Vrienden en vriendinnen   14 comments

Goedemiddag vrienden en vriendinnen, er moet mij toch iets van het hart. Zelf vind ik het ontzettend leuk om vrienden en vriendinnen te hebben en zeker wel op de space, maar wat zijn eigenlijk vrienden en vriendinnen? Dat zijn mensen waar je wat mee hebt waar je af en toe contact mee wilt hebben. Nu valt het mij heel erg op dat het de laatste paar weken een wedrun is om zoveel mogelijk space vrienden/vriendinnen te bemachtigen, op één van de site’s is iemand die er meer dan 900 heeft, wat is daar nu eigenlijk de bedoeling van vraag ik mezelf af? Het is onmogelijk om een beetje contact te krijgen met zo ontzettend veel mensen. Ook valt het mij op dat de "verzamelaars" dan ook weinig anders meer doen en dat je goed moet opletten of er iemand van je eigen kringetje wat nieuws op zijn/haar blog heeft dat valt n.l. niet eens meer op als je even vluchtig aan het kijken bent. Iedereen zijn/haar hobby natuurlijk en ik gun iedereen een extreme lading mensen bij het topic VRIENDEN, maar volgens mij is dat toch echt niet de bedoeling. Afijn, ik modder wel wat door en de mensen die ik graag mag doen ook hun best om het aantrekkelijk te maken hun space te bezoeken. Het is dan ook maar gewoon een opmerking en geen aanmerking, maar aan onderstaand plaatje moet ik toch echt niet denken, zeker niet om al die mensen eens een persoonlijk berichtje te sturen.
Allemaal een héél goede week gewenst, hier schijnt de zon en de lucht is strakblauw een heerlijk gezicht!
 
erg veel vrienden en vriendinnen

Geplaatst25 februari 2008 doorAnn McDunn inSpace vrienden en vriendinnen

14 Reacties op “Vrienden en vriendinnen

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Ach Ann ik vind het fijn met mensen een zekere binding te hebben,zelfde interesse of gewoon een fijn contact .Het aantal..ach wat zijn getallen.Echte vrienden heb je heel weinig in je leven.Men heeft een boel kennissen waarvan velen zich bewijzen als de nood toeslaat .Bedankt voor je fijn berichtje.Het weer blijft nog goed geniet dus van een fijn weekend
  Marylou

  • Daar heb je helemaal gelijk in Marylou, echte vrienden heb ik niet eens meer, als je ouder aan het worden bent en je man is overleden dan blijven er maar heel weinig over, gelukkig heb ik mijn kleine hondendochter en samen naar de natuur kijken is geweldig, daar genieten we alle twee van ieder op ons eigen manier. Maar, je hebt er ook gelijk in dat als ze je nodig hebben ze ineens weten waar je woont 😉 Alvast een heel fijn weekend meis, groetjes, Ann.

 2. Een tijdje terug heb ik ook een item over spacevrienden op mijn weblog gezet. De reacties waren zoals hier, min of meer. Men zou ook z’n vriendenlijst eens opschonen… niet dus. Je ziet dagelijks horden nieuwe vrienden bij je eigen vrienden aanschuiven. Als ik uitgenodigd word, ga ik eerst even op die space kijken en als ik het helemaal niiks vind, druk ik op de "weiger" knop. Wat moet ik nou toch met "vrienden" waar ik geen enkele band mee zal krijgen? Er moet toch iets zijn dat "bindt"? Ik wil mijn vriendenkring op space overzichtelijk houden. In totaal had ik er 72 kunnen hebben. Eerst gingen er 12 uit. Toen 15 en daarna nog eens 10. Vorige week heb ik er weer 9 uitgeknikkerd. Het werkt louterend! Ik heb van 35 mensen nooit iets vernomen nadat ze mij hadden gevraagd om vrienden te worden. De overige 7 heb ikzelf uitgenodigd en nadat ik enige reacties had achtergelaten en in het gastenboek had geschreven, bleef het angstwekkend stil. Die zijn als eersten gegaan, weg ermee.
  Er zijn mensen met een lege space: bij profiel alleen een schuilnaam en bij foto’s een foto van hem/haarzelf maar ze hebben meer dan 500 of 800 vrienden. Ik ken een Amerikaan met meer dan 1000 vrienden. Bespottelijk, het lijkt wel een populariteitspoll.
   
  P.S. Heb je het verhaal van Twins gelezen over die ouwe toverkol? Moet je beslist ff doen! Liefs, I.

 3. Hallo lieve Ann , zo als je zegt word zeker gedaan , ik weet er word gecopieert , heelaas kan je er niks aan doen , moet ook heel eerlijk zeggen ik geef soms ook niet direct reactie, maar probeer het wel bij te houden, Liefs  Janny

 4. Hallo Ann, ook van mij even een bezoekje terug.
  Ik kan mijn mening wel geven op deze blog, maar waarschijnlijk heb je mijn blog wel gelezen over de "heks"! haha dan weet je wel genoeg. Toch?
  Als ik tijd heb kom ik zeker nog vaker bij je. Films daar hou ik ook van.
   
  Groetjes Annelies

 5. Wat zijn we allemaal eensgezind wat betreft vrienden en vriendinnen,ik hou het ook beperkt,heb er Bijna geen tijd voor,gaat veel tijd in zitten,maar wel leuk.Hier was het ook een fijne dag.Slaap lekker Ann.Groetjes.

 6. Mag ik mij bij de wijze woorden van Henk aansluiten?
  En met Sandra ben ik het óók eens, wij hebben een leuk " kliekje " waar we een fijn contact mee hebben,
  misschien dat er bij nog eens een vriend of vriendin bijkomt,maar ik hoef er echt niet zoveel,en zeker
  geen slapers!
  Kus,Edward.
   

 7. Lieve ann,
  Ik had het er ook al met je over gehad, je loopt heel even weg om een kop koffie te pakken en je ziet het al gelijk alles is een stuk opgeschoven want er zijn weer ontzettend veel vrienden bij gemaakt en dan moet je er eens op letten hoeveel minuten daar tussen zitten. Het lijkt een echte sport geworden te zijn. Ik maak ook wel vrienden, ben daar nog niet zo lang mee bezig, maar ik wil gewoon sociale contacten en ik schrijf dan ook altijd gelijk in een mailtje dat ik heel serieus in vrienden maken ben, want als je vrienden maakt dan ga je er voor!! Op echte vrienden moet je zuinig zijn en dat merk je gauw genoeg.
  Veelliefs van Ria

  Lady Flower Power
 8. Hoi Anneke.
   
  Voor mij is het vrij simpel.
  Als Je:
   
  A: vele vrienden op je lijstje hebt staan.
  B: geen items op je space plaatst.
  C: nooit een reactie geeft.
   
  Dan is het voor mij duidelijk, dan ben je gewoon een domme trofeeenjager die denkt dat hij of zij status kan ontlenen aan het hebben van veel vrienden. Deze persoon verdwijnt dan spoorloos uit mijn vriendenlijst. Volgens mij heb ik al eens ergens gezegd dat onze hoogste baas Peter Jan Balkenende de meest vrienden heeft op z’n Hyves. Dus hoef je niet echt slim te zijn om veel vrienden te hebben. (Mijn Excuses als ik nu op lange politieke tenen ga staan)
   
  Hoop dat we nog lang vrienden kunnen blijven.
   
  Groetjes Van Henk

 9. Hallo Ann, mijn mening ken je en dus hoef ik weinig te zeggen.
  Jij ook een fijne week, hier was het zonnetje ook lekker aanwezig vandaag. Groetjes uit pays de mer.

 10. Hoi Ann,
  Je hebt gelijk, wij hebben een leuk kliekje opgebouwd met overeenkomstige vrienden, en sindsdien is er idd. iets ontstaan van contact. En dat doet me ook echt plezier. Ik heb eigenlijk ook teveel mensen in mijn lijst staan, en regelmatig gooi ik er een aantal uit. Veel Turken waar ik toch niks van kan lezen en mensen die alleen op vriendenjacht zijn. Toch komen er ook nog wel mensen bij die wel een leuke space hebben en ook reakties plaatsen, en het kost me toch enige moeite om die dn te weigeren… hoewel ik voor mezelf wel zoiets heb dat rond de 50 het moet blijven. En eigenlijk vind ik dat nog teveel.
  Het is idd zo dat je mist wat het vaste kliekje eropzet omdat het voorbij raast als ik een paar uurtjes niet gekeken heb. Op hyves heb ik dat probleem niet. Daar voeg ik helemaal geen vreemden toe.

 11. Hallo Ann,
  helemaal niets aan toe te voegen en ik ben het met je eens!
  Hoeft voor mij ook allemaal niet, dan zijn er nog wel leukere dingen te doen!
  Groeten en geniet van het mooie weer!
  Liza

 12. Hoi Ann,
  Tja, ik verwijder deze mensen weer uit mijn lijst. Het klinkt misschien hard maar zijn het vrienden dan? Mensen die mij willen toevoegen en bij wie ik niet kan kijken weiger ik meestal ook of ze moeten een berichtje sturen dat ze graag mijn updates willen zien.
  Ik kan ook niet bij al mijn bezoekers weer op bezoek gaan, het zijn er veel te veel maar de meesten laten ook geen adres achter dus kan het ook helemaal niet.
  Op hyves zie je dat ook, zo veel mogelijk "vrienden" verzamelen. Maar met één druk op de knop ben je weer ‘vriend’ af, als het in het echt maar niet ook zo wordt….

 13. Ann ik ben het helemaal met je eens over vrienden .
  Ik vind het erg leuk bij mij zoals het nu gaat ,diegene die ik nu heb daar kan ik kijken en ze komen ook gezellig terug .
  Op deze manier leer je elkaar ook een beetje kennen.
  Vorige week heb ik zelf opruiming gehouden en diegene die alleen als vriend te boek stonden weggedaan .
  Er was mij ook al het een en ander opgevallen onder vrienden nl.
  Wens je nog een fijne zonnige dag waarschijnlijk de laatste weer van deze week.
  Liefs Tanja 
   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: