De wereld was het paradijs……tot de mens kwam!   41 comments

Bij Melda een lieve space vriendin onderstaande film gezien en gevraagd of zij het goed vond dat ik die ook plaatste. Melda vindt het juist heel goed zodat iedereen kan zien hoe nietig de mens is. Zelf wil ik er aan toevoegen dat wij inderdaad nietig zijn maar met al onze (relatief) kleine zorgjes en wetenswaardigheden, vergeten we dan de wereld zelf? Is deze boodschap niet duidelijk genoeg? Voor mij wel, als alle landen van de hele wereld de handen ineen slaan is de aarde misschien nog te redden, of we nog op tijd zijn is een tweede. De aarde is al zo vreselijk oud en de mensheid nog maar betrekkelijk jong en toch vernietigen wij met z’n allen het paradijs en als we niet op tijd zijn zal dit paradijs de hel worden. Voor de mensen die geen Engels kennen is het jammer dat zij de spreekster niet kunnen verstaan, want al staat erbij met subtitles dat is jammer genoeg niet zo, maar ook dan is het zeker de moeite dik waard om tot de laatste minuut te kijken, kijk, kijk goed, luister (indien mogelijk) en zie de getallen aan het eind en denk er over na! Deze boodschap van Homeproject is duidelijk en de beelden zijn prachtig en fascinerend, het is een prachtige film van ruim anderhalf uur dus kijk alleen als jullie er echt tijd voor hebben. Ga mee op reis naar de vele werelddelen, laat je betoveren door het schone van de aarde en maak je ongerust om de toekomst van moedertje aarde die uitgeput raakt om te zorgen voor ons allemaal.
 
YouTube – HOME (English with subtitles)
 
aarde.jpg Aarde image by conners22222
 
 
Advertentie

Geplaatst15 juni 2009 doorAnn McDunn inLanden en Volken

41 Reacties op “De wereld was het paradijs……tot de mens kwam!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Het is er allemaal nog steeds lieve John en dat laat deze documentaire ook heel mooi zien, er moesten meer landen zijn die zo zorgvuldig met de natuur om zouden gaan dan kan de natuur nog een stuk langer mee, maar de toename van het aantal mensen op de wereld is dusdanig groot dat je je daar alleen al zorgen over moet maken, de mens moet eten en drinken en dat put door de verdubbeling die er aan zit te komen de aarde uit. Een echte oplossing zie ik niet zitten, wij zullen het misschien nog goed houden maar de kinderen van nu komen later wel in de problemen.

 2. Ik heb nu eindelijk de hele documentaire gezien, en het is inderdaad een zeer goede en heldere uitleg. Soms waren de beelden zo mooi dat je de trieste boodschap bijna vergat. De cijfers ongeveer tegen het einde laten geen ruimte voor vragen.Ik kon nog enige troost vinden in enkele positieve voorbeelden hoe het dus ook kan. Zelfs een land dat zich volledig heeft gedemilitairiseerd (tjonge wat een moeilijk woord) heeft. Om maar zoveel mogelijk aan de natuur te werken.Kijk dat verdient een schoonheidsprijs.

 3. Daar geloof ik ook niet in, wetende hoe ze in de juist grotere landen vervuilen en dan niet te vergeten de voormalige Oostblok landen, jij geniet nu nog van het bos en de hei en ik van de natuurgebieden hier en soms in Drenthe, dus voor het nageslacht hebben we dan altijd nog de foto’s. * Zucht*.Dikke zoen terug!

 4. Ik zal me nog ff inhouden, maar ik geloof daar eigenlijk niet meer in lieve Ann. Er zijn nu een aantal internationale millieu-overleggen geweest. USA wil maar mondjesmaat toegeven, en de de ontwikkelende economielanden krijgen vrijstelling. Maar goed ik zal het eerst afkijken. Gelukkig geniet ik voorlopig nog drie maal per week van bos of hei, dat neemt niemand me af.Wel een dikke zoenJohn

 5. Één troost John, je krijgt ook nog heel mooie natuurbeelden te zien, dus het is er allemaal nog wel maar het moet nu stoppen met de grote vervuilers, de landen die het meest vervuilen moeten daarmee stoppen en dat zijn wij niet. Voor atoombommen ben ik niet bang en ook nooit geweest, er zal eerder gebruik gemaakt worden van biologische wapens en de rijken zullen het wel overleven in hun luxe kelders, maar we kunnen nog wel een paar jaar doorgaan als alle landen de ergste vervuiling stoppen.

 6. Ben nu op tweederde en de situatie wordt grimmiger voor onze lieve moeder Aarde. Nog geen zaken die ik in andere documentaires nog niet gezien had (gelukkig). Ik ben bang lieve Ann dat we "the point of no return", allang voorbij zijn. Of zie jij nog zitten dat we het autogebruik met tweederde terugdringen, eisen dat de fabrieken schoner uitstoten, alternatieven brandstof zonder CO2 uitstoot vinden??? Elk land of verenigde landen komt op voor zijn eigen economie en het recht op vervuiling. Ik denk en hoop dat onze lieve moeder Aarde de mensheid nog wel overleefd. Tenzij er met bommen gegooid gaat worden, maar daar geloof ik nog niet zo snel in.Schrijf je weer na het laatste deel.

 7. Van de week had ik die teiger even op schoot en ze sloeg al met haar pootjes op het toetsenbord John, de rest leert ze nog wel!

 8. Ik zou er nog op terug komen en zie, ik heb nu zelf "HOME" gedownload via torrents. Ik download wel vaker natuurseries van de BBC die omdat die vaak erg mooi zijn. Toen ik begon te kijken dacht ik, volgens mij is dat nu net wat Ann op haar space heeft gezet en ja hoor. Moet nog ff kijke. Doeeg, Mandy een virtueel cookie, moet je haar alleen nog ff leren met internet om te gaan.

 9. Ben er klaar mee Ann, welterusten. Er zijn ergere dingen in de wereld als spacewar. Maar zou wel fijn zijn als het stopte. Trusten. Liefs xxx R

 10. Lieve Rita, laten we er maar een nachtje overheen laten gaan, morgen is er weer een dag en dagen mogen eigenlijk niet zo eindigen er is al genoeg ellende op de wereld. Voor straks lekker slapen en morgen is er weer een dag!

 11. pfooeee zucht

 12. zeg ik alsmaar Ann ikoontje x

 13. Rita het is zo naar allemaal, maar de knop verwijderen zit er ook nog! Er zijn van die kleine oorlogszuchtige stammetjes die maar niet ophouden met ruzie zoeken, omsingelen en wegzetten naar een heel ver land zonder communicatie is het enige wat er op zit *zucht*.

 14. Ann lief, we moeten de oorlog stoppen maar ik weet niet hoe, ik weet niet hoe………..

 15. @ Ingeborg, dat heb ik al eerder aangegeven maar de jeugd moet van jongs af aan geleerd worden om de rommel die ze maken op te ruimen en dat is er mis gegaan, als vader en moeder van alles dumpen doen zij het ook en daarna hun kinderen, juist mensen van jou en ook van mijn leeftijd zijn gewoon opgevoed met "rommel opruimen en buiten in een afvalbak gooien", moeder aarde zelf neemt geen wraak, maar natuurrampen komen er zeker, het zeewater stijgt onrustbarend en de tropische regenwouden gaan eraan, een natuurramp kunnen we niet voorkomen maar wel het gebruik van alles wat moeder aarde geeft, gelukkig zijn er nu landen bezig een beleid daarvoor te maken en dat mag nu ook wel anders hoeft het niet meer. Rommel uit de auto gooien hoeft ook allang niet meer er zijn zakjes met plakstrips en daar kan heel wat in, laten we vooral zelf het goede voorbeeld geven en als de kinderen dan niet willen luisteren dan merken ze het vanzelf als ze ouder worden.@ Joke, het is echt een afschuwelijk gezicht als je ziet hoe vol alles wordt en natuurlijk doen we zelf mee aan de vervuiling, zonder olie geen warmte en geen benzine ook in heel veel producten zit olie en daar kunnen we eigenlijk niet meer buiten. Het zijn maar druppels op een gloeiende plaat maar alle kleine beetjes helpen en daar kunnen we zelf best wat aan doen. Jij ook nog een heel fijne week meis, liefs, Ann.

 16. hallo ann ik heb de film half gezien ik kijk nog wel morgen denk ik verder wat bouwen we ookalles vol ja ik doe zelf ook met de vervuiling mee wan wij pakken het vliegtuig maar maakt niet uit de auto s ook vervuilend .ik heb in verschillende landen gezien dat de koelkasten en de vriezers langs de weg in een sloot stonden op zijn kop en die bleven er wel liggen niemand die het op kwam halen bij ons in het dorp is iemand aangesteld om het papier in de straten op te rapen en nu heeft hij van de gemeente een hele grote stofzuiger gekregen volgens mij kan hij er nog opzitten ook hij heeft nog wel gezegt de mensen gooien nu alle sigaretten peukjes op de grond omdat je niet meer binnen mag roken. zelf ben ik wel milieubewust houd alles gescheiden we moeten wel aan de achterkleinkinderen denken die moeten later het klusje weer klaren wat wij achtergelaten hebben ieder huis heeft ook bijna 2 auto,s voor de deur en wat denk je van de bedreiging van de koraalriffen en ga zo maar door en de verzuring van het zee water je krijg nu ook steeds meer van die grote hagel stenen net zo groot als een tennisbal was vroeger ook niet ik wil je nog even bedanken voor de reaktie bij mij .ik wen je nog een fijne week liefs joke

 17. Als ik de bovenstaande foto zie van die schitterende Moeder Aarde lopen mij de rillingen over de rug als ik er aan denk wat de mensheid teweeg brengt. We zouden ze toch eigenlijk moeten koesteren deze echt levende planeet. De milieuvervuiling gaat maar door en ik ben zeker er van dat we ooit de rekening zullen krijgen. Daar ik ook niet meer de jongste ben, ik ben 52, denk ik wel eens vaker wat de kinderen die nu geboren worden voor een erfgoed krijgen. Wat mij stoort is dat mensen gewoon hun troep ergens dumpen. Bijvoorbeeld een asbak ledigen naast de auto zie je toch al te vaak, vraag me steeds hoe ze het in hun hoofd halen. Lege flessen of blikjes slingeren overal rond. Ik erger mij daar kapot aan. Gelukkig ben ik anders opgevoed en zou zoiets niet in mijn hoofd halen. Denk vaak dat moeder Aarde ooit wraak zal nemen, zoiets als rampen of dergelijke maar dan zullen de goeden het met de kwaden het moeten ontgelden. Maar dat zien we dan wel!

 18. @ Henk de wereld zal ook wel doordraaien, maar het leven erop wordt langzamerhand al minder mooi, wij zitten nog prima maar hoe lang dat nog duurt weet ik niet, als de wereldbevolking gaat verdubbelen is het echt geen leven meer, voor ons zal het nog wel even doorgaan zoals het nu gaat, maar de baby’s van nu krijgen een heel rare tijd als ze volwassen zijn, als je eens een keer naar de film kijkt en je ziet wat er nodig is om iedereen te laten eten en drinken dan is er oplaatst echt geen leven meer mogelijk.@ Rita, kijk maar eens als je tijd hebt het is echt de moeite waard en een heel goede boodschap voor nu, ook de rijken en de machtigen zullen het heus niet kunnen volhouden tenzij ze er van hogerhand inderdaad een virus in gooien waardoor alle armere mensen zullen sterven, dan hebben de rijken het toch weer voor het zeggen. Rampen zullen er genoeg komen maar dat ruimt niet echt op, het klinkt hard en wreed en zo is het natuurlijk niet bedoeld, maar een opruiming zal er op de een of andere manier beslist komen. Mooi dat ze bij jullie nog zo netjes zijn om troep niet te dumpen, een goed voorbeeld doet absoluut goed volgen. xxx Ann.@ Elisabeth, zelf opruimen wat een ander heeft weggegooid vind ik niet zo heel erg maar het is onbegonnen werk, vanmiddag was ik weer een blokje om met Mandy en voor ons huis is een groot speelveld de kinderen zijn er nu nog aan het spelen, maar de lege plasticflessen liggen er ook nog en reken maar niet dat ze die meenemen, ik kan moeilijk andermans kinderen gaan opvoeden en daar loop ik dan met m’n plastic zakje! Als je ziet hoe het er daar bij jou aan toe gaat dan zou je ook tureluurs worden, zelf dumpen is geen oplossing maar ik begrijp het wel, die afspraakregelingen hebben we hier ook terwijl we toch in het jaar genoeg betalen. Zoals ik al telkens zeg de gemeenten hebben ook vaak een heel verkeerd beleid, degene die vervuilen betalen net zoveel als de mensen die netjes hun afval in de containers doen en dat is beslist een zaak om witheet van te worden. Mijn buurvrouw was hier vanmiddag en we hebben het er nog over gehad, als wij de lege flessen wegbrengen moeten we vanwege de afstand met de auto, nu doen we dat dan maar als we geen auto meer hebben wat moeten we dan met onze goede bedoelingen? Het is hier een buitenwijk maar hier zie je nergens containers voor glas, kleding etc. staan en dat is de taak van de gemeente.@ Liesje, de film duurt zelfs dik anderhalf uur, maar ik weet echt niet waar de tijd is gebleven het is boeiend, maar als je geen zin hebt doe je het gewoon niet, ieder zijn eigen keus hoor meis. xxx Ann.

 19. Oeps, Annetje! de film duurt meer als een uur….weet niet of ik daar het geduld voor heb om te kijken. Maar ik heb zoiets ook een keer per mail gehad. Alleen waren het toen beelden met powerpoint en geen film. maar wie weet kijk ik het nog wel een keer.Doei Liesje xxx

 20. Het filmpje kan ik helaas niet bekijken omdat ik nu op een heel oud pc’tje zit ,het dumpen van afval is een crime zeker in de buurt waar ik nu [ nog] woon .Mazza zegt dat we moeten laten zien dat we het niet accepteren al het afval overal ,ik heb al heel veel opgeruimd van anderen maar vertik het langer ,ik ben toch zeker geen vuilnisman .Zelf houdik me aan de regels en doe nog steeds mijn afval gescheiden in mijn containers .Nu ik ga verhuizen bel ik de Rova zoals dat bij ons heet en tja ik mag per keer 1 kub neerzetten op afspraak [1 kub is ong inhoud van een kinderbox] ik betaal me gek aan gemeente belastingen en zie elke dag de halve buurt zijn oude huisraad dumpen bij de containers hier op de hoek die voor de flats bestemd zijn en ja hoor alles word elke dag keurig opgeruimd door de Rova en ik blijf netjes ,maar denk best wel eens ik dump vandaag of morgen de hele zooi ook maar daar ,echt het maakt me woest want er is niet tegen te doen !!!

 21. Heb je film ook gebookmarkt overigens. Zit naar beneden te scrollen en gelukkig is het wegen van de containers hier afgeblazen. Maar dumpen hier is gerign, iedereen rijdt netjes naar de milieustraat. Uiteraard is het kappen van de longen van moeder aarde rampzalig. Vooral als er een grote vuklaanuitbarsting komt, die er ook komt statistisch. Gaan we ipv opwarmen direct de ijstijd in. Wie zal het zeggen moeder aarde wint. Niemand kan zeggen dat de natuur niet vreemd reageeert. Het is al een lange winter geweest en nu komen de zomermoessons.Het deugt niet en morgen gekijk je filmxxxR

 22. Hm Henk, daar zou je wel eens gelijk kunnen in hebben, misschien niet helemaal maar als je er de geschiedenis op openslaat zijn hoogstaande oude culturen (chinezen, persen, Faraos) allemaal ten val gekomen en meestal door hoogmoed. Macht geld aanzien en verdrukking van het voetvolk. En vergeet dat centrum in Atlanta inderdaad niet, kan de hele wereld mensheid uitroeien of toch zo ongeveer.

 23. Heb de film even gebookmarket Ann. Ga ‘m later kijken.Eigenlijk hebik niet het idee dat de mens de wereld kan vernietigen. Ik denk eerder dat de mens zichzelf vernietigd, al zou het maar zijn door één of ander virus. Ik denk dat de wereld wel doordraait

 24. Sjerrie, zelf werd ik er ook niet bepaald vrolijk van en de tijd gaat snel, dus als ze wat willen dan NU en niet wachten tot over een paar jaar. Het is heel goed dat we eens met onze neuzen op de feiten worden gedrukt of het helpt weet ik niet maar ieder land dat er nu wat aan doet is meegenomen. Als je de film ziet zakt de moed toch wat in je schoenen meis.

 25. @ Dear Edward, wat ik wel merk is dat vooral de oudere generatie zich stoort aan het dumpen van afval, en dan bedoel ik echt niet stokoud, maar wel zo oud dat ze bepaalde dingen van thuis hebben meegekregen en ik denk toch dat de opvoeding van tegenwoordig wat dat betreft bij heel veel gezinnen te kort schiet, als pappie dumpt mag zoon het ook en die weet later niet beter en zal het zijn kinderen ook niet leren. Thuis en op school werd ons vroeger geleerd geen rommel op straat te gooien en jammer genoeg zie ik ze uit de Aldi (tegenover het politiebureau) al meteen de lege flesjes en papier op de grond gooien, als mensen er wat van zeggen kunnen ze een grote mond krijgen en bij de ouderen moet je nog uitkijken ook, ze zijn in groepen en dan kan je je beter stil houden. Het natuurgebied wat jij noemt zal toch ook wel van rijkswaterstaat of van het waterschap zijn en doen die er dan niets aan? De mensen die er wel wat aan doen en er graag wat aan willen doen zijn dik in de minderheid, de folderbezorgers denderen rustig door de tuinen heen omdat ze verdorie te lui zijn om het pad op te lopen, maar ze verdienen er goed aan dus dat stukje extra moet kunnen. Vorige week heb ik nog een brul gegeven kwam er weer zo’n griet met een stapel folders langs mijn ramen lopen inplaats van langs het pad (een meter of 4) te gaan. Het toppunt vind ik wel de oudejaarsavonden, alle mensen steken vuurwerk af maar vergeet het maar dat ze daarna de rommel opruimen, dan krijgen hun kinderen toch het verkeerde voorbeeld? Ik denk echt dat we beginnen moeten met de jeugd dan zullen de ouderen vanzelf volgen, het wemelt van de werkelozen kunnen die niet eens gaan opruimen? Laten de gemeenten hen wat geven bij hun uitkering en dat hoeft heus niet veel te zijn, maar dat zou ook helpen want als het dan schoon is letten ze er op. Er zijn natuurlijk wel voorbeelden genoeg hoe het zou kunnen, maar dan moeten in eerste instantie de ouders, gemeenten en de politie meewerken en anders blijft het zo en wordt het alleen maar erger.@ John, juist in natuurgebieden zie je het meeste afval en ook bij ons aan de rand van het dorp, waar het stil en rustig is en waar geen contrôle is, misschien ligt hier dan een taak voor de boswachters om aan de bel te trekken bij de instanties van wie de natuurgebieden zijn, maar zoals je al zegt er worden geen mensen meer aangesteld om de rommel op te ruimen, dat is te duur en kijk daar kan ik me dan wel kwaad over maken, het is toch van het grootste belang dat de natuur gevrijwaard blijft van al dat zwerfvuil groot en klein? De scheiding tussen arm en rijk is al begonnen en die zal nog veel groter worden, het kappen van de oerwouden gaat nu in een razend snel tempo, gelukkig zijn er nu landen die daar wat aan gaan doen, dat is ook in de film te zien en dat geeft wat moed. Dat de aarde er langer zal zijn dan de mensheid is maar een schrale troost John, wij zullen het nog wel opredden, maar de baby’s van nu zullen er later al behoorlijk last van krijgen. Het dumpen als je het gratis kunt wegbrengen snap ik ook niet dat is dan gewoon gemakzucht of lui die de natuur niet lief hebben maar het zien als een terrein waar ze nog meer afval kunnen dumpen. Ook is het tegenwoordig verboden om je hond buiten de uitlaatplaatsen hun behoefte te laten doen, dus zelfs al is Mandy een pup ik neem een zakje mee voor als het toch gebeurt, maar ik zie regelmatig grote hopen liggen van lui die wel ’s avonds nog even een ommetje maken en geen zak meenemen, politie zie je hier toch niet! Het lost zo helemaal niets op en aangeven? Al worden de katten van de buren en ons hondje vergiftigd (ik heb dat toen aangegeven) zelfs dan wordt er helemaal niets aan gedaan.

 26. Heb um stomtoevallig op tv gezien op rlt 8 een week terug ofzo. Met vrienden en wij vielen aardig stil die avond. Down werden we ervan…………… De film zegt eigenlijk alles al.xsjerrie

 27. Ik kan mij voorstellen Benona dat in de stad zelf geen rommel ligt, daar zorgt de gemeentereiniging n.l. voor, direct na b.v. de markt of een feest al. Op een recreatiegebied zie je inderdaad nog "prikkers" maar dat komt omdat het commercieel aantrekkelijk is. De mensen van de kiosken willen dat graag, want op een vervuild stuk komt niemand, en is er niets te verdienen.@Ann, wat betreft dumpen, ik weet het Ann, zoals je weet wandel ik 2 a 3 x per week in bos of over heide. Regelmatig zie ik dat er een flink aantal vuilniszakken, stukken zeil of tuinafval gedumpt zijn. In het begin werd ik daar boos om, erg boos, maar nu zie ik het erger me even en loop door. Ik wil niet meer dat een vervuiler mijn hele dag verpest. Ik kijk of er iets van Natuurbeheer hangt,sticker of lint en dan bemoei ik me er niet meer mee. Maar ook het kleine vuil hoopt zich op, flessen, blikjes papier zelfs kledingstukken etc. etc. Ik neem zo links en rechts wel eens wat mee in een plastic zak, maar meer ook niet en er is geen beginnen aan. Er worden ook geen mensen meer aangesteld om het op te ruimen. Iedereen is er aan gewend.Wat doe ik er zelf verder aan. Ik stook heel weinig, doe echt een vest aan, gebruik zeer weinig groene stroom. Sinds ik een uitkering heb heb ik mijn lidmaatschap van Natuurmonumenten opgezegd, helaas. Ik neem zo links en rechts eens een klein beetje rommel mee en dat is het wel.Wat ik zei over het toekomstige voedselprobleem, dit zal een veel grotere scheiding tussen arm en rijk teweegbrengen. De rijken zullen eten en de armen slaan elkaar de hersens in voor een boterham. Het doorgaande kappen van oerwouden zorgt er voor dat onze "longen" er aan gaan. En er zullen inderdaad steeds meer en vaker rampen gebeuren. Pessimistisch he?Eén troost heb ik, ik denk dat de aarde er langer is dan de mensheid, en die zal zich in een paar miljard jaar vast wel herstellen, wie weet komt er dan een species die er verantwoord mee omgaat.En ik snap het gewoon niet Ann (sorry, nog ff) bij ons in Apeldoorn mag je als particulier per jaar voor 500 of 1000 euro gratis storten, grof vuil wordt opgehaald notabene. Waarom dan in het bos dumpen??? Ik snap het echt niet.

 28. Dear Ann,Mazza heeft natuurlijk gelijk,niets doen is geen optie. Maar ik begrijp het allemaal niet zo goed hoor,als je met mensen over vervuiling praat,is nagenoeg iedereen het er over eens,dat het zo niet langer kan,en dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen. Edoch, bij de pinautomaat van het postkantoor staat een afvalbak,en de transactiebonnetjes liggen ernaast.Hier zullen vast ook wel een paar bij zijn van degenen die de mening zijn toegedaan dat de wereld maar een zooitje wordt omdat de mensheid er zo slordig mee omgaat. Onlangs was ik in de Broekpolder,een prachtig natuurgebied tussen Vlaardingen en Maassluis. Midden tussen de Klaprozen en madeliefjes had één of andere hufter gewoon 1m3 puin in blauwe plastc zakken gedumt. Als je toch potverdorie een paar duizend euro uitgeeft om je keuken te verbouwen, kan er dan niet 25 euro af om het puin op een fatsoenlijke manier af te voeren?, hier in Maassluis kan je het zelfs gratis op de Milieustraat kwijt. Ik heb niet de ilusie dat de mensheid in zijn totaliteit hun gedrag ten aanzien van afval zal veranderen,natuurlijk zijn er een hoop die er bewust mee omgaan,maar het is een druppel op een gloeiende plaat.Een dikke kus van Edward.

 29. Dit soort acties van je link zijn echt mooi en ééns in het jaar doen ze dat hier ook, maar het ligt echt moeilijker dan je denkt, die vriendin ruimt iedere week een stuk op van het waterschap en rijkswaterstaat, ze heeft het al in de krant gezet waar ze een column voor schrijft, heeft het doorgegeven en weet je wat er is gebeurt? Niets, helemaal niets, ja er vliegt regelmatig een helicopter over dat natuurgebied om te kijken of boeren in hun eigen land geen beetje rommel verbranden want dat is echt taboe. Waar wij wonen hebben de gemeente en de woningbouwvereniging al jaren ruzie, achter de huizen staat het zevenblad en het andere onkruid bijna een meter hoog en de mensen van de huizen die daar aan grenzen klagen regelmatig, er gebeurt dus helemaal niets! Ik woon in een rijtje van 6 huizen die als enige van deze wijk geen trottoir hebben, wij hadden dat zelf laten leggen en dat lag er zo’n jaar of 15 of langer, nee dat mocht niet het gras, tuintjes en de trottoirtjes die wij en anderen hadden aangelegd moesten weg en er kwamen rozenbedden, ha leuk denk jij misschien maar het zijn wilde rozen die dan ook weer hele struiken worden, het onkruid tiert welig, maar er is geen geld genoeg voor het onderhoud, er zijn al diverse mensen geweest die hebben geklaagd en het zal veranderen van wilde rozen naar……….trottoirs, alleen kan zoiets maanden of langer duren omdat het dan van groen naar grijs moet, lieve Mazza deze gemeente is echt gestoord, misschien is het bij jullie allemaal beter geregeld, maar als ze hier perongeluk een container niet hebben geleegd, ingeslikt of zelfs dubbel hebben geslagen dan moet je bellen naar een ander dorp en na twee dagen komen ze dan pas de container legen of omruilen, dus zo’n zak vuil die ik event. zij het met moeite bij elkaar zou krijgen halen ze dan na 14 dagen pas op want het is huisvuil. De gemeente haalt zelf n.l. geen afval op dat hebben ze uitbesteed. Je voorbeelden zijn prima maar het werkt hier voor geen meter.

 30. Mazza het zou voor mij ook geen moeite zijn om klein afval in een plastic tas te doen en mee te nemen naar huis, maar dan is mijn container echt heel snel vol en niemand anders doet het, je weet echt niet hoe weinig mensen er buiten lopen hier maar ik ben net even met Mandy aan de riem een flink blokje omgelopen en ben echt helemaal niemand tegen gekomen, het dumpen gebeurt altijd ’s nachts en om 12 uur brandt hier nergens licht meer in de huizen. Als de gemeente hier aan de rand van het dorp nu ook eens afvalbakken zou plaatsen dan zou ik zelf wel rommel op gaan rapen, maar daar moet je hiervoor helemaal naar de kern van het dorp met de auto en dat is me toch te gek. Wij hebben hier overigens nog geen weegsysteem en ik hoop ook niet dat dat er van komt, nu gooien ze al telkens een zak in je container als die niet helemaal vol zit, dus dat wordt helemaal propvol en dan kan ik voor meerdere mensen betalen. Triest is het zeker als je het goed doet dat je dan meer moet betalen omdat je meer groen afval hebt, terwijl die plastic troep inderdaad niets weegt zodat die mensen goedkoop uit zijn. Over het algemeen kan ik echt niet zeggen dat de vervuiler betaalt.

 31. Weet je wat mij nu altijd opvalt en heus niet om de gemeentes goed te praten en dergelijke want dat weegsysteem moeten ze heel snel de deur uitgooien want de goedwillende mens betaald en de vervuiler gooit het op straat. Maar wat mij opvalt is dat iedereen klaagt dat er zoveel rommel ligt maar dat niemand de moeite neemt om het op te pakken maar er gewoon omheen loopt. Asl je laat zien dat je deze rommel niet accepteert en opraapt en een ander ziet dat dan zal hij of zij de tweede keer nadenken en het in de prullenbak gooien. Het is een kleine moeite om iets mee te nemen om afval in te gooien en dan kun je ook nog altijd bellen als je afval ziet, als je belt en de lokatie doorgeeft ruimen ze het op. Maar iedereen klaagt erover maar doet er niets aan. triest. Net zo triest dat al het plastiek in de bak geen gewicht heeft en degene die alles groen doet en dus zijn eigen groente snijdt e.d meer moet betalen omdat dit nu eenmaal meer weegt. net als snoeiafval. Voor het afvoeren van groenafval betaal je het meeste , dus hoezo de vervuiler betaald.

 32. Als je eens tijd over hebt kijk dan toch maar eens, er zijn ook echt prachtige natuurbeelden bij en dat is toch wel jouw pakkie an. De vervuiling is het niet alleen, maar ook de honger die er voor miljoenen zit aan te komen, een tekort aan drinkwater, rampen omdat de zeebodem stijgt en ga zo nog maar even door, mooier wordt het zeker niet en we moeten nu maar zoveel mogelijk genieten want over een jaar of 30 is het mooiste wel weg.

 33. Ik heb de film niet gezien, maar de aarde vrvuild wel stteds meer door toedoen van de mens. Waar dat toe zal leiden, dat moeten we maar afwachten. Mooier zal het er wel niet op worden !

 34. Niet alleen wat het onderwerp betreft maar de film is ook bijzonder mooi gemaakt, eerst dacht ik dik anderhalf uur, maar die tijd was zo om. Misschien is er meer politie bij jullie in de buurt Benona, als die hier wat vaker zouden zijn dan keken ze wel uit, maar politie zie je zelden, bij de gemeente kunnen ze best een paar lui missen om de rommel op te ruimen en meer politie zou best wel schelen, eenmaal een flinke bekeuring en het houdt op maar ja als je politie ziet is het voor een verkeerscontrôle en op elkaar letten deden ze vroeger nu dumpen ze zelf. Stranden worden in de regel ’s avonds altijd schoongemaakt, maar zelfs hier in het park is het een troep! Geen geld voor onderhoud noemen ze dat aaarrrrggghh!!! Geen dank laiverd, ik heb er zelf ook van genoten, Hug ♥ Ann.

 35. Prachtige film hé Ann ik heb die tijdje terug van Niels(mijn zoon) ontvangen en een docu gezien van het gigagroteproject wbt de zonnenenergie gevolgd heel interessant ,,, en fijn dat je zo’n toch wel positieve film hier plaatst ,,, Lijkt wel of ik stront in mijn ogen heb als ik die verhalen van jullie lees ,,, hier in het Westen toch dichter bevolkt dan bij jullie valt de troep juist reuze mee let iedereen een beetje op iedereen wat dat betreft ik voel me in ieder geval heel lullig als ik een snoeppapiertje op de grond gooi. Het park bij ons is werkelijk veel en veel schoner dan zo’n tien jaar geleden het strand wordt ook al wat schoner alhoewel met die hele hete weekenden men wel veel laat liggen zoals etenwaren/flesjes e.d maar dat wordt dezelfde nacht nog opgeruimd. Ook langs de Vliet is een recreatie-park aangelegd daar zul je niet gauw veel troep vinden ,,, ga nog eens beter opletten!Dank voor de mooie film ,,, Huggie Benona

  «»Vosje«»
 36. @ John, Het dumpen wordt al erger, je kan haast nergens meer komen of er ligt troep en dat is mede de schuld van de fabrikanten en de gemeenten, wat was het nu voor moeite om lege flessen terug te brengen en dat deed iedereen ook wel want daar zat statiegeld op, de meeste flessen zijn nu van plastic en omdat er veel soorten zijn waar geen statiegeld op zit gooien ze die gewoon in de natuur, ook blikjes en de enorme hoeveelheden verpakkingen gaan de natuur in, die vriendin van mij zoekt in de Mieden iedere week een paar plastic zakken afval op en dat is dan nog maar op een klein stukje, zelfs tegen mijn schutting stond vorige week een oud wasrek en ik heb dat maar een eindje verderop gezet, want om daar nu mee naar de stortplaats te gaan is mij dan weer te gek, dat kost tegenwoordig veel te veel, dus dat wordt nog meer dumpen! Hoe meer gemeentelijke belastingen we betalen hoe minder er wordt gedaan, ja gemeentehuizen verbouwen tot paleizen, maar geld om onkruid te wieden hebben ze niet eens. Je zou er oplaatst tureluurs van worden en alles zelf opruimen dat lukt niet meer.@ Mazza, sub-titels in het Engels vind ik dan weer niet nodig voor mensen die geen Engels kunnen verstaan, maar zoals gezegd het is evengoed prima te volgen.@ René, zelf stook ik veel minder en doe eerder de verwarming helemaal uit, een fleece trui is lekker warm, ook op water let ik goed dat ik niet onnodig veel gebruik, ik heb groene stroom en electra al is dat misschien gewoon grijs, een steentje bijdragen wilde ik toch, overal heb ik spaarlampen in de huiskamer een LED-lamp en bij de computer ook, meer kan ik helaas niet doen. Het zou al heel veel schelen als alle boodschappen niet in zoveel verpakkingen zaten, minder plastic troep en gewoon weer in bruine zakken zoals vroeger. Helemaal niets meer doen kan gewoon niet meer, maar daar zorgt deze regering dan tenminste voor, met vakantie gaan is er niet meer bij en de auto moet ook weg en dan komt er een 45 km. auto’tje oftewel brommobiel zover ga ik nu ook weer niet weg en de trein rijdt ook. Echt ander leven als het niet moet is ook moeilijk maar alle kleine dingetjes helpen, in de film is o.a. te horen dat de rijkdom maar op een heel klein percentage neerkomt en die doen er vast niets aan. Jij ook nog een heel fijne avond en een dikke kus van mij voor jou.@ John, de aarde is mooi genoeg jammer dat er zoveel mensen op leven zou ik haast zeggen maar over 50 jaar zou ik niet graag hier meer willen terugkomen, het is raar dat ik het moet zeggen maar de mens is het beroerdste soort zoogdier dat ik ken.

 37. Ja An, men heeft het over de economische crices, over de crices van de opwarming van de aarde. Maar dat zijn niet de crices of verorzakers. Er is maar een crices, dat is de mens.

 38. liefen an zo groot als ik er aan begon zo klein ben ik nu ik het gezien heb wat de mens ik me zelf niet uit gesloten aan het doen zijn maar zo als ik al zo vaak zeg de cirkel is nog niet rond genoeg moeder aarden zou het niet toe staan dat we haar totaal vernietigen er zullen rampen komen van die grooten dat het niet te over zien is er zullen mensen sterven net zo veel dat er weer genoeg is om voor te leefen zo als het was zo zou het weer eindigen zit er nog een rem op dit geheel denk het niet we zijn te ver gegaan met maar derven en halen wat de aarden ons bracht ook ik doe daar aan mee ook jij doet daar aan mee ieder van ons wil geen stap terug we willen verder niet te dicht op vakancie gaan nee zo ver als het maar kan nee niet met de benen wagen nee met de caravan o nee wij nemen elk jaar het vlieg tuig nee wij gaan dit jaar wel twee keer op reis en bij thuis komst even gezelig de open haart aan want ach jo wat maakt het toch uit we stoken oud hout we moeten het toch ook kwijt mee liefen an we weten het allen maal we zo goed maar wie ja wie neemt het voor touw ik jij jullie allen maal ik zou het echt niet weten ga ook niet zegen ik probeer anders te leefen want dan zou ik gaan liegen nee het is jammer dat het zo moet gaan welvaart of is het ondergang o wie o wie zou het zegen ik zeg het maar niet .ik wens je een fijnen avond diken kus van mij voor jou

 39. Ken het filmpje, inderdaad zeer indrukwekkend , en hij heeft wel sub-titels maar dan wel in het engels is namelijk voor de doven en slechthorenden. staat rechtsonder in het schermpje voor de geïnteresseerden.

 40. Hoi Ann, ik heb niet de film gezien maar een aantal documentaires op Nat. Geo. en inderdaad het houdt een keer op voor moeder aarde. Over een aantal jaren is de wereldbevolking verdubbeld tot zo’n 32 miljard en moeder aarde kan niet genoeg voedsel produceren voor iedereen. Daar komt bij de vervuiling en verloedering door ons.Je weet dat ik altijd ga wandelen, en dit weekend stond er een oude verotte caravan bij de ingang van het bos, gewoon gedumpt. Ik zal dit weekend je filmpje in 2 of 3 delen bekijken want het interesseert me in hoge mate.Geen plek zo mooi, of de mens weet het wel te verstieren, en je hebt helemaal gelijk als de wereld nu niet de handen ineenslaat, dan is onze lieve, mooie, moeder aarde verloren, als we tenminste nog op tijd zijnHele lieve groetenJohn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: