De Mieden, Buitenpost, en Mandy, eind september en nog mooi weer.   47 comments

Vorige week zondag ben ik met Mandy naar zwager Harm gegaan, gezellig koffie gedronken en toen zijn we een lange wandeling gaan maken in de Mieden, Het was heerlijk weer en de zon was er af en toe bij, dan was het ook meteen warm dus jacks aan jacks uit, Mandy hield haar bontmanteltje gewoon aan en nu toch eerst………
 

 
Heel veel waterhoentjes het leek wel of ze aan het verzamelen waren.
 
Foto’s heb ik de laatste weken niet veel gemaakt, want het blijven bloemetjes en die heb ik wel gehad zo langzamerhand. Het was dus leuk om weer wat mooie plekjes op te zoeken, Harm loopt wel met Mandy als ik zo nodig tussen de rietkragen verdwijnen moet, en zo’n lieve oppas is toch wel erg fijn al houdt Mandy me scherp in de smiezen, want je weet het maar nooit!
 
 
Harm had op een bepaalde plaats wel dertig zwanen gezien, maar zoals meestal waren die vertrokken toen ik er met hem kwam.
Hier en daar zagen we toch wat zwanen in de sloten en bij de plassen en ik moest nogal ver het riet in wat ook erg leuk is al krijg je er natte voeten van. Met de rietsigaren is het inmiddels ook al afgelopen, het is altijd een mooi gezicht als ze zichzelf veranderen in bollen wol, minder leuk als die dingen dat thuis doen, dus dit jaar maar geen rietsigaren meegenomen laat ze maar lekker in De Mieden blijven daar kan ik ze ook zien.
 
 
Gebaande wegen nemen we nooit en klimmen over allerlei hekken om helemaal in de wilde vegetatie en de stilte te kunnen lopen, het is daar altijd mooi en je komt er geen mens tegen, wat soms best prettig is. Er zijn nogal wat buizerds en andere roofvogels maar die lieten zich jammer genoeg niet zien, ze hebben het best in De Mieden en het kost veel vogels hun leven, maar dat is de natuur "eten en gegeten worden", zelf vind ik het wel wat hebben dat de restanten zo keurig door moeder natuur worden opgeruimd, wie er niet tegen kan scrolt maar snel door ;-)))
 
 
Kleur is er niet veel meer op wat bloeiende distels na, maar ook dit heeft charme en als we nog even verder in de tijd zijn worden de kleuren al minder, paddestoelen zie je daar ook niet, wel schapen, veel schapen en Mandy waarschuwt wel als er van die grote wollige honden aankomen, eerlijk gezegd moet ze er niet veel van hebben het is een echte dappere lafaard!
 
 
Op veel plaatsen hebben ze de biezen weggemaaid en er staan dus allemaal stoppels en veel kleine distels, dus voor het buikje van Mandy was het minder aangenaam, maar daar is ze dan wel weer dapper in, ze huppelt gewoon door al piept ze soms wel eventjes en kijkt dan verwijtend naar Harm en mij, hoe halen we het ook in ons hoofd om een hondje dat aan te doen.
 
 
Toen we aan de rand van een grote plas kwamen werd het ineens erg donker, maar dit is voor mij Het Zwanenmeer.
Hieronder voor de liefhebbers waar ik zelf toe behoor een stuk uit Het Zwanenmeer van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski de
oorspronkelijke choreograaf was Julius Reisinger en die heeft de zwanen goed bestudeerd.
 
 
 
Bij Harm hebben we nog een kop koffie gedronken en toen ben ik met Mandy die schoonop was naar huis gegaan, we hadden een heerlijke wandeling gehad en na gedane arbeid is het zoet rusten, al of niet met 4 natte pootjes!
 
 
 
 

Geplaatst2 oktober 2009 doorAnn McDunn inNatuur

47 Reacties op “De Mieden, Buitenpost, en Mandy, eind september en nog mooi weer.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Ha, eindelijk, ook weer een beetje Mandy. Stom he, gek zijn met de hond van een ander. Dat dotje.Ze is echt !!! flink gegroeid en wat volwassener in voorkomen geworden hoor. Ja, dat krijg je als je een maand of wat nauwlijks op space bent.

 2. Mandy heeft een aantal uren geslapen en wilde toen wel graag weer weg, niet stuk te krijgen die Yorken! Op Samos lijkt het me geweldig vooral als het hier kouder wordt, het is altijd wel fijn om weer thuis te komen, maar dan weer 14 dagen naar de zon, zee en strand is toch ook wel heel erg prettig Nicky, wandelen in De Mieden is lastiger met lopen, maar ook wel mooi al zou ik nu wel even op Samos willen zijn! Liefs, Ann.

 3. Is wel te zien aan Mandy dat ze doodop was, maar wel heerlijk en zoveel moois gezien. Heel apart die rietsigaren met die pluizen. Ja op Samos was het heerlijk Ann, maar ook weer lekker om thuis te zijn, al mis ik het mooie weer wel erg, maar vandaag was het heerlijk zonnig, dus nog een beetje nazomer!Zondag ook achter onze wijk het bos ingewandeld, je loopt zo een uur, altijd lekker ontspannend.liefs, Nicky

 4. Bedankt Marc, als het miezert wandel ik ook wel hoor ;-)))

 5. Wandelen doorheen de stilte van de natuur en haar pracht is iets wat menig mens zou moeten doen, zelfs als het miezert of regent…Heb enorm genoten van ‘the Swane lake’ en dit aangename blogje …

 6. Lieve Tanja, dacht je nu echt dat ik je serieus nam, een grapje maken is altijd leuk en ik vind alle soorten humor fijn, behalve onderbroekenlol ;-))) Wat het is enkele beglazing weet ik ook heel goed, je zag in de winter niets buiten zoveel water liep er langs de ramen, op deze buurt zijn alle huizen heel erg nat en wij woonde in het natste ( je moet je man eigenlijk nooit een huis laten uitzoeken ), een paar jaar later ging op ditzelfde streekje iemand verhuizen, het was in de vakantietijd en ik was het eerst, dat was dit huis en het droogste van allemaal, de man werkte bij de woningbouwvereniging en had dit genomen omdat het op een zandplaat stond, de rest staat op een oud stuk veengrond, maar dit huis is echt kurkdroog en mij krijgen ze er dan ook niet uit!

 7. Zeker Ann is het lekker om naar buiten te gaan en Mandy zal ok genieten ,maar weet je .We hadden op ons vorige woonplaats een oude boer en boerin .Dubbele beglazing hadden ze niet was te duur in hun ogen .S,winters was dat mensje continu de ramen droog aan het maken om toch maar naar buiten te kunnen kijken .Wat een elende zeg .Het is toch fijner om zo door je ramen te zien .Ennnnnnn ik maak maar geintjes hoor even met je meis .Zit weer wat beter in m,n vel en als je me dan kent dan ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hihi

 8. Niet alleen naar buiten turen hoor Tanja, ik loop in ieder geval twee keer per dag een flink stuk met Mandy, fijn voor haar, goed voor mij! Behalve vorige week toen ik grieperig was toen was het helemaal niet leuk om telkens nat thuis te komen, maar afijn je moet wat voor je kind overhebben.

 9. Dit binne moane foto,s Ann .Heerlijk meis dubbele beglazing zo hoef je nooit meer met een doekje het vocht weg te vegen in de winter .Ik lees nu pas wat jij schtijft dat je al dubbel had ,maar het vocht van binnen zat jaaaaaaaaa daar kun je niet bij .Je hebt er wat rommel van .Ann je hebt het gehad nu maar lekker naar buiten turen in de winter .

 10. Nee hoor Henk, een paar dagen weg zou in november zijn, maar of het doorgaat weet ik niet dat hoor ik nog wel. Wij hadden al 35 jaar dubbele beglazing en betaalden daar in het begin 10 gulden per maand voor, ze waren lek zodat er allemaal vocht tussen zat en dat lijkt nergens naar, die 10 gulden zijn er overigens nooit meer afgegaan, dus ik mocht ook wel eens nieuwe hebben de glaszetter moest de oude troep weghalen en schoot een paar keer uit met de krabber, dat waren dus lelijke witte plekken op de raamlijsten geworden, ben maar met houtkleur aan de gang gegaan en het ziet er (van ver af) weer prima uit, ze mogen overigens pas zaterdag gelapt worden. Huurverhogen doen ze ieder jaar en dan krijg je een beetje huursubsidie meer, maar het kost toch ieder jaar een paar euro meer. In de stookkosten scheelt het wel, maar ik stook echt zuinig. Wat niet scheelt is een hoogrendementsketel, ze zeiden dan hou je een fiets over in het jaar, nou mooi niet nog geen fietsbel! Anders deed ik zomers n.l. de waakvlam uit en dat kan nu niet meer, de hele handel zit trouwens ook zo vreemd dat ik maar niet aankom ;-))))De wc en het halletje zijn ’s winters behoorlijk koud Rita, en in het hok heb ik de radiator al jaren geleden laten afkoppelen dat kost veel te veel en het warmt alleen dicht bij de radiator in de rest van het hok vriest het zelfs. Toch makkelijk dat Jules naar boven gaat, Mandy heb ik een poosje bij me gehouden de kleine stumper trilde als een rietje, toen de glaszetters weg waren was het ook weer goed. Hondjes zijn dan toch weer anders dan katten, want eerst zit dat kleine ding dapper te blaffen totdat het echt eng wordt! Het lijkt me geweldig als er mensen zijn die denken dat Jules een verzinsel is maar ja als je ook nooit een kat ziet is het natuurlijk geen wonder, het deed me aan Freek de Jonge in zijn goede dagen denken, "in een flits ging mijn leven aan mij voorbij, STILF".

 11. Het is een enorm rommeltje dat nieuwe ramen gedoe. Maar het is scheelt behoorlijk in stookkosten, vooral als de thermostaat in de kamer hangt en het daar bijna contstant 20 graden is. Dan lig je in bed boven te bevriezen en op de WC is het helemaal steenkoud. Als er er vreemde activiteiten plaatsvinden verhuis ik Jules naar de slaapkamer met eten, water en reservekattenbak. Hij weet dan dat er iets gaat gebeuren. En dan vind ik het raar dat hij overal bang van is. Hij moet ook niet overdrijven en zich realiseren dat zolang ik in de buurt ben en hij niet naar boven moet (gaat vrijwillig mee) er niets aan de hand is. Er zijn mensen die denken dat ik die kat verzin want zien doen ze hem nooit. Een enkeling heeft geluk en zit een zwarte schits voorbijschieten linea recta naar boven.

 12. Ik had van Ilona begrepen dat je er een dag of drie tussenuit was Ann. Als je hiervoor enkel glas had ga je volgend jaar geld terugkrijgen op je stookkosten. Je kan er vast niet van op vakantie maar alles is meegenomen toch ?Of hebben ze je huur nu ook verhoogd ?

 13. Inmiddels is het 22 uur later, vandaag zijn er eindelijk nieuwe dubbele ramen in de voorgevel gekomen en tsja dat is altijd even een rommeltje. Mandy zag dat het raam eruit ging en ik kon haar niet meer vinden, oplaatst helemaal opgerold in een hoekje op de computersnoeren zag ik haar. Ze vond het helemaal niks en was spookbenauwd, zal wel gedacht hebben dat is koud geen raam meer!@ Caro, het is daar echt mooi, bedankt voor je compliment en Mandy is (voor mij) het mooiste en liefste hondje dat er bestaat. Liefs xxx Ann.

 14. Wat een prachtgebied lieve Ann!!..heb weer genoten van je foto,s en al helemaal van Mandy..echt dametje al..lief hoor..fijne avond verder..liefs Caro.

 15. @ Gerd, leuk dat jij ook een reactie hebt geplaatst, de laatste vier dagen wel gewandel met Mandy, maar we kwamen op vanmiddag na telkens kletsnat thuis en dan is het in De Mieden echt niet leuk, dan sta je al snel tot je heupen in het water en dat doe ik toch maar niet! Kus voor jullie beiden.@ Leuk Lukas dat je even bent komen kijken, het was een heerlijke wandeling en hier is de natuur toch wel even anders dan bij jullie!@ Liesje, deze zondag was er hier heel erg veel wind en flinke buien, af en toe even droog maar dat is toch geen weer om weg te gaan, we vermaken ons thuis wel, jullie ook nog een heel fijne avond, knuffff xxx Ann.@ Liny, volgens mij meent John er helemaal niets van hoor, wat jammer dat het Yorkie van je zoon suikerziekte heeft, dat krijgen wel meer honden maar het is zo zielig dat ze nooit kunnen zeggen waar ze last van hebben, Mandy is ook erg lief ze heeft zelfs nog nooit naar iemand gegromd en zal ook niemand wat doen. Nog een fijne avond en liefs van mij voor jou.

 16. Ann wat prachtige foto s van de mieden .O wat is het daar mooi En voor mandy is het een uitgelezen plek om goed te snuffellen John noemt het een rot hond .Ik geloof dat hij het goed bedoeld .Zo niet dan is john zelf een rot vent.Hij weet wie het zegt Mijn zoon heeft dezelfde hond maar die is al 9 jaar oud en heeft nu suiker ziekte. Ik wist niet dat het bij honden ook bestond.maar ik vind mandy erg lief. Nog een fijne zondag Ann.

 17. Vorige week zondag was het idd een heerlijke dag. Wij hebben toen ook nog buiten koffie gedronken en een stuk gefietst. Gezellig dat je zo met zwager Harm hebt genoten. Ik moest wel lachen om de rietsigaren haha. Ik heb dat trouwens nog nooit gezien dat ze in wol veranderen. Ziet er mooi uit.Je laatste foto vind ik iets apparts hebben ondanks dat het wat donker werd. Mooie foto.Vandaag was het een stuk kouder als vorige week, maar wel een zonnetje hier.Wens je nog een fijne zondag verder!Knuff Liesje xxx

 18. ben een beetje laat maar beter als helemaal niet toch,zo te lezen een leuk uitstapje daar en ook voor mandy,ook leuke fotos wens je nog een fijne zondag.

 19. Lieverd,heb weer genoten van jou uitje met Mandy en Harm…als je meer wandelingen maakt en je zet het op space… zal ik het op mijn gemak doorlezen, ervan genieten…en zelf lekker thuis blijven…ik lees dat het bij Henk droog was…maar hier giet het…( en dat is naar ik van mijn nieuwe buren heb vernomen 15 minuten fietsen bij mij vandaan )Wij wensen jou, lieve Ann, een goed weekend!Liefs, knuff, XXX

 20. @ Henk, bij zo’n dotje hoef je niet eens zo heel erg je best te doen dan willen ze nog wel op de foto, later niet meer aarrrrgghhh! Maar ik zit er totaal niet over in dat het niet zal lukken al moet je het diertje in een bloempotje zetten ;-)))@ John, dankjewel en ehhhhh het is geen rothondje zoiets liefs zou je best willen hebben, maar ik wil Mandy voor geen goud kwijt!@ Noontje, pappa Vos had dus weer een andere naam voor de lisdodde, ook best grappig want er zijn echt joekels bij. Als het stormt en regent word ik juist niet sentimenteel wel een tikje narrig als ik in de regen loop om die bouvier uit te laten, type Swan Lake maar in bij You Tube er zijn nog veel meer mooie uitvoeringen. Veel liefs, Annypenny.

 21. Annypenny heerlijk met je meegewandeld genoten meis, wat een pracht foto’s ook van Mandy en de Uitgebloeide Pluizige Berenlullen;-){zo noemde papaVos ze} Je ballet en prachtige muziek van Tjakovski brachten mij rust in die stormachtige tijden thnx genoten! (werd er ook een beetje sentimenteel van, zit in de lucht denk ik. Je hoeft maar naar me te wijzen en dan ,,, ;-)Liefs en dank voor al het moois!

 22. Ha eindelijk, ik heb jou en je lieve, fotogenieke rothondje gemist.Ik proef het hier weer even met volle teugen.

 23. Ja geweldige dat nalopen is heel leuk als je een foto van haar probeert te maken . Bokito doet dat ook vandaar dat er niet vaak een foto komt. zo gauw die een camera ziet zit die met zijn neus erop.

 24. Je blijft inderdaad lachen als je dat verfrommelde snuitje ziet waar een piepklein puntje van z’n rose tongetje uitsteekt. Voor goede foto’s van het beestje heb ik veel daglicht nodig en daar onbreekt het een beetje aan maar Henk gaat z’n best doen

 25. Oh Henk wat schattig zo’n klein pekineesje, maak maar veel foto’s want de tijd gaat erg snel en nu is het nog zo verschrikkelijk aandoenlijk om te zien. Met dat kleine grut is het altijd uitkijken met afvoerputjes want daar willen ze nu net heel erg graag kijken. Als Geert Wilders er zo uit zag zou ik op hem stemmen ;-)))

 26. Het is hier ondanks de keiharde wind helemaal droog Ann. Toch trekt het weer me niet om eropuit te gaan. Geen fotohormonen dus. Kan me wel voorstellen dat er van Mandy niet veel overblijft na zo’n natte wandeling. M’n dochter heeft een Pekinees gekocht ongeveer 7 weken oud en past op de palm van je hand. Uitlaten lijkt me reuzegevaarlijk met al die afvoerputjes in de stoeprand hahaaaa. Beestje ziet er vreselijk koddig uit en heeft wel iets weg van Geert Wilders met dat kapsel. Misschien dat ik morgen een poging waag om dit beestje op de plaat te krijgen.

 27. @ Ingeborg na zo’n lange wandeling slaapt Mandy minstens drie uur en dat vind ik best wel eens lekker! Knufff terug meisz.@ Petra, bedankt voor je reactie ’s nachts slapen daar wel 30 zwanen maar aangezien ik geen nachtkijker heb, ga ik dan maar naar bed, jullie ook nog een heel fijn weekend.

 28. Dat was vast een heerlijke wandeling, mooie foto van het "zwanenmeer". Fijn weekend!!

 29. Een prachtig wandelgebied Ann en mooie foto`s. Mandy zal zich niet verveeld hebben en zo te zien op de onderste foto zal hij wel lekker moe geweest zijn. Knuf Ingeborg.

 30. Allemaal hartelijk dank voor de leuke en lieve reacties, @ Henk, wegwaaien doe ik niet zo snel ben ik ook nogal kort en ga onder de wind door ;-)))Hier regent het al drie dagen achter elkaar, en Mandy die er natuurlijk evengoed uit wil moet na elke wandeling helemaal droog worden, zonder haar dikke vacht blijft er niets over en is het net een rat, maar als ze droog is en na een goede kambeurt ziet ze er weer tiptop uit, het is echt een vreemd hondje want alle Yorkies die ik heb gekend moeten niets van regen hebben en als ze naar buiten moeten hebben ze meestal jasjes aan en daar begin ik niet aan, wat een gedoe allemaal naar buiten oké maar dan ook niet zeuren als je nat wordt. ;-)))@ Ilona, bij jullie is het toch zachter en het zou daar ook droog blijven, dat is dus mazzel hier is het weer echt Frisland, bedankt voor je complimenten voor de foto’s, Mandy mocht er dan bij gelegen hebben als een triest verzopen hondje, maar mijn voeten zijn ook beslist niet droog gebleven, de moed houden we er altijd in meisz wat moeten we zonder! Katten blijven hoeveel eten ze ook krijgen echte jagers en pakken alles wat ze tegenkomen, maar ook Mandy wil dat graag als ze de kans maar krijgt ;-)))@ Lieve broer, je wordt bedankt voor je hint zag het direct en heb er net maar even wat aan gedaan. Jij ook een heel goed weekend, wij vermaken ons hier wel. Dikke kus!@ Sjerrie, kon er even niet opkomen maar daar lijken ze ook soms op en op de spin van een spinnenwiel met een flinke dot schapenwol eraan.@ Elisabeth, het hangt er van af waar de rietsigaren staan, als het oude riet wordt afgebrand in de lente dan mag je rustig wat rietsigaren meenemen, als het allemaal natuurgebied is niet maar een paar daar zal niemand wat van zeggen tenzijn er teveel mensen er een paar pakken, ik laat ze maar staan.@ John, het is ook een heel mooi natuurgebied geworden en eerdaags (als het mooi weer is) gaan Harm en ik het laarzenpad lopen dwars door de natuur heen.@ Joke, rietsigaren/lisdodde heeft heel wat namen, Zotsknodde, doethamer, lampenpoetser, ruggenklopper, pluis, donzen, duikelaar, henneballen, maar van venenknuppels heb ik nog nooit gehoord, dat is er weer een leuke naam bij!Mandy is inmiddels alweer een half jaar en van 6 tot 9 maanden worden Yorkies volwassen, ze wordt dus niet veel groter en is kleiner dan een flinke kat wat overigens best wel prettig is met dat stevige karaktertje.@ Mazza, dit is echt klein maar dapper en iedere dag kam ik haar helemaal, niet dat ze dat leuk vindt maar zo blijft ze mooi en krijgt geen klitten, ik ben ook best wel trots op mijn "dochter" hoor en wat nog beter is, we houden heel erg veel van elkaar als ik even wegloop om een foto te maken dan duikt ze me na en het maakt haar niets uit of dat in het water is of niet.@ Murwarita, volgend jaar even langkomen, ik weet waar ze staan ;-)))@ Liza, hier kan je nog heerlijk wandelen maar als ik eerlijk ben wandel ik liever in Drenthe! Mandy is jou ook vast nog niet vergeten en Jan ook niet, dat is ook een echte dierenvriend en dat weet deze kleine nu al. Mandy kan tijden tippelen en soms moet ze springen en huppelen maar het is een echt doordouwertje en het is haar nooit lang genoeg. De video van Snoopy wil ik graag een keer zien, als ik nu nog zeg "eet eens wat brokjes anders komt Snoopy" dan neemt ze er snel een paar.@ Janny, met witte hondjes is het strand natuurlijk leuker maar ach kammen en dan worden witte hondjes ook wel weer schoon tenzij ze het leuk vinden om te gaan rollen, zelf ben ik als kind op balletles geweest, maar ik mocht niet verder op spitzen want ik had slappe enkels, jammer maar het is een ontzettend zwaar leven en dat had ik waarschijnlijk toch niet opgebracht, kijken naar ballet vind ik nog steeds erg mooi.@ Corry, misschien heeft Joepie wel een splinter in zijn bekje dat kan behoorlijk vervelend zijn. Ik hoop dat het maar weer snel overgaat@ Belia, een droog hondje is nog liever ;-)))@ Els, bedankt voor je compliment een staartje moet al anders zie je helemaal geen oogjes meer, ook ik hoop van harte dat er nog mooie dagen komen, dit is echt helemaal niets en ik wil eigenlijk toch nog wel hier en daar heen maar met al die regen vind ik er niets aan.@ Melda, ze heten ook lisdodde, alle andere namen hebben ze er bijgekregen, genoten hebben we zeker van de wandeling en Mandy vindt het geweldig.Allemaal liefs van mij en een likje van Mandy.

 31. Ik ken die rietsigaren als lisdodde maar het lijkt wel op een dikke sigaar.Als bijna alles is uitgebloeid zijn zij er nog om het landschap te sieren.Wonderlijk zicht die pluizen .Ik denk dat je echt hebt genoten van die wandeling ,vandaag is het minder mooi ,ik zie geen zon.En mandy vond het vast een heerlijke dag ,daarna lekker drogen op een zacht kussentje.Mooi foto’s AnnLiefs Melda

 32. prachtig verslag van al hey moois wat je tegen kwam ann en dat mandy jouw zo in de gaten houd prachtig gewoon het is ook een snoep ie om te zien zo vooral met het staartje op haar hoofdje hoop zo dat we toch nog wat mooie dagen krijgen zo dat we er toch nog op uit gaan en het natuur schoons te kunnen bewonderen de fotos vind ik ook erg mooi leek net of ik even mee gelopen heb met je fijn weekend en geef mandy maar een extra aaitje van mijn

 33. Wens je een heel fijn, en ontspannen weekend. Lief dat natte kleintje.xBelia.

 34. Ik kom je ook nog ff snel ’n fijn weekend wensen anders is het alweer voorbij,hihi.Net de uitslag van de fotowedstrijd bekeken.Leuk verslag van je wandeling met Harm en Mandy,ze is goed gegroeid.Mooie foto’s ook.Joep heeft sinds gisterenavond ’n zere bek,onderlip,hij doet constant krabben en dan zijn pootje aflikken,’t is ’n beetje rood en dik,ik weet niet wat tie gedaan heeft,ff afwachten maar.Liefs Corry en doggy Joep!!

 35. Heerlijk toch even met vrouwtje aan de wandel , het was gisteren ook schitterend weerIk ben met ze naar het strand geweest, Ja en wit is dan heel gauw echt vies :-)Ze ligt daar zo lekker van ik heb het toch maar weer klaar gespeelt en mag nou lekker uit rustenen als ik dat filmpje bekijk , is hartstikke mooi maar o mijn tenen hihiMooie srie AnnOok een heel fijn weekendLiefs Janny

 36. Wàt een wandeling, Ann!Leuk dat je ons ook even meegenomen hebt.Dat Mandy het zolang volgehouden heeft zèg!!!Wat is het toch een leuk hondje hè!Ik ben haar kusjes nog niet vergeten hoor!Toen Snoopy nog klein was, was ze ook veel beweeglijker.Daar heb ik nog video van, als je die een keer wilt bekijken?!?!?Nou groetjes van ons hoor!Liz@

 37. Bolletje wol is de pijp uit. We zeggen ook rietsigaren. Ik wou dat ik een bos staan had. Dikke hug voor jullie 2 en fijn weekend ♥

 38. arme Mandy helemaal uitgeblust. maar wat is ze al gegroeid zeg. Zoals ze daar zo dapper en al trots staat, echt een heerlijk beest. Als "moeder" moet je daar wel apetrots op zijn, ook al moet je daarna weer aan de slag met de borstel . dat is toch genieten zo’n dag .

 39. jij noemt het rietsigaren wij zeggen venen knuppels en dan moet ik altijd aan mijn schoonvader denken hij werkte bij de gemeente en bracht mij vroeger altijd van die rietsigaren mee. ik heb het zwanenmeer beken ik wou dat ik ook nog zo lenig was , maar ik word steeds stijver moet ook maar goed oefenen je hebt alweer wat kunstjes moeten doen om die mooie foto,s te maken , trouwens mandy ziet er goed uit woord steeds mooier alleen de onderste foto niet maar ja als je van de sport school komt zie je er ook zo nat uit moe maar voldaan je hebt mooie foto,s laten zien en je hebt zelf ook een leuke dag met je zwager gehad ann ik wens je nog een mooi weekend. liefs joke

 40. Je hebt het allemaal mooi omschreven. Een mooi natuur en wandelgebied. Op de onderste foto ligt Mandy er moe maar voldaan bij ! Nog een fijn weekend toegewenst !

 41. Lieve Ann Wat een mooie omgeving om een wandeling te maken en je foto’s zijn prachtig al heb ik die ene maar door gescrolled ,leuk hoe de rietsigaren veranderen in bolletjes wol ,is het trouwens niet verboden om die rietsigaren te plukken of zit ik er naast ? niet dat is ze in een vaasje zou willen want ik zie ze liever in de natuur ..Mandy is toch maar een dapper dametje en wat zal ze heerlijk geslapen hebben .Ik wens je een heel fijn weekend Liefs voor jou en een aai voor Mandy Elisabeth

 42. Joh, die sigaren lijken wel suikerspinnen……………………… Mandy wordt al een hele dame hè.Fijn weekend.xsjerrie

 43. Lieve Zuster,Fijn dat je afgelopen zondag nog even hebt kunnen genieten van een fijne wandeling,want dit weekeinde zit dat er denk niet in.Maar oktober kan nog best een aantal mooie dagen geven,en daar hopen we dan maar op. De eerste foto van de rietsigaren is mooi hoor, de laatste foto stijgt daar weer boven uit, die vind ik nóg mooier. En och,….die arme Mandy ziet er uit als een verzopen katje, koedie,koedie! Lieverd ik wens je een heel goed weekend,en maak er maar wat van hoor!Liefs en een dikke kus voor jou,en voor Mandy héél véél kriebeltjes van je broertje.

 44. Eind september is vaak goed wat weer betreft. Jan en ik zijn beiden eind september jarig en we zitten soms nog wel eens buiten een neut te drinken. Vandaag heb ik in de tuin gewerkt, alvast begonnen aan de winterbeurt want als het echt koud gaat worden, heb ik er geen zin meer in. Ik had een jeansblouse aan en heb ’t helemaal niet koud gehad. je bent natuurlijk wel hard aan het werk, dat scheelt. Wat ligt mijn petehondje nou toch als een hoopje verfrommelde haren op het rode kleedje??? Ach gompie, was ze nat en afgeknoedeld van de wandeling? Wat heb je mooie foto’s gemaakt Ann dear, die moet je bij de broer droppen voor de wedstrijd. Ze zijn van eenzame schoonheid omdat er niets aan is gepongeld en gepingeld met micro en macro, speciale lenzen e.d en daarom zijn ze zo schitterend, de natuur spat er van af. Ik waan me in de Mieden als ik de foto’s bekijk. Ik meen het echt!!! Die vogel, tja ik kan er wel tegen omdat ik elke dag dode dieren in mijn tuin heb liggen, de katten stropen ’s nachts langs de sloten en velden en komen regelmatiug met een rat, een konijn, een mol, een vogel e.d. thuis. Half aangevreten, opgevreten of helemaal intact maar dood. Snap niet goed waarom ze het laatste doen, zal het instinct wel zijn. het Zwanenmeer krijg ik helaas niet geopend maar ik ken het wel, ben dol op klassiek ballet, maar dat weet je!Ik wens je meteen maar een heel mooi weekeinde leave, en bagger of niet, zoals Henk beweert, we houden de moed erin! Van regen kun je tenslotte alleen maar nat worden, who cares?Liefs en dikke kus van moi en voor Mandy een heleboel lebbertjes van Bill & Boris. I xxx

 45. Je hebt een leuk verslag gemaakt van jullie wandeling Ann. Meestal blijf ik toch in de buurt van de gebaande wegen hoewel het mooi is om af en toe een stukje af te dwalen. Je komt soms voor mooie verassingen te staan maar soms ook voor minder mooie. Het weer lijkt bagger te worden dit weekend maar als het even meezit hoop ik wat foto’s in de natuur te maken. Een fikse wandeling tegen een fikse storm in kan trouwens ook heel opbeurend werken hoor, zolang het met jou 55 kilootjes maar niet letterlijk gebeurd natuurlijk.Fijn weekend een Liefs van Henk

 46. Er komen vast nog mooie dagen hoor René, en dan gaan we gewoon weer heel lang wandelen, bedankt voor je lieve reactie.Liefs ♥ Ann.

 47. nu er maar van uit gaan dat er toch nog wat lekker weer er aan gaat komen AN zo dat je toch nog even lekker er op uit kan gaan en ja de natuur die trekt nu wel zijn herfst kleur aan maar die kunnen erg mooi zijn hoor dus gewoon lekker de camera op hangen en als het even kan ga je gewoon weer even een kopje koffie drinken bij je zwager harm en wie weet is het weer net iest anders dan verleden week hier was het vandaag gewoon grijs maar ja niks aan te doen ik wens je een fijnen vrijdag avond toe rustig aan en we spreeken me kaar morgen weer diken kus van mij voor jou en een lik van max voor MANDY DOEIII

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: