Zigeuners, dansen en muziek.   9 comments

 
Wat dit met Pasen te maken heeft? Ehhh helemaal niets, maar ik zat enorm te genieten van zigeuner muziek en heb toen maar wat filmpjes bekeken waar onderstaand filmpje van het Romafest Gypsy Dance Theater – Verbunk er toch wel uit sprong. Niet iedereen zal er van gecharmeerd zijn, maar ik hou van de meeste soorten volksmuziek en deze mensen kunnen het! Ook films over zigeuners vind ik geweldig en daar zal ik eerdaags wel wat van op mijn space-cake zetten. Tony Gatlif is een meester regisseur op het gebied van zigeunerfilms en wie er van houdt zal de films in zijn/haar hart sluiten, ik heb het in ieder geval wel gedaan.
 
Tony Gatlif                Tony_Gatlif
 
Wie er wel van houdt zal genieten van het dansen, het is wel even anders dan de klompendans!
 
 
 
 
 
Advertentie

Geplaatst22 maart 2008 doorAnn McDunn inLanden en Volken

9 Reacties op “Zigeuners, dansen en muziek.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Hallo Ann, ik vind het wel vrolijk hoor! beter als klompendansen….
  Weet alleen niet of ik er een hele avond naar kan luisteren, misschien dat ik er dan toch nerveus van wordt.
  Maar dat wordt jij misschien wel van Anouk. Ik ga zaterdag naar een concert van Anouk. Gaafff Heb er veel zin in. lekker effe ontladen. Een paar jaar terug vond ik haar niets. Teveel herrie….nu zingt ze ook verschillende rustige nummers, met af en toe herrie. haha
   
  Groetjes en liefs van de tweeling. Heb jij trouwens ooit de film de tweeling gezien? is ook een erg goede en mooie film.
   

 2. Hallo Ann,
  Nou hier is nog een liefhebber van  zigeunermuziek en  klezmermuziek (muziek van de jiddish sprekende joden in met name Oost-Europa). Ook het leven van zigeuners heeft me altijd verschrikkelijk geboeid, ik zou me daar wel in thuis voelen. Ik wacht ook vol verwaching op je filmbeschrijving.
  Heel veel liefs,
  Marjo

 3. Hier nog eentje die gek is van alles wat zigeuners / gipsy betreft wacht vol verwachting op je filmbeschrijving!
  Genoten van je tubetje heerlijk!!!en tja Henk kan zich beter op zn fiets uitleven hahahah wat ’n clown hé!
  (Krijg geen updates meer door van je :-(( vreemd hé!)
  Heb je Benona extra verwend met de Paasdagen en heeft ze het niet te koud dezer dagen???
  LiefsBenona

 4. Allereerst viel ik zowat van m´n stoel van het lachen om Henk zijn reactie. En… gypsy music, dan ben je bij mij aan het goeie adres. Ik heb vorig jaar een hele cd vol gebrand daarvan. Ken je de chardasz de Monty. Dat is 1 van mijn favorieten op dit gebied. Moet je maar eens naar luisteren. Is erg mooi.

 5. GEWELDIG!!!!! Ik vind dit super, hier kan de nederlandse man nog wat van leren….haha (uitzonderingen daargelaten) Dat benen werk is zo knap, maar van die wapperende handjes krijg ik de slappe lach. Eigenlijk is het ontzettende zenuwmuziek maar ik speel zelf ook viool en zigeuner muziek is gewoon de leukste muziek om daarop te spelen vind ik, al kan ik het bij lange na niet zo goed als in dat filmpje hoor…..ik heb er de vingers niet voor.
  Er is gelukkig meer op de wereld dan pasen, dus maak je daar maar niet druk om, haha!

 6. Ik houd wel van de muziek, die violen (die vast anders heten) gaan door merg en been. Maar die werken op de emoties en dat mag ik wel.

 7. Heel mooi, het is onbegrijpelijk dat ze niet over hun eigen benen struikelen. Dit is wel effe wat anders dan mijn Sefar volkdansgroepje toen ik tiener was.   

 8. Goedemorgen Ann , Ik vind dit prachtig en ook heel kunstig zeker als je dit ook in het echt hebt gezien , Lieve Groet Janny

 9. Hoi Ann.
   
  Ik word hier helemaal nerveus van, probeer hier op mijn stoel voor de PC ook even een paar van die hakkenpasjes te maken. Zelfs de kat is op de vlucht geslagen. Heel heel heel erg kunstig vind ik ze wel, deze goedgetrainde chimpansees. Maar de schuiveldans blijft toch m’n favoriet.
   
  Overigens wel een prima manier om wakker te worden, goeiemorgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: