Zwangere geiten, Burkini’s en goud van oud.   28 comments

Allemaal druk met de voorbereidingen van de kerst, oud en nieuw? Ach ja, Sinterklaas is weer vertrokken en hij heeft mazzel want hier regent het al weken iedere dag, dus dááág Sinterklaasje, geniet van de zon! Wèl is het nog bijzonder zacht en nu nog komen er nieuwe paddestoelen en bloeien en nog bloemen, dat zal volgende week veranderen dan krijgen we sneeuw en vorst, brrrrrr ik wil de lente nu al!
 
 
Het nieuws was ook deze week niet om vrolijk van te worden, gezonde geiten en schapen moeten massaal geruimd worden i.v.m. de Q-koorts dit had ook weer niet nodig geweest als de politiek eerder wat had gedaan, maar die hebben het veel te druk met Afghanistan en al heeft Wouter Bos dan gezegd dat we er weg gaan dan heeft hij dat snel veranderd, weggaan uit Uruzgan zullen de jongens wel maar ergens anders in Afghanistan een vredesmissie voortzetten? Tsja, als Obama even druk zet dan lopen de Nederlandse ministers er wel achteraan en dat terwijl meer dan de helft van de Nederlanders het er over eens is dat dit geen vredesmissie maar een vechtmissie is. Ruimen maar dus, het maakt niets meer uit wij als burgers hebben niets in te brengen dan lege briefjes. Maar voor de arme zwangere geiten en schapen vind ik het vreselijk, er komt geen vergoeding voor de geruimde dieren dus de geitenboerderijen die de klos zijn kunnen wel stoppen. In Afghanistan komen nog iedere dag burgers en soldaten om, maar is het eigenlijk ooit anders geweest dan kommer en kwel? Nee eigenlijk niet alle problemen waar wij het over hebben zijn al zo oud als de wereld, Nederlandse zangers zongen het vroeger al en wij kunnen dus gewoon nog steeds meezingen want er is eigenlijk niets veranderd dus vooruit met de geit (indien aanwezig) we zullen het wel weer redden zoals we het al die tijd al hebben gedaan, we mogen dan wel eens mopperen maar lachen is beter, dus laten we dat dan maar doen.
 
 
Foto van internet, hoeveel zouden er overblijven? *Snik*!
 
Wat wel steeds meer gaat veranderen is de Nederlandse samenleving, in Amsterdam-Zuid eisen moslimvrouwen dat de mannen uit een zwembad worden geweerd! Ze dragen burkini’s en zijn van top tot teen bedekt, maar ze vinden het niet prettig dat mannen hun handen en voeten zien, ik zou zeggen duikuitrustingen aanschaffen en mannen véél bommetjes maken ;-))) Overigens is de burkini een westerse uitvinding want in de landen van herkomst zijn ze niet, zelfs westerse vrouwen dragen ze al maar ik denk toch echt dat mannen liever bikini’s zien en gelijk hebben ze!
 
 
Ha, een schermmasker, handschoenen en balletschoentjes en klaar is ??? (foto van internet).
 
 
 
Voor onze mannen en zelf vind ik het ook een stuk mooier! (foto’s van internet).
 
 
Het is een oudje, maar ook zeker van en voor deze tijd.
 
 
En ook Cornelis wist het al.

Geplaatst11 december 2009 doorAnn McDunn inNieuws en politiek

28 Reacties op “Zwangere geiten, Burkini’s en goud van oud.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. @ Melda, Frans Halsema kon zeker mooi zingen en "Kees" is ook erg mooi, die heb ik bij jou al eens beluisterd op je jukebox, hier vroor het gistermiddag 7 graden en vandaag overdag 2 graden, het is weer krabben geblazen en over de elfstedentocht heb ik nog niemand gehoord! Zelf hoop ik van harte dat het niet doorgaan zal want dan wordt het weer heel erg koud brrrrr. Noemen ze je Blonde Melda? Helemaal niet zo’n gekke bijnaam hoor, mij hebben ze een tijdlang Wiebeline Wip genoemd naar een stripfiguurtje dat altijd danste en een paardenstaart had ;-))) Maar dat is alweer lang geleden, jij ook nog een heel fijne avond het is alweer donker, liefs, Ann.@ C.e., Foto’s van mezelf komen wel weer en de bovenste is wel van mij ;-))) Ik denk toch dat het nog een hele strijd wordt dat de jongens langer in Afghanistan moeten blijven, al zullen ze wel weer bakzijl halen zoals altijd, eerlijk staat niet in het woordenboek van politici. Jammer dat het jouw smaak niet is, de oudere liedjes zijn soms zo mooi!Liefs, hug, Ann.

 2. Waar zijn je mooie foto´s ??? 😉 hihihi ach ja, arme geitjes… en dat gezeur over het leger.. sorry, maar ik geloof niet dat de nederlandse politiek ooit eerlijk naar zijn eigen volk zal zijn hoor ! ze kruipen toch wel weer achter Amerika aan, maar dat denk ik… Eerlijk gezegd heb ik de liedjes nog niet beluisterd, maar ik geloof ook niet dat het echt mijn smaak is ! 😉 hihi.

 3. Frans Halsema ,na hem kwam ik zo een kabaretzanger niet meer tegen meen ik.Zijn liedje "Kees"daar luister ik nog dikwijls naar.het staat op mijn spacejukeboxAls ik vandaag buiten ga moet ik mij ook goed inpakken ,tegen de kou,het vriest dat het kraakt.Ze denken bij jullie vast al aan de elfstedentocht.Fijne dag Ann !Blonde Melda kan ik hier niet zetten,niet dat ik dat jammer vind.

 4. Whoehahaha Melda, of Nederlandse smaak hebben? Moet je eens kijken hoe verlekkerd ze kunnen kijken als ze op het strand liggen, op het ogenblik is blond erg in en natuurlijk lang haar en het liefst blond, die arme Nederlandse mannen weten nog steeds niet dat er erg veel soorten haarverf zijn, ik denk dat de Nederlandse mannen net zoveel of zo weinig smaak hebben dan de Belgische mannen, het is maar een antwoord hoor! Voor de geitenboeren die de geiten moeten gaan missen die ze echt kennen is het heel erg Melda, de heel grote bedrijven hebben niet zo´n binding met de dieren zelf maar dan is het nog een ramp. Burkini´s daar beginnen we niet aan, wat een werk om je helemaal te bedekken en dan pas in het water te gaan. Jij ook nog een heel fijne avond in de gezellig aangeklede kerstkamer, liefs, Ann.

 5. ik heb het al meermaals gelezen hoor ,maar ik ben niet zo mee met ned.politiek.Arme geiten maar ook arme boeren als je dat moet meemaken.Burkini ,het ziet er ingewikkeld uit ,toch om te zwemmen.Gelukkig kunnen we zelf kiezen wat we wel of niet dragen.Hebben nederlandse mannen smaak?Ja weet ik veel ‘tis maar een vraag hahaFijne avond Ann Melda

 6. @ Lukas, werd je dan niet een beetje vrolijk van al die mooi meisjes in bikini? Dat was toch echt voor de mannenbroeders bestemd hoor ;-)))@ Ingeborg, wat Big Brother betreft kan ik beter naar Edward luisteren, maar ik vind het nog steeds zielig voor al die mooie en lieve dieren en ik vlucht niet meer al kon het, gewoon te oud om nog weg te gaan. Mij zouden ze nooit in zo’n burkini krijgen en de Nederlandse mannen hebben tenminste smaak!

 7. Dat is werkelijk niet om vrolijk van te worden. Wat die geiten betreft vind ik toch wel zielig hoor, Maar wie luisterd naar mensen die er verstand van hebben, onze ministers weten toch alles veeeeel beter.Wat de badpakken betreft, ik vind het een echte giller, geef mij toch maar onze bikine en gewoon leuk badpak. Gelukkig zijn er in Nederland ( de Nederlandse man ) toch gezonde kerels die ook van een bikini houden. Zijn wij nog in de westerse wereld? Het filmpje vluchten kan niet meer, dat kunnen we al lang niet meer Ann. Vind het soms angstwekkend.Obama werkt als een magneet, hij voorop en alles er achter aan. Als de Big Brother spreekt……………..Nog een fijne zondag gewenst.

 8. prettige zondag Ann en zoek eens wat onderwerpen waar we een beetje vrolijker van worden ,plaese,

 9. Ministers luisteren niet naar de burgers dus gaat het vaak helemaal mis en dan hebben ze wel smoesjes om het te verdoezelen. Sommige mensen zijn inderdaad blij dat we in Afghanistan zijn Caro, maar er zijn daar veel te veel krijgsheren, dus of het wordt voor altijd blijven wat niet mogelijk is, of het wordt als de troepen eindelijk weg gaan toch nog burgeroorlog om de macht, het is daar gewoon niet op te lossen, en een vredesmacht is het niet als ze telkens moeten vechten en er vallen veel onschuldige slachtoffers, uitstellen voor een jaartje lost ook niets op als de Afghanen zelf niets leren van het verleden blijft het daar een troep. De oplossing heb ik ook niet maar het heeft eigenlijk al genoeg Nederlandse soldaten gekost. Wat de zwembaden betreft, ze hoeven helemaal geen eigen aangepaste zwembaden, laat ze maar gewoon net als wij gemengd zwemmen, anders kost het weer een vermogen! Liefs, hug, Ann.

 10. ALS MINISTERS IETS BETER GELUISTERD HADDEN NAAR DE BOEREN..DIE ER TOCH ÈG WEL VERSTAND VAN HEBBEN..HAD HET HELE RUIMEN NIET GEHOEVEN..WAT MIJ BETREFT..EEN DIKKE ONVOLDOENDE EN DUS:WEGWEZEN DIE TWEE!!!..ONZE VREDESMISSIE IS ER GEEN!!..MAAR IK VIND WEL DAT JE NU NIET ZOMAAR WEG KAN GAAN..HEB DOCU GEZIEN MET AFGAANSE MENSEN DIE DOLBLIJ WAREN MET ONS..IVM BOUWEN VAN SCHOLEN EN ZIEKENHUIZEN..ALS WIJ NU WEGGAAN ZIJN ZIJ OPNIEUW AAN HUN LOT OVERGELATEN..DAT DEDEN DE AMERIKANEN TOEN OOK ONDER BUSCH SR!!..BOERKINI,S..TE GEK VOOR WOORDEN!!!..WE WONEN WÈL IN HOLLAND HOOR!!..ZORG DAN ZÉLF MAAR VOOR EEN AANGEPAST ZWEMGEBOUW!!..LIEFS CARO.

 11. Nicky, zelfs ik hou het bij een badpak en jonge vrouwen mag ik graag in bikini zien, niks burkini. Heel vroeger hadden de dames hier ook lange pakken aan met mutsen maar wij hebben dat allang gehad en wij worden niet geruimd zelfs dat hebben we al achter de rug met de heksenvervolgingen. Dat de moslims (lang niet allemaal) behoorlijk achter zijn kunnen wij niet helpen en dat zullen ze ook niet snel inhalen. Het ruimen van de dieren vind ik heel wat erger, want ook dat was niet nodig geweest.

 12. Echt te erg dat het zo ver moest komen, de regering had al veel eerder moeten ingrijpen. Zoveel mensen ziek geworden en overleden en nu al die gezonde geiten ruimen!Ach wat belachelijk die vrouwen in burkini, de wereld op z’n kop. Moeten onze mannen nu het veld ruimen, dacht het niet!Lekker in onze bikini of leuk badpak blijven zwemmen, want straks moeten wij ook nog weg haha100 jaar terug in de tijd lijkt het wel!Fijn weekend Ann!

 13. ja De Q-koorts is hier om de hoek al gesignaleerd in Vissersweert zijn geiten besmet geraakt met het virus. heb even de nieuws berichten gelezen en dan stuiten we alweer op een leuk schandaal in Echt- susteren. Blijkt dus dat de GGd van niets wist. Was niet op de hoogte gesteld en kon dus geen huisartsen informeren enz. Bij ons in het dorp bij Pergamijn ( vroegere heette dit Pepijnklinieken) voor de geestelijk gehandicapten. hebben de geiten de ziekte al gehad en doorstaan, dit was al in juli. Geen van de bewoners is besmet geraakt, terwijl juist deze bewoners heel veel met de dieren in contact staan. Hun hygiene is dus gewoon goed op orde.Blijkt trouwens dat de vergunning van de geiten boerderij in Vissersweert helemaal niet klopt. en dat terwijl er hele rechtzaken aan de gang zijn met bewoners die tegen zijn en nu dus realiseren dat die boersderij daar dus helemaal niet had mogen liggen. enz. enz. Wat ik heb begrepen worden alleen de zieke zwangere geiten geruimd, de geiten die ingeent zijn hebben niets te vrezen, net als de geiten die de ziekte niet hebben. Maar inderdaad vluchten kan niet meer. kop in het zand steken is wat de hele bevolking doet , niemand wil het meer horen, want ik kan me nog steeds niet begrijpen dat al deze berichten langs ons heen gaan en dat niemand zich roert ,Ik stel voor dat we als bevolking zijnde eens goed in staking moeten. Want je stem laten horen heeft bij deze regering geen zin want ze lopen gewoon over ons heen.

 14. Triest met de geitjes.Belachelijk, ze denken alleen maar aan "ruimen" dat is toch de goedkoopste oplossing in deze economie.Ze ruimen toch ook niet alle mensen die aids hebben of andere besmettelijke ziektes ?Dieren worden zwaar ondergewaardeerd.Ze konden zich beter buigen over het probleem van de bevolkingsaanwas van deze wereld.Daar worden ook dieren de dupe van.Dat is alleen op te lossen met een eerlijker verdeling van rijkdom over de wereld.Hoe rijker hoe minder kinderen, want de kids zijn nodig als ouderdomsvoorziening in arme landen, al sterft meer dan de helft in de armste landen. En las je al zo arm bent en zelf honger hebt, hoe kun je dan nog goed voor een dier zorgen ?Nou ja, ik heb niet meer kunnen doen dan de petitie van de Partij voor Dieren te ondertekenen, mar zou best het kabinet willen bekogelen met verse mest en rotte eieren !

 15. Je wordt inderdaad niet vrolijk van dit kabinet. Wij de broekriem aanhalen en ondertussen worden er mensenlevens en geld verspild aan zinloze vredesmissies. Soms vraag je je af of Nederland wel een democratie is. Naar de burgers wordt niet geluisterd. En iedereen slikt het maar !! Ik wil je hierbij ook nog een fijn weekend toewensen !

 16. Het zonnetje schijnt hier, dus wat dat betreft zie ik het zonnig in. ik wens jou ook een heel goed weekend!

 17. Lieve Zuster,Nederland heeft zich bijna massaal laten inenten tegen de mexicaanse griep, en nu het tijd wordt voor de tweede prik, verlaat deze griep het land, dus eigenlijk een beetje mosterd na de maaltijd. Het zou mij niet verbazen als nadat die arme Geiten en schapen zijn geruimd, minister Klink 15 miljoen vaccins heeft gekocht tegen de Q-koorts. Van een burkini kan deze oude snoeper geen rode koontjes krijgen hoor, de foto’s "voor onze mannen" vind ik toch meer het bekijken waard, en dat heb ik inmiddels al 5 keer gedaan…hihi. Lieverd, ik wens je verder nog een heel fijn weekend hoor!Liefs en een dikke kus voor jou, en weer heel veel kriebeltjes voor onze kleine ondeugd van Edward.

 18. ach ja AN denk dat we nu toch ook een belating moeten gaan vraagen voor de bad kleding net als voor de hooft doekjes en als dat niet werkt ja dan kunnen ze nog altijd hier in de noordzee zwemen lekker water hoor graad of 5 niemand die ze dan lastig zal vallen en an weet je dat ze in eigen land al die onzin nog niet eens doen nee allen hier in dat klootjes land waar alles maar moet geslikt worden nou je weet hoe ik er over denk zal het hier niet neer zeten maar deze jongen waswel weer vroeg op pad om dat onse meden bewoners weer is lekker op sloopp pad moeste vannacht leuk hoor vernielen maar ja ik wens je toch nog een fijnen zaterdag en ja het is al een stuk je kouder diken kus van mij voor jou oo ja is de malli nog aan gekomen

 19. Ik wens je een heel fijn weekend AnnLiefs Janny

 20. Gelukkig lijkt de wereld bij ons in Staphors een beetje stil te staan Ann. Wij Staphorster mannen houden van bloot en de eerste de beste tinkiewinkie die duidelijk maakt dat wij mannen het zwembad moeten verlaten wordt regelrecht het water in gejonast. De wereld staat weer eens op z’n kop. Ook de politieke strategie van de leider van de partij van de armoe is voor mij duidelijk een zielige poging om zieltjes te winnen voor de verkiezingen. Daar trapt Henk niet in.Als ik je logjes van de laatste tijd zo eens doorneem denk ik dat je gewoon teveel naar het journaal kijkt, daar wordt je niet vrolijk van. Teveel roof, verkrachting, ontsnapte TBS ers, Afghanistan en Irak, Q-koorts, werkloosheid, honger, opwarming van de aarde, zeespiegel die 20 meter stijgt, het uitsterven van de huismus (die in deze regio bijna een plaag is) enz enz enz….. De media geilt op slecht nieuws.Fijn weekend voor jou Ann En pas op voor agressieve huismussen.

 21. Afghanistan, Uruzgan, Q-koorts, Obama, burkini’s, en die arme geiten. Laten we er maar niet te diep over nadenken (helpt toch niet), maar ga genieten van het mooie weekend, liefs xx Belia.

 22. Het weer weekend ,maar voor ons niet echt ,het is weer een werkweekend .De dagen volgen elkaar snel op en voordat we het weten beginnen we een nieuw jaar .Lieve Ann en kleine viervoeter Mandy een heel fijn weekend .

 23. ja had het ook gehoord, bu(oer)kinini’s te gek voor woordenWat het inenten betreft : de mex griep is bijna weg en gistereren kreeg men hier de 2de spuit. Volslagen overbodig de hype. Bull s…t. Ik durf niet eens een blog te plaatsen over een prive gesprek met mijn huisarts buiten zijn praktijk. Erg he. Maar wel waar, Q koorts is dat bottenkoorts ? En bleekwater is goed voor voetschimmel. Ed-itor kreeg tweede spuit tegen mex griep en werd er heel warm van. Heftige maar gelukkig korte reactie. Q-koorts als deze bacterieel is, is niet goed voor editor ? 4-russen doen geen kwaad.

 24. Fijn weekend Leave. Heb het druk, dus ben er schaars………………………….xxxsjerrie

 25. @ Joke, de Q-koorts is veel gevaarlijker dan de Mexicaanse griep, maar ze kunnen natuurlijk niet blijven inenten, die entstof heeft volgens de berichten ook heel nare bijwerkingen, als je niet gewoon ziek wordt komt het wel van de prikken! Zwemmen is prima meisz, goed voor alles en het chloor houdt de bacteriën wel tegen. Die burkini’s is volslagen idioterie en als de dames niet willen zwemmen omdat hun handen en voeten te zien zijn dan zwemmen ze maar niet, het moet niet gekker worden al lijkt het erop dat dat nog steeds zo is. Een heel fijn weekend gewenst en liefs, Ann.

 26. ja de Q-koorts slaat erg toe ik las dat er acht mensen aan de Q-koorts waren overleden ,en misschien zijn er wel meer lang niet alles word doorgegeven de bacterie zit in de lucht dus als je een fijne wandeling maakt is het oppassen geblazen dat vertelde een vrouw op tv die was ook zo ziek en haar man ook ze hebben al heel wat onkosten gemaakt voor verpleging . vanmorgen heb ik lekker gezwommen en toen vertelden ze mij dat al waar jij het nu over hebt met die burkini,s ze willen alleen zwemmen de mannen moeten dan uit het water .alle mannen vinden de bikini,s wel het mooiste . je kunt niet meer zien of het een jongen of een meisje is bij die ene foto , mooi nummer van vluchten kan niet meer Ann ik wens je nog een fijn weekend liefs joke

 27. Hallo lieve Ann,Ik kom je even een heel prettig weekend wensen.Zie m’n blog van vandaag. Het lukt me nog niet, helaas.Lieve groetjes van Rinus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: