De B(l)oeiende Sering   93 comments

Na de vreselijke gebeurtenis van gister zijn er alweer diverse nare dingen geweest die het nieuws haalden en het leven gaat door, ik ga wat vertellen over de nu volop bloeiende seringen, een sierheester met de meest prachtige kleuren en geuren en hoewel de hele struik licht giftig is, zit er ook in deze bijzonder mooie heester geneeskracht. Voordat ik verder ga eerst………..

00 ANN

SERING – SYRINGA VULGARIS L.

De gewone sering is een uit Iran stammende heester die in West-Europa als sierheester gekweekt wordt en al is is de sering geen veelgebruikt middel het wordt wel gebruikt in de homeopathie (kruidengeneeskunde). De sering heeft een (voor liefhebbers) heerlijke en unieke geur, het is toch wel heel apart dat juist het Lelietje-van-dalen, de Meidoorn en de Sering ieder met hun eigen unieke geur alle drie op het hart en de bloedsomloop werken. Dit soort geuren hebben een werking op de psyche en het lichaam en het is dan ook waarschijnlijk dat die geurstoffen bepaalde processen in de hersenen en de fysiologische processen in het lichaam activeren.

Sering, rode bloesem en fris groen, 30 april 2009

Een nog klein boompje, maar ze kunnen tot 6 à 7 meter hoog worden, met de roodachtige bloesem en het prille groen ècht lente!

Over de geneeskrachtige eigenschappen van de sering:

Ongeveer 30 jaar geleden ontdekten Franse kruidkundigen dat de bladknoppen van de sering stoffen bevatten die een specifieke uitwerking hebben op de doorbloeding van de hartspier en daar werd na een gedegen onderzoek een preparaat uit bereidt. In het voorjaar als de bladknoppen van de sering gaan zwellen worden ze geplukt en in een mengsel van alcohol en glycerol gezet en na 3 tot 4 weken trekken onstaat er een tinctuur die men Gemmo-glycerine-maceraat noemt. Gemmo is het Latijnse woord voor knop. Dit middel is bij apotheken en drogisterijen te koop onder de naam Syringa vulgaris gemmo, glycerine maceraat.

Sering, wit, nog grotendeels in knop, 30 april 2009

De witte sering is nog grotendeels in knop, maar ik hou het in de gaten!

Seringknoppentinctuur werkt met name op de doorbloeding van de hartspier en heeft een ontkrampende werking op de coronaire bloedvaten. Ook bij angina pectoris, hartkramp met pijn op de borst, bij inspanningen die gepaard gaan met angstgevoelens en een beklemd gevoel rond de hartstreek (meestal een gevolg van een storing tussen zuurstof aanvoer en zuurstofbehoefte naar en van het hart) blijken veel mensen verlichting te ervaren bij het gebruik van Syringa vulgaris gemmo tinctuur. Dit middel niet gebruiken voordat men naar een cardioloog is geweest om te laten vaststellen dat er niet iets anders aan de hand is. Nervositeit, stress en een verhoogde adrenalinewerking kunnen bij daarvoor gevoelige mensen nare hartkramp en pijn op de borst gevoelens veroorzaken zonder een echt aantoonbare cardiologische afwijking. Het gebruik van Syringa vulgaris gemmo, zonodig gecombineerd met Crataegus oxycantha (Meidoorn) tinctuur is dikwijls een helend en goed werkend middel.

Sering - lila, 30 april 2009

Het was even zoeken in het dorp tot ik dit pracht exemplaar tegenkwam, maar toen had ik ook wat!

Andere geneeskrachtige werkzaamheden:

Antypyretisch – mondwater – tonisch, algemeen – verfstof –   wormdrijvend. Wordt in de homeopathie gebruikt als: aansterkend, kalmerend, koortswerend, lichte slechte hartwerking, vermoeidheid, storingen in de kransslagaderen en analgetisch tegen zenuwpijnen. De gebruikte delen zijn dan: de bladeren, de jonge bast en de vruchten.

Contra indicatie:

Bij teveel kan men misselijk worden. De hele plant is zwak giftig.

Witte sering, 30 april 2009

Bij Reumatische aandoeningen kan een vloeibare zalf op de volgende wijze bereid worden:

200 gram fijngemalen verse seringbloesem twee weken laten macereren (koel laten weken) in 100 ml. Olijfolie. Door een doek filtreren, waarbij de bloemen worden uitgeperst. De pijnlijke plekken tweemaal per dag met de vloeibare zalf masseren, er zijn geen bijwerkingen bekend. Dit helpt overigens niet bij erge pijn, maar is bij lichte pijn een probaat middel.

Paarse sering, Kuipersweg. 30 april 2009

Seringolie is een geweldig middel bij zenuwpijn zoals ischias, neuralgie en gordelroos.

Seringen worden o.a. ook gebruikt in parfums, eau de toilette’s, zee, en badschuim.

In de bloementaal staat de paarse en lila sering voor: Lenteliefde en ik denk steeds aan jou, de witte sering staat voor onschuld, een symbool van reinheid en schoonheid.

Dit was de sering, maar ik wil iedereen die benieuwd is naar de kleine Yorkshire terriër niet teleurstellen, Na een bezoek aan Alkmaar heb ik Mandy uitgekozen het is een dotje en al dik 4 weken, nog een week of 4 en ze is hier bij mij.

Mandy en Ann McDunn

S.v.p. alleen op Mandy letten, wat er achter haar staat en haar in handen heeft is niet zoveel bijzonders. Grinnn………

Geplaatst1 mei 2009 doorAnn McDunn inGeen categorie

93 Reacties op “De B(l)oeiende Sering

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Hallo Ann mooi hoor deze foto’s van de seringenboom . en teven wat van opgestoken leerzaam dus ,,GR VAN Cees

  http|://ceesvandepanne.wordpress.com
 2. Wat heb je van de seringen prachtige foto’s genomen Ann en de uitleg erbij is zeer interessant.

  • Dank je wel Marylou het is alweer een paar jaar geleden dat ik overal en nergens ben geweest om seringen te vinden, maar nu bloeien ze weer volop en ik ben er nog steeds dol op.

 3. Hello my family member! I want to say that this article is amazing, great written and include almost all important infos. I’d like to see more posts like this .

  • Many thanks for your nice comment, en om verder te gaan in het Nederlands jammer dat ik geen lenzen kan dragen anders kocht ik ze bij jou! Ik probeer zo vaak mogelijk blogjes te plaatsen met eigen foto’s en vind het heel erg leuk als er reacties op komen, hopelijk tot ziens, lieve groet, Ann.

 4. Lukas, je hebt natuurlijk volkomen gelijk hoor die vrouwtjes zijn er ook niet voor de lol en moeten toch hun kost verdienen, het zijn dan ook vrouwen die zich liggende trachten staande te houden, maar liever niet van mijn erfdeel ach het is toch op dus wat kan het me schelen ;-))) Mazza heeft het zeker goed en ik ben dan zeker een beetje dom geboren en heb er niets bij geleerd. Liefs en dat plezier zal ik wel krijgen! Ann.Ange bedankt voor je reactie, heerlijk dat je ook een lila-paarse sering hebt en die geur ben ik helemaal dol op, ik heb mezelf opgevoed dus dan heb ik het toch nog niet zo verkeerd gedaan, opzitten en pootjes geven kan ik ook meis! Liefs, Ann.

 5. Prachtig die seringenfoto’s ! Zelf heb ik ook een lila-paarse seringenboomin de tuin, wat ruiken die bloemen toch heerlijk ! En verbazingwekkend hoeveel geneeskracgtige stoffen de natuur verbergt !Leuk hondje , maar zelf ben je ook heel bijzonder hoor !

 6. ach Ann menigeen heeft wel een broer met een verhaal,wat moeten al die vrouwtjes zonder?heb het natuurlijkover het eerste stukje van het verhaal,begin je nu ook al over mijn kindertjes? ha,haDie van Mazza is goed en dat is niet dom van jou maar je had op dat moment een beetje moeite met het vertalen van engels-nederlands. groetjes nog veel plezier.

 7. Dat betekent het natuurlijk, dom van mij dat ik daaraan niet heb gedacht!

 8. Tuurlijk, pas op knuffelgevaar. Aaibaarheids factor 10 : niet te weerstaan.

 9. En dan te bedenken dat ik een bordje kreeg waarop staat BEWARE of the Yorkshire terriër, je zou er echt bang van worden ;-)))

 10. wat een snoepie maar dat zei ik al . het is al net een klein knuffelbeertje

 11. Lukas, het zijn soms net echte gesprekken en dat vind ik heerlijk, we hoeven niet altijd serieus te zijn alhoewel het natuurlijk wel over een serieus onderwerp gaat, je zult maar zo’n broer hebben nietwaar? Wat moeten we in vredesnaam zonder gevoel voor humor beginnen, ik zou het echt niet weten en ik ben blij dat ik dat nog steeds bezit. Een fijn weekend Lukas, liefs, Ann.Jurrie, lief hè die kleine kussentjes, daar moet nog wel wat eelt op komen en ik zie er echt naar uit. Liefde geven en ontvangen als het niet met mensen kan dan maar met zo’n hummeltje, zonder liefde leeft het zo eenzaam. Dikke kus, Ann.

 12. kussentjes bedoel ik, ze glimmen net zo als je broche. ik bespreek de foto net met dochter marit. die vindt het ook een geweldig leuk lieverdje. Ann,m wat zul je er een plezier mee hebben, met dat Mandywezentje

 13. en die voetzooltjes….

 14. leuk die laatste Ann, big smile hier!!!

 15. wat heb ik nu weer allemaal gelezen?jullie kakalen wat af hoor op een zinnetjesorry hoor maar ik had even iets onthouden Ha,ha vind dit wel leuk.

 16. Niet eens een lintje gekregen Loontje? Misselijk toch, een bakker krijgt er nog een omdat hij de mensen altijd te duur brood heeft verkocht, maar jouw opofferingen waren toch veel groter!

 17. Ilona,bedankt hoor..ik wist ook eigenlijk wel dat je een goed mens bent. Over jou activiteiten voor "Sectie Stiekem" zullen wij het verder niet hebben,want ik begrijp dat het een periode in je leven is geweest waar je niet over mag praten,maar ik heb diep respect voor de opofferingen die je je hebt getroost voor Volk en Vaderland.

 18. Dat noemen ze dus een openbaar geheim grinnnn….. weet je zeker dat je niet werkte voor de sexie stiekem? Overigens heb ik jaren lang undercover in een boekenkelder gewerkt en als ik naar het station ging moest ik altijd door de straten met de roodgekleurde lantaarns en o jee als ze in Buitenpost wisten wie ik daar allemaal wel niet heb gezien dan was dit ruime dorp ineens veel te klein. Maar ja ik had ook geheimhoudingsplicht anders kon ik "Mein Kampf" niet meer stiekem verkopen en de eerste druk van De Duivelsverzen van Salman moest ook al zo voorzichtig. Misschien zit ik er wel naast hoor, maar jij was dus een soort Mata Hari!

 19. Ach lieve Edward, als je er zo mee zit, vertel ik voortaan wel dat het Gilles was. Doe ik zonder blikken of blozen voor jou hoor. Enne… niet verder vertellen maar jouw zus zit er natuurlijk helemaal naast omdat ik weliswaar verkleed was als heilsoldate maar in feite werkte voor de toenmalige BVD, in de volksmond Sectie Stiekem geheten. Er was toen iets aan de hand met hoge omes in de politiek en het leger en dat moest uitgezocht worden. Een heilsoldate is boven alle verdenking verheven dus ik kon lekker mijn gang met de Strijdkreet in de hand. Ik heb heel wat snoodaards kunnen ontmaskeren, maar daar kan ik verder niet op ingaan, dat snap je. Geheimhoudingsplicht he? Maar zo zat het dus!!!

  • Ilona •
 20. Ik denk dat het voor ons beter is om te doen of hij nooit heeft bestaan, en er vanuit gaan dat jij maar één (lieve) broer hebt,en ik maar één zusje (ook lief),en blijven wij lekker samen door lummelen.Een kus van je enige eigenste Edward.

 21. Lieve broer, ik weet dat je nu telkens aan hem moet denken, maar ja ik heb hem natuurlijk beter gekend, ik ben tenslotte twee jaar ouder, maar ook met spelletjes speelde hij toen al vals hoor, vooral met dammen meestal heb je met de ene broer toch wat meer dan met de andere, maar je moet het maar van je afzetten hoor hij zal ook niet wakker liggen van ons, dan had hij weleens contact opgenomen.Een dikke kus van je enige zus.

 22. Eigenlijk had ik het gemis van Gilles een beetje verdrongen,maar nu komt alles weer naar boven,en zit ik met een brok in mijn keel te denken…hoe zou het toch met hem zijn? Uiteindelijk had hij toch ook een goede kant,ik weet niet meer of het nu de boven of onderkant was,maar het was er wél!Ja Ann, onze "Pappie" is toen hij sigaretten ging halen de weg kwijt geraakt,maar dat was eigenlijk al jaren zo.

 23. Belia als jij zo’n broer had gehad die nu op de vlucht is dan had je het ook goed gepraat, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en vader is ook al om een pakkie sigaretten gegaan en nooit meer terugkomen, dus eigenlijk kan Gilles het niet echt helpen de genen doen ook wat. Wat en wie hij ook is het blijft onze broer.Liefs xxx Ann.

 24. Wat zijn jullie toch een zooitje ongeregeld, wat moeten al die nette spacers toch van deze samenspraak denken!! Het ergste is dat het dan ook nog een beetje rechtgepraat wordt woehahahaha!!!

 25. Ilona, je hebt geen idee hoeveel spijt ik van mijn onbezonnen daad heb om in de openbaarheid te treden,en een nieuwe avatar te hebben geplaatst zonder camera voor mijn snuit. Sommgen denken nu opeens dat ze mij op de meest vederfelijke plaatsen hebben gezien,maar Ann heeft hieronder al uit de doeken gedaan hoe het écht zit! Ik ben de onberispelijke,kuise,nette,deugdzame tegenhanger van mijn diep gezonken tweelingbroer Gilles,en die hebben ze gezien! Toen ik nog een goed contact met Gilles had. heeft hij mij wel eens verhalen verteld over zijn bezoeken aan Yab Yum (zie je wel ik wist niet eens precies hoe je schrijft) hij vetelde ook dat hij daar wel eens een Heilsoldate had gezien in een minirokje en met een push-up BH aan.In december stond zij ook altijd bij de ingang van Yab Yum,met de kerstpot,hij noemde haar altijd "Majoor Loontje" er is mij nu een hoop duidelijk geworden…gniffel,gniffel,gniffel.

 26. Ja natuurlijk lijkt Gilles sprekend op Edward het is een eeneiige tweeling, maar Gilles had geen camera dus die kon ie niet voor z’n snuit houden en ja hoor je was een heilsoldate met zo’n gezellig rammelende bus en een hoedje op whoehahaha, je bent dan vast met een van die BN’ers naar binnen geweest, die lui houden wel van een veiling en zeker als het veilinghuis YAB YUM (mag ook Jab Jum zijn) van een Indische maharadja was. Nee Ilona geef het maar eerlijk toe, je werkte toen zeker voor Yab Yum en vermomde je als heilsoldate en die strijdkreet had je zeker gekocht toen je daar binnen was, Gilles heeft vast een keertje met je gedanst maar dan zonder camera en hij had ook geen bril op maar droeg contactlenzen daardoor kreeg hij toen veel meer contacten dan dat Edward ooit zal krijgen. Gilles heeft nu een doedelzak en daar zie ik Edward toch echt nog niet mee lopen, foei Loontje dat had ik niet van je gedacht.

 27. Benona, geloof jij dat verhaal over Gilles? Ik heb een tijd in Amsterdam gewoond en nu weet ik ineens waar ik Edward eerder heb gezien! Daar dus, bij YabYum (volgens mij schrijf je het zo), Weet je waarom er niet eerder een belletje rinkelde… omdat hij altijd die camera vooer zijn snuit had. Ik begrijp nu ook waarom ;-))))) Als je je afvraagt wat ik bij YabYum deed…. ik was heilsoldate en heb daar vaak met vermomde BN’ers de buurt laten zien. Ter hoogte van dat verderfelijk huis ging ik altijd met mijn gasten achteruit lopen en zei dan : dit is MuyBay, het veilinghuis van een Indische maharadja. Zoete koek, nooit enig probleem gehad. Maar het was dáár dat ik EMcD altijd zag. Gilles DcMunn…. my foot!

  • Ilona •
 28. Mijn excuses hoor lieve brave broer dat ik verteld heb wie en wat Gilles was, de tweelingbroer van Edward en dus ook mijn broer, het inktzwarte schaap in de toch al niet al te grote familie. Wij hielden van hem en natuurlijk vertrouwden we hem, maar dat vertrouwen heeft hij diep beschaamd Benona, wij spreken dan ook nooit over hem maar toen Gilles was gevlucht naar Schotland (waar hij volgens betrouwbare kringen nog is) was het uit en over met Jab Jum de inkomsten waren drastisch naar beneden gegaan en ook Heineken heeft daarna nooit meer met zoveel winst gedraaid. Edward en ik hebben hem dan ook nooit meer Gilles McDunn genoemd, maar Gilles DcMunn dan valt het niet zo op. *Snik*Dit is een geschiedenis die eigenlijk erg treurig is, van Gilles die niet wilde deugen, het zal ons nog heel lang heugen.Mandy McDunn komt hier gelukkig begin juni en dat schiet al aardig op, ze holt al door de kamer in Alkmaar en volgens de berichten is het nu al een pittig klein tantetje, als ze genen van Gilles maar niet heeft dan gaat het helemaal goed komen.

 29. Wat daar te zien is beleven mannen vaak al in hun dromen , ( heb ik van Gilles gehoord) en dat is wel zo goedkoop.. hihi.

 30. Jaja Edtepetetje zo gauw is Benona niet om te praten hoor … tweelingbroer en dat geloofde gij ik niet foeiiiii!!!! Was het trouwens boeiend daar???? ….

  «»Vosje«»
 31. Benona,dat was ik niet hoor die bij Jab Jum is gezien,maar mijn tweelingbroer Gilles.Henk Jonkvorst (ook zo’n oude snoeper) heeft hem daar gezien,en dacht dat ik het was.Het hele verhaal is terug te lezen op de space van Henk.Liefs van Edward.

 32. Wordt hier aardig wat afgekletst hé liep je broertje nu bij JapJum lees ik dat goed wat zijn goede vriend Lukas schrijft oeffff dacht dat die tent gesloten was??? stiekem nog open zeker;-)Hoeveel dagen nog voordat ohhhhhMandy bij jou mag komen wonen, weer even diep in haar oogjes gekeken slim beestje wordt dat zie ik zo!Mooie dag vandaag en niet zó ondeugend hé Annypenny oude nozem hahaha (zeg het vol repect hoor zet dit er maar even achter voordat het verkeerd gelezen wordt) … CiaoBella bacci

  «»Vosje«»
 33. Leuk die reactie van jou hieronder :’ik heb mijn gezicht laten zien bij de slangen in Exloo’. Het is dat ik weet hoe je eruit ziet want anders was het voor mij hier gokken gebleven; ik wist niet hoe gauw in naar beneden moest scrollen om een reactie achter te laten :-((((

  • Ilona •
 34. nu valt er toch een door de mand,wie was dat dan echt bij jap jum edje?

 35. Hahahaha, Henk hij vindt mij zijn mooiste zusje en ik hem mijn mooiste broer, we zijn maar met z’n tweetjes maar we hebben in ieder geval wel veel gevoel voor humor en dat delen we en hebben met ons beiden heel wat afgelachen.Jij nog een goede nachtdienst Henk, en daarna lekker slapen.Liefs, Ann.

 36. welterusten .. tot later…

 37. zie daar het antwoordt van een kenner..bravo

 38. Welterusten lieverd, ik ga ook maar naar bed, morgen weer een worstelpartij met de belasting aaarrrrgghhh.Kus van mij voor jou.

 39. Volgens mij gaat het verouderingsproces dubbel hard als je afgestompt en chagrijnig door het leven gaat,daar heb jij in elk geval geen last van Ann. Dat je nooit knap bent geweest is ook niet waar,je bent nog steeds mijn knapste zusje hoor!Welterusten voor straks, en een dikke kus van je broertje.

 40. Henk eigenlijk moeten we allemaal gewoon tevreden zijn met ons lichaam en gezicht, uitstraling en karakter doen de rest.

 41. tja Ann,Ik ben ook de jongste niet meer en zeker niet knap… en toch zijn we, en ik zeg bewust we, aantrekkelijk….toch?

 42. Nee Henk, zal ik niet meer doen ehhh paardenbloemen zijn ook heel erg mooi! Henk ik ben altijd blij geweest dat ik niet knap was, dan valt het later ook niet zo tegen. Ik maar maar grapjes hoor, met heel veel mensen wil ik nog niet ruilen voor een oud besje val ik nog best mee.

 43. Prachtige bloemsoort die seringen en lekker ruiken…En die bloem achter Mandy moet zichzelf niet zo neer halen!!!

 44. Hoi Nicky, er zijn inderdaad kleinblijvende seringensoorten o.a. de Syringa microphylla "Superba" ze hebben donkerroze bloemen, maar inmiddels zijn er meer cultivaren, kijk er maar eens naar. Dit soort wordt niet groter dan 1.75 mtr. en je moet veel snoeien, dus dat kan in een kleine tuin ook. Mandy mag gezien worden hoor, die roodharige poedel op de achtergrond valt vies tegen….grinnn. Liefs, Ann.

 45. Ha Ann, wat een schattig hondje, kan me voorstellen dat je bijna niet kan wachten. Nou die dame op de achtergrond mag best gezien worden haha…….Wat zijn die seringen toch prachtig en wat een goeie uitleg geef je erbij. Ik zie bij onze buren ook zo’n mooie seringenboom, paars, maar die witte en roze vind ik ook schitterend.Mijn tuin is te klein voor zo’n grote boom, maar er schijnen ook kleine struiken te zijn. groetjes Nicky

 46. Lieve Tanja, dat wordt een drukke week maar vrijdag is het feest, alvast van harte gefeliciteerd met deze dag en Mandy krijgt absoluut alle liefde die ik nu nergens kwijt kan, arm diertje! grinnnn…..Leuk kastje hé Lukas, dat heb je goed gezien! Foto’s maken van Mandy zal ik ook zelf heel veel doen denk ik, maar Henk zou ook beslist onder supervisie staan van mezelf, geen hondje onder een kraan b.v. je weet maar nooit! Maar in een bloempot of theepot mag hoor, dat zal ik zelf ook doen. Bedankt voor je reactie, liefs, Ann.

 47. vind het kastje anders best wel mooi ha,ha,haheel eerlijk,zat te denken hoe zal het ann vergaan zijn in alkmaar las maar niets en ja hoor je space opgezocht en daar is het kintje van ann heel leuk,ook de fotos en de informatie over de sringenstruik heel mooi vind hem ook zo lekker ruikenin nederland had ik ze ook hier nog niet gezien. en de fotos van je hondje zelf maken hoor,met Henk weet je het niet hij gebruikter van alles om fotos te maken of er bij blijven.

 48. Lieve Ann wat weer een pracht log om te lezen .Zo leer je weer over geneeskrachtige planten en bomen .Kleine Mandy is een pracht ,wat een droppie om te zien .Mandy krijgt toch maar een fijne moeder die haar met liefde vasthoud ,dat is te zien .Fijne dag vandaag .Zal deze week weinig spacen denk ik moet 3 dagen werken en vrijdag trouwt onze oudste dochter die begin augustus haar eerste kindje verwacht .

 49. Dank je wel Elisabeth, witte seringen zijn ook zo puur om te zien en geuren doen ze allemaal, ik heb weer wat af lopen snuiven, ik zal nu toch wel erg blij zijn als ik Mandy kan ophalen het is hier veel te stil.Liefs, Ann.

 50. Lieve AnnWat een mooi log heb je er weer van gemaakt en wat weet je toch veel over de geneeskracht van planten .Ik vind de seringen zalig ruiken en de witte vind ik gewoon de mooiste .Wat is Mandy een schatje ,ik kan me voorstellen hoe jij je verheugd om haar thuis te hebben ,en de vrouw achter Mandy mag zeker gezien worden hoor !!!Veel liefs Elisabeth

 51. Annelies, wat vervelend is dat hooikoorts kan de lente aardig bederven al is het nog zo mooi, dat mens achter het hummeltje heb ik laten zien bij het slangen in Exloo item en dan vind ik het wel weer prima! Liefs, Ann.Liny, ja minder zie ik ze ook wel en ik schaam me ook niet voor mezelf, maar het gaat om het hondje in dit geval en niet om mij. Was het maar waar dat er geuren uit de luidsprekerboxen konden komen dat zou heerlijk zijn, maar wie weet wat er allemaal nog komt (misschien na onze tijd). Liefs, Ann.

 52. je hoeft je niet te verstoppen Ann je ziet er nog goed uit hoor Ik heb ze minder gezien zal ik maar zeggen Je foto s van de seringen zijn prchtig mooi .Ze zijn deze jaar erg vroeg Als we nu nog geur pc hadden ,dan was het hele maal mooi Liefs LINY

 53. Hallo Lieve Ann, ik vind seringen heel erg lekker ruiken, je hebt er ook weleens doucheschuim van. Heerlijk! buitenga ik er nu niet aan ruiken, want ik zit al dagen te snotteren en te niezen van de hooikoorts. Helaas altijd als alles in bloei komt. Maar alles ziet er nu wel heel mooi uit in de natuur. het gaat nu zo snel.En wat een lief klein dotje je hondje. Een mooi exemplaartje hoor! en die mevrouw daarachter had ik ook graag in beeld gehad. hihihiLiefs Annelies

 54. Allemaal bedankt voor de reacties, zo zijn er weer heel veel mensen die de heerlijk geurende sering niet alleen mooi vinden maar nu ook weten dat het eigenlijk een geneeskrachtige struik/boom is, misschien komt het ooit nog eens van pas. En Mandy, ja dat is een plaatje en het duurt nu niet zo lang meer voordat ze hier is. De drukte valt heel erg mee en zoiets liefs in huis scheelt een enorm stuk bij het alleen zijn. C.e. waarom zou je overigens niet even vragen of je in de tuin foto’s mag maken, doe ik ook hoor! Een leuk verhaal over het buurhondje van jullie! Eigenlijk hebben we hier allemaal toch wel veel met de seringen, als het niet nu is dan is het van vroeger erg leuk om te lezen.Liefs, Ann.

 55. Prachtige foto`s, goed informatief verhaal erbij.Het hondje is een echt dotje, kleine knuffel. Mandy, wat een leuke naam voor die kleine uk.Nog een fijn weekend gewenst.

 56. Ik heb weer een bezoekje aan je space gebracht, en je foto’s bewondert, en eigenlijk vooral de laatste ;)onze buren hebben ook zo’n mooie (paarse kleur) sering in hun tuin staan, ik heb al eens een paar keer geprobeerd er een foto van te maken, maar hij staat achter de schutting, en eigenlijk met nog een lelijk raster ervoor ! 😉 dus dat mislukte. en om nu te zeggen dat ik er persé een foto van wil, dat ik dan maar aan de buren ga vragen of niet bij hen in de tuin mag gaan staan fotograferen, dat gaat me toch eigenlijk wel een beetje te ver…Je hebt zo te zien echt een heel erg klein lief schattig hondje uitgezocht. Een mooi klein bolletje hond ;). Waarvan ik wel zeker denk te weten dat je niet kunt wachten totdat je haar op kunt halen en mee kunt nemen. Tja, en dan ga je het weer wat drukker krijgen… hihihi. Maar je zal er waarschijnlijk ook mooi wat gezelschap aan hebben !Net als wat wij soms het hondje van de buren hebben die nog wel eens op bezoek komt ! haha, en mij moeder laats stiekem een plakje koek tussen brood had weg gehaald van tafel, wat bovendien ook nog eens in een boterham zakje zat ! ( en mijn ma die in de hal bezig was, maar denken, waar blijft die hond toch ?! tja… ze had er dus niet meer aangedacht dat er nog wat op tafel lag… en hij had het gevonden. en kon blijkbaar de verleiding toch niet weerstaan, maar hij had wel eerlijk gedeeld, want hij had er namelijk nog één in laten zitten ! ;). De *** hond ;)x, c.e

 57. Prachtige foto’s Ann.Bij het huis waar ik geboren en getogen ben stond een prachtige (paarse) sering en elk jaar genoot ik van de geur en de bloemen. Van geneeskracht wist ik echter niets, heb het met aandacht gelezen.Veel succes met je hondje, die ziet er lief uit.

 58. weer wat geleerd liefen an en ja ik als ex tuinman hed het moeten weten maar ik moet toe geefen dat ik niet alles wist zo zie je maar dat elk mens kan leren van de spacee en wat moet ik er aan toe voegen wat een lief stel zijn jullie twee zo op de foto ik hoop dat jullie samen en fijnen tijd te gemoet gaan en dat de liefde die aan ons schenkt dubbel en dwars terug krijgt van je liefen mandy diken kus van mij voor jullie twee doei

 59. Hallo lieve Ann Wat is ze nog zo klein, maar O zo lief die kleine Mandy. Mooie foto’s van de seringen, liefs Annie

  Annie Marie José
 60. Mooie foto’s van de seringen Ann en al de info over deze heester is heel interessant. De kleine Mandy is beeldschoon!!!!!!!!

 61. Heb nog even naar jullie gekeken, Mandy is zo schattig, jij ook hoor ;-))).

 62. Hallo lieverd van een Miem,dank je wel voor je lieve reactie, ben jij ook al zo gek? Gelukkig want soms denk ik wel eens (weet het eigenlijk wel zeker) dat mensen raar naar me staan te kijken omdat ik altijd met m’n neus in de bloemen zit, misschien is ie daarom wel zo lang! Mandy is echt schattig om te zien en ze waggelt nu nog, geweldig is dat zo’n hummeltje. Jij ook veel liefs en een dikke kus, Ann.

 63. Loontje, bij het uitzoeken van een hondje van dit ras kijk je ook naar de voetjes en die zijn bij Mandy prima, ook kijk je naar de stop van het neusje of het niet te lang is, en naar de huid onder het vachtje of het wel blauw is als dat zo is blijft het langer zwart. Ik vind het juist ontzettend leuk dat we alle drie over seringen geschreven hebben, telepathie, toeval of gewoon we zijn nu eenmaal dol op seringen? Jij ook een heel fijn en zonnig weekend die zon moet erbij want ik moet opnieuw achter het zevenblad aan, dat is dus echt onkruid en nergens goed voor! Liefs XXX ADBedankt Joke voor je lieve reactie en wat heerlijk dat je een witte sering hebt, ze zijn zo puur en zuiver om te zien en dan die heerlijke geur! Lief hè zo’n klein knoedeltje, maar ze zijn nu al zo zindelijk dat ze niet meer in hun eigen nest wat doen, dan klauteren ze er uit en doen het op kranten, dus dat wordt niet zo’n lange periode meestal heb ik een hondje wel in 14 dagen helemaal zindelijk en genieten doe ik er zeker van. Jij ook een heel fijn weekend en liefs, Ann.

 64. Hai lieverd,Heb weer genoten van je wetenswaardigheden over de sering. Toevallig heb ik vandaag heel lang de sering van de achterburen staan te besnuffelen, HEERLIJK ! Ze zullen wel gedacht hebben, wat is dat nu weer voor een leipo, maar ik ben gewoon een drol wat betreft lekkere geuren of het nu van bloemen, kruiden of eten komt, hihi. Wist alleen van digitalis en de tussenschotjes van walnoten dat ze op het hart werken, dus weer wat bijgeleerd!En dan natuurlijk Mandy……… Wat een SKEET !!!!!!!!Twee heerlijke koppies op één foto……. wat een verwennerij ! Lieve Annetje, het duurt natuurlijk nog 4 weken, maar ik wens je alvast heel veel plezier en geluk met je kleine drolleke!Veel liefs en een dikke kus, Miem

 65. wat een mooie foto,s heb je gemaakt van de seringenstruik -boom en wat een uitleg er over heel interesant hoor weer echt leerbaar .de witte sering heb ik zelf ook in de tuin bloeit heel mooi maar alleen is hij nog niet zo groot ik heb hem nog niet zolang de onderste foto is helemaal te gek om op te vreten echt lief . en ann je permanent je en dat kleurtje staat je goed over 4 weken krijg je het druk met opvoeden en zindelijk maken . geniet er van .liefs joke nog een fijn weekend

 66. Mandy is niet alleen beeldig van koppie maar ze heeft ook hele mooie voetjes en ik kan het weten want ik heb een voeten-fetisj. Gompie wat is ze toch snoezig!Wat heb je een mooi seringenverhaal neergezet en wat een bijzonder toeval dat Rita en ik ook over seringen een item hadden. Zou dat nou telepathie zijn of toch gewoon toeval? Lieverd, ik wens je een warm weekeinde. Beetje zon kunnen we wel gebruiken. Liefs, xxIK

  • Ilona •
 67. Lieve San bedankt voor je reactie, als je ooit helemaal honger krijgt mag je komen hoor ik weet nog niet of ik Mandy daaraan waag en ik zelf wil ook graag heel blijven, maar te (vr)eten krijg je ;-))) Er zijn overigens ontzettend veel bloemen waar je het helemaal niet van zou denken die gebruikt worden in de homeopathie en niets is haast onkruid het zijn nagenoeg allemaal kruiden waar je echt wat mee kunt doen, van een bepaald deel van de seringen maken ze trouwens ook verfstof. Jij ook nog een heel fijn weekend meis en een kus van Ann.

 68. Vind het geweldig voor je Ann en hiermee val ik waarschijnlijk in herhaling, jij bent een geweldig "wijf" maar die kleine is ook een heerlijk snoepje, beide om op te vreten. Haar pootjes…….zo klein nog……zo schattig. Was helemaal te vergeten te zeggen dat ik ook erg geboeid het seringenverhaal heb gelezen, veel info en ik had geen idee dat de sering ook nog iets kon uithalen op het gebied van homeopathie. Mooie foto’s ook! Weer iets geleerd vandaag.Lieverd, ik wens je een heerlijk weekend.Xusje, San

  °○°Alexandra
 69. Henk, jij wordt evengoed wel 100 als je een beetje oppast natuurlijk een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker in weilanden waar het toch ruim genoeg is. Yorkies worden niet zwaarder dan 3 kg. en als ik haar krijg is ze nog heel klein, het zou voor jou wel wat zijn om je op uit te leven met mooie foto’s maken.Liefs, Ann.

 70. Ben van plan om meer dan 100 jaar te worden Ann. De sering gaat me daarbij helpen. Wat heb je daar een geweldig leuk modelletje in je handen. Echt prachtig en wat ontzettend klein nog

 71. Oeps en er zijn nog zo ontzettend veel onderwerpen waar ik over wil schrijven, maar ja waar het hart vol van is…Jij begrijpt tenminste waarom ik me verstop whoehahaha. Genieten zal ik zeker van dat kleine ding Melda, jij ook nog een heel fijn weekend en liefs van Ann.

 72. De seringen zijn ook mooi ,ze kunnen zo lekker ruiken vooral na een regenbui.Interessant om er nu meer over te weten.Ja natuurlijk zou niemand nog naar Mandy kijken haha.Wat een schatje ,je zal er van genieten daar twijfel ik niet aan.Ik wens je een mooi weekend Ann.Liefs van Melda

 73. Bescheidenheid siert de mens Melda, als ik mijn gezicht helemaal had laten zien keek niemand meer naar Mandy, grinnnn…………

 74. Wat een lief hondje! Jammer dat die mooie vrouw er zich achter verstopt!

 75. Ach ja Mandy gaat nu al in de leer voor fotomodel, nu is het nog een popje maar als ze groter wordt zijn ze ook bijzonder mooi, leuk dat jij seringen lekker vindt ruiken, de meeste mannen zijn er niet zo dol op.Liefs, Ann.

 76. Een heel interessant verhaal over seringen ! Ik vind ze lekker ruiken, maar van al die andere eigenschappen was ik niet op de hoogte ! Mandy staat er geweldig op, erg fotogeniek ! Ook een fijn weekend toegewenst !

 77. Bedankt Belia, leuk dat jullie interesse hebben voor kruiden en planten die gebruikt worden in de homeopathie, het raakt gelukkig weer helemaal in en dat is heel prettig homeopathische middelen hebben tenminste geen bijwerking en heel vaak groeien ze in het wild zodat iedereen ze kan gebruiken. Mandy en ik worden twee heel dikke vriendjes hoor en zullen elkaar veel liefde geven, gaat zeker goed komen. Liefs, Ann.Lieve broer, fijn dat jij de foto’s mooi vind ik heb me suf lopen zoeken er zijn niet veel mensen die ze hebben maar nu het achter allemaal gaat veranderen wil ik ook een sering! En dan als er flink wat bloemen aanzitten lekker wat plukken voor in huis kan helemaal geen kwaad als je de nieuwe enten maar laat zitten. Mandy is echt een heel klein dotje, jij ook een fijn weekend lieverd en een dikke kus van zusje.Dank je wel Petra, leuk dat jij het ook interessant vindt eerdaags kan je misschien wat kruidenkennis gebruiken voor massageolie e.d. Liefs, Ann.

 78. Wt een wetenswaardigheden over de sering, heel interessant. En wat is Mandy een scheetje. Dus nog 4 weken wachten en dan heb je haar in huis.Ik wens je een heel fijn weekend!!Liefs,

 79. Lieve Zuster,Je hebt weer een prachtig item geplaatst met deze uitgebreide informatie en mooie foto’s over seringen.Ik vindt het prachtige bloemen,en zou er best een vaas vol mee in huis willen hebben staan. Wat is "Mandy" een poepie he?, Ik wens je een heel fijn weekend,het weer ziet er nog steeds goed uit,dus geniet er maar van hoor!Een dikke kus van je Broertje

 80. Wat een goed verhaal over seringen, zo ben ik weer een beetje wijzer geworden! Het leukste vind ik de laatste foto, wat een droppie, jullie worden een leuk span, komt helemaal goed! Wens je een fijn weekeinde, liefs Belia.

 81. Dank je wel lieve Gerd en ik weet nog veel meer niet dan wel hoor, maar ik blijf wel wie ik ben. Dikke kus.Rita, dat kan best kloppen want de geur alleen al werkt omdat de bloemen etherische olie bevatten die op je stemming en geest inwerken.Liefs xxx Ann.

 82. Wat een schatje die Many en die ‘er achter zit’ ook. Bedankt voor het delen van je wijsheid over de seringen nu weet ik zeker dat de band die ik er mee heb meer is als ik ooit geweten heb. Prettig weekend !xxxR

 83. Lieverd,prachtig logje ( wat weet jij toch veel!!! )en dan de laatste foto…leuk voor jou als deze schat straks door je huis huppelt…en Mandy zal ook beste vriend worden met jou…net als ik…omdat je bent…zoals je bent!!!dikke kus..

 84. Denk ook aan jou hoor meis, Mandy en ik zullen het heel best samen kunnen vinden, dat heb ik haar al in haar oortje gefluisterd en ze knikte…….een paar takken plukken zat er niet in, ik heb deze keer heel beleefd gevraagd of ik de tuinen in mocht uhm ja foto’s maken voor internet, geen leugen toch? Toch wel jammer want een paar takjes had ik graag willen hebben, volgend jaar zelf maar een boompje planten.Liefs xxx Ann.

 85. Lieve Annypennys Proficiat met je allerliefste kleine lieve nieuwe schat Mandy wat een droppie zeg en wat een geluk heeft Mandy dat jij zijn bazinnetje(rotwoord) bent wat zullen jullie het samen fijn krijgen GoodLuck lieverd … en knufje aan Mandy ook van Maxx woeffffff ….De Seringen vooral de lilakleurige heb je prachtig beschreven/omschreven wat een boel wijze info heb er veel aan thnx! Had je stiekem je snoeischaar bij je toch mooi wit met lila gecombineerd seringenboeket in je huisje … Dit jaar staat de boom (las ooit dat we het een struik moeten noemen?) erg lang in bloei dit natuurlijk vanwege het weer, bij mij in ieder geval toppie in knoppie en super mooi van kleur … Denk aan je en zonnig weekend LiefsxB

  «»Vosje«»
 86. Grapjurk, hahahaha!

 87. Och wat een scheet, en Mandy mag er ook wezen…..grinnnn

  °○°Alexandra
 88. Liza, het zijn zulke geweldig mooie bloemen en ik vind de geur werkelijk heerlijk, alleen stonden er in het dorp niet zoveel dus het was nog een hele toer om foto’s te maken. Wat leuk dat er in jouw sering al bloemen zitten. Geniet ervan meis, ik heb erg genoten van Mandy maar er komen nog wel meer foto’s van.Liefs, Ann.

 89. Lieve Els, het karakter kan ik prima mee leven, het omhulsel ach het wordt nu eenmaal ouder en daar is ook nix mis mee maar mooi is anders en Mandy is toch een stuk knapper!Liefs, Ann.

 90. Hallo Ann,ik heb alleen even foto’s gekeken…..Wat heb je de seringen mooi weergegeven, op verschillende manieren, prachtig!Mijn lievelingsbloem is ook de sering, wij hebben er pas eentje in de tuin.Afgelopen week zaten er de eerste bloemen in!!!Maar de laatste foto is de aller-allermooiste!Jouw Mandy, wat heerlijk dat je haar nu gezien en gevoeld hebt!Lieve groet, Liz@

 91. mooi verhaal over de sering wist ik niet en ja wat een dotje wat er achter zit is ook niks mis mee hoor ann niet je zelf zo bekritiseren want je bent een goud mens die altijd een lief en goed word voor ieder over heeft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: