De lente komt eraan!   32 comments

Gister was het hier in Buitenpost prachtig weer, ik kreeg visite en dat was natuurlijk erg fijn. Kleindochter had geen tijd gehad en ging meteen aan de slag om een tekening voor oma te maken, die staat natuurlijk nog steeds te kijk en Sanne had er boven gezet “Voor de aller liefste oma”, daar kan je dan weer even op teren, ze had een mooi rapport en heeft verteld over scouting waar ze nu op zit en wat ze erg leuk vindt. Toen Gertrude en Sanne goed half 4 zijn weggegaan heb ik geen 5 minuten gewacht en ben op zoek gegaan naar de lente, de wind was behoorlijk koud maar de zon stond te stralen aan een prachtig blauwe lucht, de wind was soms even een spelbreker want als je een foto wilde maken van een takje met knopjes dan was het ineens zoeiiiii, weg takje! Lang leve het digitale tijdperk want met een rolletje was het feest van korte duur geweest. Het valt me nog steeds op dat je overal wel in de tuinen mag komen omdat je met een camera in de aanslag loopt, nu heb ik geen inbrekersplannen maar de mensen zouden toch iets voorzichtiger moeten zijn nu de ouden van dagen al crimineler worden, er is een onderzoek naar geweest en het blijkt dat de oudjes toch meer stelen dan ooit te voren en dat er soms mensen met een rollator voor de rechter staan. Ook het eten in een restaurant en dan weggaan zonder te betalen blijkt voor sommige oude mensen ineens toch wel erg aantrekkelijk te zijn. Maar het is ook een teken aan de wand die ze in Den Haag nog niet hebben begrepen.

Crocussen in de zon 8 maart 2009

Deze crocussen waren de eerste die ik tegenkwam en o, wat vond ik ze mooi! Glanzend van genoegen stonden ze te pralen in het zonnetje. Op naar de volgende lentebode meteen al met natte knieën maar dat mocht de pret niet drukken, ehhh het zijn uiteraard geen foto’s van WOW enz., maar ik ben er blij mee.

Crocussen met een aparte kleur, 8 maart 2009

Deze vind ik zelf heel apart en prachtig van kleur, ze stonden net buiten de zon achter een boom maar wie zoekt zal vinden.

Crocussen, dicht, half open en helemaal open, 8 maart 2009

Dicht, halfopen en open was ook al zo’n prachtig gezicht, alle kleuren zijn er al en ik vind het altijd weer een wonder.

Helleborus (argutifolius) - 2 - 8 maart 2009

Ook de Helleborus bloeide volop, ach er kwam net weer een windvlaag zodat de bloemen alle kanten op waaide maar de meeste zijn goed te zien.

Helleborus (Orientalis - hybride) met onzelieveheersbeestje, 8 maart 2009

De Helleborus (Orientalis-hybride) moet nog even wat meer zon hebben, maar het lieveheersbeestje was al op bezoek.

Sneeuwklokjes als kleine ballerina's, 8 maart 2009

Ook de sneeuwklokjes waren wijdopen om wat zonneschijn te vangen en leken op kleine ballerina’s.

Toverhazelaar (Hamamelis japonica) 8 maart 2009

De Toverhazelaar (Hamamelis japonica) tegen een strak blauwe lucht was prachtig om te zien.

Een beetje lente bij het Jeltingahuis, Buitenpost. 8 maart 2009

Bij het Jeltingahuis waar nog steeds trouwpartijen worden gehouden stonden heel erg veel crocussen, sneeuwklokjes en narcissen die bijna uitkomen.

Knopjes in een struik, 8 maart 2009

Ook in dit struikje staan de knopjes op uitkomen en ik moet zeggen dat ik met een enorm voldaan gevoel thuiskwam, zoals eerder gezegd de foto’s zullen niet geweldig zijn voor de echte foto kenners, maar ik heb de lente gevonden en dat wil ik gewoon even delen, ik heb er weer een flink stuk moed van gekregen de winter mag gaan en welkom LENTE we hebben lang op je moeten wachten dit jaar.

Geplaatst9 maart 2009 doorAnn McDunn inGeen categorie

32 Reacties op “De lente komt eraan!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Ann prachtige foto,s .Dit is genieten van het voorjaar ,helaas niet voor vandaag ,vnmorgen regen en u net even een zonnetje .

 2. De bloemetjes staan er fleurig op ! Een zonnetje erbij geeft toch weer een kleurig effect. Hopenlijk is het nu met de kou gedaan en wordt het weer wat warmer !

 3. Ann wat heb jij met die plaatjes ons allemaal een heerlijk lente gevoel bezorgd.Schitterend zijn die kleuren toch he Dan denk je er is meer tussen hemel en aarde. Toch?Liza zei ,ze was met een echte foto graaf op pad geweest Nou Liza die ben je allang voor bij gestreefd jij maakt nu meer enmooiere foto s dan hij Ik kan het weten he Dit even voor Liza .Nou Ann ik wens je heel snel een hele mooie lente toe .Gr LINY

 4. Wat een lieve reacties allemaal, hartelijk dank! Nee Ilona baby’tjes lopen de vierdaagse nog niet, maar Ann ook niet meer foto’s nemen is soms al een hele toer als er net iets staat waar je onmogelijk bij kan en eigenlijk heeft iedereen gelijk dat ik me niet moet meten aan anderen, het is een hobby waar ik erg veel plezier in heb en zo af en toe ben ik aan het experimenteren en echt ontevreden ben ik dan ook niet hoor. Corry, dat ding op die paal kom je hier overal tegen het is een eendenkorf die hier nog steeds met de hand gevlochten worden, eenden broeden daar in en vinden het een prima plekje.Vandaag is het weer hopeloos, grauw en constant regen maar ik ben de belasting troep weg gaan brengen dus mijn dag kan niet meer stuk! Wat een opluchting kan dat zijn en toch is het vreemd gesteld met de belasting, Geert is vorig jaar 22 mei overleden en is toch het hele jaar mijn financiële partner geweest, géén man meer maar wel een financiële partner ik zal van belastingzaken wel nooit verstand krijgen. Afijn ik ben er weer voor een jaar af hoera!!!

 5. De kans gegrepen om mooie foto`s te maken, zou ik ook hebben gedaan. Prachtig deze lentebloemen, om van te genieten.Wat de tekening betreft, toen ik jarig was heb ik ook drie tekeningen gekregen van kinderen uit de familie, ja het doet je wat. Heb ze een hele tijd in de keuken laten hangen, op de tegels geplakt.Groetjes.

 6. hallo ann wat heb je er mooie foto,s op gezet ze zijn bij jou altijd zo duidelijk en at leuk dat je kleinkind is geweest daar heb je zeker weer vangenoten ik had er zelf tussen de middag 3 en heb ze even weer naar school gebrachthet regent hier weer er is niets aan mijn man is bij zijn moeder aan het behangen dus daar ga ik zo even naar toe kan misschien nog wel helpen liefs joke

 7. Heel mooi Ann, mooi weer mis ik hier een beetje….maar hier fleur ik weer helemaal van op!!

 8. WOWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!! super mooi Ann! echt geweldige foto’s. Je hebt een goed fototoestelleke. Mooi die eerste lente bloemetjes. Ik voel het ook al aan mijn neus dat de lente begonnen is. Hij kriebelt soms al behoorlijk. (mijn neus dan hihi)Als de berk in bloei komt ga ik helemaal huilen. Maar de zon maakt heel veel goed en die hebben we allemaal hard nodig!Maar een mooie tekening voor de allerliefste oma doet je natuurlijk ook al heel veel goed.Liefs Annelies

 9. Lieve AnnWat een leuke uitspraak ,ik heb de lente gevonden en dat heb je zeker !! en je foto’s zijn gewoon prachtig de lente spat er vanaf ,ik vind de tweede echt heel erg mooi ,de helleborus heb ik niet in mijn tuin maar staat wel op mijn verlanglijstje ik weet alleen niet waar ik ze zou moeten planten ,eerst maar afwachten of alles terug komt na de winter .Heerlijk zo’n kleidochter die zegt dat je de allerliefste Oma bent ook ik smelt elke keer als ik die kleine armpjes om mijn nek voel en Britt vertelt hoe lief ze me vind,nu is het afwachten op het derde kleinkind het aftellen is begonnen spannend hoor !! Hier was het zondag ook prachtig Bianca had zelfs te tuindeur open en dat was dus echt lente .Ook hier regent het al twee dagen en dat is jammer want er komt zoveel op in de tuin maar ik moet weer even geduld hebben .Ik wens je een fijne dagLiefs en een knuffel Elisabeth

 10. Lieve Ann,’k Vind jou foto’s wel ’n WOW-gehalte hebben hoor!De lente komt eraan,’k vind je "Krokedokussen",hihi,schitterend,mooie kleuren en glans hebbende.Zo’n Lieveheersbeestje laat mijn hartje ’n vreugedansje doen,ik heb ze ook al gezien.Maar wat is dat voor iets,op ’t paaltje,in het water?’k Ben ook zo nieuwsgierig!De wind is gaan liggen maar nu regent het weer,bah-bah en onze Joep heeft er zo’n hekel aan,’t is dat tie aan de riem zit,anders zou tie rechtsomkeer terug naar huis lopen.’k Vind ’t ook niet fijn maar ja,wat moet dat moet!Liefs Corry en doggy Joep!!

 11. oh ooh !!wat mooi en hier regent het pijpenstelen!!

 12. Na de reactie van Liza te hebben gelezen, zeg ik: HALLELUJA AMEN!!!Heb je wel eens een pasgeboren baby gezien die wandelschoenen aantrekt en de Vierdaagse gaat lopen?Nee dus. Dat kan dat baby’tje nog niet. Hij moet eerst leren kruipen en dan lopen en dat gaat met vallen en opstaan. Maar als dat kindje lopen leuk vindt, gaat het steeds beter en uiteindelijk gaat hij als hij 20 is de Vierdaagse lopen en als hij ‘m uitloopt, krijgt hij een medaille opgespeld op Via Gladiola en dan is hij reuze trots en zijn ouders en vrienden ook. Zo gaat het ook met hobbies. Je vindt iets leuk en begint eraan. Oefening baart kunst. En ik wil ook nooit meer horen dat je je meet met mensen die zogenaamd beter kunnen fotograferen dan jij. Wij bepalen hier wel of wij je foto’s mooi vinden en aan al de reacties te lezen, zit dat helemaal snor!!! Have a nice day, Ann. Liefs, Ilona

 13. Mooi gezegd Liza,ben ik helemaal mee eens,toen ik een beetjes serieuser begon te fotograferen,keek ik ook op tegen die fotografen die publiceerden in boeken enz.,kreeg ook te horen jij lijkt op Martin Kers of een andere bekende fotograaf.Dat wilde ik niet horen,ik wilde mezelf zijn,druk mijn eigen stempel op de foto’s.Dat doet Liza ook,en hoe,na verloop verloop van tijd zien de mensen aan de foto’s, ooh dat is vast van …….je eigen handschrift,of handtekening als je het zo wilt noemen.Hierdoor krijg er veel meer plezier in het maken van fofo’s met je eigen gevoel.Fotograferen is een heerlijke hobby en moet ook zo blijven.Veel plezier er mee Ann. Groetjes van Gerrit en Elly.

 14. Hallo Ann,wat heerlijk dat je de lente gevonden hebt!En dat je dat met ons hebt willen delen!Maar wat zou ik het jammer vinden, als je, je laat beïnvloeden door wat jij noemt: echte fotokenners…..(Daar wordt ik toch zò verdrietig van!)Het gaat toch om het maken van de foto en het Yessss gevoel!!!Toen ik ontdekte dat er meer was dan kiekjes maken, ging ik geregeld met een "echte fotograaf", fotograferen.Maar dat hij "echt" was heeft mij nooit beïnvloedt, het gaat om je EIGEN GROEI èn PLEZIER wat je hebt èn krijgt door zelf foto’s te maken.Kijk dan eens naar je allereerste foto’s, daar zie je vast ook al de groei in terug.Dit moest mij even van het hart, ik had het ook in een persoonlijk bericht kunnen sturen, maar ik schrijf het ook voor de andere mensen, die zichzelf geen echte ……. vinden.Ik ben ook geen Martin Kers of Henk …….. of …………Ik ben Liza Werkman en jij bent Ann en ik vind dat jij een prachtige fotoserie hebt gemaakt van de lente!Zo, ik heb gezegd!Veel plezier met fotograferen, Ann en alle anderen die dit lezen ook!En ik hoop dat ik er nog lang van meegenieten mag, want het inspireerd ook mij!Lieve groet, Liz@

 15. Schitterend al die lentebloemen, van de 3e foto gaat mijn hart echt sneller kloppen Ann.

 16. Wat lees ik nu over die kinderen in Alkmaar!! Ja ja ik dacht het al hihi. Zo zachtjes aan wordt me een heleboel duidelijk. Fijne dag, liefs Belia.

 17. Lieve Ann ik heb weer heerlijk genoten van je schitterende kleurige foto’sLieve groetjes Janny

 18. Zo ,dat zijn nog eens prachtige foto’s van de lente,en dat nog op de late middag,aan de reaktie van de anderen te zien,heb jij het lente gevoel wel weten over te brengen Ann.De toverhazelaar is ook schitterend,Prachtige opname van de sneeuwklokjes,crokus half achter de boom ook,mooi half opvallend licht,de tweede en derde bedoel ik.Ann het schijnt morgen weer een lenteachtige dag te worden,ik hoop het maar,iedere dag is er een.Voor vandaag toch een fijne dag gewenst van gerrit en elly. Jij bedankt voor je fijne reakties.

 19. wat een pracht ann wat zijn je fotos weer mooi meis ik geniet hier van en krijg er zelf ook weer zin in om er op uit te gaan gr v els

 20. Zo Ann, dat zijn even een paar mooie lenteplaten. Edward had ook al zo’n fraaie, familietrekje? En om nou te zeggen dat je foto’s voor de fotokenners niet geweldig zijn…pfff, ik zie mezelf dan toch genoodzaakt om je (virtueel) over m’n knie te leggen. Ze zijn prachtig! Geniet van de opgedane moed.Liefs, San

  °○°Alexandra
 21. Ik lees net even je stukken door en je hebt het over het eerste lieveheersbeestje……. daar stikt het er al van in mijn tuin. Ik stond vandaag zeer verbaasd te kijken. Dat is toch een goed teken, he? Toch nog iets goed aan de pierige tuin ;-)))

 22. De helleborus orientalis heb ik ook in mijn tuin staan maar als je ziet hoe armetierig hij erbij staat met nauwelijk 3 blommekes en verder staan er een paar krokussen en that’s it. Zou het komen omdat het bij ons echt heel veel kouder is geweest dan in de rest van Nederland? 21 graden onder nul en dat bijna 3 dagen op rij is natuurlijk wel koud. Alle exoten zijn kapotgevroren, de echte winterharde hollandse planten niet en daar zitten ook wel knoppen aan maar alles is nog zo pierig. Nou ja meis, ik doe het dan maar met jouw foto’s, snuif ik hier wel een beetje lente op. Het was ook al zo stervenskoud hier vandaag. Ik was in de tiun aan het werk maar dat was niet leuk, ijzige wind en vochtig, af en toe regen, bahbahbah ik wil de lente!!!!!! Stuur wat zonnestralen deze kant op alsjeblieft????!!!!!

 23. het wachten op jou lente fotos was het waard hoor,hele mooie fotosnog vele mooie lente dagen toegewenst.

 24. Veenhuizen? Hoe kom je daar nou zo bij? Heb wat gemist. Wil niet naar Veenhuizen, heb niks gedaan……………………….

 25. Vorig jaar mei was het al zomer………………………………

 26. Ach ja ik was toen al het brein, dus zal het er wel niet beter op geworden zijn komen jullie allemaal even op bezoek in Veenhuizen? Als dat er nog is tenminste anders wordt het een vrouwengevangenis en daar schijnt de bediening heel goed te zijn. Bedankt voor de complimenten het lentegevoel is overgekomen en die paar weken kunnen er ook nog wel bij, meestal is het in april juist mooi weer als maart slecht is en het schiet op! Ehhh Belia natuurlijk ben ik de allerliefste OMA, haar andere grootmoeder noemt ze Omi, als je één oma hebt dan is dat uiteraard de aller liefste, ik heb ook één lievelings broer en de aller liefste zoon van de wereld, van alles eentje is toch makkelijk! C.e. dat lieveheersbeestje was de eerste die ik zag dit jaar en ik ben dol op die kleine dingen. John, woensdag mooi weer is prima, dat is mijn boodschappendag! Henk niets te danken ik geniet zo vaak van jouw foto’s en de lente delen doen we nu toch allemaal? We hebben toch een fijne vriendenkring zo langzamerhand en ik wil nu niemand meer missen.

 27. Ik kan niet anders zeggen dan dat de "allerliefste Oma" hele mooie foto’s heeft gemaakt,de tweede opname spat zo van het schermpje af! Het weglopen zonder te betalen,is geen uitvinding van hedendaagse ouderen hoor,dat hebben een paar kinderen in Alkmaar al zo’n zestig jaar geleden gedaan na het nuttigen van poffertjes…whahááá’!!!Een kus van Edward.

 28. Wat een super mooie en vrolijke foto’s, heerlijk om naar te kijken. Fijn als kleinkinderen zeggen dat je de aller liefste oma bent, en dat ben je toch!? Leuk. Wens je voor straks, slaap lekker en morgen gezond weer op. Liefs, Belia.

 29. Het zijn hele mooie kleurijke foto’s vooral de foto waar zoveel krokussen opstaan vind ik mooi en de heleborus, en tja het lieveheersbeetje maakt het geheel mooi af. 😉

 30. Wat je kleindochter tekent is natuurlijk met geen geld te betalen, daar teer je dan ook op.Inderdaad leek gister wel een lentedag, ben zelf ook lekker het bos ingedoken, ik moest wel, werd gek van het thuiszitten.Maar de wens is de vader van de gedachte want vandaag en de komende dagen (behalve woensdag) worden geen lente-dagen.Ik zou zo zeggen lieve Ann, pluk de dag, Carpe Diem, want de winter is nog niet helemaal voorbij.Erg mooie foto’s trouwens, en ze schreeuwen allemaal "Lente", nou elke lentedag is er een, tot mei.Dikke zoenJohn

 31. scroll maar eens even snel van boven naar beneden en weer terug Ann, Alleen al de kleurenmix maakt het voorjaar duidelijk zichtbaar.maar ik heb de lente gevonden en dat wil ik gewoon even delen. Gewoon hartstikke lief deze uitspraak van jou, en bedankt voor het delen.

 32. Zo zeg. Daar kan broer Edward een puntje aan zuigen hoor! Nummer drie met name is prachtig. Ten points!Had ook de kriebels. Alleen waaide het hier een halve storm. Dus heb ik het maar gelaten……………….. gelaten………………xsjerrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: