Tibet   6 comments

 
Artikel uit het AD, als dat nu eens waar zou zijn!
 

Kamer voert druk op over opening Spelen

DEN HAAG – Het is nog geen uitgemaakte zaak dat premier Jan Peter Balkenende of andere leden van de regering de openingsceremonie van de Olympische Spelen in China bijwonen. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet dit duidelijk moet maken, zo bleek donderdag.
De Kamer voert de druk op, omdat de premier vorige week nogmaals verklaarde dat hij van plan is de ceremonie samen met staatssecretaris Jet Bussemaker (Sport) bij te wonen. Eerder verklaarde minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) dat hij ,,niets uitsluit”.
Aanvankelijk voerde alleen de ChristenUnie een campagne om de opening van het sportspektakel te boycotten. Inmiddels vinden echter steeds meer partijen dat die optie in elk geval in de lucht moet blijven hangen. Ze willen zo China onder druk zetten de mensenrechtensituatie te verbeteren. Behalve de ChristenUnie, de VVD, de SGP, D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren, zijn nu ook het CDA en de PvdA die mening toegedaan.
 
Alle acties bij elkaar zullen toch wel doordringen tot zelfs in Den Haag.

 
  Tibet   Tibet

Geplaatst17 april 2008 doorAnn McDunn inLanden en Volken

6 Reacties op “Tibet

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. De openings- en sluitingsceremonie moet geboycot worden door alle sporters die meedoen. Ze komen voor de sport en niet voor de verheerlijking van de bijna goddelijke staat China, want reken maar dat China de wereld wil laten zien hoe grandioos ze het allemaal voor elkaar hebben. We krijgen iets griezeligs gedrild te zien zoals we van Noord Korea gewend zijn.
  Voorts heeft een aantal premiers en presidenten van grote Europese landen al gezegd niet te gaan, dus waar wacht die Huilebalkenende eigenlijk op? Het is zoals het al jaren gaat met deze man: hij kletst je de oren van het hoofd maar hij zegt niets. Nu laat hij weer in het midden of hij wel of niet gaat.
  Deze man heeft de kreet "normen en waarden" op het puntje van zijn tong liggen als het erom gaat om ons in het gareel te houden maar als het op zijn eigen normen en waarden aankomt, neemt hij het kennelijk niet zo nauw. Het getuigt van weinig gevoel voor norm noch waarde om naar China te gaan om te zien hoe ze de wereld wederom met leugens en bedrog overspoelen inzake mensenrechtensituatie, executies zonder enige vorm van proces en uitbuiting van arbeidskrachten, om nog maar niet te spreken van diefstal: kopiëren van merken en niet betalen voor internet.
   
  Het enige dat ik kan doen is NIET KIJKEN naar de ceremoniën en oproepen tot het volgende:  STAAT ER "MADE IN CHINA" OP HET ARTIKEL, KOOP HET DAN NIET! Zolang wij goedkope troep uit China kopen, blijven mensen (en kinderen) schandelijk uitgebuit worden.
   
  Sport verbroedert, zegt men. Dat zal allemaal wel maar niet op deze schaalgrootte. In het geval van de Olympische Spelen heeft het alleen nog maar de maken met macht en geld. En bij iedere Spelen wordt het gekker en grootser. Ik haak af, dit megalomane gedoe vind ik zum kotzen.
   
   

 2. Niet alleen de kamer, ook de spacers voeren de druk op
   
  Ik gun iedereen zijn vrijheid.
   
  Mocht het zo maar zijn…..
   
  Hoop doet leven

 3. Het is in elk geval een goede zaak dat de discussie nog gaande is,als een meerderheid besluit dat
  Balkie niet moet gaan,dan kan hij op zijn kop gaan staan maar dan gáát hij ook niet!
  Kus van Edward.

 4. The Beijing Olympics are a crucial chance to persuade China’s leaders to support dialogue and human rights in Tibet, as well as Burma and Darfur, and we need to seize it. 
  China wants the Olympics to be a coming out party for a newly modern, powerful, and respectable nation. But the Olympics are about humanity and excellence–we can’t celebrate them in good conscience while ignoring the suffering of Tibetans and others.
  Stukje uit de mail die ik gekregen heb  van Avaaz.org
   
  Laten we gebruik maken van deze kans zou ik zeggen. Al zijn ze wel wat laat wakker geworden maar beter laat dan nooit Daar ging het toch om bij de Olympische spelen. Sport om zo Broederschap te creëren en oorlog te beeindigen.
   

 5. Ik heb begrepen dat de nederlandse regering het standpunt afwacht van de EU. Als zij unaniem beslissen om niet heen te gaan sluit nederland zich daarbij aan. Lekker hoor, zo’n afwachtende houding !!

 6. weet je ik las ergens waarom hebben ze niet 8 jaar geleden hun mond open gedaan want er zijn wel spoters die er al jaaren voor treenen
  eigenlijk hebben ze al die tijd de kopen in het zand gestoken en nu het te laat is gaan ze er wat van zeggen
   eigenlijk gewoon thuis blijven scheeld de staat weer een boel centen kunnen ze dat bij de bezinen prijs doen gaat er vast wel 10 cent per liter af hadden hun het anders toch op gemaakt
  grv els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: