2010 is 3 dagen oud en de wereld draait wel door.   43 comments

Als alle wensen uit zouden komen die iedereen elkaar heeft gedaan dan zou iedereen dit jaar gezond, gelukkig, voorspoedig in alles, rijk en vol vreugde zijn, of dat zo wordt dat denk ik toch echt niet, maar na het zelf meer dan 200 keer gewenst te hebben ga je er toch in geloven, want zo zit de mens in elkaar. Oud en nieuw heb ik dit jaar in Exloo gevierd en wat lag daar veel sneeuw, het was een sprookjesachtig gezicht maar ik was toch blij dat er in Buitenpost nog maar weinig sneeuw lag. Na een aantal portjes zijn we met z’n vieren naar de hoek van Exloo gegaan waar bij Restaurant Bussemaker aan de Zuiderhoofdstraat prachtig siervuurwerk werd afgestoken, nu weet iedereen hier dat ik een Nikon Coolpix P80 camera heb en de foto’s van het vuurwerk zijn dan ook niet fantastisch geworden, maar het is wél vuurwerk en dit jaar staat er tenminste iets van op de foto’s waar ik eigenlijk wel tevreden over ben. Alle standen zijn uitgeprobeerd en hieronder het resultaat, welke instelling ik had zou ik niet meer weten want ik zag zelf al sterretjes en om 12 uur nog meer! De lucht die op de foto’s zwart ziet had toch een andere kleur, oorzaak drank dus!

31 dec. 2009, vuurwerk oh, ah in Exloo

31 dec. 2009, vuurwerk tsja

31 dec. 2009, vuurwerk Exloo

Na het nemen van een aantal foto’s werd ik toch behoorlijk koud nu was dat ook helemaal geen wonder, want ik had vergeten een jas aan te trekken, maar aangezien ik antivries genoeg had gehad ben ik nog net niet bevroren en we zijn weer huiswaarts gekeerd om nog een paar genoeglijke uren met muziek door te brengen. In de kleine uurtjes zijn we allemaal naar bed gegaan en Mandy de pitbull wist ineens hoe je een trap moest opkomen dus die dook bij mij in bed, ze rolde zich heerlijk op en verdween in het dekbed. Na twee uur slaap lukte het mij niet meer en ben ik gaan zitten totdat het begon te vervelen en ik maar naar beneden ben gegaan. Iedereen sliep nog maar om kwart voor 10 kwam Sanne naar beneden en hebben we eerst Mandy en Jerom de teckel van Iris en Geert maar gaan uitlaten, Exloo was bijzonder mooi in de sneeuw en tot mijn verbazing had een kikker zich buiten het water begeven en zag er enigszins geschrokken uit, kikkers houden dus niet van koude voetjes en sneeuw op hun kop!

1 jan. 2010, kikker in de sneeuw

Ook nog een plaatje van Exloo in de sneeuw, want voor een boswandeling was het toch echt niet zo goed voor 8 hondenvoetjes, de sneeuw bleef in kluiten aan de pootjes zitten en Mandy begon al mank te lopen.

1 jan. 2010, Exloo in de sneeuw

Na nog gezellig te hebben koffie gedronken zijn we ons klaar gaan maken voor vertrek naar Groningen waar we zouden luchen, nu was ik nog nooit bij De Hoornseplas ten zuiden van de stad Groningen geweest, maar wat was het daar mooi! Iris heeft Mandy overgenomen zodat ik eindelijk eens een paar foto’s kon maken met twee handen, dat scheelt aanmerkelijk, in ieder geval wel 4 bewogen foto’s ;-)))

1 jan. 2010, De Hoornseplas ten zuiden v.d. stad Groningen

1 jan. 2010, De Hoornseplas, ijs en sneeuw

De zon was erbij gekomen en voor het gevoel was het aanmerkelijk minder koud, ik had nu overigens wel een jas aan! Gesterkt door een enorme en heerlijke uitsmijter zijn we naar Buitenpost gereden en daar heeft Mandy toch wel aan 2009 zitten denken, want ook hondjes kijken terug en ze zat duidelijk ergens over in, na een goed gesprek van moeder en kind is ze dan ook maar gaan slapen om uit te rusten van een paar heftige dagen.

00 3 januari 2010

Op het nieuws werd gemeld dat de jaarwisseling rustig was verlopen, wel waren er heel veel vuurwerkslachtoffers met veelal oogletsel, waren er bijzonder veel arrestaties verricht, was de brandweer gehinderd en zelfs gemolesteerd tijdens hun werk, was er weer veel vernield, maar dat is dan al rustig voor Nederland en alles went je hoort toch niet anders meer. Goede voornemens heb ik niet gemaakt slechts eentje en dat was om vooral geen voornemen te hebben, gewoon doorgaan en proberen er een goed jaar van te maken. Na de kerstrede van koningin Trix waar ik me een beetje aan heb gestoord omdat het mij veel deed denken aan het feodale tijdperk waarin de koningin zich nog graag zou zien heb ik één boodschap die ik hieronder zet en die me wel aansprak, van welke partij het is maakt niet uit maar zo hoor ik het graag en laten we dat er dan maar in houden in 2010. Ik wens jullie nogmaals een bijzonder goed nieuw jaar met veel ups en weinig downs want de wereld draait gewoon door, het jaartal is veranderd maar het leven gaat gewoon zijn gang.

Inmiddels ligt hier ook alweer een dik pak sneeuw en wat ik in 2009 deed doe ik nu weer, schuiven met die handel!

Geplaatst3 januari 2010 doorAnn McDunn inGeen categorie

43 Reacties op “2010 is 3 dagen oud en de wereld draait wel door.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. @ Betty, wat vind ik dat leuk dat je hier ook telkens een kijkje komt nemen, bedankt voor je compliment, het was ook voor de eerste keer dat er vuurwerk op de foto’s stond….. grinnn……. Friesland, Groningen en Drenthe zijn echt heel erg mooi en met mooi weer is al afgesproken dat we er ook heen gaan, zo dicht bij en nooit geweten. Doe met Mandy wat je wilt, Sjerrie heeft haar al omgetoverd in een HoKa en dat is echt een bijzonder leuk gezicht! Groetjes, Ann.@ Lieve Jurrie, jij van mij ook een welgemeende echt dikke nieuwjaarskus en ik ben ook blij met het likje van Freggel, jij een likje terug van Mandy, die is er ook heel goed in ;-)))

 2. een nieuwjaarskus van mij, een speciale, een welgemeende!!!!!! en een lik van freggel 9daar is ie goed in!!!)

 3. Hallo Ann,Ik zit naar je foto’s te kijken en het stukje te lezen.Dat is natuurlijk de bedoeling, hahaha.Vuurwerk, o zo moeilijk te fotograferen, dus complimenten.Natuurgebied onder Groningen, o zo mooi daar en leuk dat ik het nu in de sneeuw zie.Wij zien dat alleen in de vakantie met mooi weer.Mandy, wat een scheet van een beestje.Die moet ik toch ook eens een keertje gaan animeren.groetjes

 4. @ Joke, als alle wensen uit zouden komen is er helemaal niets meer aan, maar gezondheid is erg belangrijk dan ben je al een heel eind op de goede weg. Slapen doe ik het liefst op mijn eigen bed dat is aan me gewend ;-))) Met het moedertje en een broertje en zusje van Mandy gaat het prima, ik krijg af en toe foto’s en die laat ik Mandy dan zien, niet dat ze er naar kijkt hoor, ze heeft al een moeder. Liefs, Ann. (Ik doe absoluut voortaan een jas aan, het is me niet bevallen).

 5. alle wensen die je gegeven hebt en die je gekregen hebt komen toch vaak niet uit . wel hoop ik dat je gezond blijft , want dan heb je al heel veel gewonnen. wat de foto betreft oorzaak drank zeg je, maar ik vind ze heel mooi en het volgend jaar wel een jas aan doen. en slapen bij een ander lukt vaak niet omdat je het iet gewent bent maar je hebt samen met sanne en mooi rondje met de hondjes gelopen en mooie foto,s gemaakt .ik denk dat mandy zich nie druk hoeft te maken want met moeder en broers en zussen zal het wel goed gaan en met mandy zelf ook zie ik want ze ziet er mooi en gezond uit . liefs joke

 6. @ Miempie, gelukkig daar ben ik blij om ik zat hier al "slik nu stukken droog brood door!!!!!" ik heb er nooit last van maar de rest van de fam. had eeuwig zoiets, zelfs met een lekkerbekkie ;-))) big hug, kiss!@ Murwarita, onbegrijpelijk dat daar de vogels geen honger hebben, hier eten ze me arm, hordes spreeuwen, eksters, merels en dan al het kleine grut, vanmiddag met ware doodsverachting naar het dorp gereden om muesli, rozijntjes, pakken frituurvet e.d. voor de fladderaars, hier sneeuwt het nog telkens dikke vlokken en nu is het -2 graden en ik heb er echt schoon genoeg van om alles telkens sneeuwvrij te maken, milieu meis wat is dat kan je dat eten? Dat zeg ik altijd want je kunt kijken waar je wilt maar het is overal winter, laat maar lekker je auto een poosje draaien hoor, nog een geluk dat we niet in Mongolië wonen daar ligt 3 meter sneeuw en daar komt ik echt niet boven uit, sterkte morgen want de botjes moeten wel een uur soepel draaien voordat ik het bed uit kan. De kalender komt vanzelf het is nog maar 5 januari en op de meeste kalenders is wel een maand extra te vinden.@ Mooi Loontje, spieden is prima dat doe ik ook en kom dan tot nare ontdekkingen, die ik daarna dan maar naast me neer leg ;-)))

 7. Ann, ik heb je antwoord aan Tanja gelezen, hoor! Niets ontgaat mijn spiedend oog ;-)))))))))))))))))))))))))))))

 8. Ann : zeeuwse vogels lusten geen brood. Het brood ligt in een oud vergiet buiten kattenbereik, no way ze lusten het niet. Het vogelgevlieg is dagelijks wisselend, het is nu -0.8 en vandaag dooide het een beetje. Geen vogel te zien (was aan het werk maar als het dooit komen ze niet). Veel sneeuw hebben we niet. Krabben hoeft niet want er ligt een zeil op de auto en de ruitenwissertjesarmpjes zitten in lorren gehuld. Het spijt me zeer maar milieuvriendelijk ben ik niet momenteel, start de auto 15 min voor ik vertrek. Het meeste is dan ontdooid of komt er makkelijk af. Ik ga echt niet krabben als een gek, ben niet gek, want botjes vinden er geen niks aan. Nog 3 maanden en de lente komt……… Shoot. De kalender, baal ik van, was alle jaren nu al geprint, moet er nog aan beginnen…… Misschien a.s. weekend ijs en weer dienende.xxxx

 9. hahahahaha, heb het in de gaten ! Denk dattie vanzelf uiteindelijk richting maag is doorgewandeld oid, want ik heb er sinds gisteren geen last meer van! Ook weer mooi opgelost. Goed begin van 2010 hè, ghehehehe.Dikke knuffels, Miem

 10. Hoi lieve Miem, bedankt voor het compliment ik ga toch maar door met foto’s maken ;-))) Fijn dat het bij jullie ook gezellig was en het vuurwerk was gelukkig niet al te dicht bij, jij ook nogmaals de allerbeste wensen voor 2010 en dikke kussen van mij voor jou! Hoe is het met de graat afgelopen? Pas op hoor ik hou je in de smiezen.@ Tsja, René als iedereen op een draf vertrekt ga ik wel mee, en foto’s maken is ook een heel leuke hobby van de sneeuw heb ik eigenlijk wel genoeg genoten, vooral van het verwijderen er van ;-))) Een dikke kus voor jou van mij.

 11. hai lieverd,Allereerst……….SCHITTERENDE FOTO"S !!!!!!!!!! (jaja, OOK die van het vuurwerk !! 😉 )Lees dat je je prima hebt vermaakt met je portje, je familie en je oliebollen, grinnnnnn. Das mooi meid. Hier ook alles gezellig hoor en gelukkig niet zoveel vuurwerk want mijn haarballen zijn er toch niet echt van gecharmeerd.Hele dikke kussen en nogmaals de allerbeste wensen voor 2010!

 12. jij hebt tenminsten nog een paar foto s gemaakt ja ik heb het wel gezien maar het was toch wel aan de binnen kant van mijn ogen want ik had het wel gezien om kwart over twaalf maar je foto s zijn best goed gelukt hoor gewoon lekker door gaan met je hoby en nog meer genieten van dat mooien sneeuwlandschap diken kus van mijn voor jou

 13. @ Els als het jou niet lukt om het vuurwerk op de foto te krijgen dan vind ik mezelf geweldig, whoehahaha, Mandy is ook echt heel erg lief en een echt knuffeltje, maar niemand krijgt haar mee, die hou ik toch echt zelf het is mijn laatste kind in huis en daar doe je geen afstand van ;-))) We zien elkaar vast nog heel vaak dit jaar. Liefs, Ann.

 14. Tanja, bedankt meis ik krijg echt het idee dat mijn foto’s nog niet zo beroerd zijn (sorry Loontje) er liggen ook al een paar oliebollen in de tuin voor de vogels en dan nog wel zonder schimmel, jullie ook een fijne avond, liefs, Ann.@ Liesje, het is ook een lekker liedje met een heel goede tekst, ik knuffel ook alleen maar met mensen die ik mag hoor er zijn er ook die alleen maar een stevige hand krijgen en die wil ik dan ook nog terug ;-))) Dans maar lekker, muziek en dans doen leven!Klapzoen terug xxxxxxxx

 15. hoi ann even reaktie op jouw mooie fotos want viirwerk er mooi op krijgen nu mijn lukt het niet hoor vind ze prachig ik had ze dit jaat perongeluk verwijdert voor ik ze op de comp kan zetten vind mandy zo lief je zou haar zo mee nemen ann hoop nog heel veel leuke fotos en vooral verhalen van je ye lezen gr v els

 16. Wat ben je toch een schat Ann! zo leuk dat liedje, i’ts that all there is….hihi Ik zou zo bijna een paar danspasjes gaan doen. Jou wil ik wel een dikke hugg geven en op iedere wang een paar dikke klapzoenen!! hahaEigenlijk knuffel ik wel graag hoor….maar het ligt er wel aan wie ik wil zoenen.Liefs Liesje XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 17. Ten eerste mooie foto,s Ann helemaal van het vuurwerk .Je hebthet allemaal weer fijn omschreven en een mooi verhaal ervan gemaakt .Hier zijnd oliebollen weg .Ze lagen in de keuken en er kwam door de warmte schimmel op .,aar de vogeltjes vinden ze nog heerlijk .Meis genit jij nog maar van je oliebollen en appelflappen .fijne avond .liefs Tanja

 18. Dat is sterk Ann,…..ik ga straks aan de stampot appelflap….jummie,jummie!!!

 19. @ Petra, het is nog erger, ik zit nog steeds aan de oliebollen en appelflappen, ze zijn nog prima en zoooo lekker! Bedankt voor je leuke reactie en we zien dit jaar wel weer genoeg van elkaar!

 20. Heb weer genoten van je verhaal. Mooie foto’s heb je gemaakt, van vuurwerk foto’s maken is zeer lastig, ik heb het zelf daarom maar niet geprobeerd. De kinderen hebben een beetje vuurwerk afgestoken, ook vrienden van ons die bij ons oud en nieuw vierden hadden wat vuurwerk bij zich. Ik ben altijd wel weer blij als het allemaal achter de rug is. En nu weer een heel nieuw jaar dat er voor ons ligt, er zijn al weer bijna 4 dagen voorbij, het gaat snel. Voor je het weet zitten we weer aan de oliebollen.

 21. Zo te lezen ben jij het nieuwe jaar goed ingegaan. En goede voornemens vind ik maar flauwekul, je moet van elke dag gewoon een leuke en goede dag maken. Ook al zal dat misschien niet altijd lukken. Oud en nieuw doet mij niet zo veel. En in het nieuwe jaar ook iedereen te moeten gaan zoenen….bleh! hahaJe foto’s zijn goed gelukt Ann-etje, ik doe het je niet na. Jammer dat niet iedereen een veiligheidsbril op doet met vuurwerk afsteken, mijn zoon moest dat van ons.Maar goed, het nieuwe jaar is idd weer in volle gang en ik ben blij dat heel de circus voorbij is.Liesje xxx

 22. Caro ik vraag me soms wel eens af hoeveel doden er moeten vallen voordat ze toegeven dat het een onrustige jaarwisseling was, bedankt voor je compliment over de foto’s en die Franciscus wist 400 jaar geleden al hoe het in elkaar zat! Ook jij al zin in de lente dus, wie eigenlijk niet? Liefs, Ann.

 23. IK WAS OOK STOMVERBAASD TOEN ER WERD GEMELD..RUSTIGE JAARWISSELING!!..IK GENIET VAN JOUW FOTO,S HOOR!!..FRANCISCUS VAN DEN ENDE..PUUR ZO,N TIJDJE TERUG,PFFFFF!!!..NIKS MIS MEE MET HET INDIVIDU!!!..FIJNE DAG VERDER MEISS..LEES DAT JIJ EEN GESELLIE JAARWISSELING HAD..NU IDD OP NAAR DE LENTE..LIEFS CARO.

 24. @ Sjerrie, omdat ik ben meegelopen naar de plaats waar het vuurwerk werd afgestoken was het dus te doen, maar wel koud in de sneeuw, het moet nu weer weg hoor ik ben het helemaal zat telkens alles uit de sneeuw te halen, LEVE DE LENTE en dan gaan we weer zeuren over een teveel aan regen grinnn…………..@ Noontje, dat is toch geen blunder? Er zijn ook Zuidlaarder plassen hoor, misschien eens het Pieterpad lopen dan kom je het Leekstermeer ook nog tegen, het is even wandelen maar dan heb je ook wat……. ;-))) Het meert en plast wat af in het hoge noorden.@ Ilona, dank voor het mij in laten zien dat ik foute gedachten heb wat betreft het maken van foto’s, voortaan zal ik dan ook niet meer schrijven dat ik een leek ben of dat ik de foto’s met slechts één bevroren hand heb gemaakt, maar ik zal ze foto’s op de Ann-manier noemen ;-))) Na op 31 december ietwat veel glaasjes geestrijk vocht naar binnen hebben geslagen sta ik weer helemaal droog op water en koffie na dan, ik voel meestal wel na het eerste glas of het goed of fout valt en dat is echt handig. Het was allemaal erg leuk maar ook vermoeiend en ook ik ben blij dat we weer van de feestdagen verlost zijn, amen! Eigen bed is goud waard en nu zien dat ik de inmiddels erbij gekregen kilo nog kwijt raak, het is allemaal zo lekker *snik*. De kreet waan van de dag daar doe ik niet aan mee Loontje, waandenkbeelden zijn goed voor politici die zien mij even te vaak wanen die niet met de werkelijkheid overeen komen. Over al het geweld in Nederland verbaas ik me al lang niet meer, maar het is ook een waan om maar te zeggen dat de jaarwisseling rustig is verlopen. Het meest erge vind ik dan het lastig vallen en molesteren van hulpverleners, het is toch echt niet meer te filmen dat b.v. ambulancepersoneel wordt geslagen? In veel steden maar ook dorpen (zelfs in Friesland) moet eerst de politie komen en dan komt pas de ambulance dat kan dus heel veel gevaar opleveren voor patiënten die direct hulp nodig hebben. Dat iemand zelf een krachtige vuurwerkbom maakt en dan zijn hand ziet meegaan daar zit ik minder mee die lui weten wat ze doen en moeten de consequenties dan ook maar nemen. Tijdens de jaarwisseling werd hier vroeger gesleept met van alles en nog wat, maar met een beetje hulp van de buren kon je dan toch je kruiwagen nog terug krijgen als je tenminste op de kerktoren kon komen ;-))) Mandy dendert nog steeds door de sneeuw heen al heb ik een stuk sneeuwvrij gemaakt het is echt een koddig gezicht want nu het overdag een graadje vriest blijft de sneeuw plakken zodat ze telkens een heel wit snuitje heeft en daarna toch maar bij de verwarming gaat liggen om op te drogen. Ik moet er zelf echt niet aan denken om met m’n blote buik telkens in dat koude witte spul te gaan liggen.Ook ik kan me goed vinden in de standpunten van Franciscus van der Ende die dus een stuk verstandiger was dan de Majesteit thans! Ik ben het helemaal met je eens dat elk individu niet alleen bereid maar ook daadwerkelijk hulp moeten bieden aan dat enkele individu dat buiten de boot dreigt te vallen, maar zoals je al zegt dat is een utopie die ook ik niet zie zitten daar zijn mensen echt te egoïstisch voor. Voor de tweede maal zeg ook ik en dan hartgrondig OP NAAR HET VOORJAAR, dat het weer langzamerhand langer licht wordt is al heel erg prettig.Liefs, hug, Ann. ♥

 25. Inmiddels heb ik het filmpje bekeken en als vrijzinnig denkend mens, kan ik me wel vinden in de standpunten van Franciscus van der Ende. Bijna 400 jaar oud en toch nog zo goed toepasbaar…. met dien verstande dat elk individu bereid moet zijn om samen één te zijn op momenten dat een enkel individu buiten de boot dreigt te vallen. En laat ik nou denken dat die gedachte voorlopig een utopie blijft. En dat is niet doemdenkerig bedoeld.Liefs, I ♥

 26. Je bent weer heel goed bezig geweest met je camera Ann dearest en ik wil niets meer lezen in de trant van ‘ik ben een leek en dat is te zien’ want dat is dus een hele foute gedachte van je! Er zijn verschillende manieren van fotograferen en jij doet het op jouw manier, die anders is dan die van je broer, Henk, Liza of John, om er maar eens een paar te noemen. Jij doet het op de Ann-manier en die mag er wat mij betreft wezen. Zo zit dat dus!Het verhaal van het individu moet ik even tot me door laten dringen en dan kom ik er nog op terug. Promillage is op dit moment te hoog, vandaar ;-)) Bij mij valt het ook wel meens ‘verkeerd’ whawhawha. Morgen begint de gewone werkweek weer en daar ben ik eigenlijk wel blij om want al dat gedoe tijdens de december maand gaat wel een beetje snel vervelen. De dagelijkse sleur verveelt nog minder dan al die feesten en partijen. ’t Is leuk geweest maar nu weer over tot de orde van de dag. De waan van de dag, heet dat tegenwoordig…. ha, politici gebruiken die uitdrukking nogal veel en dan lijkt het net alsof ze weten wat het betekent. Als je toch iedere dag in de Kamer zit, heb je toch geen benul van wat er allemaal in het land gebeurt? Vooral die types die er al meer dan 10 jaar zitten, helemaal van de wereld, hebben er geen idee van hoe het gaat. Ik heb me ook verbaasd dat er gesproken werd van een rustige nacht. Vorig jaar zeiden ze dat trouwens ook. Voor 400 miljoen euro schade aangericht, meldden de verzekeringsmaatschappijen…. nou lekker rustig was het dan…….toch? Wat is dat toch voor raar volk dat altijd aan het matten is, rellen veroorzaken, vechten, hulpdiensten treiteren, brandstichten? Die gasten zijn toch allemaal niet goed bij hun hoofd? Mandy is een plaatje hoor met d’r mooie strik. Gompie, dat kleine humpie in de sneeuw…… zie je nog net haar oortjes er bovenuit steken?En wat Sjer zegt, sluit ik me bij aan: op naar het voorjaar! Het blijft alweer langer licht en dat is heel mooi.Toedeloe! I xx

 27. Foei zie nu het foutje pas natuurlijk Zuidlaardermeer daar was ik {super mooi nu ik kende het alleen van in de zomer} en niet Zuidladerplas grinnn wat een giga blunder :-)))

 28. Owwwwwwwwwwwww, mooi vuurwerk. Wij zaten er tever vanaf om echt mooie plaatjes te knippen en een telelens heb ik nog niet, grijnsssssssssssss. Die sneeuw mag wel weg. Pfffffffffff. Op naar het voorjaar……………….. grijnssssssssssxsjerrie

 29. Henk, Janny, Melda, C.e., Broer Edward, Benona en Nicky, bedankt voor jullie leuke reacties en complimenten voor de foto’s, even ter geruststelling ik was niet dronken op oudejaarsavond en zelfs niet tipsie, de ene keer valt het gewoon beter dan de andere keer ;-))) Mandy is nog helemaal heel en is nu weer over haar sombere stemming heen het werd vooral beter nadat ik 50 keer met haar poppie had gesmeten, ik een werparm en Mandy weer vrolijk soms is het zo makkelijk allemaal, afleiding helpt mens en dier. Vanmiddag nog visite gehad van Jildou maar er waren mistbanken tussen Aduard en Buitenpost en het was op de kleine wegen verraderlijk glad, dus geweldig dat ze toch is geweest, daarna heb ik buurvrouw Corrie gebeld (met U.P.C. is het tenslotte gratis) en die is ook gezellig een poos geweest, dan gaat de dag toch weer snel om. Morgen maar zien of ik een wandeling kan maken met de pitbull, ze heeft van Jildou een jas gekregen, geen gezicht maar het is net een paardendeken dus wel lekker warm voor haar buikje, wat vaseline op de voetzooltjes en dan kan ze wel een eind door de sneeuw, als er bevroren sneeuw tussen de teentjes komt kan het n.l. kapot gaan en dat moeten we niet hebben. Henk het gaat mij ook om de lol van het fotomaken hoor en ik zie vaak de fouten al beter, die foto’s verwijder ik nu meteen, goede voornemens zijn onzinnig en zoals jij dan op de sportschool ziet dat slaat werkelijk nergens op, dat kan ook in mei of wanneer je echt wilt sporten. Janny, voor mij is het alweer gewoon om 2010 te schrijven, komt door de kerstkaarten ;-))) Melda, ik zag zelf geen sterretjes hoor, alleen maar overal in de lucht! C.e., zelf vind ik de middelste foto ook het mooist, maar vorig jaar stond er niets op de camera en had ik maar één portje gehad, het werkt toch wel hoor antivries ;-))) Edward, onze voornemens wat betreft elkaar zien dat houden we erin, maar dat voornemen hadden we dan ook al eerder gemaakt dan met oudjaar! Noontje, leuk hè die kikker en natuurlijk is zo’n beest bloot maar dit is geen groentje ;-))) Ik denk dat jij dan bij het Zuidlaardermeer bent geweest, dat ligt voor driekwart in Groningen en voor een kwart in Drenthe en daar is het ook heel erg mooi. Wat jammer dat je nieuwe camera het niet goed doet, tsja ook ik heb weleens van die dingen, iets weggeven met een gul gebaar en het later terug moeten kopen maar je hebt er vast geen spijt van dat heb ik ook nooit, gegeven is weg maar wat ik uitleen moet ik wel terug. Er komt nog veel meer sneeuw en vorst dus je krijgt de kans heus nog wel hoor. Nicky, De drank en de verwerking daarvan zijn beiden goed gekomen en ik had er geen last van, maar ik weet nu nog niet in welke stand ik de camera had staan whoehahaha. Zomers is De Hoornseplas een heerlijk recreatiegebied dus daar kom ik vast nog wel eens. Allemaal liefs, Ann.

 30. Ik vind je foto’s van het vuurwerk heeeeeeel apart met die zwarte lucht! Oorzaak drank:-) maar dat ik nu wel erg goed uitgepakt.Zal wel weer wennen zijn voor Mandy, weer met z’n tweeën. Die Hoornse Plas ziet er prachtig uit zo met die sneeuw.groetjesssss

 31. Eerst wil ik je complimentjes geven voor de schitterende foto’s ook van het vuurwerk en die kikker heb je zeker macro genomen wat een bloterik zeg geintje! Je sneeuwfoto’s zijn meer dan mooi, ik was ook dacht aan de Zuidladerplas nabij de stad Groningen daar zijn ook mooie foto’s van gemaakt, alleen mijn nieuwe sony-compacttoestelletje kan ik nog niet zo goed aan wennen, nieuw is die eigenlijk ook niet meer al weer 3maanden oud, kweet nie maar iets is niet prettig en kom er met alle hulp van de wereld niet achter snik! De oude heb ik met mijn gouden hart al weer weg gegeven aan iemand die zo’n digitaal toestelletje niet kon betalen, dussss te snel zuster theresa geweest;-) Je schrijft toch zo lekker weg Annypenny met plezier je tekstjes gelezen en wat is Mandy een grappig boeffie! Hier nog geen sneeuw wandelt beter, maar het genieten van al het moois in het wit mis ik wel ,,, misschien morgen als ik mijn oogjes open wie weet, het sneeuwt zo plaatselijk. Nog een mooie avond met een lekker portje en liefs,Noon

 32. Lieve Zuster,Over deze vuurwerkfoto’s mag je best tevreden zijn hoor,het valt echt niet mee om het er een beetje fatsoenlijk op te krijgen. De foto van de kikker vind ik hartstikke leuk, en met Mandy zou je zo medelijden krijgen,ze staat echt in gedachten verzonken,heb je nagekeken of alles nog heel was?…hihihi. Van je mooie winterfoto’s krijg ik het een beetje koud….brrrrrrr!!! Ja, we schrijven 2010, maar verder is alles bij het oude gebleven, en gaan we maar gewoon verder waar we gebleven waren. Ik heb één goed voornemen, en dat is om het net zo te doen als afgelopen jaar,dat is mij prima bevallen!Liefs en een kus van Edward.

 33. Een hoop mooie foto´s.Van het vuurwerk, vindt ik vooral de 2e foto mooi ! En de foto van mandy !x, c.e

 34. Grappig die kikker ,lief die mandy met haar strikje en het vuurwerk is goed gelukt al denk ik dat je op de foto minder sterretjes zag als je dacht gezien te hebben vanwege de port haha!Gewoon fijn om te horen dat je het gezellig had deze dagen en wat ons te wachten staat weten we niet maar hopen dat het een mooi jaar zal worden voor ons allemaal.

 35. Je hebt er toch aardige foto’s van gemaakt Ann van het vuurwerk, en wat staat mandy er ook weer schitterend opJe hebt een uitstekend oudejaarsavond gehad zo te lezen. heerlijk tochHet zal weer even wennen zijn om niet perongeluk 2009 op papier te schrijven:-)Liefs xxx Janny

 36. Ze slecht zien je vuurwerkfoto´s er niet uit Ann. Vuurwerk fotograferen is trouwens een kunst op zich. Het gaat er toch vooral om dat je lol hebt in fotograferen en je roeit helemaal niet slecht met de middelen die je hebt.Goede voornemens heb ik niet, zou ook niet weten waar dat goed voor is. Waarom zou je nou per 1 januari moetn beginnen met een goed voornemen. De sportschool zit elk nieuwjaar weer vol met sukkels met goede voornemens. Ik ken dat wel, eventjes dol enthousiast en na een paar maand zijn ze weg terwijl er voor een vol jaar contributie betaald moet worden.

 37. @ bedankt John, voor vuurwerk is het niet eens gek, vorig jaar had ik er niets op staan, ziek ben ik niet geworden hoor, een ouwe taaie moet je maar denken, Mandy was echt een beetje triest ze heeft heel graag erg veel mensen om zich heen en nu zijn we weer met z’n tweetjes en dat moet even wennen.@ Murwarita, hier vriest het al 8 graden, HELP!!! Het is een mooi gezicht, maar het geeft ook wel veel ellende, een Noordpooljas zou nu wel prettig zijn, en thermo ondergoed mag er ook wel bij, lang leven de fleecetruien, veel sterkte morgenochtend meis, ik zal aan je denken!

 38. Hier viel niet veel te schuiven de sneeuw was keihard bevroren. Was het dekzeil over de voorruit vergeten trekken en heb 3 kwartier staan krabben en ontdooien vanmiddag. Mag er niet aan denken dit morgenochtend te moeten doen. De ruitewisserpootjes heb ik in oude handdoeken gedraaid. – Is al min 3. We krijgen het zwaar te pakken vannacht. Gelukkig heb ik in de uitverkoop, op de valreep een jas tot ver over mijn knieeen gekocht waar ik vermoedelijk mee naar de Noorpool kan. Ofschoon ik nog thermondergoed mis. Zal het met een legging moeten stellen.

 39. Ik vind de vuurwerkfoto’s best goed gelukt ! Ik hoop maar dat je niet ziek bent geworden van die kou. Mandy kijkt wel een beetje teneergeslagen op die foto !

 40. @ Murwarita, wensen zijn droombeelden maar wel prettig om te horen voor de rest moeten we maar wat nuchter blijven, letterlijk en figuurlijk ;-))) Mandy begint eraan te wennen dus ik ga meer foto’s van haar maken, wat jammer dat er daar bij jullie zoveel knallers waren, daar ben ik ook nooit blij mee.@ Lukas, nog steeds aan de stoute kant en bij jullie zou het voor mij toch wel erg lekker zijn, maar ook dit weer heeft enkele charmante kanten al hou ik niet van sneeuwschuiven ;-))) We blijven alles toch maar zelf doen want als het van anderen moet komen dan weten we het wel. Namens Mandy bedankt en een pootje terug!

 41. leuke fotos je hebt weer genoten zo te lezen en daar gaat het om,wel WEER stout geweest,zonder jas naar buiten,dat kan hier wel maar bij jullie niet hoor,die kikker is ook heel leuk gevonden.laten we er wat van maken in 2010,net wat je zegt..de wereld draaid DOOR (letterlijk en viguurlijk lijkt het wel) dus moeten we het zelf doen zoals altijd. ook voor mandy een pootje.

 42. Een waarheid als een klok Ann. Als alle wensen ui tzouden komen dan waren we weer 20 of zo iets. Het dagelijkse leven vangt weer aan en daar is ook niets mis mee. Mooie foto’s ook van Mandy, wat is ze fotogeniek opeens ? Fijn dat je leuke dagen hebt gehad. Zelfs je vuurwerk foto’s zijn prachtig goed gelukt, wat ik niet kan zeggen want ben met statief en de hele reutemeut naar binnen gevlucht van de klappers……………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: