Winter in Buitenpost en Kerst 2009   45 comments

Gister 19 december 2009 had ik twee dagen binnen gezeten (nou ja gezeten!) en het begon aardig te kriebelen om een wandeling te maken en vooral wat foto’s te knippen, maar eerst is de kerst aan de beurt en als het zo doorgaat wordt het een sneeuwwitte kerst!
 
 
Van een lieve vriendin had ik een paar stevige winterschoenen gekregen en die moest ik eerst opzoeken, ik heb maat 36 van schoen en deze schoenen zijn maat 38, wat prima uit kwam, want er konden nog een paar extra dikke sokken bij aan. Het aankleden duurde Mandy veel te lang en die vloog met een bloedvaart door de kamer, hoi, hoi, hoi, wandelen! Nadat ik een dikke winterjas, een fleecesjaal, handschoenen en een maf rood fleecemutsje op had gezet, het hondenkind aangelijnd en m’n camera om m’n nek gehangen. Er stond een snijdende koude wind maar het was even opgehouden met sneeuwen, dus voorwaarts kameraden wij trekken terug! De eerste 10 minuten was het best wel prettig en Mandy dartelde vrolijk rond, toen begonnen mijn handen behoorlijk koud te worden, maar wie A zegt moet B zeggen dus doorlopen en niet zeuren!
 
 
Hoezo koud, ik heb er helemaal geen last van!
 
Het was prachtig om te zien maar gaandeweg werd het toch moeilijker om het knopje van de camera ingedrukt te krijgen, natuurlijk liet ik me niet kennen want Mandy kreeg er geen genoeg van en die had notabene een klein roze en bloot buikje!
 
 
De zon kwam er zowaar ook nog bij, de lucht werd blauw en dat weerkaatste prachtig op de ongerepte sneeuw, gevoelsmatig werd het toen nog kouder, maar mijn oren bleven warm onder het knalrode fleece mutsje en dat scheelde een stuk, alhoewel m’n voeten er niet bepaald warmer op werden. Even later verdween de zon ook weer haastig die kon het niet langer aanzien.
 
 
Tijdens onze wandeling ben ik slechts één mens tegen gekomen, het was een vrouw (natuurlijk) die had geprobeerd foto’s te maken van de witte wonderwereld, maar ze kon het knopje van haar camera niet meer indrukken en dat klopte, want ook ik had geen gevoel meer in mijn handen en dat knopje wilde gewoon niet naar beneden.
 
 
Na nog een poosje had ik alleen nog maar de wensen, naar huis, warm worden en hete chocolademelk! Mandy niet, die genoot nog steeds van dat witte spul en had het totaal niet koud, jufferhondjes zijn Yorkshire terriërs dus bepaald niet al wordt dat vaak gedacht.
 
 
Thuis mezelf van m’n noordpool klederdracht ontdaan en even te snel m’n handen gewarmd, dom, dom, dom, wat deed dat een poosje zeer! Toen mijn handen weer een normale temperatuur hadden heb ik toch nog even de besjes achter huis vrijgemaakt van de sneeuw voor vriend merel, die ieder jaar zijn buikje rond eet, zijn vrouwtje heeft hij niets verteld want die zie ik nooit achter, zelfs vogels hebben zo hun geheimen.
 
 
Vandaag 20 december 2009 ben ik dus vast komen te zitten net als veel van de buren, het heeft hevig gesneeuwd vannacht en vandaag en zelfs na twee keer sneeuwruimen was er geen beginnen aan. Bussen rijden weer niet en de treinen daar moet niet op gerekend worden. Door de harde wind is het gaan sneeuwjagen en gelukkig heb ik altijd voorraad genoeg in huis zodat ik niet hoef te verhongeren. Maar als ik eerlijk ben dan mag het nu toch echt ophouden, alles zit in de sneeuw en het ijs want het vroor vandaag ook nog behoorlijk. Gestrooid wordt er niet en deze wijken moeten het dus nu hebben van laarzen en sleetjes, en laat ik nu net geen van beiden hebben. Hier had echt niemand op gerekend, morgen zie ik wel weer maar nu is het onmogelijk om buiten te gaan lopen. Tot slot nog een nieuwsbericht uit Groningerland, het commentaar van de Kerstman heb ik nog niet vernomen. Volgens mij weet hij nog van niets en zit lekker in de Drie Gezusters aan de Grote Markt in Stad!
 
 
Foto van internet.
 

DERDE RENDIER DOODGESCHOTEN IN GRONINGEN – 20 december 2009.

 

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een rendier doodgeschoten. Vier rendieren waren zaterdag ontsnapt van een boerderij. De politie schoot er zaterdagavond al twee dood bij de snelweg A7 ter hoogte  van Boerakker in de provincie Groningen.

“We doen het liever niet maar we konden de veiligheid niet meer garanderen” aldus een woordvoerder van de politie.

De dieren vormden een gevaar  voor het verkeer op de snelweg  omdat ze vanuit het donker de weg op renden. Agenten en een jachtopziener probeerden de overgebleven beesten met nachtkijkers op te sporen. De jachtopziener heeft volgens de politie eerst de dieren met een verdovingsgeweer uit te schakelen, maar dat mislukte.

De politie zoekt nog naar één rendier.

Als ze nu eerst de Kerstman hadden gezocht die waarschijnlijk in een klein kroegje in Groningen probeerde warm te worden, dan was dit drama niet nodig geweest, is de politie van Groningerland nu zo dom of lijkt het zo? Iedereen weet toch dat de Kerstman met rendieren komt? Volgens mij is dit een complot om de Kerstman om zeep te helpen, iedereen die nu bij de kerstboom cadeautjes denkt te vinden kan het schudden in Groningen, of de Kerstman nog reserve rendieren heeft is niet bekend, maar het is te hopen anders dreigt er een catastrofale kerstmis te ontstaan voor Nederland, wel een witte kerst maar geen Kerstman!
 
 
Een mooie winterlucht met een boom van zwart kant.

Geplaatst20 december 2009 doorAnn McDunn inAllerlei wetenswaardigheden

45 Reacties op “Winter in Buitenpost en Kerst 2009

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Dit was nog voor de kerstdagen Lam Yau, jammer dat je geen goede kerstdagen hebt gehad.

 2. Ik vond de sneeuw ook prachtig, daar genoot ik wel weer van, maar ik was geestelijk afwezig tijdens kerst.

 3. Dat komt tegenwoordig wel vaker voor hoor Caro, updates missen wel eens. Dank je wel lieverd het waren ook topdagen en mijn buuffie is hier iedere week wel, zoenen doet ze niet maar er zijn andere dingen waar je haar blij mee kunt maken! Liefs, kus, Ann.

 4. Snap ff niet waarom ik niet wist dat jij een nieuw log had gemaakt!!..dat zie ik altijd in mijn netwerk..sorry meiss!!..je foto,s zijn om te zoenen..Mandy is een kanjertje..en buufie verdient een dikke zoen!!..heb bij mij gelezen dat je topdagen hebt gehad..ben daar èg wel blij om meiss!!!..liefs Caro.

 5. Snel verwijderd Murwarita, ik hou niet van die vreemde snoeshanen! Je weet maar nooit wat voor enge club dat is ikke join niks niet.

 6. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>Oef Ann, pas op met onderstaande !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ziet er eng uit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. @ Edward, ex-ambtenaren hebben zoveel rust gehad dat ze als ze uitgewerkt (?) zijn eindelijk eens echt aan de slag kunnen gaan.@ Lourens, Mandy is al dieper in de sneeuw geweest maar toen had ik de camera niet bij de hand, het is echt een heerlijk gezicht hoe honden van de sneeuw kunnen genieten.@ Hoi Miempie, laat ik het nu zelf ook moedig hebben gevonden ;-))) Ik ga direct weg met de auto, alweer een dappere daad, wij laten ons niet kennen Miem, dat laten we aan de jeugd over. Dikke kus.

 8. Hai Annetje,Net je kerstkaart geopend, wat is het weer een geweldige kaart! dankjewel!EN moedig ben je ook zo te lezen, met dit weer eropuit! Maar ja, als Mandy moet dan moet ze hè, grinnn. en als je toch gaat, is een camera mee een goed idee. Mooie en leuke foto’s weer hoor! Ghehehe, vooral met die dappere Mandy!Liefs en hele fijne dagen. hopelijk komen de sneeuwschuivers snel zodat buitenpost weer "mobiel" wordt!

 9. Heerlijke foto’s Ann. en Mandy staat qua hoogte zowat voor de helft van zijn lijfje in de sneeuw! Maar idd, onze honden vinden het alleen maar prachtig al die sneeuw! groetjes, Lourens

 10. @Ilona en Ann: Als (ex) ambtenaren een boek moeten gaan schrijven, zijn zij al uitgeput als ze de titel hebben bedacht…whahahahaha!!!

 11. @ Nicky, dat vond ik wel wat hebben sneeuw met rode besjes en de stille getuige van de werkzaamheden, Mandy is met buurvrouw aan de wandel geweest en die stond versteld hoe snel dat kleine ding is, maar vacht op haar buikje heeft ze niet, dus je zou zeggen dat wordt toch wel erg koud, ze geeft er niets om! Zielig voor de rendieren is het zeker, en ook voor de hoogzwangere geiten die ze vandaag al afgemaakt hebben.@ Ilona, wat zou je er van zeggen als de beide heren in overleg een boek schreven? Samen weten ze natuurlijk heel veel vreselijke verhalen en met een tikje horror erbij zou het best een een heel goed boek kunnen worden, ik ben vóór!

 12. Edward, mag ik je aanmoedigen dat boek te gaan schrijven?? Mijn hub heeft 14 jaar bij een semi-overheidsinstelling gewerkt maar hij viel wel onder het ambtenarensysteeem. Al die jaren heb ik met open mond zitetn luisteren naar zijn verhalen. het was ongelooflijk, verbijsterend, gekmakend en niet te geloven maar wel echt waar! Dus ik kan me er van alles bij voorstellen wat jij gaat schrijven. Het heeft ongetwijfeld bestsellerpotentie Edward, dus: DOEN!!!

 13. Maagdelijk witte sneeuw met rode besjes…… Prachtige foto’s Ann van de sneeuw. Het gaat maar door, moet niet te gek worden natuurlijk! Mandy heeft er geen last van zo te zien. Shiba ook niet hoor, die gaat even zo vrolijk ’s nachts weer naar buiten, sneeuw of geen sneeuw….. Ze heeft wel een ontzettend dikke vacht, normaal is het een slank poesje. Nu mooi witte en dikke vacht.Zielig hoor die rendieren!

 14. En dat is ook weer hartverwarmend

 15. Verre space vrienden hebben weer andere kwaliteiten en zijn mij ook dierbaar Henk!

 16. Zo zie je maar weer Ann, een goede buur is beter dan een verre (space) vriend, toch ?

 17. HOERA IK BEN GERED, HEEL VEEL DANK AAN MIJN LIEVE BUURVROUW CORRIE!IJs en weder dienende is Corrie achter het stuur gekropen en ik was blij dat ik slank ben want ik kon nog net instappen, we zijn naar het dorp geweest en ik heb nu alles in huis!!! Toen we terugkwamen heeft Corrie nog een lange wandeling gemaakt met Mandy, die is dus ook blij en weer rustig. De mannen van de buurt hadden flink wat van de weg vrij gemaakt en wat zagen we, jawel er was een klein strooiwagentje geweest en die had meteen alle sneeuw van het midden van de weg tegen onze auto’s aangeschoven, dat wordt morgen dus weer ruimen als er dan toch geruimd moet worden dan maar sneeuw. Maar ik ben wel erg blij dat ik alle boodschappen voor de kerst in huis heb. Het was nog reuze gezellig ook. Wat de gemeente ambtenaren betref die het vuilnis ophalen die zijn hier niet eens dat werk hebben ze uitbesteed, en de man die op de wagen zit komt er heus niet uit om de door hem vernietigde containers overeind te zetten. Volgens mij hebben ze hier alleen luxe ambtenaars die op het gemeentehuis zitten en daar heel zwaar werk verrichten, n.l. het typen van eenvoudige en niet zulke leerzame handleidingen voor hoe het allemaal moet ;-))) In Groningen hebben ze vorige week de vuilnis niet opgehaald en dat wordt van de week ook niets, dus echt hard werken doen ambtenaren eigenlijk nooit. Als je het boek geschreven hebt wil ik een gesigneerd exemplaar broertje!@ Corry, Joepie kan dan misschien de sneeuw-bal niet vinden, Mandy is soms zelf een sneeuwbal ;-)))

 18. @Murwari: De mannen achter de vuilniswagen zijn ook ambtenaren hoor, bij de gemeente heb je twee soorten ambtenaren, dat zijn diegene die op het stadhuis zitten (met deze kou ook geen pretje) en de groep die werkt. Dat zijn de jongens met de oranje werkkleding. Ik heb beide soorten van heel dichtbij meegemaakt,dus weet wel hoe het inelkaar zit. In mijn tijd als gemeente ambtenaar ben ik lid geweest van de ondernemimngsraad,en kwam daardoor veel op het Stadhuis. Ik kan een boek schrijven over hoe het er daar aan toe ging…..eigenlijk kan ik dat best doen,want ik krijg nu toch geen Kerstpakket meer…whahahahaha!

 19. @edward : in Terneuzen mogen ze ’s voormiddags niet werken anders hebben ze ’s middags niets te doen. Maar inderdaad pet af voor de mannen van de vuilniswagens, maar dat zijn geen ambtenaren he :-) (ben ik nu heel erg stout whoehaha)

 20. @Murwari: Jij denkt toch niet dat gemeente ambtenaren stipt tot 17.00 uur doorwerken hè? Nee hoor, die moeten langzaam afbouwen,en komen een half uur voor einde werktijd binnen,ze moeten natuurlijk wel uitgerust naar huis kunnen gaan. Ik maak er nu wel gekheid over, maar we mogen best wel een beetje bewondering hebben voor de jongens die achter de vuilniswagen lopen onder deze omstandigheden.

 21. Ann, bel de gemeente en vraag of ze boodschappen voor je willen halen want dat je zit te verhongeren. Verhipt ik zou het doen hoor, dit is onacceptabel. Kan nog krek, is nog geen 17.00 uur !

 22. Yeah…Mandy in de sneeuw!!Leuk hoor maar die merel staat er ook mooi op!Joep vind het nog steeds geweldig in de sneeuw maar hij kan alleen de sneeuwbal-bal niet vinden,hihi!Liefs Corry en ’n pootje van Joep voor Mandy!!

 23. Mandy blijft dapper hoor c.e., die duikt nog steeds diep in de sneeuw achter huis en begrijpt nog steeds niet dat het daarna water wordt ;-))))

 24. En een dapper klein hondje in de sneeuw…

 25. mooie foto´s van het koude weer… En ja, hopelijk kun je een keer weer wat boodschappen in huishalen !Voor nu, als je het maar warm houdt (is ook belangrijk ) x, c.e

 26. Nee hoor, die blijven staan! Brood is nu het eerste dat er moet komen, alhoewel? Er ligt nog een halfie in de vriezer, whoehahaha.

 27. Je mag alles wat je nog in huis hebt opeten, maar niet de Kidney pie hoor!!!….hahahahaha!

 28. Broertje, hoop houden is nu het enige dat erop zit en ook ik hoop van harte dat de dooi die wordt voorspeld voor de kerstdagen dan ook echt doorgaat. Misschien dat er nog een buurman of vrouw het waagt met de auto zodat die wat voor me mee kan nemen en anders doe ik het wel met wat ik in huis heb.Een heel dikke kus lieverd.

 29. Ja lieve Zuster,dit is een regelrechte ramp! Fijn om vanmorgen op de radio te horen dat er geen problemen waren bij het bevoorraden van de supermarkten,maar hoe kom je daar zonder de kans te lopen op een gebroken heup potjandorie! Het sneeuwt hier ook alweer,en voor de zoveelste dag blijf ik maar weer binnen. Bij de meeste gemeenten kan je een zak strooizout halen,maar ze vertellen er niet bij hoe je daar moet komen,dat maakt het wel totaal zinloos. Als je nu bij de Burgemeester voor zijn deur zou kunnen kijken zie je geen ijskristalletje liggen hoor,en dat komt echt niet doordat hij dat zelf ijsvrij heeft moeten houden! Volgens de laatste berichten zou het pas woensdag een beetje te doen zijn om de deur uit te gaan, kan je je voorstellen wat voor gekkenhuis het dan in die supermarkten is? Lieverd, ik kan niet veel anders doen dan je sterkte wensen in deze barre tijden, en ik hoop van harte dat de wegen vrijdag begaanbaar zijn.Een dikke kus van je broertje.

 30. Allemaal hartelijk dank voor jullie lieve reacties, inmiddels ben ik het helemaal zat! Ik had in eerste instantie al helemaal niet om een witte kerst gevraagd, maar wat er nu ligt is echt een ramp, ik doe niet anders meer dan sneeuwschuiven en dan van de ene naar de andere kant. Lopend naar het dorp om de boodschappen te halen is te ver en met een volle tas red ik het niet eens lopen kan ik wel maar sjouwen niet *snik*. Met de auto kom ik niet uit deze wijk weg, ik zie stoere kerels vast komen te zitten omdat ze het hier maar hebben overgeslagen om te strooien, er is alweer een pak sneeuw bijgekomen en het is nu prachtig weer met volop zon maar wel onder het vriespunt dus dooien doet het niet. Bussen rijden niet, treinen hebben overal of langdurige vertragingen of ze rijden ook niet. Ik doe al regelmatig een schietgebedje maar ook dat helpt niet, we moeten weer terug naar de dieseltreinen die altijd reden en omdat het in heel Europa van dit weer is kunnen ze mij langer nog meer vertellen met die opwarming van de aarde, de natuur doet wat ie wil zoals de natuur dat altijd heeft gedaan en zal blijven doen. Overigens is minister Cramer die o zo’n grote mond had, wel met het vliegtuig terug gegaan naar Nederland want dat had Bakellende beslist, beiden hebben ze dus niet zo heel veel over voor het milieu, erg dubbel allemaal!Ben ik chagrijnig? Nee hoor totaal niet, maar je krijgt wel een opgesloten gevoel als je zelfs je boodschappen niet kunt halen, misschien waag ik me nog wel aan een wandeling met Mandy, die overigens zwaar de pest in heeft omdat ik de sneeuw probeer weg te houden bij voor- en achterdeur maar nog niet met haar ben weggeweest. Iedereen die vandaag met de auto weg gaat, pas op rijdt voorzichtig want het is op heel veel plaatsen spekglad en door het hele land zijn files. Let it rain, let it rain, let it rain, en dan het liefst warm water, sneeuw is mooi en prachtig om te zien maar je kunt er ook teveel van krijgen. In veel plaatsen wordt het vuilnis niet opgehaald, maar hoe vreemd het ook klinkt, het ruimen van de zwangere geiten is begonnen dus die auto’s zijn zeker achter een sneeuwschuiver aangereden, het is een rare toestand in dit landje aan de ene kant wordt geadviseerd om als het niet echt noodzakelijk is om de deur uit te gaan maar binnen te blijven en aan de andere kant rijden de auto’s gewoon naar de boerderijen en dat kan dan allemaal, net of dat niet een paar dagen kan wachten. GEMEENTE ACHTKARSPELEN WEDEROM BEDANKT! Wij betalen hier echt wel belasting dus een beetje zout zou er af moeten kunnen, zodat ook wij brood kunnen halen, dat is toch echt niet teveel gevraagd. Allemaal liefs van mij en de pitbull ;-)))

 31. Schitterende foto’s Ann . en zeker van lieve Mandy Ik was gistermiddag ook even met de knuffels op stap in de sneeuw, ze vinden het ook schitterend Alleen vergeten vasalina onder te pootjes te doen, en dan is het niet best als je op de weg loopt voor de arme beesies met pekel. Ik wens je ook een hele fijne kersdagen. Ik hoop witte kerst :-)Liefs Janny

 32. Lieve Ann, weer geen update en van Cyber ook niet. Leuk blog, behalve voor de rendieren. Mandy is best stoer. Klein ding met sneeuwsnoet. Ook hele sfeervolle foto’s. Ik geloof niet dat merelhuwelijken een succes zijn. Trek je plan maar denkt ie, ik eet mezelf een dikke buik. Geen wolken hier vandaag, misschien zet de dooi inHugs en knufs ook een paar voor Mandy ♥murwarita

 33. Wat een stoere dappere Mandy en prachtfoto’s Ann ,,, van mij mag het ook wel weer gewoon zijn. maar ja typisch Hollands we roepen allemaal om een witte Kerst en dan is die er eindelijk na jaren dan hebben we het na een tijdje wel weer gezien;-)Hier viel vandaag nog heel wat uit de lucht, stormde daarna zon dooi en vannacht omweer storm en bliksem je kan het zo gek niet bedenken of het viel wel uit de lucht. Morgen vertrek ik vanuit het onrustige Westen naar de Noordpool, zal mij benieuwen werd al aangeraden om een slaapzak mee te nemen vanwege de grote treinvertragingen ,,, voor je het slapen gaan en dat is nu doe ik maar een schietgebedje dat alle railsen allemachtig goed werken ,,, My God wat zal ik dan happy zijn! LiefsNoon

 34. Wat is mijn petekind toch een dapper dier! Ik ben trots op haar! Ik had geen moed er vandaag uit te gaan want het waaide vreselijk en de sneeuw stoof alle kanten op. Stuifsneeuw heet dat geloof ik. Geen bal aan. Het ligt hier nu ook 10 cm dik en het is prachtig om te zien maar ik heb het nu gezien dus opzouten met die ellende. Maar volgens Bartjens wordt de kerst niet wit en boven nul dus ik kan naar Deventer. Ik mag het hopen want ik haat gladheid op de weg, mooi dat ik dan thuisblijf. Die foto’s van je zijn ondanks je verkleumde vingertjes toch prima gelukt hoor, meis! Maar ik beide gevallen stelen de dieren weer de show! Hug I. x

 35. Ik dacht dat rendieren konden vliegen? Speciaal die van Santa. Het regende hier vandaag en het dooide heel hard…………… niks meer an Ann, het viel met bakken uit de bomen, de sneeuw.

 36. Leuk dat zo’n klein hondje zooow dapper kan zijn Ann. Ook de dwergpekinees van m’n dochter vermaakt zich bijzonder goed in de sneeuw, koddig gezicht. Als ik het allemaal zo zie op het nieuws wordt het er inderdaad niet leuker op in het barre noorden, zeg maar gerust een chaos. Gelukkig heb je nog eten in huis en anders bel je maar 112, daar red je levens mee……..Doet pijn hé, die te snel opgewarmde handjes, toch bewonder ik je lef om een flinke wandeling te maken. Ook bij jullie was de lucht fraai, op de onderste foto goed te zien.

 37. Lieve Zuster,Dit deze mooe foto’s heb ik in eerste instantie dus gemist, laten wij het er maar op houden dat de grijze cellen onderkoeld raken..hihi. De eerste foto van Mandy is echt prachtig,ze is toch wel dapper hè? Trouwens het vrouwtje is ook keihard hoor,om met die kou nog foto’s te gaan maken!Een dikke kus van je broertje.

 38. Mooie plaatjes weer Ann ,en nee niks aan binnen moeten zitten ,Mandy heeft het in elk geval erg naar haar zin .Ik wens jou ook fijne feestdagen Liefs Elisabeth

 39. prachtig verhaal ann en de fotos zijn net de plaatjes vanuit de lemmer hier ook zo veel sneeuw vind het nu ook genoeg hoor maar gelukig kunnen we de natuur niet naar ons hand zetten dus maar geduldig afwachten van middag was het hier ook heerlijk weer en heerlijk dat mandy het zo leuk vind de sneeuw met de mooie blauwe lucht vind ik echt een top foto ann ook vast fijne kerst dagen maar ik spreek je vast of zie je vast nog wel op de computer voor dat het kerst is gr v els

 40. Mooie foto’s Ann-tje!! en dat jij je naar buiten durfde te wagen zeg. En Mandy vind het dus nog steeds leuk? mijn Tarzan vind er niks meer aan. Die zet een paar stappen en wil weer naar binnen. Hij vind de sneeuw veel te koud aan zijn buikje. De sneeuw is wel heel mooi en bij jullie ligt idd een dik pak. Maar bij ons scheelt het niet veel van jullie denk ik. Mijn man is met zijn auto al een paar rondjes uitgegleden op de weg en hij vond het nog leuk ook samen met onze zoon. Een beetje expres veel gas gegeven. Gelukkig op een weg waar geen mens was. Rare….hahaNou we zullen zien hoe het verder gaat de komende dagen.Veel warme chocolademelk denk ik….Doe voorzichtig….Liesje xxx

 41. Zo..nu heb ik je logje echt gelezen Ann,hier zijn de wegen met een enkele uitzondering ook niet gestrooid, maar ja, ik zal en moet toch altijd even naar buiten…en foto’s maken al glijdend op gladde wegen vergt ook het een en ander van je, maar veel leeftijdsgenoten heb ik niet gezien! Tine blijft even binnen want die ligt zo onderuit!Lieverd…fijne avond verder..dikke kus van ons!

 42. Haha vind Mandy dat echt leuk? Zo klein als ze is geweldig! Ik zag van de week een filmpje over een hondje die ging van ellende op zijn voorpoten lopen. whahaha.Ik kan wel snappen dat je het gehad hebt, hier is het vandaag voor het eerst zoveeeeel sneeuw. Afgelopen week viel best mee hier. Hopelijk gaat het bij jullie ook snel dooien.Dat stukje van de rendieren zag ik gisteren op teletekst. Jammer dat het zo moet! Kwas er even stil van. De kerstman vast ook!Liefs en een fijne zondag Cybsib

 43. Ann je hebt prachtige foto,s gemaakt ondanks je verkleumde vinger .Een heel leuk reisverslag .Ook wij zitten vast de auto,s kunnen niet rijden op het industrie terrein .Gelukkig hebben wij ook voldoende eten en komen de winter wel een paar daagjes door fijne avond heerlijk bij de kachel ,liefs Tanja.

 44. vorige week liep hier de kerstman met een rendier, ik was met mijn kleindochter in dorp, en heb haar nog even op de foto gezet maar zelf wou ze eigenlijk niet. dus het rendier is nu hier ha ha . en de kerst man zit in een bruin cafe achter een grote borrel warm te worden. er was van alles te doen hier . nu zitten wij hier ook helemal ondergesneeuwd en je kunt nergens heen,mijn man heeft voor het huis en achterhet huis al geveegt maar het helpt niet veel alles licht alweer vol .maar vanavond moeten we er wel even door .Ann je hebt toch weer mooie foto,s kunnen maken en mandy is in haar sas . ik kan me goed voorstellen als je een paar dagen binnen zit en er even uit wil, je word ook helemaal stijf van het zitten , of je moet ook al wat gym oefeningen doen we zouden vandaag naar doetichem wat winkelen voor kerst maar ging ook niet door er word hier wel gestrooid hoorde ik want ik ken iemand en die moest werken dus dat werd overal strooien het is een mooi gezicht al dat sneeuw maar moet ook al niet te lang duren wat lijkt dat mooi die onderste foto met die besjes .liefs joke

 45. Hoi lieve Ann,heeeeeel mooie foto’s, zoveel sneeuw hebben we hier niet!liefs Gerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: