Sneeuw en Filmtip   44 comments

Gisteravond schreef ik enthousiast bij een log van broer’s space dat de noordoostenwind ijzig koud was maar dat het gelukkig niet sneeuwde, de wind maakte nogal wat lawaai en oh domme ik sneeuw hoor je niet, maar toen ik om 12 uur in het hok kwam (wat aan de keuken zit) zag ik tot mijn verbijstering dat er door het kattenluik een berg sneeuw in het hok was gewaaid, Mandy was er al uit geweest en ik ben maar begonnen met het opruimen van het witte goedje, het kattenluik afgesloten, wat opgeruimd en toen maar in m’n warme bed gekropen. Vanmorgen het kattenluik toch maar weer open gedaan, want Mandy vindt sneeuw nog steeds iets geweldigs en op een kattenbak wil ze niet, wandelen kan nu niet dus je moet toch wat. Gelukkig had ik nog een paar korte laarsjes staan, koud maar je voeten blijven droog, dus maar het pad naar de weg schoon gaan maken en daarna met een wollen das om m’n hoofd en deze keer een jas aan toch maar even door de sneeuw geploeterd om te zien hoe de rijweg eruit zag, wel die zag er dus niet uit Knipoogje dat wordt afwachten met boodschappen doen, want mijn auto kan niet weg voor huis en gestrooid is er niet. Zondagssteek houdt geen week zeggen ze dan, dat hoeft ook niet als het dan maar een dag houdt! Ik hoop dan ook dat ze morgen strooien en dan ook hier anders hebben we er niets aan. Wel nog een paar foto’s gemaakt maar veel lol was er niet aan want het was gewoon te koud en weer wilde het knopje niet ingedrukt na enkele keren. Verkleumd en met paarse handen maar weer naar huis geploeterd en ja hoor inmiddels sneeuwt het alweer. Ik wil niet mopperen of eigenlijk wil ik dat wel, ik wil dat het nu op zal houden met sneeuwen en dat het gaat dooien, vorige week dinsdag ben ik voor het laatst naar het dorp geweest en dinsdag moet het toch kunnen.
 
 
Deze sloot is normaal toch best een stuk breder, er ligt wat papijs in en voor de rest is het allemaal sneeuw!
 
 
Een rieten dak met ijs en sneeuw gordijnen.
 
 
Mocht de eigenaar zijn auto niet meer kunnen vinden, ik weet waar die staat!
 
 
 
Hoezo vrouwenhondjes, Mandy nam even later een aanloop en was weg!
 
Nu nog even een tip voor mensen die sneeuw erg mooi vinden maar er nu wel genoeg van hebben, vanavond komt er een goede film op KETNET/CANVAS om 21.30 uur, het verhaal begint in het India van 1938 en gaat over een kindbruidje van 8 jaar wiens echtgenoot komt te overlijden, de naam van de film is "WATER" het is geen film voor mensen die van actie houden en het is ook geen komedie, maar alleen al de prachtige beelden vol kleur zijn een genot om naar te kijken na al dat wit. Hieronder de trailer, zelf ga ik beslist kijken en wie dat ook gaat doen, veel kijkplezier!
 
 

Geplaatst10 januari 2010 doorAnn McDunn inAllerlei wetenswaardigheden

44 Reacties op “Sneeuw en Filmtip

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Dank je wel Lukas, een beetje sterkte heb je hier wel nodig, maar Mandy blijft maar in de sneeuw graven en duiken en daarna moet ik haar met een borstel ontdoen van de kluiten sneeuw ;-))) Zon, een lichte vorst en geen sneeuw dan is de winter best prettig, maar niet zo, akelig koud, glad, veel sneeuw en een erg koude wind is helemaal niets voor mij.Liefs van mij en een likje van Mandy (een pootje geven heb ik haar niet geleerd).

 2. kom je even sterkte wensen daar in het koude afgelegen dorpje,en ook voor mandyblijft koud he,moet eerlijk zeggen een winter met vorst,weing wind en zon is best aangenaammaar een koude oosten wint Nee ba vreselijk koud. succes en een poot voor mandy. lukas.

 3. @ Gerd, ik blijf ook wel binnen als het echt heel erg koud is hoor, kon je het knopje van je camera ook al niet ingedrukt krijgen na een paar foto’s? Het is wel heel erg hoe weinig ze doen aan sneeuwruimen en zout strooien, we moeten toch voorraad genoeg hebben. Slaap lekker en een dikke kus voor jullie beiden.

 4. Hoi Ann,blijf maar lekker binnen, het is echt koud in de open natuur, al had ik het warm van het fietsen op de paden buiten het centrum ondanks de ferme oostenwind…en geruimd zijn ze ook niet..en bij die plas…niemand…25 cm sneeuw…wel goed voor mijn conditie, maar na 2 foto’s vallen je vingers eraf…fijne avond lieverd!Dikke kus van ons!

 5. @ Jurrie, hoe sneu ik het ook vind voor Mandy ik ga ook niet met haar wandelen, het is echt niet te doen, alles sneeuw en ijs en een harde ijskoude noordoostenwind, langharige hondjes krijgen dan ook nog kluiten halfbevroren sneeuw aan hun pootjes en dan willen ze niet eens meer lopen, het komt allemaal wel weer goed en ik smijt minstens 100 keer met één van haar lievelingspopjes door de kamer dan krijgt ze volgens mij wel even beweging genoeg, ik heb tenminste al een werparm ;-))) Een bos is helemaal taboe, daar rijd ik echt niet heen, overigens heb ik inmiddels van Mandy een uitslaaphondje gemaakt, ze wordt gapend wakker om een uur of elf en ik zie het nut er niet van in om vroeg uit m’n warme bed te komen er komt hier toch geen kop! Dat kattenluik is wel een uitkomst Mandy dartelt wel achter in de sneeuw en dan komt ze binnen en moet ik haar pootjes ijsvrij borstelen, ze gaat dan bij de radiator zich drogen en verdwijnt dan weer in de sneeuw, vreemd diertje hoor. De weilanden hoef ik ook niet in want daar liggen allemaal sneeuwduinen heb ik gehoord van zwager Harm, die het echt moeilijk heeft met de paarden, die kunnen n.l. ook niet naar buiten en dat is echt zielig ze vervelen zich stierlijk (en daar lijken ze helemaal niet op) liefs van je fossiel, ik vind ze ook erg mooi ze zijn inderdaad in steen gekerfd, kus.

 6. van mij mag de sneeuw ook weg. ik ben nu straks al twee weken niet naar het bos met freg geweest.ik vind het belachelijk om te gaan….eerst de auto ontijzen en ontsneeuwen dan behoedzaam wegrijden….dan strompelen door het bos, je ziet door sneeuw de stronken en wortels niet meer, en dan ook nog eens bij het wegrijden uit het bos niet weg kunnen omdat de auto de hobbels even niet nemen kan en vast zit.als freg nu een reuzegrote hond was die de wandelingen niet ontberen kan….goh maar zo’n kefferig dameshondje…de vriendinnen waarmee ik wandel beginnen om kwart over acht met de wandeling en dan is het nog zo ijzig ook, en zo warm in bed.en dat laatste geeft de doorslag….het is een belachelijke en hachelijke onderneming om die tijd als het niet eens nodig is.maar wel jammer, zeker voor der fregg.wij hebben geen kattenluikje hier maar ik loop zo af en toe het pad achter af, door de weilanden (waar de wind ook nog eens vrij spel heeft) waar freggel in ieder geval vrij rennen mag (en ik snel thuis)

 7. Gelukkig heb ik alleen kennissen die ook geen wintermensen zijn, de herfst is vaak nog wel mooi als het tenminste niet een maand regent ;-))) maar ik heb altijd een hekel gehad aan de winter, die wandelingetjes ken ik zonnetje erbij en hé het is best lekker buiten tot je terug moet tegen een gemeen koude noordoostenwind dan ben je toch wel heel erg blij weer thuis te zijn voorzien van blauwe handen en neus. Het vriest hier nu 3 graden en de zon is erbij maar kouhouhoud!!! X Ann.

 8. Jaha, een aantal van mijn vrienden snapt ook niet dat ik geen wintermens ben………………….. Zoals Miem een herfst wintermens is, ben ik een voorjaars zomermens……………. Ken je zo hebben hè. Maakte vandaag een wandelingetje voor de wind…………… lekker. Toen terug……… gadverdegadver………. kouhoud…xsjerrie

 9. Lieve Miem, daar hoef je toch geen sorry voor te zeggen, heel veel mensen houden van echt winterweer en eerst vond ik het ook prachtig, maar koud is het wel hier het vries nu alweer 7 graden en meer sneeuw kan ik echt niet kwijt ;-))) Die grote ijspegels vind ik zelf ook erg mooi en die blijven ook nog wel een poosje! Dikke zoen, Ann.@ Betty, eigenlijk waren we helemaal geen viespeuken dat ijs kwam uit schone dakgoten (hoopte ik maar) soms lijkt het me nog lekker je moet maar zo rekenen vieze varkens worden niet vet, je hebt het overleefd en ik ook en ik denk velen met ons. Soms denk ik wel eens dat we in deze tijd tè hygiënisch zijn er mag best eens wat aan de natuur overgelaten worden, overigens kan je als het stevig vriest zelf ijspegeltjes krijgen met schoon drinkwater zolang het maar niet uit de omgeving van Rotterdam en sommige andere steden komt want dat water smaakt naar chloor en dat is echt smerig.

 10. Wat mooi die pegels.ik heb ze al jaren niet meer gezien.Vroeger braken we ze af en aten ze op.Gadsie, ik moet er niet aan denken.Wat een viespeuken waren we eigenlijk.Wie weet wat we meer aten bij die pegel.

 11. Oh wat een schitterende foto’s weer, vooral die ijspegels aan de dakrand, zo zie je ze hier niet hoor! En dat vind ik eigenlijk best wel erg jammer. Sorry Annetje, ik weet dat het heel erg ongemakkelijk is al die sneeuw, dat ijs en die koude wind, maar ik geniet er nog steeds met volle teugen van. Ga overigens wel lopend naar school ipv op de fiets, want ook hier wordt alleen maar op de hoofdwegen gestrooid en ik zie mezelf liever geen smakker maken. Ondanks dat, vind ik het nog steeds helemaal geweldig, het is nog heerlijke kraaksneeuw en gelukkig geen papperige boel want dan mag het van mij ook meteen over zijn. Sorry, sorry, sorry maar ik ben nu eenmaal een herfst en winter fan, maar niet getreurd hoor lieverd, jouw seizoenen staan voor je het weet alweer voor de deur!dikke smakkert, Miem

 12. René, ik zou al blij zijn als er geen sneeuw meer viel maar de vorst houdt nog aan en aangezien het hier allemaal sneeuw is met een laag ijs eronder blijft het ook allemaal, maar ik heb weer genoeg in huis hoor, ook aan de daken zonder riet hangen grote ijspegels, het heet hier Friesland en daar wil het voor uitkomen ook ;-))) Een dikke kus terug en hou jij jezelf ook warm.

 13. liefen an nog even op je tanden bijten want het zou naar horen zegen eind volgende week minder gaan sneeuwen maar de vorst die zou best nog wel iets meer onder het – 10 kunnen valln maar eerst krijgen we een paar dagen met mooi zonig weer zo dat je lekker je boodschapen kunt doen en neem nu iest exsta mee zo dat je zekker weet dat je weer even er tegen aan kunt en de foto s ja an ik wou dat ik ze kon maaken maar hier heb ik geen rietdakje en de ijs pegels die hinhen van midag onder mijn neus hahahah diken kus van mij en an hou je zelf leker warm doeiii

 14. @ Melda, ik ben vanmiddag over hobbel van sneeuw en ijs naar het dorp gereden en heelhuids terug gekomen, onder de sneeuw ligt nu een ijslaag en van strooien of sneeuwruimen hebben ze hier waarschijnlijk nog nooit gehoord, aan huis wordt hier in het dorp niet bezorgd een pizza bestellen zou gaan, maar ik heb voorlopig weer genoeg in huis en zie volgende week wel weer. Het vries hier ook en dan gaat er ook niets weg, het is echt een heel mooi gezicht maar ik ga nu toch echt voor de lente.Liefs, Ann.

 15. wow wat een sneeuw !Hier ligt nog de oude sneeuw maar er is niets meer bijgekomen en als ik het weerbericht hoor zal er niet veel veranderen .Het vriest nog wel en dat zorgd op sommige plaatsen voor ijzel en dat is ook gevaarlijk.Die ijspegels zijn fantastisch ,net een gordijn.Vervelend dat je niet naar het dorp kan hopelijk zit je nog niet door de voorraad.Kan je niet online winkelen,dan bezorgen ze het aan huis.Of een pizza bestellen,ik zeg maar wat.Maar door de communicatie die er tegenwoordig mogelijk is zit je eigenlijk nooit afgesloten.Ik rij door de sneeuw als het moet,langzamer en voorzichtiger lukt het wel.Liefs Melda

 16. @ John, glad of niet ik ga morgen gewoon weg met de auto, als er een actie gestart moet worden dan maar door de space vrienden en vriendinnen die zijn loyaler dan de z.g. vrienden die hier dichtbij wonen die zie je niet en je hoort ook niets, ik zou dan ook absoluut niet vragen. Ik moest overigens wel lachen, we zijn een tijd heel erg arm geweest en ik had toen maar bedacht dat we een actie zouden starten "redt een gehandicapt veehandelaarsvrouwtje", het was maar een grapje want ik ben toen maar gaan werken en deed ’s nachts de huishouding, dat zou ik nu niet meer opbrengen maar toen ging het gewoon. Liefs, Ann.

 17. Die auto was inderdaad compleet ingesneeuwd ! Zo erg was het hier gelukkig niet. Ik denk dat voor Mandy de sneeuw nog wel even mag blijven liggen. Voor jou is het minder. Ik hoop maar dat je toch nog gauw naar het dorp kunt voor boodschappen, anders moeten we misschien een actie voor je op touw zetten. Help Ann de winter door ! Groetjes, John

 18. Hier heeft het alweer gesneeuwd hoor Tanja en de lucht is akelig grijs, de winter duurt nog wel even maar we houden moed!

 19. Oooooch Ann weer je blog gemist.Je hebt er mooie foto,s opgezet .Ik kan je geruststellen ze voorspellen deze week geen sneeuw meer dus ruimen is niet meer nodig .Voor mens en dier is een winter niks ,nog even doorzetten en het voorjaar doet zijn intrede .

 20. Allemaal weer bedankt voor de reacties, ik heb het dagelijks ritueel van sneeuwschuiven weer achter de rug voor zolang het duurt en ook ik hoop toch wel dat ze nu eens gaan strooien hier, de gemeente Achtkarspelen is wel heel erg zuinig met het zout. Er was toen ik aan het schuiven was een man van de woningbouwvereniging die bij de buren moest zijn, de stumper had al vastgezeten en was twee keer gevallen, wederom BEDANKT GEMEENTE ACHTKARSPELEN, vooral buiten het dorp is het heel erg gesteld met de dieren, zwager Harm kan de paarden niet los laten en die stakkers vervelen zich enorm als ze overdag niet naar buiten kunnen, maar op het ogenblik is het risico van een gebroken been te groot, een paard wordt dan in de meeste gevallen afgemaakt. Ook de vogels hebben het moeilijk hier maar ook in de natuurgebieden, en de winter gaat gewoon door het is mooi om te zien hoor, maar ik heb het gehad! De film "Water" zal nog wel eens komen maar ik vind het een aanrader, degene die de film hebben gezien weten dat het waar is. Overigens is het in India nog steeds in vele gevallen zo dat weduwen voor hun hele leven paria’s zijn vooral vrouwen van lagere kasten: De Hindoe-maatschappij is traditionele verdeeld in vier groepen, kasten geheten. Het zijn de Brahmanen (priesters), Kshatriya’s (edelen en soldaten), Vaishya’s (kooplieden) en Sudra’s (dienaren). Buiten het kastenstelsel zijn er mensen die werk doen wat als vuil of ondergeschikt wordt gezien, zoals de straat vegen. Zij werden wel ‘onaanraakbaren’ genoemd, maar staan tegenwoordig wel bekend als de ‘geregistreerde kaste’. In het verleden werd het kastenstelsel streng toegepast, en raakten mensen van hogere en lagere kasten nooit vermengd. Tegenwoordig is het minder strikt, maar heeft het nog steeds invloed op de plaats waar mensen wonen, op wat voor baan ze hebben en met wie ze trouwen. Ieder geloof, wat of waar dan ook geeft een interpretatie aan hun heilig geschriften en zolang dat gebeurt zal er nooit een echt waar geloof zijn dat uitgaat van de de liefde prediken en niets anders. Bedankt voor de complimenten over de foto van de ijspegels, die zijn er hier genoeg!@ Pluto, mevrouw Murwari bedoelde het niet zo kwaad hoor, maar ja je zegt wel van Mandy te houden maar je bent veel te vaak weg en stel dat er wat met je gebeurt, dat zou een enorme klap zijn voor Mandy en dat willen we toch echt niet. Je hebt al eens verteld dat het op jouw planeet kouder is dan in de vriezers hier, dus nu is het voor jou hier lekker toch? Mandy is al aan het wennen die dartelt lustig rond in de sneeuw, op de duur zal het allemaal wel goed komen, van Mandy een heleboel likjes terug en de hartelijke groeten van mij en ik neem aan van Murwari ;-)))

 21. Lieve Zuster,Ik heb deze prachtige film gisteravond gezien, je moet er maar niet te veel bij nadenken dat het verhaal op waarheid berust,want dat zijn natuurlijk mensonterende omstandigheden. De foto van het rieten dak met ijspegels is heel mooi,dat zie je hier niet hoor.Een dikke kus van je broertje.

 22. De film heb ik gemist. Wel vervelend dat je de deur niet uit kunt om boodschappen te doen. Hier ligt ook nog voldoende sneeuw maar de meeste wegen zijn toch wel weer redelijk begaanbaar. De foto van de ijspegels is schitterend.

 23. Mevrouw Murwari, u gaat te ver om mij een l*lhannes te noemen. U bent nog wel de vriendelijkheid zelve dus ik snap het niet. Dat ik al een tijdje niets van me heb laten horen, komt omdat ik ben teruggeroepen naar mijn eigen planeet. Daar was ik blij om want de temperatuur is daar verdikkeme beter dan hier. Afgelopen week was ik weer terug hier en het valt me zwaar. Maar Mandy maakt alles weer goed. Dat lieve snoetje en met dat mooie strikje in haar haartjes…….. mijn hart smelt ondanks de ijzige temperatuur hier op planeet Aarde. Dus dames Ann en Rita, ik ben er weer! Voor Mandy een lekker likje en voor u beiden de groeten van Pluto!!!

 24. ´k heb de auto nog net ontdekt 😉 het zijn mooie foto´s vooral die met de ijspegels. wel balen dat je zo ingesneeuwd zit, en geen boodschappen kunt gaan doen !Ik hoop voor je dat het snel beter word.x, c.e

 25. jammer de film gemist helaas de sneeuw niet vandaag opgepast op klein zoon toch maar er op uit met kinderwagen hi hi jammer dat niemand fotos gemaaktheb hoe ik door de sneeuw aan het schuiven was met de kinderwagen maar het was wel lekker even frissen neus te halen nu vanaf morgen word het wat beter dacht ik zonder sneeuw dus maar afwachtenann de fotos zijn echt de winter van nu he de ijspegels zijn echt heel mooi genomen ondanks de kou wens je nog een goede week toe

 26. Hey hey Ann..wij hebben gister toch naar "Water" gekeken..wat een ramp om in India weduwe te worden!!!!..wat kan een geloof toch onherstelbare schade aanrichten..waren onder de indruk..liefs Caro.

 27. Mooie foto’s Ann, geweldig he, Mandy de sneeuwheldin… het kan der niet deren. De film heb ik ook gemist jammer genoeg, dat leek me wel heel boeiend.Ik hoop met je mee dat ze gaan strooien daar want al dat geglij en geglibber is inderdaad niks. Je zal toch zeker ook je boodschapjes moeten doen.Schuif voorzichtig en hou je maar lekker warm.Heel veel liefs, San

  °○°Alexandra
 28. Hallo Ann,ik vond het leuk om jouw foto’s even te bekijken en Mandy in de sneeuw te zien.Hopelijk kun je er snel weer op uit!Groetjes, Liz@

 29. Vast niet Murwarita, maar ik denk dat jij deze film wel mooi had gevonden, alleen zijn kan best zijn goede kanten hebben al keek Geert altijd gehoorzaam naar alles wat ik hem voorschotelde ;-))) Aan Mandy zal het niet leggen want die wil met alles spelen, maar dat zal Jules wel niet op prijs stellen. Dat was dan zeker droef bezoek, als het ook nog blij was scheelde dat gelukkig. Pluto niet meer vernomen, die zou de kou toch wel lekker vinden toch?Knugs en hufs ☺

 30. Nee was geen Ed-itor film……………………

 31. Gemist helaas. Hadden droef en blij bezoek, google maar op erik larsen. Kan er geen blog over schrijven. Zijn broer was hier. Kom volgend jaar maar overwinteren in zeeuws vlaanderen. We sluiten Mandy, Jules en onszelf op in een lege kamer met 2 lekkere stoelen en na een dag moeten ze maar gewend zijn aan elkaar. Wie weet ? Die Pluto is ook maar een een l*l-jannes of zo iets. grinHugs en Knufs ♥ terustenriwamur

 32. Harvey Keitel acteert wel vaker op de automatische piloot Holy Smoke is aardig en dan heb je toch een tikje India meegenomen Ilona, Water was wel een film voor je geweest, weduwe worden in India was een ramp en er zijn nog steeds duizenden weduwen die in ashrams zitten, vaak werden kinderen van 7, 8 of 9 jaar die uitgehuwelijkt waren weduwe en dan moesten ze hun hele leven lang boeten voor de zonden van hun overleden echtgenoot het Hindoeïsme was/is ook al een geloof waar iedereen van maakte wat hem (vooral hem weer) het beste paste, zelfs de schaduw van een weduwe was een zonde, er waren drie opties, mee laten verbranden met hun echtgenoot, hun levenlang opgesloten leven of als de hele familie het ermee eens was trouwen met de broer van de overleden echtgenoot. De film speelde zich af tijdens de geweldloze revolutie van Mahatma Gandhi, die o.a. verbetering wilde voor de weduwen. De film komt vast nog wel eens, ik geloof dat vrouwen dit beter begrijpen dan mannen, het is wereldcinema en niet geschikt voor iedereen.

 33. De film ‘Water’ heb ik niet gezien maar ben bij toeval blijven hangen bij de film ‘Holy Smoke’ met Kate Winslet en Harvey Keitel. Vond het een aardige film met eigenaardige maar goedbedoelende mensen in merkwaardige situaties, maar vond dat de regisseur geen raad wist met het einde en er toen een ongeloofwaardig rommeltje van maakte terwijl het allerlaatste stukje film het weer goedmaakte. Kate Winslet speelde fraai een ‘zoekende’ vrouw en zat helemaal in haar rol, maar dat kon ik van Harvey Keitel niet zeggen. Hij dreef op ervaring als karakterrolspeler maar hij kwam niet echt goed uit de verf. De figuur die hij moest uitbeelden was ook wel wat ver gezocht. Toch heb ik de film met gemak helemaal uitgekeken maar daarvoor krijgt alleen Winslet alle eer!

 34. Lukas ik ben gewoon een gemene deler ;-))) Maar 20 graden is zo’n heerlijke temperatuur, toch lief dat je me in ieder geval 14 graden boven nul gunt!@ Joke, dat is echt vervelend het blijven opruimen omdat je anders niet de deur open kan doen, als ik hier ga wandelen zak ik meteen tot m’n enkels in de sneeuw en met gevoelige botten is dat niet prettig. Ik zal zien of ik dinsdag weer even boodschappen kan halen want zoals je al zegt van in huis zitten daar krijg je wat van en al helemaal als je alleen bent. Liefs, Ann.

 35. je zult de koelkast en de vriezer wel bijna leeg hebben , ik hoop dat je het van de week weer goed bij kunt vullen .vanmorgen voor de zoveelste keer weer geveegt voor de deur nu maar zout op gegooid en het blijft nu mooi schoon .geniet maar van de film die je gaat kijken .we hebben vanmorgen en vanavond nog gewandeld want in huis zitten krijg je ook wat van. liefs joke

 36. dit is geen delen,dit is nemen.Hadelen oke,bij jullie is het nul graden,hier 2828 plus nul= 28 : 2= bij ieder 14 graden…BBBBBrrrrr erg koud voor hier,maar voor jouw wil ik het wel doen hoor.

 37. Wat mij betreft ruilen we hoor Lukas, 28 graden kan ik wel hebben, wat scheelt het toch een enorm stuk met de temperaturen, delen is overigens ook goed ik die 20 en jij 8 of vannacht 6 graden ;-)))Liefs, Ann.

 38. schitterende fotos Ann,vooral die ijspegels vind ik erg mooi.ook mandy is erg dapper in de sneeuw.kan me voorstellen dat jij nu wat anders wil,kunnen we niet delen?zit hier te zweten bij 28 graden……….

 39. @ Henk, vergissen is menselijk en wat ben ik toch menselijk ;-))) Ik heb gelukkig wel eten genoeg in huis en de waterleiding doet het ook prima, alleen ik wil er wel eens even uit en mensen zien, witte bonen in tomatensaus vind ik trouwens ook erg lekker, ga er maar niet op uit hoor, ik doe het ook niet meer alweer thuisgekomen met paarse handen.@ Caro, strooide ze hier maar zand als het maar niet zo glad is dan rijd ik wel, de film zal vast nog wel eens komen hoor en ach Beer mag ook kiezen, ik deed het altijd en vergat soms wel eens een voetbalwedstrijd ;-))) Liefs.@ Elisabeth, ik denk dat overal nu wel een dik pak ligt en Mandy vindt het gewoon leuk voor mij is ze pas dapper als zo ook eens in de regen naar buiten gaat. Lopend naar het dorp zou nog wel gaan maar sjouwen lukt niet meer dus dan kom ik niet meer terug, liefs!

 40. Bedankt Nicky, duim maar voor me de auto’s glijden hier alle kanten op. In het bos lijkt het me trouwens wel heel erg mooi, Mandy houdt niet van regen maar sneeuw vindt ze prachtig gek diertje!Liefs xxx Ann.

 41. Volgens mij schreef ook ik een paar dagen geleden nog dat er hier bijna geen sneeuw lag ,maar ook hier nu een dik pak ,gelukkig kan ik lopend naar ons winkelcentrum ,ik moet er niet aan denken steeds binnen te zitten dus ik kan me voorstellen dat je er graag uit wilt .Zeker de tweede foto vind ik prachtig met die grote ijspegels ,en wat is Mandy een dapper dametje !Liefs Elisabeth

 42. Nah..ook hier is het bar en boos geweest,maar wij konden de wijk nog wel uit,pfffff..morgen zullen ze wel weer zand komen strooien..hoop ik..jij dus bijna 1 week niet in het dorp geweest meiss???..bah bah bah..ik ben bang dat het voorlopig zo blijft..dit weer..dus ik zal duimen voor je..prachtig foto,s weer en leuk dat Mandy zich niks aantrekt van sneeuw en kou..toppie!!..thnx voor de filmtip..weet niet of ik ga kijken..Beer heeft zijn keus voor vanavond al gemaakt gheh gheh..vinnik niet erg hoor..ik kijk zoooo vaak naar dingen die IK speciaal wil zien!!..fijne avond verder meiss..liefs Caro.

 43. Het leek mij ook al sterk Ann. als ik gisteravond keek op buienradar kwam je zeker niet onder de sneeuw uit. Ook bij jullie is het dus een zootje. De foto’s geven goed de barre omstandigheden aan. Ik wilde ook nog wat fotograferen maar het is er niet van gekomen met het grauwe sombere weer en de voortdurende sneeuw. Ik ga je helpen hopen dat de wegen weer snel een beetje schoon zijn maar ik vrees het ergste voor je Ann.Je kan ook een flinke voorraad witte bonen in tomatensaus aanleggen, blijft jaren goed en je hebt altijd iets te eten, en ik vindt het nog heerlijk ook.

 44. Lijkt me een mooie film Ann. Wat een sneeuw bij jou, en kan me voorstellen dat je wilt dat het gaat dooien……. als je niet eens weg kunt om boodschappen te doen! Dat is hier toch anders. De straat in de wijk is niet helemaal schoongemaakt, maar er rijden toch veel auto’s, dus goed te doen. Vanmiddag nog een boswandeling gemaakt en ik geniet nog steeds van de sneeuw.In jouw situatie zou ik het ook minder leuk vinden hoor! Wel een mooi plaatje die ijspegels en Mandy in de sneeuw. Zij heeft er wel plezier in zo te zien. Sterkte hoor en ik duim voor je dat het gaat dooien!!!xxliefs, Nicky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: