Stilte en dan storm? En natuurlijk alweer weekend!   10 comments

 
Het vorige weekend was er eentje van stilte en op maandag na, toen mijn vriendin Bertien hier is geweest is dat t/m woensdag zo gebleven, maar hoera ik kan er tegen! Een mens zit toch wonderlijk in elkaar, was het eerst een gevoel van totale eenzaamheid en in de steek gelaten zijn, nu is dat allemaal over en rolt het leven gewoon door. Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de reacties op het item honden en paardenkeuringen en ik ben heel erg blij dat ik niet al te veel op tenen heb getrapt en zeker niet hier, waar iedereen hetzelfde voelde en dacht als ik. Allemaal dus échte dierenliefhebbers en daar ben ik dan weer erg blij om. Zoals murwari opmerkte er wordt veel te veel doorgefokt op schoonheid en de echte karakters verdwijnen, zelf weet ik daar alles van en ik ben echt verheugd dat er veel meer mensen zo over denken. De herdershonden moesten ook mooier en op een gegeven moment hebben ze met wolven gefokt en dat met de naarste gevolgen, het dier dat het ook niet kan helpen is jaren lang een trouwe vriend en ineens komt het wolvenbloed boven en vallen ze alles en iedereen aan en worden dan afgemaakt en wie zijn de schuldigen? Niet de eigenaars die in vol vertrouwen zo’n mooie hond hebben gekocht, maar de fokkers en voornamelijk de broodfokkers. Zoals iemand anders opmerkte mooi, mooier, mooist! Maar is dat wel zo, welnee een bastaard hondje kan soms liever zijn dan de mooiste rashond en waar gaat het nu eigenlijk om, bij mij om het karakter als een hondje van zich zelf mooi is dan is dat meegenomen, maar huisdieren of het nu katten, honden of zelfs paarden zijn het gaat mij in de meeste gevallen om het karakter, daarmee wil ik niet zeggen dat rashonden niet geweldig lief en trouw kunnen zijn want dat is zeker zo. Mijn stelling is een dier wordt nooit kwaad geboren, maar kwaadaardig gemaakt op wat voor manier dan ook. Ach en laten we eerlijk zijn, worden mensen bitter geboren, ook niet maar ze kunnen wel bitter worden door alles wat hen is aangedaan. Voor ik mijn wekelijkse "van alles en nog wat" voortzet allereerst…
 
ANN
 
De goede gemeente Achtkarspelen heeft rozen geplant, nou ja rozen het lijkt er een klein beetje op van die heel kleine miezerige roosjes die veel te jong de grond zijn ingestampt en niet eens goed geplant zijn, afijn we zien volgend jaar wel wat het wordt in ieder geval is het er niet mooier op geworden en lijken nu alle huizen buiten precies hetzelfde, wat nog duidelijker te zien is aan de inmiddels verkochte huizen op deze buurt. Je betaalt meer dan 30 jaar huur, maar je zult weten dat het toch huurhuizen zijn. Het stoort mij niet want je moet het toch binnen zoeken en aangezien ik voor zomers een tuintje heb en ’s winters een buitenvoliëre geniet ik er toch van. Het is inmiddels een komen en gaan van merels, mussen, kool- en pimpelmeesjes, aangezien ik nog maar pas aan het voeren ben heb ik nog geen bijzondere vogels kunnen ontdekken, ook zijn ze nog vrij schuw mede door een stuk of 4 buurpoezen die al zijn ze dik genoeg het instinct van roofdier nog niet kwijt zijn en wel graag zo’n kleine fladderaar zouden willen verschalken, tot nu toe is ze dat nog nooit gelukt maar het blijft uitkijken voor de kleine fladderaars. De foto’s die ik tot nu toe heb gemaakt zijn niet van een goede kwaliteit, maar ik moest ze door de ramen maken want de deur open doen is meestal al genoeg om de diertjes op te laten vliegen, hieronder een spreeuw (Sturnus vulgaris) die letterlijk de kat uit de boom zat te kijken voordat het zich waagde om eens lekker uitgebreid te gaan dineren terwijl ook een koolmeesje al snel de pinda’s had ontdekt.
 
Spreeuw (Sturnus vulgaris) Koolmeesje heeft de pinda's ontdekt
 
Het is toch jammer dat de foto’s met Windows Live Writer een stuk mooier zijn dan gewoon op de space ik mis hier toch echt de prachtige kleuren van zo’n doodgewone spreeuw en zet deze foto’s ook in Windows Live Writer, want zo vind ik het helemaal niets. Maar gelukkig zit ik bij de fotocompetitie nu in het kleuren kleuterklasje. Alleen om iedereen te laten zien dat het ook anders kan zet ik de foto’s nog een keer neer, wie dan nog niet werkt met Windows Live Writer kan het meteen downloaden en heeft haast even mooie foto’s als de profs onder de fotografen verschil moet er blijven. Wat is er nog meer gebeurd deze week? Juist Barack Obama is de 44ste president van Amerika geworden eigenlijk een wonder dat dit in Amerika is gebeurd na 43 blanke al of niet goede presidenten met als slechtste op nummer 1 Bush. Ik wens de man heel veel sterkte, succes en wijsheid toe om er na het beleid van Bush nog iets goeds van te kunnen maken. Wat had ik graag gewild dat Martin Luther King dit mee had mogen maken, dan was zijn droom werkelijkheid geworden.
 
00 Barack Obama  00 Martin Luther King
 
Zelf heb ik na alle ellende van de belasting, waarvan alleen de succesie-aangifte nog moet worden gedaan die ik dan ook maar naar een belasting adviseur heb gebracht, eindelijk iets moois gekregen en het zat niet eens in een blauwe envelop, ik kreeg een aardig bedrag terug en nog steeds moet ik aan het idee wennen dat dit mogelijk is en ik verwacht nog steeds een bericht dat het op een vergissing berust.

Geplaatst7 november 2008 doorAnn McDunn inAllerlei wetenswaardigheden

10 Reacties op “Stilte en dan storm? En natuurlijk alweer weekend!

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Lieve Ann
  Gelukkig kun je er goed tegen om redelijk veel alleen te zijn ,vaak zijn er veel beloftes als je alleen achterblijft maar worden die ook weer snel vergeten,ik mag hopen dat de rozen toch een beetje groeien ,een beetje leuk uitzicht is altijd meegenomen zeg ik maar zo .Heerlijk he drukte in de tuin ,ook ik geniet volop ,echt aparte vogels zien we hier niet al zag ik deze week die schattige winterkoninkjes met hun kleine wipstaartjes en die zie ik hier bijna nooit in de tuin . Ja tis wat he die Obama ,het is hem toch maar mooi gelukt en dat werd eens tijd ,maar ook ik houd mijn hart vast .Ik wens je nog een fijne Zondag,liefs Elisabeth

 2. Lieve Ann,
  Je foto van ’t koolmeesje aan de pelpinda’s vind ik zó leuk om te zien!’k Heb ook zo’n pinda-slinger hangen maar er word weinig naar gekeken!Die vet-blokken gaan wel weer hard!Toch zie maar weing vogels op de dag maar ’t stikt hier dan ook van de katten!Ik snap wel als je de vogels bijvoert dat je dan eigenlijk ook de katten lok.Maar met Joep in de tuin lukt ’t ook niet echt,die verjaag ook alles.Ik had ’t keukenraam iets open gezet,de camera op ’t aanrecht gezet,als er dan koolmeesjes in de tuin kwamen,dat ik ze dan kon kieken?!Nou,echt niet!!Die vogeltjes zijn niet gek hoor en Joep maar tegen mij aan springen en piepen dat tie ook wilde kijken,hihihi!!Maar de aanhouder wint hé??Zo heb ik ook toen ’t egeltje voor mijn camera gekregen!!
  Liefs Corry en doggy Joep!! 

 3.  mijn moeder , die helaas nogal bitter, hard en negatief is geworden (zoiets kristalliseert zich vaak uit als iemand echt erg oud begint te worden)zei meteen dat hij wel vermoord zou worden en dat ze blij is dat ze niet in zijn schoenen staat. Dat hij in zijn eentje toch niks kan….enz.
  Onze Obama. IK ben blij dat hij president is geworden.
   
  Die windows writer. ik heb eens een vorige versie gedownload en kon er niet mee overweg. Ik kreeg de grootte van de afbeeldingen niet zoals ik dat wilde, en de plek ervan ook niet. Ik hou graag mijjn eigen lay-out aan. Tpch is er veel voor die writer te zeggen, zeker fototechnisch. Ik geloof dat dan je log ook in zijn  geheel wordt opgeslagen. Maar blijven ze ook bewaard? Kun je ze in mappen bewaren??? Dat zou ik namelijk ook een enorm pluspunt vinden. Nu slinger ik mijn logs nl zomaar de ruimte in.
   
  Het is ok als je geen prettig weekend enz berichtjes zet in mijn gastenboek. Ik ben er zelf ook nooit mee begonnen, en  zet bij hoge uitzondering iets in gastenboeken, dat heb je wel gemerkt.
  en dat terwijl ik maar heel erg weinig vrienden heb…
  er wordt te snel op je gerekend als je ergens een gewoonte van maakt he?
   
  prettig weekend lieve Ann,
  knuff!!! en poot van Freggel!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Ik wens je een heel goed weekend toe.
   
  Toos

 5. Windows LIve Writer is inderdaad een geweldig stukje speelgoed, vooal omdat het werken met html code op deze manier heel erg eenvoudig is. Ik zou niet meer zonder willen.
   
  Een extraatje kan iedereen wel gebruiken Ann, maar het zij je van harte gegund.
   
  Fijn weekend toegewenst vanuit Staphorst

 6. hallo ann wat fijn dat je wat gekregen hebt  van de belasting  , doe er leuke dingen mee  en geniet ervan ik gun het jou van harte  toen ik las van je man en dat je bang was dat hij bijna stikte schrok ik even ,wat een angst zul jij gehad hebben liefs joke

 7. Prachtig blogje Ann en wowww wat heerlijk voor je een extraatje kan iedereen in deze tijd wel gebruiken, hartstikke fijn voor je.
  Misschien zit er nog wel meer in de hoge hoed, wie weet … soms weten wij de weg niet precies en de belastingen zal echt niet uit zichzelf iets terugbetalen … Ik moet ook al jaren een T-formulier invullen is één van mijn gebreken zit wel in mijn hoofd maar doe het niet!!!domdomdom dus …
  Wbt de dieren praat ik gewoon met je mee want wat je daar schrijft is gewoon zo.
  Trouwens dat logje heb ik zeker gemist vreemd hou je toch altijd goed in de gaten …
  Je eindigt met twee heel mooie mensenmensen zoals ik al eerder zei MartinLutherKing heeft denk ik wel stiekem meegekeken
  en gezien dat één van zijn grote wensen is uitgekomen.
  Dag lieverd tot lees … huggie
   
   

 8. Ann,
   
  telepatie 1. die foto van Obama staat ook op mijn space samen met Martin Luther King. Alleen heb ik Barack een vlag meegegeven en MLK is een video.
   
  Mag ik wat vragen, wil je me eens mailes over dat WLW : kun je je foto’s ook naar Edwards sturen en zou je me willen helpen opstarten, snap er vooralsnog geen biet van.  Je hebt m’n nummer, maar vanavond ben ik niet niet meer in staat om veel op te nemen. Mijn dank ik groot
  xxx
   

 9. Ook ik hoop dat Barack iets kan gaan betekenen voor zijn eigen land en de rest van de wereld..en ik geniet ook al van de vogels die in mijn kleine boompje aan de voorkant komen zitten en eten..zal  eens proberen om daar een foto van te maken..alleen zijn..ik zou (nog) niet weten hoe dat aanvoelt..hier komt er nog steeds 1tje thuis..ben blij dat jij je niet meer eenzaam voelt meiss..en wat die rozen betreft..ben benieuwd of het wat wordt met ze..fijn weekend Ann..liefs Caro.
   
  PS:Moos heeft vanavond voor het eerst weer 45 gram gegeten..hebben vanmiddag een superlange boswandeling met haar gemaakt..tot onze grote verbazing heeft zij 4x zitten kakken..dat heeft haar zéker opgelucht gheh gheh..voor het slapen gaan krijgt zij weer extra voer..fingers crossed.. 

 10. Zo Ann een aardig precentje is nooit weg .
  Nu maar hopen dat het idd geen vergissing is .
  En nu even over windows live writer een super programma voor je foto,s .
  Soms ze ik ze erop en doe er niks aan ,maar het komt ook voor dat ze net even scherper moeten .
  Ann meis dank je wel voor iedere keer een reactie op onze space .
  Nu Ann een heel fijn weekend ,hopend morgen op nog een beetje zon voordat de regen en harde wind in aantocht komen .
  Liefs van ons .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: