Burgervaders en wethouders in de fout, dit kan er nog wel bij!   7 comments

Bron: RTL.nieuws
 
De beerputten gaan open en ik vind dat prima! Is er eigenlijk wel iemand die met een riant salaris nog niet rond kan komen? Lees en huiver je zou het er koud van krijgen als het niet zo warm was! Ze allemaal straf geven kan niet eens meer, dan zou het land niet meer bestuurbaar zijn maar dat er nu eindelijk eens wat moet gebeuren is een feit, wie o wie wast zijn/haar handen in onschuld? Heel weinig als je de percentages leest. Nog even zo door gaan, dan krijgen alle mensen die gewoon hard werken aan het eind van het jaar een extra’tje het is haast niet meer te becijferen om hoeveel geld het gaat. Nee ik ben niet kwaad en niet bitter maar dit is echt onrecht en diefstal op zeer grote schaal, laat voortaan een oud vrouwtje dat een pakje rookvlees heeft gejat maar lopen, de groten stelen toch het meest!
 
 

82% colleges B en W declareert onterecht

Ruim vier op de vijf colleges van burgemeesters en wethouders overtreedt de declaratieregels. Soms worden duizenden euro’s onterecht gedeclareerd. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws in 300 gemeenten.

Onkosten

De bestuurders gebruiken niet hun eigen onkostenvergoeding die ze maandelijks op hun rekening gestort krijgen, maar declareren de (on)kosten apart. Die onkostenvergoeding zien ze als een extraatje bovenop hun salaris.

Den Bosch

De meest opmerkelijke declaraties worden gedaan in Enschede, Den Bosch, Den Haag, Amsterdam en Groningen. In Den Bosch leveren de burgemeester en wethouders samen voor ruim 19.000 euro aan bonnetjes in. Daarvan neemt burgemeester Rombouts ruim 10.000 euro voor zijn rekening. Op zijn handgeschreven verantwoording staan veel kleine lunches en diners die hij van zijn eigen onkostenvergoeding had moeten betalen. Burgemeester Wallage van Groningen doet hetzelfde.

Goochelhoed

De Amsterdamse wethouder Asscher heeft een aantal kraamcadeautjes en lunches onterecht gedeclareerd. De gemeente Amsterdam heeft laten weten dat Asscher een aantal van deze bedragen terugbetaalt. Ook de wethouders Gehrels, Vos en Herrema hebben een aantal zaken onterecht gedeclareerd, zoals een goochelhoed en de huur van een steek en sabel om Napoleon uit te beelden.

Geplaatst25 juni 2009 doorAnn McDunn inNieuws en politiek

7 Reacties op “Burgervaders en wethouders in de fout, dit kan er nog wel bij!

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. we weten het allemaal dat dit gebeurt maar wat kunne we als burger hier tegen doen als al die (hoe zullen we dit eens netjes zeggen ) declaratie goochelaars elkaar de hand boven het hoofd houden . Ik bedoel 82 % dan is het toch moeilijk om die ene gerechtvaardigde hierin terug te vinden en die zal weinig in de pot hebben te brokkelen hebben tussen al dat tuig.

  2. @ Henk, heel graag en nu ook tot op de bodem!

  3. En worden de Nederlanders nu eindelijk WAKKER? Ben bang van niet, met Wallage heb ik nog eens thee gedronken, jammer dat ik geen kruidendrankje bij me had een soort waarheidsserum, dan had hij in der Aa Kerk kunnen roepen wat hij allemaal ingepikt had tijdens zijn ambtsperiode.

  4. Ik hoop dat de beerput eens flink wordt losgesleurd Ann. Kom maar op met die parlementaire enquette’s en onderzoekscommissies

  5. Lieve Zuster,Hier heb ik al een opmerking over geplaats bij jou vorige blogje……ik moet toch echt mijn broek weer optrekken hoor!

  6. Ingeborg, als we allemaal zo zouden doen dan zaten wij in de bajes en de witte boorden nog steeds waar ze nu zitten!

  7. Ze krijgen hun strot nooit vol en besodemieteren de boel waar ze maar kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: