel liggen van het lachen kan dat voor anderen in hetzelfde vertrek leiden tot onbegrip dat hebben mijn broer en ik heel sterk en soms is dat best lastig. De bekende Joodse humor is dan ook lang niet voor iedereen zo grappig en veel mensen vinden de moppen over Sam en Moos zouteloos maar de witzen zijn meestal doordenkertjes en er zitten bijzonder scherpe en leuke bij. Maar waar de titel van dit item over gaat is dus de Belgische humor, ik vind sommige grappen en vooral het onderstaande filmpje bijzonder goed, wie zich ook vaak heeft geërgerd aan de keuzemenu’s van diensten die gebeld moeten worden zal deze zoete wraak hieronder ook prachtig vinden, Belgen met humor èn een Friese ijsmuts het kan niet stuk!

De beste grap van 2011 het jaar duurt nog lang maar deze grap zal moeilijk te verbeteren zijn.

Wie het hele filmpje wil zien, hiernaast de link: http://www.dumpert.nl/mediabase/1297411/4822f995/mobistar_pwned.html

humor 2

De afbeeldingen komen uiteraard van internet. EEN PRETTIG WEEKEND GEWENST, BLIJF LACHEN!

Geplaatst14 januari 2011 doorAnn McDunn inAmusement

43 Reacties op “Belgische humor is soms echt geweldig!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Stil hier lieverd..je bent hopelijk niet ziek????..fijne avond meiss..liefs Caro.

 2. Zonnetje!!! was weer genieten..morgen hopelijk nog zo,n dag..fijne avond meiss..liefs Caro.

 3. Hey hey lieverd..kom je fijne (Valentijns)dag wensen..hier nu ook bar somber..liefs Caro.

  • Net als Sinterklaas en de Kerstman loopt Sint Valentijn hier ook voorbij hoor Caro 😉 Ik heb mezelf maar getrakteerd op een bosje heerlijk geurende hyacinten en een hart hoef ik niet meer al zijn de chocolaatjes wel errug lekker!
   Liefs, hug, Ann.

 4. Hoi Ann
  Ik kom gewoon even groeten hier ,alles goed met jou en Mandy ? Hopelijk krijgen we weer snel de zon want het was toch wel genieten .Laat het voorjaar maar echt snel komen daar zijn we hard aan toe .
  Liefs voor jou en een aai voor Mandy.
  Elisabeth

  • Hallo Elisabeth,
   lief van je dat je even langs komt, hier alles oké en ik verlang echt naar het voorjaar de winter is nu lang genoeg geweest voor mij.
   Liefs terug en kriebeltjes voor Mikki, Mandy slaapt als een roosje en dat zal dat lieve katje van jou ook wel doen. Ik kom snel weer bij je langs op je site!

 5. Nah..hier nu 2 mooie lente dagen achter de rug gheh gheh..werd tijd ook dat we de zon weer eens zagen..nog een fijne avond meiss..liefs Caro.

 6. Het afgelopen weekend was bij jou dus helemaal niet zo mooi??..nu hier ook niet echt gezellig..harde rukwinden,maar géén regen..van mij mag morgen de lente komen hoor..fijn weekend meiss..liefs Caro.

  • Het stormt hier nu behoorlijk Caro en er vallen fikse buien, maar de tijd schiet op en van mij kan die lente niet snel genoeg komen, vanaf eind juli hebben we eigenlijk op af en toe een mooie dag na helemaal geen zomer meer gehad. Een fijn weekend gewenst meis, liefs, Ann.

 7. Hoi Ann en Mandy,
  Ik zie nog niets nieuws. Dus kom je hier maar weer een fijne week toewensen. Meer aan het facebooken.??
  Groetjes voor jullie met een dikke knuf van Rinus

 8. Nah..hier eindelijk een paar dagen strakke blauwe lucht en zonnetje..hè hè..wel koude wind,maar dikke jas en genieten maar..nog een fijne avond en Zondag meiss..liefs Caro.

 9. Naar het schijnt hebben Japanners, of waren het nu de Chinezen absoluut geen gevoel voor humor zoals wij die kennen. Kijk maar naar de filmpjes die verschijnen in de verschillende candit-camera programma’s:zij getuigen altijd van leedvermaak. Raar die oostere humor. Zij begrijpen dan ook niets of toch zelden van onze humor. Raar hoor!
  Trouwens, een fantastisch filmpje dat de bureaucratie bij telecombedrijven aan de kaak wil stellen.
  Knap.

  Gr. Mark

  • Hallo Mark,
   volgens mij hebben Japanners en Chinezen wel degelijk een flink gevoel voor humor, maar dat het niet zo is als bij ons komt mede door hun gelaatsuitdrukking een uitbundige lachbui zie je daar zelden, het is net of dat bepalend is voor hun humor, glimlachen doen ze des temeer, waarschijnlijk vinden zij ons een raar gevoel voor humor hebben en leedvermaak is ook een vorm van humor al vinden wij dat meestal niet zo plezierig aandoen. Het filmpje is echt voor mij de mop van het jaar (al is dat jaar nog maar pas begonnen) ik vind het pure humor maar ook daar komt natuurlijk toch wat leedvermaak aan te pas al is het leuk. Bedankt voor je bezoekje,
   lieve groet, Ann.

 10. Heb genoten van je filmtje ,
  humor …hoort bij het leven…. humor moet er zijn …als er geen humor bestond …waren we overgeleverd aan….al wat zwart wit is… daarom humor brengt kleur in het leven.

  Lieve groetjes van mij Gerti vriendin van Yvon

  • Hallo Gerti,
   wat leuk dat je hier komt reageren, je naam heb ik al vaak gelezen en ik zal ook eens even bij jou komen kijken. Je hebt helemaal gelijk, zonder humor is er eigenlijk geen leven mogelijk dat prettig is en alles zwart/wit zien lijkt me niet bepaald ideaal, we houden de kleuren er maar bij en niets werkt zo ontspannend als eens een flinke lachbui!
   Liefs, Ann.

 11. Ik had het op tv gezien, dat filmpje, bij DWDD, ge-weeelll-dig gewoon, we hebben hier met z’n tweetjes in een vouw gelegen van het lachen.
  Ontzettend leuk blog Ann en ja, we blijven gewoon doorlachen!
  Nuff van San

  • Wat er ook is, heel lange eenzame dagen of beroerde berichten ik heb iedere dag nog wel gelachen en ik denk toch echt dat het je door de dagen heen helpt San dus we houden de lol erin, Knuffff!

 12. Heb Beer vorige week het filmpje laten zien..hij lag dubbel gheh gheh..het weer houdt nog steeds niet over hier..van mij mag de lente komen hoor!! fijne dag verder meiss..liefs Caro.

  • Ook hier is het iedere dag koud, grijs en regen laat de lente a.u.b. snel komen en dan een goede zomer deze keer, ik wens niet veel maar dat wel! Doe Beer de groeten van mij, liefs, knuffel, Ann.

 13. Hoi Ann,
  Ik ben het weer een beetje aan het proberen, ondanks ik nog niet iedereen gevonden hebt.!! En ik wil een beetje bij iemand uit de buurt blijven, sorry.Als eerste een fijne week toegewnst.!! Ik zie ook dat het blogje er al 10 dagen staat.
  Prachtig dat filmje, en helemaal te gek die humor. Ik heb er met veel plezier naar gekeken.
  Groetjes van Rinus

 14. Ik hou ook wel van sarcastische humor. Vooral met zelfspot. Daar zijn joden goed in. Een van de meest vervolgde volkeren houdt zichzelf staan met zwarte humor. Je moet ook kunnen relativeren, alleen is dat voor veel mensen niet weggelegd, die vatten alles veel te serieus op !

 15. ha ha ha je weet het wel weer goed neer te zetten an ja humor is en blijft belangrijk in het leven en daar hoort een goeden lach bij het filmpje dat is de klaper hahaha ik wensje een fijnen week toe en blijf maar lekker lachnen diken kus van mij voor jou

 16. Allemachtig prachtig..om het maar eens afgezaagd te zeggen gheh gheh..wat een geduld en beleefdheid!!!!!..moet je hier proberen!!!!..denk idd dat deze grap moeilijk is te evenaren!!..ikzelf lach erg graag..

  Fijne dag verder meiss..liefs Caro.

 17. leuk,een lachwekend onderwerp
  je hebt er weer aardig wat van gemaakt,
  mis het hier vaak,alleen de taal al is te moeilijk,en velen staan hier snel met een mes of pistool klaar,dus ik kijk wel een beetje uit hier,vandaar ook de computer.

  las ergens deze; humor is een deur naar de eeuwigheid. daar zit wel wat in, wens je een prettige zondag en een pootje voor mandy.

  • Wat jammer dat je bij jullie niet gewoon een grap kunt maken al ben je de taal niet helemaal machtig want dat kan toch ook best heel grappig zijn, maar als ze met messen of pistolen komen dan kijk je wel uit met wat je zegt, zonder humor zou het leven echt een ramp zijn Lukas, dus gelukkig hebben we de computer nog 😉
   Een heel prettige zondag gewenst, liefs van mij en een pootje terug van Mandy.

 18. Lieve Ann
  Om het filmpje heb ik ook vreselijk moeten lachen .Humor bezit ik gelukkig nog altijd genoeg .Ik ken dat gevoel om iets te zien en dan de ander aankijken om vervolgens niet meer bij te komen .Zo’n humor klik heb ik wel eens gehad met iemand en dan aan een tafel vol mensen oeiii dat werd niet erg gewaardeerd en dan ga ik vervolgens alleen nog harder gieren .Tegenwoordig heb ik ook nogal veel galgen humor !!.Liefs voor jou en een aai voor Mandy
  Elisabeth

  • Lieve Elisabeth,
   bedankt voor je reactie en het wordt inderdaad niet erg gewaardeerd als je samen vreselijk om iets kan lachen en de anderen zien er de lol niet van in en ook dat werkt dan weer op de lachspieren zoals we het noemen 😉 Galgenhumor kan best heel erg grappig zijn, liefs terug en een likje van Mandy.

 19. Het filmpje is geweldig en heb er ook smakelijk om gelachen. Maar ook gelijk de ergernis als je met z’n bedrijf te maken krijgt. (grrrrrrrrrr) Vaak gaat humor ten koste van iemand. En dat is meestal niet leuk. Er zijn enkele mensen om mij heen die de zelfde humor hebben. Vooral met mijn zonen. We hoeven elkaar maar aan te kijken als er iets gebeurd en we liggen echt dubbel. Niemand weet dan waarom. Heerlijk als dat weer eens gebeurd. Dan is mijn dag weer goed. Fijn weekend Ann en bedankt voor je stukje. En blijf lachen !!!!

  • Heerlijk als je zonen het zelfde gevoel voor humor hebben Anna, toch blijft het vreemd dat anderen dan hun schouders ophalen en eerst wist ik dan ook echt niet waarom dat was. Lachen blijf ik wel (als er tenminste iemand is om mee te lachen), ook een heel fijn weekend gewenst en jij ook lachen blijven hoor!

 20. Henk heeft wel een punt: niet iedereen zal je verhandeling over humor even gemakkelijk kunnen lezen, maar het filmpje moet toch denk ik iedereen wel aanspreken. Ik zit me hier in elk geval in m’n dooie uppie al een kriek te lachen.
  xxBea

  • Bea, juist omdat ik me wel vaak heb afgevraagd waarom mensen zo verschillend reageren op een grap, een film of zomaar een opmerking wilde ik zelf ook meer weten, nooit te oud om te leren 😉 Het filmpje is echt pure humor en ik denk dat daar iedereen toch wel om kan lachen. XXX Ann.

 21. Hoi Ann………leuk om wat dieper door te zagen over humor maar van deze technische definitie van het begrip ‘humor’ snap ik niet veel 🙂 Om het filmpje heb ik wel smakelijk moeten lachen, eigenlijk ook best wel herkenbaar en niets zo ergerniswekkend als doorschakelmenu’s. Een engelse film zal je me niet snel zien kijken maar van humoristische engelse series kan ik geen genoeg krijgen, en daar zijn er gelukkig heel veel van 🙂

  • Henk er zijn genoeg bijzonder grappige Engelse films waar je ook om kunt lachen en Engelse komische series zijn altijd leuk, het zal mij eigenlijk ook een zorg zijn hoe het met mijn hersens is gesteld, maar lachen kan ik gelukkig nog prima en wat is dat toch heerlijk!

 22. WHOEHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

  • Dat is echt een leuk stel gasten Loontje, ik heb hier in m’n eentje ook dubbel gelegen en zoiets zouden ze bij al die keuzemenu bedrijven moeten doen dan weten ze ook eens wat het is 😉

 23. Het meeste werk was om het complete filmpje te pakken te krijgen maar het is de moeite waard, wij blijven elkaar wel begrijpen en kunnen haaks liggen van het lachen dat anderen dat dan niet snappen daar kunnen we niet mee zitten, gedenk de Multatuli Boekenmarkt in Amsterdam, vreselijke buikpijn van het lachen en dat zal ik nooit vergeten, de wafelbakker, Tjerk die ehhh maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van de drank af was nadat je had gevraagd hoe lang hij er al vanaf was (daarna is hij dan ook weer begonnen) Het Multatulie bal van Okje en nog veel meer gein die dag. Dikke kus en we blijven lachen hoor!

 24. Hahahaha…wat een geweldig filmpje Ann, een beetje lachen kunnen we met dit trieste weer wel gebruiken, zonder humor is het leven maar saai hoor. Jij weet ook, dat onze soort van humor niet door iedereen wordt begrepen, maar we gaan er lekker mee door hoor! Je hebt aan dit leuke blog vast een hoop werk gehad, maar het resultaat meg er dan ook zijn.
  Een dikke kus van je broertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: