Eindelijk ècht ZOMER!   23 comments

00 AAAII

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten maar nu is het dan ook ècht zomer en dat leeft een stuk lichter ‘s avonds ook natuurlijk want om half elf is het nog licht genoeg om een wandeling te maken met Mandy, het is dan heerlijk buiten, hier in Friesland is het niet echt te warm maar ‘s avonds zelfs heerlijk koel, niemand te zien op straat en buiten het dorp hoor je alleen de vogels zingen en het geurt overal naar vers gras en bloemen, de lente, zomer en herfst zijn toch wel mijn favoriete jaargetijden en de winter mogen ze houden.

12 juni 2010, Poes, wit, dromerig

Dit is het mooiste tuinbeeldje dat ik ben tegengekomen, onverstoorbaar genieten.

Voor de mensen die hebben gereageerd op het logje waar ik schreef over de belasting, dat is geregeld. De een of andere bijgoochem had de boekhouder gebeld, dat ze de digitale aangifte hadden ontvangen zodat ik geen nieuwe krijg toegestuurd, de een weet bij de belasting niet wat de ander doet, maar ik ben blij dat het nu eindelijk na dik twee jaar eens op zal houden.

5 juni 2010, Tuinsproeien

Niet mijn tuin en niet mijn sproeier, maar ik heb nu een tuinslang, zwager Harm had er eentje die hij maar één keer had gebruikt, dus daar was ik echt blij mee maar helaas na een half uurtje prutsen kreeg ik het aansluitstuk niet op de keukenkraan, dus maar weer sjouwen met 10 liter gieters. Oké ook het zwembad gaat hier weg, maar er was wel een koppeling te koop voor de tuinslang en wow wat was dat gister heerlijk, sproeien wilde het ding niet maar water kwam er genoeg uit zodat vandaag alles een dag niet hoefde. Mandy was diep beledigd, wie maakt er nu regen als het eindelijk eens droog is, ze is naar binnen gevlucht en heeft me een uur niet meer aangekeken het kleine kopstuk.

6 juni 2010, Saanengeit, genieten van de zon

Deze foto heb ik gemaakt op 6 juni, het was toen ook heerlijk weer en de Saanengeit stond te genieten, ze loopt in het land van Henk Jongsma met flink wat familieleden en omdat er jonge geitjes zijn komt daar ook regelmatig een ree kijken, die heb ik gemist maar geitjes zijn ook lief.

7 juni 2010, Hanging Basket achter huis

Achter ben ik nu klaar met planten en deze hanging basket hangt aan het hok, nu is het helemaal een enorm boeket bloemen, maar rood wil nagenoeg nooit bij mij goed op de foto komen, ook rode rozen is haast niet mogelijk, Edward kan in juli mooi even wat foto’s maken van alles wat er bloeit en groeit bij z’n zus.

9 juni 2010, Mandy en Boefie, rollen in de regen

Op 9 juni heeft Mandy een nieuw vriendinnetje ontmoet, natuurlijk bewoog Mandy net maar Boefie staat er mooi op, het is een kruising van 7 maanden oud maar heeft nu al echt het karakter van een Yorkie, het vrouwtje van Boefie en ik hebben in een plensbui staan kijken naar het spelen van die twee die dan ook echt dweil- en dweilnat waren, de moeders van dit stel ook maar ja je moet wat voor je kinderen over hebben.

23 juni 2010, Witte wilde roosjes met rose knopjes

De wilde roosjes bloeien overal en ik vind ze schattig.

De formatie van een nieuw kabinet wil niet lukken, Rutte heeft veel te veel noten op z’n zang en het zal nog wel een poos duren, overigens heeft Klink nu al aangekondigd dat de zorg nog meer wordt uitgekleed, eerdaags allemaal maar uit het ziekenfonds gaan, de medicijnen moet je toch al voor een groot deel zelf betalen en die € 165,—eigen bijdrage ben je kwijt, als we eerdaags nu ook moeten betalen voor een bezoekje aan de huisarts dan weet ik nog niet wat ik doe, je dood laten gaan mag niet en jezelf naar buiten slepen lukt meestal wel als iemand dan 112 belt word je toch wel geholpen.

6 juni 2010, zwanenveertje en donsjes

De zwaan die een veertje heeft gelaten zit gelukkig nog lang niet zonder!

Voor de voetbalfans een spannende tijd, Nederland zit er nog in en alhoewel ik niets om voetballen geef mag het nog een maand duren, heerlijk rustig met boodschappen doen. Nog even iets wat natuurlijk net weer wat voor mij is, er lag een folder in de bus van Jysk met een aanbieding van een droom tuintafel, het tuintafeltje dat ik nu heb heeft een deuk in het midden gekregen waarin bij regen het water blijft staan, dus gebeld en ja hoor ze hadden er nog een paar maar konden ze maar één dag vasthouden, zwager Harm gebeld en die is met me naar Dokkum gereden en ik heb een schitterende tuintafel, tenminste dat moet het worden! Toen zoon Geert hier van de week was zou het de tafel wel even in elkaar zetten, ik wilde er niet al teveel van zeggen maar had zo mijn twijfels en ja hoor, Geert heeft alles uitgepakt heeft naar de beschrijving gekeken en zei “nee dit lukt me niet, maar ik zet alles mooi in het hok dan blijft het droog”! Dat het met dit weer in de verpakking droog bleef heb ik maar niet aangekaart, ik heb in ieder geval heel veel onderdelen èn een bussleuteltje wat ik ermee moet mag Joost weten en in die tijd wist Joost het ook al niet.

23 juni 2010, Yucca met bloemknoppen

Deze knoppen van de Yucca hou ik dagelijks in de gaten en ben erg benieuwd hoe de bloemen eruit gaan zien! Geniet allemaal van het prachtige weer, wandel, fiets, eet ijsjes en aardbeien maar ga niet teveel naar space, want na vele uren knoeien is het weer gelukt om iets te doen maar de foutmeldingen blijven, de vrienden en vriendinnen zijn er vandaag en morgen zijn ze vertrokken, de reacties moet je soms in drie keer plaatsen, het typen is er een stuk moeilijker op geworden omdat je niet meer kan zien of er fouten in het bericht staan, vaak komen er een hele reeks oude updates, kortom het is nog een zooitje! Sterkte lieve spacegenoten oftewel medestrijders, liefs uit Buitenpost.

Geplaatst25 juni 2010 doorAnn McDunn inGeen categorie

23 Reacties op “Eindelijk ècht ZOMER!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Het werd ook tijd dat het eindelijk zomer werd, heerlijk toch. Prachtige foto`s Ann.Wens je nog een fijne week toe met heel veel zon.Hugs.

 2. mmoie fotos en een leuk weekverslag wens je een prettige zomer , want dat is het zo te lezen inmiddels.

 3. prachtige fotos en mooi verhaal er bij annwens jouw een goed e week toe miijn space doet het nog steeds niet goed heel veel vrienden zijn spntaan uit mijn vrienden lijst misschien leest dit nog iemand die ik kwijt ben van mijn vrienden lijst wil ze graag weer terug hoop dat het weer goed komt

 4. Mooi zomers verhaal. Ik vind dat zomerse weer wel lekker, maar 25 graden vind ik wel genoeg, vooral als je moet werken. (Wat zit ik toch weer te zeuren is het eindelijk mooi weer…)Is het met je tuintafel al gelukt ? Is er niet iemand met 2 rechterhanden in de buurt ? Ik wil je in ieder geval een hele prettige week toewensen, samen met Mandy !

 5. geniet maar lekker van de zomer avonden lieven an en ja tuin tafel in mekaar zetten dat is echt wel een leuk klusje jammer dat we even niet in de buurt zijn anders was het klusje al geklaar diken kus van ons

 6. Was ik maar de witte poes, heerlijk zorgeloos genieten van de zon. Of Mandy, genieten van het mooie leven dat het vrouwtje haar biedt! Heerlijk allemaal Ann, je heby weer mooie fot’s op je blog gezet, schiiterend en leuk.Wens je een mooi warme zondag, xBelia.

 7. Roder kan het rood volgens mij niet en je foto’s zijn allemaal prachtig. Vandaag maak ik me geen drukte overkabinet of andere perikelen. Ik ga zo mijn dekbed wassen met de tuinspuit : Inspuiten met water, insmeren met zeep, uitspoelen, klaar. Droogt als gek. Moet wel badpak aan :-)

 8. Lieve Ann en Mandy,Sorry dat ik zo laat ben, maar zie maar in je mailbox (en op mijn blog) Het is echt huilen met de pet op. Maar ja zal wel weer een keer goed komen, hoop ik. Je foto’s zijn weer prachtig, en Edward zal die rode boeket echt noet rooier, misschien mooier krijgen. Maar daar heeft hij ook de apperatuur voor.Ik wens jou en Mandy een fijne zondag, en een fijne week.Liefs van Rinus

 9. Het was nu al geen pretje, laat staan in een hittegolf. Je had trouwens Diesel bedonderd moeten zien kijken toen hij een eend uit het water moest apporteren en hij niet kon zwemmen, maar moest lopen, omdat het water zo laag stond!Fijne zondag Ann en Mandy. Diesel en ik gaan lekker luieren.xxBea

 10. Het is maar goed dat ik van de week voor het eerst een paar uur gesproeid heb, anders had alles nu in een appelflauwte gelegen. De potplanten begiet ik elke avond en het vogelbadje en mijn Jupiter worden ook elke dag bijgevuld.Ik ben blij dat we vandaag de afsluitende proeven van de jachttraining hadden. Het was nu al bloedheet en ik moet er niet aan denken dat het volgende week geweest zou zijn.

 11. Leuke foto’s. Ik wens jou ook een heel fijn weekend!

 12. Maar vanavond kan ik m’n verjaardag voor vrienden wel mooi buiten houden want ik denk dat het lang aangenaam blijft.Fijne avond en zondag voor jou Ann.Liefs van Henk

 13. Ik reageer maar even op de leuke momenten met de hondjes in een plensbui. Zo zie je maar dat je ook in de regen kan genieten, zolang je ogen zich maar vermaken.Je foto van die witte bloemetjes is ook erg mooi geworden. Wat het weer betreft vindt ik de overgang best wel een beetje groot en is het niet te harden achter m’n huis

 14. Mooie foto’s Ann. Als ik die sproeier zie, bedenk ik me dat ik niet moet vergeten vanavond hier en daar flink water te geven aan alhangende planten. De scheuren vallen in de grond.fijn weekendxsjerrie

 15. Dear Ann,Ik heb weer genoten van je mooie foto’s, vooral van de Saanengeit, die is vlijmscherp hoor! Van je belevenissen de afgelopen week, was ik al op de hoogte, dus kan ik het kort houden, dat heeft Bill ook liever,,,WAARDELOOS! Voor de volgende week geven ze een hittegolf op, met 35 graden, dan ga ik met mijn gat in een bak ijsklontjes zitten. Ik wens je een heel fijn weekend, een dikke kus voor jou, en weer weekendkriebeltjes voor Mandy, van je broertje.

 16. Nah..tis idd genieten hoor..puur voor e-mails even de laptop aangezet en zag je update..ben voor de rest ook alleen maar buiten gheh gheh..zal voorlopig wel zo blijven met dit mooie warme weer..en ook ik loop met 10 liter gieter..2 buren op vakantie..heb het er druk mee..fijn weekend meiss..liefs Caro.

 17. En… je zult het niet geloven maar ik ben vanochtend op het postagentschap geweest…jawel, het zit in de bus en komt voor de bakker! Meis, fijn weekend verder en hou je vochthuishouding op peil! Liefs en dikke kus, I xxIK WORD DOODZIEK VAN DIE KORTE REACTIES! WAT HEBBIE DAAR NOU AAN? BALEN!!!

  • Ilona •
 18. Ik had er een met witte bloemen en heeft er jaren gestaan maar vorig jaar is ie bij 22° vorst bezweken. Ik pik wel weer een stek als ik bij mijn zus ben. verder niets veranderd sinds gisteravond, het weer is echt goed, hier bijna 30° en ik vind het prima. Overigens gingen de lenzen er meteen uit gisteren…goed he?

  • Ilona •
 19. Dus toch maar niet vroeg naar bed gegaan? Nachtbrakers zijn we…. die andere zus ook al ;-)) Ik heb je blog aandachtig gelezen en op- en aanmerkingen heb ik niet want poes is lief, geit is lief, hondjes zijn lief, bloemen zijn mooi, de rode ook – geen idee wat je bedoelt met ‘rood krijg ik er niet op” want het rood spat er aan alle kanten af. Roder krijg je het echt niet – en de yucca is echt prachtig.

  • Ilona •
 20. tussen de zonnestraaltjes door toch nog effe jou blog lezen en kijken. wat een beautyful foto’s! genieten nu hoor met het mooie weer. Lekker weer de luchtige rokjes en jurkjes uit de kast en de slippertjes. Genieten in de tuin. Heerlijk! niet elke dag de tuin sproeien hoor, schijnt niet goed te zijn. 1 keer in de week is voldoende. Een fijn weekend! Liesje x (had je mijn mail nog ontvangen)

 21. gossie gossiemikke, was mijn reactie weer te lang….waardeloos.

 22. Jeetje wat ergerlijk ,zit ik mijn reactie te typen is ie te lang .Straks ff een mooie roos uitzoeken om naast mijn nieuwe vooerdeur te zetten ,liefs een fleurige kleur want grijs houtwerk is niet echt om vrolijk van te worden .En verder lekker genieten van de zomer Nogmaals Liefs Elisabeth

 23. Lieve AnnEn wat is het genieten !! vanochtend al om 7.45 aan de koffie buiten .Dat mooie tuinbeeld wil ik ook wel in mijn tuin en je basket is mooi fleurig ,lastig om rood of wit goed op de foto te krijgen .Ook hier al flink aan het sproeien geweest ,gister deed buurman onze voortuin ook maar meteen ff mee ,zo gemoedelijk gaat dat hier..Succes met je tuintafel ,ik wens jou en Mandy een fijn weekendLiefs Elisabeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: