Minister Klink van Volksgezondheid spoort ook al niet!   23 comments

Vroege Vogels – Nieuwsbrief (VARA) 28 nov. 2008
 
Prachtige vliegenzwammen, 11 okt 2008 Heel veel paddestoeltjes, 11 sept.2008
 

Vanaf maandag gaat het door minister Klink van Volksgezondheid bedachte paddoverbod in. Veel van de 186 soorten op de verboden lijst komen in de natuur en misschien ook wel in uw tuin voor. Niet alleen ú bent dan in overtreding, ook grondeigenaren als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn formeel strafbaar. Sterker nog: minister Klink gaat paddestoelen verbieden die door zijn collega Verburg van LNV op de Rode Lijst van bedreigde soorten zijn gezet.

De benaming paddo betreft psilocybe paddestoelen en verwante paddestoel soorten. Paddo’s komen in grote delen van de wereld in het wild voor. Er zijn duizenden psilocine bevattende paddenstoelen, maar slechts enkelen zijn als paddo verkrijgbaar in Nederland. Ook in Nederland komen tientallen soorten die onder de Paddo’s worden gerekend in de natuur voor.  Het puntig kaalkopje (Psilocybe semilanceata) komt o.a. in Nederland voor. Ook de vliegenzwam (amanita) kan hallucinaties veroorzaken, maar deze paddenstoel, waarvan ook het gebruik bekend is bij door sjamanen in diverse culturen, is in grotere doses giftig en wordt doorgaans niet als paddo betiteld.

En dan? Worden we nu verplicht al die mooie paddenstoelen maar stuk te trappen omdat we anders in overtreding zijn? Gaan we dan met een lijst naar het bos en zelfs in de tuin kijken of het wel verboden paddenstoelen zijn? Wie het weet mag het zeggen, maar ik vind dat Nederland onleefbaar wordt met al die onzinnige wetten en regels. Regering doe eindelijk eens iets nuttigs!!!

mooi getinte paddestoelen, 11 sept. 2009 paddestoeltjes, 11 september 2008

Geplaatst28 november 2008 doorAnn McDunn inGeen categorie

23 Reacties op “Minister Klink van Volksgezondheid spoort ook al niet!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Ik ben het ook met helemaal met "nothing else matters" eens, ze slaan helemaal door in Nederland. Je wordt alleen al moe als je aan deze regering denkt ! Groetjes, John.

 2. Ik word zoooooo moe van al die achterlijke regeltjes..het lijkt wel of wij als burgers zelf niet meer weten hoe of wat..schijtziek word ik ervan..

 3. In de bossen van Nederland staan allemaal van die route-paaltjes en die worden "paddestoelen" genoemd, en daarom zijn wij drieën de bossen aan het afstruinen en iedere "paddestoel" die we tegenkomen, rammen we met een bijl in elkaar. We hebben nu al zo’n 700 stuks naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Op het gebied van naleving van de wet dragen wij ons steentje bij hoor. We verwachten natuurlijjk wel een lintje van Klink.

 4. Ik ga met Ilona mee. Dit is te gek voor woorden. Die lui zetten zichzelf toch voor aap. Ik zou erom moeten lachen maar word er nogal kwaad over. We betalen die lui zat met onze centjes om onzin te verzinnen. Leve de regering, leve de EU. Het zal geen 10 jaar meer duren of iedere roker is een crimineel. En om ons heen zakt de wereld in mekaar, gaan ze over paddenstoelen mekkeren. Zit me al groen en blauw te ergeren aan de 2009 ziektepolis. Wat er uit gaat en wat erin komt. Het is hier een gekkenhuis aan het worden en inderdaad de Burger wordt vroeg of laat heel boos.
   
  In ieder geval een prettig weekend. Het wordt en is koud.

 5. volgens mij zitten ze in den haag zelf te halliculeren en het gif moet eerst uit hun lichaam voor ze weer helder kunnen nadenken .maar we zijn er nog niet er komt nog wel meer wat stof doet opwaaien, ik ben blij dat ik nog wat paddo,s hebt opgeslagen in mijn  pc. afblijven van onze stoeltjes liefs joke

 6. Je mag dit niet Je mag dat niet Je moet zus en je moet zo Hebben ze niets beters te doen Jaaaaaaaa Maar ze doen het niet Dat gij niet wilt wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet Verbeter de wereld en begin bij je zelf. Ministers
  Fijn weekend Ann
  gr LINY

 7. Nog even terug reakties lezen grandioos die van MIEM hahaha … heerlijk om te lezen allemaal!

 8. IK GA EMIGREREN. IK HEB ER SCHOON GENOEG VAN. DIT LAND HOLT IN SNELTREINVAART NAAR ANARCHIE WANT BINNENKORT PIKKEN DE BURGERS HET GEZEIK, GETRUT EN BEMOEIENIS VAN DIE STOMMELINGEN OP HET BINNENHOF EN HET OEVERLOOS GELUL VAN DE MINISTER PRESIDENT NIET MEER. OM NOG NIET TE SPREKEN OVER DE ZAKKENVULLERS DIE HUN GANG MAAR KUNNEN BLIJVEN GAAN. 750.000,00 EURI VOOR GERRIT ZALM :-((
  AL MIJN TEILTJES ZIJN VOL. IK GA ER VANDOOR VOORDAT MIJN SCHAAMHAAR IS VERDWENEN, MIJN BANKREKENING IS GEPLUNDERD, MIJN MEDISCHE GEGEVENS OP STRAAT LIGGEN EN MIJN PENSIOEN GEEN FLIKKER MEER WAARD IS.
  GEGROET LIEVE VRIENDEN, IK VOND JULLIE EEN TOF STEL. HET GA JULLIE GOED.
  ILONA

 9. Volgens mij denken ze in Den Haag al jaren dat ze iets nuttigs doen Ann, helaas blijkt het niet tot ze door te dringen dat de vele politieke uitvindingen totaal nutteloos zijn. Of zouden ze het als nuttig beschouwen dat de burgers steeds maar weer op onkosten worden gejaagd en een rolberoerte krijgen van alle onzinnigheid die ze uitbroeden????
   
  Charlotte

 10. Je hebt gelijk An. Eerst wil een minister het schaamhaar controleren, terwijl pedofieli verboden is. Maar als je minister bent zal het waarschijlijk wel mogen. De leefbaarheid laat te wensen over met al die regeltjes. Met al die wetjes en regeltjes zie je door het bos de bomen niet meer. Ik heb liever dat de tregering wat doet aan de criminaliteit en argressie, want dat wordt maar steeds erger. En laat die paddo’s stoelen lekker in het bos staan. En mensen die ziek zijn en er baat bij hebben het laten plukken en gebruiken.

 11. ja an dat is toch wel weer een mooien stunt wat ze nu weer bedacht heben hoe meer mensen er op tegen zijn hoe liefer  helaas is het net met rooken ze willen dat je stopt maar je mag het wel koopen  want dat is weer belasting geld maar op rooken mag niet nou haal het dan uit de handel kijk is naar de benziene prijs nog geen 6 weeken betaalde je voor een liter 165 en nu nog geen 116 nou hou kan dat dan is het nu een eens zo goed koper geworden  nou ja ik begrijp het allen maal niet meer ik wensje een zeer warm weekeind toe ja niet dat je lekker buiten kunt gaan zitten maar je begrijpt het wel diken kus voor jou van mij  doeiiiii

 12. Waar moeten wij dàn onze paddestoel-foto’s maken?!?
  Groeten en een goed weekend gewenst.
  Liz@

 13. Ik moet dit even kwijt, de reactie van Miem vind ik echt  GRANDIOOS! Klasse!

 14. Als eerste moeten ze je broer oppakken Ann. Hij heeft ze zelfs in de vensterbank staan, en als ik z’n verhalen zo lees moet hij ook een fervent gebruiker zijn.
   
  Natuurlijk heb ik alle paddestoelen in m’n omgeving al kapot getrapt. Ik had zelfs een bijl nodig om de grote houten paddestoel van de buren aan barrels te hakken, voor het gemak heb ik ook maar de bijpassende nepkabouters in elkaar geslagen. Toen ik de buurtjes op de risico’s heb gewezen waren ze mij nog dankbaar op de koop toe.
   
  Hoop dat ik nu weer genoeg onzin heb uitgekraamd en wens je nog een fijn weekend.
  Dikke kus van Henk.
   
  Oeps, die kus kan je wel krijgen hoor maar ik bedoelde een andere Ann, Sorrie.
  hahahahahahahahahahahahahhahaahhahahahhaahahahahahaahahahahahahaa

 15. hihiihi wat een waanzin, zou ik die minister vertellen dat mijn man Engelsman ( daar wordt royaal met dit spul geexperimenteerd en omdat het dus niet makkelijk te verkijgen is, werd er regelmatig een veldtripje georganiseerd) uit rebbelisme in zijn jonge wilde jaren buiten het paddenstoelen seizoen zelfs gedroogde bananenschillen en sinaasappelschillen heeft geprobeerd te roken. mag hij die ook meteen verbieden.
  nee ik laat hem maar in de waan .   

 16. Klink(t)ongelooflijk ,verveelt zich misschien en dacht aan kabouters .Straks moet je ook nog mieren vangen of muggen ziften.
  Och Ann ik weet hier echt geen zinnig antwoord op zie er het nut niet van in om de mooie paddestoeltjes uit de tuin te halen.
  Liefs Melda
   

 17. Nou Ann, deze politieke stap vind ik -in tegenstelling tot alle andere spacers die hier gereageerd hebben- heeeeeeeeeeel logisch hoor !! En ik ben het er dan ook voor 500% mee eens!
  Nu de zorg goed op poten gezet is, het politie apparaat moeiteloos draait, het onderwijs op en top en georganiseerd, de criminaliteit helemaal is teruggedrongen, het vreemdelingenbeleid geen kopzorgen meer biedt, de credietcrisis het hoofd is geboden…… de armoede verleden tijd is, terreurdreiging niet meer voorkomt en het mileu opgeschoond is zodat de ozonlaag niet meer verpest wordt door die smerige rokers (waarvan ik er helaas één ben) en ga zo maar door, is het natuurlijk bijzonder logisch dat je als rechtgesneden politicus nu dit soort dingen gaat aanpakken! Je kunt toch moeilijk met de duimen gaan zitten draaaien in den haag ! Er wordt wel van je verwacht dat je iets nuttigs doet voor zo’n vorstelijk salaris, toch !?!?!
  Nee hoor, Nederland wordt op deze manier toch zeker het paradijs op aarde !!
  Chapeau minister Klink, ga zo door, je komt er zeker door in de geschiedenisboekjes en een lintjesregen zit er voor jou dit jaar ook wel in!! Je hebt weer een bijzonder nuttige bijdrage geleverd aan de Nederlandse samenleving !!!
  Wordt het eindelijk eens leefbaar in Nederland!
  Veel liefs, een dikke smakkert en een heel fijn weekend, Miem.

 18. Belachelijk waar eindigen we ?
  We moeten ons maar niet gek laten maken .
   

 19. We mogen hopen dat die krankzinnige gekte niet besmettelijk is! Hoewel het begint er al aardig op te lijken!!

 20. Lieve Ann
  Ik vraag me wel eens af waar eindigd dit ,ze worden bij de dag gekker daar !!!
  Liefs Elisabeth

 21. Dear Ann,
  Is die Klink helemaal van de pot gepleurt?,van die mooie paddestoelen moet hij gewoon afblijven!!
  Het begint er op te lijken dat elke minister van deze ploeg een daad wil stellen of iets neerzetten wat hem/haar
  onsterfelijk zal maken,het is alleen jammer dat ze er niets van bakken,en zich bezig houden met onzinnige zaken.
  Een kus van Edward.

 22. Het puntige kaalkoppie hahaha die onthoud ik!

 23. Lieve Ann ze zijn knettergek aan het worden hier in Nederland … ooit zulke politieke onzin in De Elsevier van vroeger gelezen ik niet in ieder geval … Ben trouwens een nieuwe  toko begonnen "de fleurige kleurige schaamhaarextencions shop" mijn medewerkers lopen nu een cursus politieke waanzin! Denk een gat in de markt …Als je haar maar goed zit! 😉
  Wbt bericht hierboven vind het het meest lullig voor al die lieve kabouters worden hun huisjes dadelijk zomaar afgebroken!
  Liefs en dank voor je bericht hier politiek is één groot theater of eigenlijk een tragedy! kisssB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: