Koninginnedag, 30 april 2009. Is Nederland weer een stuk vrijheid kwijt?   41 comments

Het zou een prachtige dag worden en tevens zou de 100ste geboortedag van koninging Juliana worden gevierd met een groot defilé. Het mocht allemaal niet zo zijn, 10 voor 12 reed de open wagen met de koninklijke familie richting Paleis het Loo en tegelijkertijd reed een zwarte Suzuki Swift met hoge snelheid door het dranghek met achterlating van vele gewonden (bij nader inzien 4 doden, 5 zwaargewonden en 8 lichtgewonden) tegen het monument de Naald in Apeldoorn, de auto was door eerdere schade onbestuurbaar geworden en anders was het de auto van de koninklijke familie geworden of de rijen mensen die achter de Naald stonden. De echte feiten waarom de man uit Huissen dit deed is nog niet bekend en het zal binnenkort wel duidelijk worden waarom deze man dit op zijn geweten wilde nemen. Veel meer wil ik er niet van zeggen, want net als heel veel andere mensen gaan mijn gedachten nu uit naar de slachtoffers, (vrouwen, kinderen en mannen), de familieleden en omstanders die dit vreselijke gebeuren van dichtbij hebben meegemaakt. Er zullen nog veel politieke debatten worden gevoerd, maar Nederland is weer een stuk vrijheid kwijtgeraakt, het is nu bewezen dat het uiterst makkelijk is om een aanslag te plegen op de koninklijke familie en dit is een zwarte bladzijde voor de monarchie. Koninginnedag zal nooit meer worden wat het altijd was, een open en vrij feest. Mij rest niets meer dan kaarsjes te branden voor allen die hieronder lijden en alle betrokkenen heel veel sterkte te wensen.

00 BrandendeKaarsjes  00 BrandendeKaarsjes 00 BrandendeKaarsjes

Geplaatst30 april 2009 doorAnn McDunn inGeen categorie

41 Reacties op “Koninginnedag, 30 april 2009. Is Nederland weer een stuk vrijheid kwijt?

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Het stond op de voorpagina in Schotland. Helaas was toen nog net zoveel onduidelijk als het eigenlijk nu is. Feit is dat er weer ee niemand is die in staat is om een heel feest teverknallen en het waarschijnlijk het voor altijd veranderd heeft. Jammer vooral ook van Juliana’s 100 ste , dat staat toch voor velen nog steeds symbool voor de koningin. Ik hoop dat we beseffen dat het een persoon was en dat de openheid van het koningshuis hoog in het vaandel blijft staan.

 2. John koninginnedag gaat wel door, alleen worden de beveiligingen enorm aangescherpt. Gisteravond bij de Herdenking op de Dam in Amsterdam was dat al behoorlijk te merken. Wél was het dapper dat de koningin, Willem Alexander en Maxima er waren ondanks de enorme schrik die ze er toch van gehad zullen hebben. Ook vond ik zelf dat er een andere sfeer was, niet alleen de herdenking maar ook 30 april hebben een stempel gedrukt op de Nederlanders, dat was te zien en je kon het voelen al was je er niet bij. Aan Maxima was het vooral te zien, ze zag er niet echt goed uit, het heeft toch een grote impact op haar gehad, de theorie die anderen er van gemaakt hebben was dat hij wraak wilde nemen waar dan ook om, een idioot was het en ik vind het nog steeds erg jammer dat hij is overleden, wat ook wel zijn bedoeling zal zijn geweest, hij heeft geen straf maar in de ziekenhuizen ligt nog steeds een vrouw die er zeer ernstig aan toe is en twee ernstig gewonden. Ik kan er totaal niet bij dat als je wraak wilt nemen op de beveiligingsdienst dat je dan maar zoveel onschuldige mensen gaat aanrijden. Het was in ieder geval met voorbedachte raden, want nadat ze hem hadden aangehouden had hij nog weg kunnen gaan maar ten koste van alle leed heeft hij toch maar doorgezet, een gewetenloze schurk was het en niet alleen voor Apeldoorn een klap maar voor het grootste deel van de Nederlandse bevolking. De reactie van Sandra begrijp ik dan ook niet helemaal, maar ja er zijn mensen die het eigen ik hoog in het vaandel hebben, sorry Sandra maar zo denk ik erover. John met koninginnedag komt het wel goed, maar volgend jaar zal iedereen er toch wel bij stil staan.

 3. Nee,ik geloof niet dat koninginnedag hierdoor voorbij gaat. Ook al was het in Apeldoorn (mijn dorp) een ramp.Sterker nog die man woonde hier een straat achter (om misselijk van te worden toch)…..Wie rijd er nu met een suzuki in op een bus (ja, dan ben je maf)..Ik hou van de koninklijke familie en hoop op een openbare koninginnedag (of koningsdag).

 4. Zweef jij maar verder hoor Sandra, maar hierbij valt echt helemaal niets goed te praten. Stel dat jij en je man alles maar dan ook alles ineens kwijt zijn, je bent wanhopig en ziet het niet meer zitten is dat dan een reden om in je auto te stappen en zoiets verschrikkelijks te doen? De mensen die dood zijn en nog gewond in de ziekenhuizen liggen hebben die man totaal niets gedaan en konden hem niet, voor jou een geluk dat je het hebt gemist maar de slachtoffers en alle mensen die erbij betrokken waren en zijn zullen dit nooit meer vergeten. Vooral kleine kinderen kunnen er zelfs later nog last van gaan krijgen, het was geen heisa Sandra het was een verschrikking!Jij ook een prettig weekend.

 5. Na de Eifel zijn we meteen met de boot er op uit getrokken. ’s Avonds laat zag ik op het nieuws wat er gebeurt was….alle heisa heb ik niks van gemerkt. En dat vind ik prima zo….het is idd wel zo dat er weeer een stukje vrijheid weg is maar tegelijkertijd denk ik dat door alle omstandigheden sommige mensen doordraaien, gek gemaakt worden en dan uit wanhoop tot zo’n daad komen. En nu probeer ik niks goed te praten hoor!!!!Prettig weekend Ann, en als je het niet erg vind blijf ik gewoon op mijn wolkje verder zweven.

 6. Karst Tates, de man die gewetenloos op feestvierende mensen is ingereden wilde wraak nemen op het beveiligingsbedrijf waar hij was ontslagen, hij wilde aantonen dat de beveiliging niet goed genoeg was, dat heeft Elsevier vernomen van een kennis van Tates. Ook dit is natuurlijk een theorie hijzelf kan het niet meer bevestigen en dat is erg jammer! Een gewetenloze idioot heeft dood en verderf gezaaid en wordt daar niet voor gestraft, het zit mij dwars dat hij niet heeft kunnen zien, horen en lezen wat hij eigenlijk heeft aangericht. Hiermee heeft hij n.l. ook een voorbeeld kunnen geven aan andere idioten en daar zal iedereen in de toekomst toch rekening mee gaan houden.Lieve Annie, Het zal inderdaad nooit meer worden wat het was, een open en vrij koninklijk huis dat zich veilig tussen de mensen kon begeven en eigenlijk is niemand meer veilig, de idioten op de wereld die niets om hun eigen leven en dat van anderen geven nemen in aantal toe, uit zichzelf of gestuurd dat maakt eigenlijk niets uit het echt veilige gevoel is verdwenen en dat merk je heel goed om je heen aan de reacties van vooral oudere mensen die zelfs ’s avonds hun deur niet meer durven opendoen.Liefs, Ann.

 7. Lieve AnnIk heb het van het eerste moment na het gebeuren, gehoord op de radio, ik was totaal verbijsterd over de aanrijding in Apeldoorn, zo erg voor al die mensen en voor heel Nederland.Wat een mooie dag had moeten zijn, is veranderd in een tragedie.Het zal nooit meer worden zoals voorheen, voor het Koningshuis en voor de andere Vorstenhuizen, wie is nog veilig !Laat ons allen een kaars branden voor de slachtoffers door zinloos geweld.Liefs Annie

  Annie Marie José
 8. Het is heel erg jammer voor alle mensen die nu met de vraag WAAROM zitten, een echt antwoord zal er nooit komen. Wat je er allemaal van leest was het een rustige en nette man en nog maar 38 jaar, die financiële problemen kunnen toch niet de oorzaak geweest zijn al beweert een buurvrouw dat hij zijn huis uit moest wegens huurschuld, deze Karst Tates was nog maar 2 maanden geleden ontslagen dus zo groot kan de huurschuld nooit zijn geweest. Iedereen heeft zo zijn eigen theorie over het waarom, maar ik kan wel meegaan met wat een vriend van mij zei toen ik hem aan de telefoon had een poosje geleden. Tates werkte bij de beveiliging en heeft hij op deze manier ook de aandacht willen vestigen op de zwakte van de beveiliging? Hij moet toch geweten hebben dat als hij bij de bus zou komen hij onschuldige slachtoffers zou moeten maken. Er is totaal geen verontschuldiging voor zijn vreselijke wandaad, zoals het nu lijkt is het toch een eenmans actie geweest van iemand die totaal gewetenloos iets heeft willen aantonen om daarna zelfmoord te plegen of om doodgeschoten te worden, er gaan al veel geruchten dat er op hem is geschoten. Maar dat neemt niet weg dat heel Nederland geschokt is door deze afschuwelijke daad en dat hij ervoor heeft gezorgd dat er naast het vreselijke leed dat hij anderen heeft aangedaan een stuk van het vrij omgaan van het koninklijk huis heeft vernield, het zal nooit meer worden wat het was want deze Tates heeft er voor gezorgd dat anderen misschien op een idee komen als het zo makkelijk is om bij zoveel leden van een koninklijke familie in de buurt te komen. Dat één man zoveel kan aanrichten in een heel korte tijd is nog steeds onbegrijpelijk en ook bij mij staan de beelden nog steeds op m’n netvlies en het gaat maar door, rellen door de dag van de arbeid, een vrouw overleden door huiselijk geweld en in de ziekenhuizen vechten nog steeds drie mensen voor hun leven door de aanslag van gister. Het blijft onwezelijk dat dit soort lui al vaker voorkomt en wat er nog zal gebeuren is onvoorspelbaar, maar het leven wordt er op deze manier bepaald niet mooier op.

 9. Ik zat tv te kijken, alles staat nog steeds op mijn netvlies ben er kapot van, vreselijk om te zien hoe die mensen door de lucht vlogen. En dan altijd weer die vraag; waarom??? De dader is overleden en er wordt nu gezegd; waarschijnlijk zijn ontslag, crisis en pandemie. Waarom altijd zoveel onschuldigen mensen meeslepen als je het niet meer ziet zitten?

  Lady Flower Power
 10. Helaas zullen we niet weten wat deze man heeft bezield ,hij is overleden .

 11. Er zijn geen woorden voor dit drama te vinden Ann. Het heeft me diep geschokt.

 12. ann ik brand ze mee wat een drama alles wat ik gelezen heb hier net en gezien gisteren maakt ook diepe ondruk op me de arme mensen er om heen de slachtovers wat een pijn en wat een verdriet zet mijn kaarsje er in gedachten ook bij veel liefs en iedereen heel veel sterte want het raakt ons allen diep

 13. Lieve René bedankt voor je mooie gedicht en een dikke kus terug.Melda, slapen moeten we maar ik pak er nog steeds mee om, op het late journaal lieten ze nog beelden zien van hoe het was toen de koninklijke familie gewoon tussen de mensen door liep en ze lieten doorschemeren dat dit nooit meer zal kunnen. Toch lekker slapen en liefs van mij voor jou.Miem, dat is het woord GRUWELIJK. Liefs en een dikke kus terug.

 14. Verbijstering, verdriet, verslagenheid ………….Dit is gruwelijk.Liefs en een dikke kus, Miem

 15. Ik ging eens kijken op tv naar de feestende nederlanders en toen was het net gebeurt,het was zo onwezenlijk!!?Voor de rest van de dag heb ik het verder gevolgd op de radio en tv.Probeer toch maar te slapen Liefs Melda

 16. zijn er nu nog vraagen nee zou ik zegen zijn er antworden op zijn daden wie zou dat zegen .zijn het boosen dromen die over ons heen komen .zijn het dan toch elke keer die vragen waar om waar om moest dit gebeuren .zijn de dagen nu langer of korter geworden voor hen die achter zijn gebleefen zijn we even bij de les wie zal het zegen ik jij de nacht die komt er aan morgen wordt voor bereid lang heel lang zou zullen we er niet bij stil staan want het leefen glijd langzaam voor bij maar toch wil ik even stil staan ….. o het is al voor bij niets gevraagt maar gewoon van je weg genomen . liefen an maar toch wens ik jou een rustig genacht toe kus van mij

 17. Ook in België zullen jullie dit wel meegekregen hebben Melda en in ieder land is tegenwoordig wel wat, we zien en horen zoveel ellende dat het haast niet meer om aan te zien is, maar dit heeft toch weer ingeslagen met een enorme klap zoveel onschuldige mensen die een echt Nederlands feest aan het vieren waren, bedankt voor je woorden.Liefs, Ann.

 18. Ik zoek woorden maar vind ze niet.Mijn meeleven gaat naar iedereen die er bij betrokken is ,in de eerste plaats de slachtoffers en hun familie .De verslagenheid is groot .

 19. Dank je wel lieve Rita……

 20. Ann, ben woordenloos, gedachtenloos en denk hetzelfde als jij…..

 21. Ergens is dit rampzalig, ook voor alle mensen die iemand zijn kwijtgeraakt dan wil je weten waarom, geen straf en we weten nog niet eens of hij het wel alleen heeft gedaan of bedacht, de politie blijft op de weg waar het gebeurde naar sporen zoeken en ook in het huis zijn ze nog niet klaar, weten ze iets wat wij nog niet mogen weten? Alweer iemand overleden en dan zijn er nog 4 zwaar gewonden, mijn kaarsjes branden ook hier in huis en ik ben behoorlijk aangeslagen, dacht even aan Irak hoe de mensen daar deze vreselijke beelden haast iedere dag zien en dan nog erger. De wereld is zo mooi, waarom zien de mensen dat toch niet! Eindelijk een hele middag TV gekeken want dit moest gewoon, maar wat moet er van de wereld worden, ik weet het niet meer.

 22. De dader schijnt inderdaad hersendood te zijn. Dat is jammer, want net zoals Edward zegt, nu zullen we nooit weten wat hem bezield heeft + zal hij er nooit voor kunnen boeten voor wat hij anderen hiermee heeft aangedaan !

 23. het is een drama voor heel nederland wat bezielde die man we waren net naar de vrijmarkt geweest ,en zette even mijn pc aan en zach dat benona een weblog had toegevoeg met de beelden erbij op YouTube.dus gauw de tv aan gedaan ,en het ging de hele dag er over wat was de koningin ook vreselijk aangedaan .moest het 100ste geboortedag zo aflopen de hele week zullen we de tv en de kranten volgen waarom . ik denk ook aan de slachtoffers en de fam vreselijk vind ik het .wat zo mooie dag moest zijn .liefs joke

 24. Lieverd,heb er geen woorden voor…wel kaarsjes..

 25. En meer kunnen we jammer genoeg niet doen Liny, zelf ben ik ook nog vrij triest.Liefs, Ann.

 26. Inmiddels is er een 5e persoon overleden,de dader stond bekend als een rustig en net iemand,en kan niet worden verhoord omdat zijn toestand kritiek is.

 27. Ann Ik was er helemaal kapot van. Alle aardig heid van de Festiviteien hier in Assen was weg Ik ben een eind gaan fietsen om alles even te vergeten. je wordt er somber van. Die kaarsjes vindt ik geweldig van jou Ik heb ze hier in de kamer aan.Lieve Groetjes LINY

 28. Tanja dat heb ik ook geprobeerd, maar het wil nog niet! Annelies, ik ben je niet vergeten hoor en iedereen is aangeslagen, dat zal wel even tijd nodig hebben. Liefs, terug meis.

 29. Inmiddels schijnt de dader al hersendood te zijn en dan zullen we nooit achter de waarheid komen, het verhaal dat hij zijn huis uit moest wegens huurschuld is niet waar, hij had zelf twee maanden geleden de huur opgezegd. Het is onbegrijpelijk dat hij eerst is aangehouden en toch nog de kans heeft gekregen en wie weet wat er allemaal nog niet bekend gemaakt is aan ons. Bedankt allemaal voor de reacties, ik ben er zelf wat af want ook ik vind het een drama voor alle Nederlanders en alles waar we voor staan (stonden?)

 30. Lieve Ann, een verschrikkelijke dag weer! bah. Vervelend dat iedereen nu weer verdrietig is. Waar moet dat naar toe?tot gauw weer lieve Ann.Liefs AnneliesIk miste je….

 31. De hele middag is het het gesprek van de dag geweest op mijn werk ,de mensen zijn er kapot van .Ook ik brand een kaarsje mee .Hier laat ik dit gesprek bij ,ik wil het nu even loslaten .

 32. Dear Ann,Het is verschrikkelijk wat er in Apeldoorn is gebeurd,en het is inderdaad gebleken dat zoiets ondanks alle beveiliging niet is te voorkomen. De dader ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis,maar ik hoop dat hij het overleefd.In de eerste plaats zodat hij voor deze vreselijke misdaad kan worden gestraft, maar ook omdat hij dan kan vertellen wat hem ertoe heeft gebracht om dit te doen. Het lijkt mij vreselijk als je zoiets voor je ogen ziet gebeuren,die beelden raak je nooit meer kwijt.Een kus van Edward.

 33. Lieve Ann,Toch hoop ik dat hierdoor het vieren van Koninginnedag niet wordt tegen gehouden. Het is een wanhoopspoging als ik de media beluister en er zal waarschijnlijk een persoonlijk drama achter zitten, maar zo verschrikkelijk erg voor de slachtoffers en familie.Natuurlijk ook voor de Koninklijke familie, want het was toch echt tegen hen gericht. Heb ook een kaarsje gebrand op mijn weblog en steek vanavond ook kaarsjes aan voor de slachtoffers.Liefs Nicky

 34. Wat ik voel en denk staat al in mij eigen weblog…. eigenlijk schieten woorden tekort, het is een drama voor de getroffenen maar het is eigenlijk een drama voor alle Nederlanders en alles waar we voor staan…. vreselijk!!!

 35. Lieve AnnIk ben er ook een beetje (heel beetje) stuk van als Apeldoorner.Ook ik vrees dat Koninginnedag nooit meer zal worden wat het tnt geweest is. Het begon allemaal zo mooi en feestelijk. De prinsen namen deel aan de spelen die ze echt leuk vonden en heel Apeldoorn was uitgelopen en trots.Totdat………………………….Steek in mijn naam ook nog maar een kaarsje op, ik heb er geen woorden voor.Een Apeldoorner

 36. er staat hier thuis ook een kaarsje aan voor de nabestaanden en de slachtoffers … en allen die er mee te maken hebben … Sssssssssstttttttttt

 37. Pffff..toen ik die auto zag knallen..wist ik eigenlijk meteen..dit is foute boel..heb de tv uitgezet..had even geen zin in al die speculaties..ik vind het mooi hier Ann..al die kaarsjes..lief van je..liefs Caro.

 38. Heb er eigenlijk geen woorden voor, het diep en diep triest!

 39. ik brand mee Ann…

  °○°Alexandra
 40. Ann, ik sluit me ook bij je woorden aan. De chaos in Apeldoorn was vreselijk, ook in de stad.Verbijstering alom. Mijn gedachten gaan nu ook uit naar de familieleden en nabestaanden van de slachtoffers.

 41. Voor deze daad zijn geen woorden.Ann sluit me bij jou woorden aan.Tine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: