Kabinet Rutte I, het is niet te hopen dat het lang duurt of worden de Nederlanders eindelijk eens wakker?   40 comments

Foto’s van internet.

Allereerst wil ik iedereen (ook degene die er niet aan doen) een Happy Halloween wensen, of de rest van de feestdagen nog feestelijk verlopen is nog even afwachten want als het het nieuwe kabinet alle bezuinigingen doorzet zal Sinterklaas wel in Spanje blijven en de kerstbomen staan er misschien wel (in een bos zo vol met bomen mist men een enkel boompje niet) maar de pakjes zullen toch zeker minder duur zijn dan voorgaande jaren.

Happy Halloween 2

Hoe vaker ik hoor “politiek interesseert me niet” hoe vaker ik denk “mensen wordt toch eens wakker” kijk naar de Fransen die staken al als de A.O.W. leeftijd van 60 naar 62 jaar gaat, Nederlanders mopperen als er nieuwe voor hen kwalijke maatregelen worden genomen maar niemand doet wat dus de heren in het Haagje gaan gewoon door met het nemen van fatale beslissingen voor dit kleine landje. Iedereen op de rijken na gaan er fors op achteruit en vaak zo erg dat er geen geld meer is om iets leuks te doen, vakantie te houden of zelfs een keertje naar de kapper te gaan. Nu al worden overal mensen ontslagen die dan weer in de WW terecht komen en het ook niet breed hebben, eigen huizen verkopen wordt er niet beter op want de huizenprijzen zakken al en dat zal nog wel erger worden. Heb ik een vorige keer al het een en ander aangegeven het wordt erger dan we dachten, zelfs het brood wordt duurder en eigenlijk is er niets wat ontkomt aan de bezuinigingsmaatregelen, dat is natuurlijk totaal geen punt voor mensen die genoeg hebben om te besteden, maar als er door het overgrote deel van de bevolking niets meer besteed kan worden gaat de economie natuurlijk wel naar de bliksem en ook al meer middenstanders zullen het niet langer kunnen bolwerken. Voedsel en kledingbanken zullen er al meer en meer komen en de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter totdat we terug zijn bij het feodale tijdperk, petje in de hand en bedanken voor een brood!

Rutte

De algemene onvrede over Balkenende is nagenoeg vergeten en nu mag bovenstaande man heel veel doen en er doordrukken, nu was Harry Potter niet bepaald een gezicht dat ik iedere dag graag zou willen zien, maar dit heerschap heeft toch wel een zeer hautaine uitdrukking, het lijkt mij een keiharde man die koste wat kost zijn zin zal krijgen al worden natuurlijk de zwakken in de maatschappij het zwaarst getroffen dat zal deze man totaal niets uitmaken, hij heeft een missie en dat is het begrotingstekort terugbrengen voor de rest maakt het hem allemaal niets uit, hij heeft dan ook genoeg geld en hoeft er niet wakker van te liggen.

Het nieuwe kabinet

Deze mensen zullen het moeten doen en de koningin zegt ieder jaar hetzelfde “WIJ moeten met z’n allen” het wordt tijd dat er eens door Hare Majesteit wordt gezegd “JULLIE moeten met z’n allen” dat is heel wat eerlijker tegenover haar landgenoten. Vandaag las ik onderstaand artikel in de Elsevier en voor wie het niet heeft gelezen zet ik het hier neer.

Burgemeesters: Meer armoede en werklozen door rechts

Elsevier, woensdag 27 oktober 2010

De bezuinigingen die het nieuwe kabinet wil doorvoeren, zullen leiden tot aanzienlijk meer armoede en werkloosheid in de vier grote steden. Dat schrijven burgemeesters Eberhard van der Laan (PvdA, Amsterdam), Ahmed Aboutaleb (PvdA, Rotterdam), Jozias van Aartsen (VVD, Den Haag) en Aleid Wolfsen (PvdA, Utrecht) in een brandbrief aan premier Mark Rutte (VVD). Volgens het AD vrezen zij dat hun steden de hardste klappen krijgen van de geplande bezuinigingen. Het kabinet-Rutte I is voornemens de komende vier jaar 18 miljard euro te matigen. (Noot: de idioot hoge bonussen blijven overigens ongemoeid dus die 18 miljard worden echt wel onttrokken aan de landgenoten en met name de mensen die het nu al krap hebben).

Armoedegrens
De vier burgervaders schrijven in de brief dat gemeenten door het kabinetsbeleid in de toekomst minder mogelijkheden hebben om werklozen aan een baan te helpen. Ook zouden mensen met een laag inkomen onder de armoedegrens belanden.
Van der Laan, Aboutaleb, Van Aartsen en Wolfsen waarschuwen dat meer werklozen ook een grotere aanslag betekent op het uitkeringenpotje van de gemeentes.

Armoede in Nederland

Toekomstbeeld? Nu nog de daklozen en wanneer moeten wij zijn vuilnisbakken leeghalen?

Dragers
Teneinde de Randstad in de top 5 van Europese regio’s te krijgen, wordt Rutte opgeroepen met ambitieuzere plannen te komen voor de vier grote steden, door de auteurs bestempeld als ‘de dragers van onze economische vooruitgang’. Eerder uitte de Amsterdamse wethouder van Financiën, Lodewijk Asscher (PvdA), al zijn zorgen over een armoedetoename in de hoofdstad vanwege het kabinetsbeleid van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV.

Door Jeroen Langelaar

Dit zijn dan de woorden van de burgemeesters van de grote steden, maar ook de dorpen en kleine plaatsen zullen hard worden geraakt, er verdwijnen ieder jaar 30 bibliotheken in de provincie Groningen en de mensen die dan een boek willen lenen moeten vaak zo’n 10 km. verderop naar een bibliotheek gaan, leuk voor de tweedehands boekenzaken maar minder leuk voor mensen met kinderen die wekelijks hun geleende boeken verslinden. Hier in Buitenpost gaat het zwembad dicht en dat nog wel nadat ze vorige week een prijs hebben gekregen voor o.a. de hygiëne, de mensen en kinderen die dus gebruik maakten van het zwembad moeten ook kilometers verderop gaan zwemmen en dat wordt dan echt te duur.

muisje tussen printer

Het wordt tijd dat ook de Nederlanders een vuist ballen en het langer allemaal niet meer nemen, ik vrees met grote vreze dat dat er niet in zit, maar je weet het maar nooit ook landgenoten kunnen er weleens genoeg van krijgen om gemangeld te worden. Zelf heb ik op de SP gestemd en ook die partij zal als ze mee hadden mogen doen flink wat water in de wijn gedaan hebben, maar de leus van de SP vind ik prima!

Logo met armoede werkt niet SP

Overigens is werken mèt armoede nog erger want hardwerkende mensen verslijten kleren en hebben vaker trek.

Geplaatst27 oktober 2010 doorAnn McDunn inNieuws en politiek

40 Reacties op “Kabinet Rutte I, het is niet te hopen dat het lang duurt of worden de Nederlanders eindelijk eens wakker?

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Hey hey meiss..hoop alles goed met jou??..stil hier..

  Fijn weekend lieve Ann..liefs Caro.

  • Alles oké hoor Caro en ik moet nodig een blogje plaatsen, morgen denk ik de foto’s moesten nog op de computer maar het komt helemaal goed en het gaat niet over de politiek 😉 Een heel fijn weekend gewenst,
   hug, Ann.

 2. wil je bij deze een goed weekend wensen ook al zijn voor jou alle dagen hetzelfde,samen met je hondje,geef ook hem een pootje en we krijgen veel retour.

  • Ook jij een heel goed weekend gewenst Lukas, ik hoop dat je je wat beter voelt inmiddels, las dat je niet goed in je vel zat, moed houden hoor alles sal reg kom!
   Liefs van mij voor jou en een pootje terug van Mandy.

 3. Gisteren was ik in een bejaardentehuis (tegenwoordig hebben dergelijke instellingen allerlei fancy namen maar met deze naam weet in elk geval iedereen wat er wordt bedoeld). Als ik om me heen kijk dan zie ik hardwerkende mensen met liefde voor hun vak. Er valt niet veel op hen aan te merken maar waar het aan schort is efficiëntie. Er valt winst te maken door effectiever en efficiënter te werken. En daarmee bedoel ik niet dat men de bewoners moet ‘afraffelen’ maar dat er niet 3 verzorgers op één belletje moeten afkomen. Goed bedoeld, maar nu staan er 3 verzorgers bij de bewoner en dat is nergens voor nodig. Dat kost teveel tijd en daardoor geld.
  Dan is er nog zoiets als de “ik heb er toch recht op?” zin. In het tehuis staan 3 scootmobiels niets te doen. De bewoners in kwestie hebben zo’n apparaat aangevraagd omdat ze er recht op hebben maar gebruiken deze vervoermiddelen niet. Twee zijn totaal ongebruikt en de andere is slechts twee keer de straat op geweest. De eigenaar vond het toch maar een eng ding en doet er niets meer mee. Maar ‘men had er recht op’. Je kunt het ze niet eens kwalijk nemen, behalve dan dat ze wat hebberig waren maar de overheid die deze achterlijke regelgeving bedenkt en het parlement dat het goedkeurt, moeten een pak slaag hebben. Daar is het geld niet voor bedoeld en zo kan ik uren doorgaan met allerlei verkwistingen op te noemen. Ergens recht op hebben is één ding maar als je het niet gebruikt of nodig hebt, moet je niet het recht claimen. Dat is doodzonde van het geld dat in bepaalde gevallen véél nuttiger besteed kan worden.
  Er zijn zo ongelooflijk veel instanties bezig met het ‘verzorgen’ van ouderen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn moeder krijgt deze maand 150 euro bijgeschreven op haar rekening omdat ze vorig jaar veel medicijnen heeft gebruikt. Huh? Daarvoor betaalt ze toch zieketekostenpremie? Mooi meegenomen maar moet het? Nee! Maar ze krijgt nog slechts 10 minuten per week (geen typfout) hulp in de huishouding. Elke woensdag wordt haar appartement in het verzorgingshuis schoongemaakt. Schoon is het dus allerminst. Het is een stoffige bende en dat is voor iemand met astma fnuikend. Dus maak ik het allemaal schoon, doe haar was, de boodschappen, breng haar naar de dokter en tandarts, de kapper, ga met haar de stad in als ze kleding of schoenen nodig heeft en maak met goed weer een wandelingetje door het park met haar. Is toch normaal dat je dat voor je moeder doet? Jawel, maar ik moet er steeds 250 km voor rijden terwijl ze in het kader van de AWBZ ‘recht’ heeft op anderhalf uur schoonmaak per week. Voor vergoeding in het kader van mantelzorg kom ik niet in aanmerking want ik ben haar dochter! Bespottelijke gedachte want door een vreemde wil een oude vrouw toch niet geholpen worden?! Ik snap het allemaal niet meer maar weet wel dat het een grote ongeïnteresseerde zooi is in de politiek. Niet de tehuizen zijn schuldig aan het debacle in de ouderenzorg maar de politiek! Ze snappen absoluut niet hoe het eraan toegaat in de bejaardenzorg. Mensen die oud zijn en zelf niet veel meer kunnen, moet je verzorgen. Het zijn wel onze ouders of grootouders waar het om gaat en daar zouden we met z’n allen best eens voor op de bres mogen staan!
  Toch maar naar het Malieveld binnenkort?

  • Hoe het in bejaardentehuizen en verzorgingshuizen toe gaat weet ik maar al te goed, maar de politiek verdomd het om het management aan te pakken en daar zit de fout. Veel verpleegsters en stagelopers zijn erg aardig al zijn er ook echt krengen bij vooral bij mensen die niet mondig meer zijn, ik bewonder de mensen die het goed en met liefde doen maar zoals jij al opmerkt drie verpleegsters/verzorgsters die aan komen hollen omdat er op een bel gedrukt wordt is natuurlijk onzin al snap ik niet hoe dat kan want hier hebben maar een paar verzorgsters hun taak op een hele afdeling, dus komen ze altijd alleen. Het is natuurlijk abnormaal dat jij zoveel werk moet doen als je moeder er recht op heeft dat er iedere week hulp komt, ben je daar al eens achteraan gegaan, mijn moeder had ook iedere week hulp en dan echt wel meer dan 10 minuten het zal ook wel met de gemeenten of misschien met het soort instelling te maken hebben maar begrijpen doe ik dit niet. Hier wordt de was ook gedaan dus trek maar eens aan de bel misschien worden die dan ook wakker, al die onnodige toestanden is geld weg smijten en niet zo’n klein beetje ook, de rollator kan niet meer gebruikt, hoeps die kan dus vernietigd worden! Zit een aangepaste stoel (die kosten dus helemaal een vermogen) niet echt lekker dan komen er tot 3 keer wel andere stoelen. Het ligt ook wel aan het soort mensen dat in deze instellingen verblijven, ze eisen maar en daar hoeft echt niet altijd gehoor aan gegeven te worden als ze thuis hadden gewoond hadden ze het ook niet gekregen. Die toestanden komen dus ook door het verkeerde beleid van het management en daar kan je de politiek niet eens alleen de schuld van geven, wel dat de managers idioot hoge salarissen mogen hebben en dat de verzorgsters en verpleegkundigen het met een klein salaris moeten doen, die wetten moeten ze maar eens gaan aanpassen dan doen ze ook nog eens wat nuttigs!

   • Voorheen had mam anderhalf uur huishoudelijke hulp maar het wordt steeds minder. Toen ze slechtziend werd, heb ik meer hulp aangevraagd maar in het huis werd dat afgewezen want ze zat al op het maximum. Bij navraag bij de zorgverzekeraar bleek dat ze recht had op meer hulp en toen reageerde het tehuis dat er geen personeel is voor meer hulp. Daar zit ‘m dus inderdaad het probleem. Er is een wasserij (extern) voor het tehuis maar die is dermate knudde dat ik nu de was doe. Als je alles wast op 60 graden, ben je fout bezig. Zijden bloesjes, truitjes, rokjes, alles wordt gewassen op 60 graden, want het moet schoon omdat oude mensen veel vlekken maken en remsporen achterlaten. Huh? Wit katoenen ondergoed met remsporen was je dan maar fijn op 90 graden, dan zijn alle bacterieën dood, maar wol en zijde is fijne was en dat doe je op 30 graden en bloesjes worden gestreken en niet gemangeld! Als je er wat van zegt, snauwt ze je af. Mij natuurlijk niet, ik lust haar rauw maar die oude mensen krijgen een grote mond van haar. Zielig gewoon. En de manager van het zorgcentrum zit in een zeer hoge loonschaal. Daarin heb je gelijk Ann. En waarom moet er altijd vergaderd worden? Als je haar wilt spreken, zit ze in vergadering of is niet in het huis. Er wordt wat afvergaderd in de Nederlandse cultuur. Ik vind haar toch een aardige vrouw en ik denk ook dat ze met de beste intentie haar werk doet maar ergens er zit iets heel erg mis in de zorg voor ‘onze’ ouderen. Wij worden gekort op onze inkomsten en dat gaat naar jongeren want die hebben het hard nodig nu. Dat is de tendens. Maar als ik om me heen kijk, studeren ze allemaal (vooral in de kroeg) en maken ze lange reizen naar verre oorden. Dus… als ze zo nodig geld moeten hebben, gaan ze er zelf maar voor werken, dat hebben al die oudjes die nu zorg nodig hebben, ook allemaal gedaan. Hard gewerkt voor een soms heel karige boterham. Dat appeltje voor de dorst dat vroeger zo belangrijk leek en waardoor ze zich nu een en ander kunnen veroorloven, kom hen nu verdomde duur te staan. En iemand die zegt “die ouwe mensen hebben het niet meer nodig” moet zich schamen want waar heeft hij het dan voor nodig? Voor een ticket naar Sydney?Pffff!!!

 4. Hey hey meiss..kom even langs om je een fijne dag te wensen..liefs Caro.

 5. Ze mogen best bezuinigen, maar dan ook op hun eigen uitgaves. En niet op de verkeerde dingen bezuinigen , zoals de zorg. Alles wordt steeds duurder, op een gegeven moment is dat toch voor niemand meer te betalen, en als mensen geen geld hebben om uit te geven gaat de economie ook naar de knoppen. Snoeien om te groeien, maar je kunt ook te veel snoeien en dan is het gedaan met het groeien.
  Groetjes

  • Hé Petra, leuk dat je even aan komt wippen, bezuinigen moeten ze bij het management, de idioot hoge bonussen en laat de echt rijken maar wat meer inleveren, de grootgraaiers hebben totaal geen last van de extreme plannen van dit kabinet en dat is diep treurig. Jullie als gezin zijnde zullen het ook met minder geld om te besteden moeten doen en dat zijn de mensen waar de zwaarste klappen vallen, je kunt wel werken tot je een ons weegt maar daar valt langer niet meer tegenop te boksen. Snoeien is ook goed met mate uiteraard, maar dit wordt geen snoeien maar rooien, de armen uitkleden om de rijken in het fluweel te laten lopen.
   groetjes, Ann.

 6. Ik begin me persoonlijk steeds grotere zorgen te maken. Niet alleen wat mezelf aangaat maar over iedereen die niet kapitaalkrachtig is. Alles wordt weer duurder. Daar zal de economie niet beter van gaan draaien. Alles gaat is een neergaande spiraal en de politiek sucks. Het maakt immers geen moer uit op wie de meerderheid stemt het zijn de coalitiemakers die besluiten. En Waar ze het verzinnen. De pil uit het pakket. Abortussen zullen stijgen of arme kleine wezentjes met een bar slechte toekomst op de wereld gezet. Dit land is al lang niet meer democratisch. Niet dat het in mijn vaderland beter, dat is helemaal een klucht. En wat doen we ? Toezien vanaf de zijlijn. Een flinke staking kost kapitalen maar dan vallen er misschien wat stalen borden. Maar die die de burger laten bloeden, hoeven niets te vrezen. Hun bedje is gespreid. We gaan terug in de geschiedenis, naar de vazallen, leenheren en gepeupel. En dit duurt niet lang meer. Psychatrie uit de zorg ? Kan het nog gekker of hoopt de regering op massa zelfmoord. De ouderenvoorziening is nu al schrijnend. Hoe lang duurt het nog voor je te horen kijgt : je bent te oud en daarom kom je niet meer voor medicatie in aanmerking. Pensioen naar beneden, langer werken. Werken tot je bezwijkt. Goede besparing. Bedankt !

  • Dat er bezuinigd moet worden is een feit maar ik begrijp niet waarom het allemaal moet komen uit zaken die juist voor de gemiddelde Nederlander zo belangrijk is, gezondheid kan je niet kopen maar er kan wel veel aan gedaan worden, als het basispakket van de ziekenfondsen wordt uitgekleed dan mag je dus blij zijn als ze je helpen en het kost langzamerhand veel en veel te veel. Je zult toch maar met een normaal gezin van vader, moeder en twee opgroeiende kinderen zitten, waar moeten al die dure premies en het verhoogde eigen risico dan vandaan komen? Hieronder zomaar een stukje uit een nieuwsbrief van de SP:
   We gaan de zorg hervormen. Dat betekent dat de premies verder zullen stijgen, de zorgtoeslag verlaagd gaat worden, er 1 miljard bezuinigd gaat worden op het basispakket, mensen in een verpleeg- of verzorgingshuis fors huur moeten gaan betalen, dat ziekenhuizen voortaan forse winstuitkeringen mogen uitdelen aan nieuwe aandeelhouders en dat de salarissen van managers in de zorg tot ver boven het ministerssalaris mogen doorstijgen.

   Als het zover moet komen dan is dit mijn vaderland ook niet meer Rita, al of niet geboren in Nederland. Democratie is bij mij ook totaal wat anders dan wat er hier allemaal aan het gebeuren is, de Nederlanders moeten het niet allemaal meer pikken maar ze doen het nog steeds en dus gaat het land naar de knoppen want als er niets meer besteed kan worden is het over en uit en dat begrijpen ze in Den Haag nog steeds niet of willen het niet begrijpen. Zoals ik al eerder schreef we moeten echt eerdaags weer op onze knietjes om te bedanken voor een brood, het doet mij aan vroeger tijden denken, het is nog niet zo ver maar het schiet op en als ze zo doorgaan dan komt het er ook van dat er weer echte bittere armoede bestaat.

 7. Helaas zoals ik al had verwacht Nederland gaat helemaal naar de knoppe,rijken worden rijker en rijker en arme armer
  het verschil word inmens groot,ik vrees voor een ik maatschappij zoals het al vaak gaat,hier in America is het ook al niet veel beter alhoewel in de kleinere plaatsen mensen nog erg hulpvriendelijk zijn dat is in de Dom.Rep.
  wel heel anders eerst ik en nog eens ik,open corrutie is voor mij beter je weet waar je aan toe bent en ziet het open voor je in Nederland gebeurt het achter je rug om.
  we zullen wel zien waar het strand,maar het gaat wereldwijd niet goed.
  wens je ondanks een alles een goed wekend.
  groetjes lukas en een pootje voor Mandy.

  • Altijd fijn om weer wat van jou te lezen Lukas, het verschil wordt inderdaad heel erg groot temeer daar de grootgraaiers en verdieners niets hoeven in te leveren, de vette bonussen gaan door en het management van alle lieden mogen hun extreem hoge lonen houden, dat zijn dus wel degelijk VVD stemmers en ze hebben hun zin gekregen. Egoïsme viert hoogtij en dat is overal waarschijnlijk hetzelfde ook bij jullie daar in Amerika. Waar de mensen allemaal arm zijn wordt de hulpvaardigheid en vriendelijkheid groter, raar maar waar. Ik wens jou ook een heel goed weekend,
   liefs, Ann.

 8. Ik meen me te herinneren dat ik ooit een column heb geschreven bij E(ng) en daarin riep ik iedereen op om massaal naar het Malieveld te gaan om daar te demonstreren tegen het snel-groeiende verschil in welstand en welzijn tussen Nederlanders. Men had daar geen zin ‘an’ om met Pim te spreken. Geen zin om je druk te maken over je toekomst want de heren in Den Haag bepalen het toch! Jahaaaaa, klopt helemaal. Maar dat komt omdat ze al decennia lang geen echte tegenstander hebben aan de ingedutte Nederlandse bevolking. Tja….. wel eens gehoord van de 3 M’s? Massa Maakt Macht!
  Naar het Malieveld mensen, met honderdduizenden demonstreren tegen alle ongelijkheid, zakkenvullerij en de ziekmakende regelgeving ten aanzien van hen die iets voor zichzelf willen beginnen omdat er bij een baas geen toekomst meer is. Net geen 2 jaar detachering en dan 3 maanden weg en weer terugkomen zodat ze je niet in vaste dienst hoeven te nemen. En dat jaren volhouden. Hoezo, rechtvaardigheid? Teiltje, please èn een barricade!

  • Massaal in opstand komen is het enige wat er op zit Ilona, maar dat zie ik hier niet zitten volgens mij zijn we roependen in de woestijn! De tijd dat de vakbonden nog echt voor hun leden in de bres sprongen is ook allang voorbij, rechtvaardigheid staat niet in het woordenboekje van iedereen die het heel goed heeft egoïsten zijn het en zullen het wel blijven ook, ook ik ga voor de 3 M’s
   MASSA MAAKT MACHT, de geschiedenis heeft het uitgewezen maar als niemand wat doet gaat het zeker fout! Toch een heel fijn weekend gewens meis, liefs, hug, Ann.

   • Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat er reacties komen in de trant van ‘met politiek heb ik niets’. Hoe kan dat nou? De politiek is het enige dat je hele leven uitstippelt van de wieg tot het graf, letterlijk! Hoe kun je dan er niets mee hebben of er niets van af weten? Onderwijs, gezondheidszorg, het militaire apparaat, religie, im- en export, arbeid, financiën, infrastructuur….. noem maar op. Het hele dagelijkse leven wordt bepaald door Den Haag! En dan heb je er niets mee? Dat snap ik echt niet!

    • Deze reactie had ik dus gemist en je hebt volkomen gelijk Ilona, als we het strikt nemen begint de politiek zich al met je te bemoeien voordat je bent geboren en als je al een paar jaar dood bent bemoeien ze zich nog met je. Ik neem het mensen niet kwalijk dat ze zeggen dat ze niet veel met politiek hebben maar daarom schreef ik ook “maar de politiek wel met ons”. Ook ik snap het niet, over het algemeen maak ik me er niet zo druk over maar dat is weer heel wat anders. Zoals jij al diverse zaken hebt opgenoemd zijn er nog veel meer, zelfs kunst, cultuur en wetenschappen het hangt allemaal af van de politiek, als de subsidies op allerlei gebied ingeleverd moeten worden dan blijft er van de kunst en cultuur ook maar weinig over. In de komende jaren verdwijnen er uit diverse provincies bibliotheken en dat is dus echt weer een geweldige oplossing voor de jeugd die het geld niet hebben om boeken te kopen en voor de ouderen die dat ook niet hebben, de totale waanzin slaat echt toe we moeten eigenlijk uit de auto ja hoor als je met twee man met de trein gaat is het veel duurder dan met de auto en de treinkaartjes worden ook duurder dus tel uit je winst. Die 18 miljard moet en zal er komen maar vraag niet wat het voor bloed kost van de mensen die alles wat duurder wordt niet meer kunnen betalen, de kleine middenstanders zijn dan ook sowieso de dupe en de grote concerns redden het wel. Als mensen zeggen een hekel aan de politiek te hebben kan ik er in komen, maar er niets mee hebben is een tweede en dat wordt dus alleen weer mopperen over alles en niets doen!

 9. Lieve Ann
  Ik heb eerlijk gezegd niet veel met politiek,ik word er ook doodmoe van om al die idioten te kunnen volgen .Je zegt wanneer word Nederland eens wakker ,maar lieve Ann wat kunnen we dan helemaal doen om deze gekken te stoppen ,vertel het me maar eens .Staken ,protesteren,stemmen op de ”goede” partij”.Echt ik weet het niet ff niet meer hoor!!
  Liefs Elisabeth

  • Dear Elisabeth,
   heel veel mensen hebben niets met de politiek maar de politiek wel met ons en daar zit het toch echt in, het stemmen omdat vader en grootvader ook al op die partij stemden, het stemmen omdat het geloof een rol speelt en dan nu de ontzettend veel stemmen die de onvrede van veel Nederlanders laat merken. Wat we event. zouden kunnen doen is eens met oudejaarsavond geen vuurwerk af te steken, de sinterklaas en kerstcadeautjes het halve jaar door af en toe bij de boodschappen te halen en met de echte verkoopdagen niets te kopen, demonstreren in grote getale en als dat allemaal niet helpt dan net als de Fransen op de barricaden en staken. Het gaat echt niet goed komen en klagen en mopperen alleen helpt zeker niet.
   Liefs, Ann.

   • Nou lieve Ann dan doe ik al wat ik kan doen ,alleen demonstreren nog niet ,als ik stem denk ik steeds de goede partij te kiezen maar helaas ze maken maar weinig waar van alle mooie woorden .zo en nu naar mijn bed ,tis alweer veel te laat .
    Liefs Elisabeth

 10. Lieve Ann, als eerste wil ik zeggen dat je bovenste foto een erg mooi plaatje is. Mijn vader zou er zo een mooi schilderij van kunnen maken. Het past helemaal bij halloween. Ik zal maar niet zeggen dat ik me niet zo met politiek bezig hou…hihi. Tuurlijk volg ik het wel op het journaal. Ik vind dit kabinet ook niks veel te rechts. Maar ik kan me er niet zo druk om maken zoals jij het hier beschrijft in dit blog. Wat ik een hele goeie van jou vind is wat de koningin altijd zegt tegen het volk en wat jou alternatief zou zijn. haha echt goed van jou! “WIJ moeten met z’n allen” het wordt tijd dat er eens door Hare Majesteit wordt gezegd “JULLIE moeten met z’n allen”
  Fijne avond! BIG hug from me x

  • Dear Liesje,
   iemand moet zich toch druk maken om al die rechtse rekels en aangezien niemand het doet doe ik het maar, druk maken doe ik me alleen om alle mensen die nu tussen wal en schip raken en dat vind ik zelf niet zo verkeerd. Hou jij je maar bij je schoonheidssalonnetje meis, al zullen de producten ook wel duurder worden aangezien alle grondstofprijzen gaat stijgen in prijs, misschien maak je je dan toch wel even druk 😉 Een big hug terug voor jou van mij.

   • Tuurlijk maak ik me ook zorgen hoe het nu verder gaat met Nederland. Als ik gisteren de berichten mag geloven op het journaal is dat de mensen de slechtere tijden een beetje aan het vergeten zijn en gewoon weer hun inkopen doen die ze willen. Dus de Sint zal ook weer gewoon zijn grote uitgave doen. Dus wie weet komen er ook weer meer mensen naar de salon. Dat Wilders beloofd om meer geld in de ouderezorg gaat steken….weet ik niet of dat zal gaan lukken. Want dan moet dat geld er wel zijn. Maar ik zal binnenkort dat ook gaan onder vinden als ik met de oudjes ga werken….Het is gewoon STOM dat er zoveel mensen op de rechtse partijen hebben gestemd. We zullen het moeten gaan ondervinden. Maar ik denk dat deze partij snel op hun neus zullen gaan vallen. hihi nou heb ik toch nog iets over Politiek gezegd. Ben altijd bang dati k het niet goed zeg…haha Maar ik wil niet overkomen als het meisje dat zich alleen bezig houdt met haar salonnetje ;-(
    groetjes de ZON schijnt! xxx

 11. ja lieven an ik lees het en denk nu maar ach ja we zullen ons hooft wel neer buigen want in nederlanders die zegen geen nee en staken ach an wie gaat er nu nog staaken nee dat laten we wel over aan die fransen en nu word er wel gezegt dat ze het toch wel door douwen maar dat is niet geheel waar hoor maar zo lang ze hier in dit kkkk land alles maar sliken en zo land het je zelf maar niet over komt dat maakt het niks uit wat ze hier allen maal beslissen je kunt je bent verplicht je zelf te verzekeren je bent verplicht om aow en pensioen te betalen maar als je dan wilt dat ze gaan betalen dan zegen ze nee u heeft nog niet genoeg betaald en als je dan denkt ik sta aan de eind streep ja dan is het te laat dan is het echt de eind streep van de stres ziekte noem het maar op die heren die dat allen maal beslissen kunnen dat ook zeer gemaklijk zegen ze heben tot hun 45 op school gezeten en nu zijn ze dan denken ze geleerd en nu zouden ze tegen het klootjes volk zegen jullie worden ouder dus werk maar lekker langer door nou an wij weten dat dat niet het geval is want dan was ieder wel heel oud hier in nederland maar helaas ik zie ze steeds jonger met een touw om hun nek hangen fijn hoor nee ik zeg maar zo leef zo als je denk dat goed is en leef gezond niet te veel aan die mafia toe geven ik wens je een fijnen avond en de tijd zal het leren diken kus van mij voor mijn space vriendin

  • Lieve René als het zo doorgaat met de laksheid van de Nederlandse bevolking dan liggen we over een paar jaar allemaal op onze knietjes voor de heren en dames die over ons beslissen en dat noemen ze dan democratie! Wij moeten alles en mogen niets dat heet volgens mij toch anders. Mijn zwager mocht in de VUT op 63 jarige leeftijd en hij zou hetzelfde loon houden wat hij had, daarna had hij dan A.O.W. en zijn pensioen wat hij in 40 jaar had opgebouwd, nou dat bleek even anders te zitten, die twee jaar had hij dus al een groot gedeelte van zijn pensioen opgemaakt dus krijgt hij nu voor al zijn betaalde premie een paar honderd euro in de maand, tel uit je winst. Onze generatie is begonnen met werken toen we eigenlijk nog kinderen waren, ik moest wel omdat mijn grootouders wel erg weinig geld hadden om te besteden en ik wilde mijn steentje bijdragen, maar nu beginnen ze met 30 jaar eens aan een leuke baan te denken, als die mensen tot hun 66ste moeten werken heb ik er geen moeite mee, wel met de mensen die al heel lang en vaak zwaar hebben gewerkt want die krijgen heus geen leuke en lange oude dag meer. Ook veel jongeren overlijden al of niet door er maar een eind aan te maken omdat ze het niet meer zien zitten. Het is waar dat er nog steeds heel veel wordt uitgegeven met sinterklaas en andere feestdagen maar ik zou niet graag de schulden hebben die er zijn en die ook moeten worden afgelost als de feestdagen zijn afgelopen. De gemeenten worden fors gekort dus daar hoeven mensen ook niet meer aan te kloppen die gebruiken de subsidies wel voor andere dingen. Wij zullen het nog wel redden René, maar voor heel veel anderen vrees ik voor de toekomst. Voor jou een heel dikke kus en ook voor John, vrienden blijven we!

 12. Mensen zijn helaas kort van memorie. D66 was in een van de voorgaande kabinetten erg onbetrouwbaar en nu stemmen ineens heel mensen weer op D66. Ook snap ik niet dat veel mensen op de VVD gestemd hebben, terwijl bekend is dat dat juist de partij die veel gaat bezuinigen. Komt waarschijnlijk ook omdat veel mensen erg oppervlakkig zijn en zich niet verdiepen in de actualiteit en ook weinig benul van geschiedenis hebben. We gaan gewoon de Amerikaanse kant op, ieder voor zich en God voor ons allen !!

  • Daar heb je helemaal gelijk in John, mensen zijn helaas erg kort van memorie, ook ik snap niet dat er zoveel VVD stemmers waren, dat de lui die er beter op worden erop stemmen dat is logisch maar er is toch niet goed nagedacht over wat de VVD van plan was anders was de stem wel naar een andere partij gegaan. Het kruipen naar Amerikaanse toestanden is al lang bezig en of het daar nu zo best is dat betwijfel ik heel erg, of liever gezegd ik weet wel beter, laat Nederland zoals het was en laat Amerika zijn eigen boontjes maar doppen dan hebben ze nog genoeg te doen. Het is wel ieder voor zich en iene miene mutte wij hebben Rutte, ik hoor de wijsneus nog zeggen “over een maand hebben wij een kabinet en we gaan 18 miljard bezuinigen” het is ongelooflijk dat wij het allemaal pikken.

 13. Ach meiss..deze mensen staan zoooo ver van ons af..zij weten werkelijk niet hoe het is om met een minimumloon of bijstand rond te komen..maar staken zie ik ook geen heil in..dat kost ook klauwen met geld..ben benieuwd hoelang ze het met Wilders volhouden..fijne dag verder..liefs Caro.

  • Wilders wordt wel aan banden gelegd hoor Caro en het zitten op het pluche is vast wel prettig dus hij doet wel mee met de rest. Hij vond cultuur zo geweldig goed maar nu werkt hij de cultuur tegen. Wat het veraf van ons staan betreft ze weten drommels goed wat mensen in Nederland hebben te besteden als ze een klein loontje hebben of een uitkering ze maken toch zelf de beslissingen? Het is gewoon dat het ze totaal niet kan schelen of mensen onder de armoedegrens terecht komen. Liefs, hug, Ann.

 14. Volgens mij lost het ook niets op door een land kompleet naar de kloten te staken Ann. En ook dat heeft niets uitgehaald want de pensioen leeftijd gaat ook in Frankrijk omhoog.

  En reken maar dat er geen cent bezuinigd wordt op sinterklaas, dat heeft de nabije geschiedenis ook wel geleerd. Iedereen lijd onder de bittere armoe maar toch wordt er weer uitbundig sinterklaas gevierd, hoe kan dat ?

  • Henk heel simpel de mensen die er zwart wat bij verdienen kunnen dat makkelijk doen en dat is maar goed ook, als de gemiddelde Nederlander niets meer uit kan geven gaat de economie naar de bliksem en daar schiet niemand wat mee op, lang niet iedereen lijdt onder de bittere armoede hoor grappenmaken, maar er zijn genoeg mensen die echt niets kunnen doen en die worden heel snel vergeten als het totaal uitgegeven bedrag wordt gemeld. Als het land dan toch naar de kloten gaat wil ik daar best een handje bij helpen als ik maar wist hoe!

   • Ik geloof best dat het bepaalt geen vetpot is als je moet rondkomen van enkel AOW maar ik ben nog steeds overtuigd dat het merendeel van de armoe in ons land een luxeprobleem is. Na m’n scheiding heb ik een flinke periode gekend dat ik ieder duppie moest omdraaien voordat ik het uitgaf. Ik heb 5 jaar geen auto gehad en deed alles op de fiets. Ik weet wat het is om sober te leven en zou dat zo weer kunnen als het nodig is. Zuinigheid met flijt bouwt huizen als kastelen.

    Het beeld van die megadikke huilende bijstandmoeder op TV staat nog op m’n netvlies. Pak tabak en een aangebroken fles drank op tafel. Het merendeel van de armoedzaaiers zit in de financiéle shit door eigen schuld, gewoon omdat men er niet voor uit durft te komen dat men zich niet alles kan veroorloven

 15. Als je al de plannen van het kabinet Rutte volgt, slaat de schrik je om het hart. Het wordt de komende tijd echt de broekriem aanhalen, en voor een hoop mensen tot op het laaste gaatje. Veel mensen leven al onder de armoedegrens, als die óók nog moeten inleveren, is dat eenn regelrechte ramp. Ik heb nog steeds het gevoel dat dit kabinet niet lang zit hoor, de samenwerking met Wilders, zal tot grote problemen leiden.
  Een dikke kus van je broertje.

  • De verkiezingsuitslagen waren een teken aan de wand maar de politiek wil dat niet begrijpen, overigens wil ik niet echt dat heren zoals Geert Wilders het helemaal voor het zeggen krijgen want dan mag het voor asielzoekenden slechter worden, voor de Nederlandse burgers zal het er heus ook niet beter op worden, alleen regeren kan nooit en dan doet iedereen weer een halve liter water bij de liter wijn Annabel.
   Een lieve groet, Ann.

  • Oeps reacties verkeerd geplaatst broer, maar dat geeft niets de schrik zit nu al in mijn benen als ik denk aan alles wat duurder gaat worden, maar op onze leeftijd kunnen we nog een heel klein stapje terug, ik zal dit jaar dan ook geen sterrenregentjes kopen voor oudejaarsavond en aan sinterklaas doe ik niet meer, de kerstdagen zullen sober en in stilte beleefd worden en dat scheelt alweer wat euro’s, daar houden we dan vast een nieuwe kalender voor 2011 aan over, het is even schuiven maar we komen er wel!
   Dikke kus je toch wel zorgelijke zus.

 16. Ben het met een hoop dingen wel eens. En dat de mensen niets doen is volgens mij niet helemaal waar. Kijk eens naar de verkiezings uitslagen van de laatste keer. En als dit kabinet weer weg gaat is er grotekans dat er nieuwe verkiezingen komen en dan gaat het helemaal naar rechts heb ik het gevoel. En willen we dat nu echt !!!.

  Groetjes Annabel

 17. Rariteiten kabinet is een goeie, maar een veel te vriendelijke benaming. Yuck!
  xxBea

  • Alexandra heeft het nieuwe kabinet een goede naam gegeven want een rariteiten kabinet is het zeker en het is dan wel veel te vriendelijk uitgedrukt Bea maar er zijn ook griezels te vinden bij rariteiten 😉 Ook ik ga toch echt voor een andere mentaliteit en de Fransen doen tenminste wat, het mag dan wel even een enorme troep zijn maar het wordt wel opgemerkt of het helpt is een tweede maar niet geschoten altijd mis, ik voel er wel wat voor om de barricades op te werpen als het werkelijk al te gek wordt en dan heb ik het niet over mezelf maar over de gezinnen met een klein loontje of uitkering die maar moeten zien dat ze in de toekomst rond kunnen komen. De tijd dat Nederland het land was van klompen, tulpen en molens is allang verleden tijd.
   Beiden liefs, en San een dikke knuffel terug!

 18. Op dit moment vind ik het een RICHTIG rariteiten kabinet, het rammelt, schreeuwt en praat weer goed. Hadden we misschien maar iets van het Franse chauvinisme, dan werden die barricades weer opgeworpen net zoals vroeger.
  Hadden ze ons maar wild gelaten….

  Dikke knuffel van mijn voor jouw. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: